Kies data

Puno Wateractiviteiten

Puno Wateractiviteiten: Onze meest aanbevolen

Vanuit Puno: dagtocht naar de Uroseilanden en Taquile

1. Vanuit Puno: dagtocht naar de Uroseilanden en Taquile

Je vertrekt vanuit Puno en reist naar de drijvende eilanden van het Urosvolk op het Titicacameer. Je krijgt uitleg van je gids over hoe deze eilanden zijn gecreëerd door de lokale bevolking door middel van gedroogd totorariet. Leer over de geschiedenis van dit gebied en kom in contact met de lokale bevolking om meer te horen over hun leven op het water. Vervolgens vaar je naar het eiland Taquile in het grootste deel van het Titicacameer. Ervaar het leven op het meer van dichtbij en geniet tegelijkertijd van het prachtige uitzicht op het Andesgebergte. Hoor meer over de bewoners van Taquile, hoe deze afstammen van de Inca's en grotendeels uit boeren en wevers bestaan, en hoe deze enkele specifieke Inca-tradities hebben behouden. Maak een wandeling met een gemiddelde moeilijkheidsgraad over het eiland, dat bekend staat om zijn handgeweven kunst en collectieve boerderijen, en geniet van een lunch met lokale producten in een lokaal restaurant. Vervolgens keer je terug naar Puno aan de oever van het meer om je tour te beëindigen.

Puno: daguitstap Titicacameer en Uros & Taquille

2. Puno: daguitstap Titicacameer en Uros & Taquille

Je wordt aan het begin van deze daguitstap naar het Titicacameer opgehaald bij je accommodatie in Puno. Een Engelssprekende gids begeleidt je op weg naar de eilanden Uros en Taquille die in het meer liggen. Uros is een groep eilanden met gebouwen die volledig van totorariet gemaakt zijn. Er leeft een kleine gemeenschap die teruggaat tot de pre-Incatijd. Breng wat tijd door met de lokale bewoners en bezoek vervolgens Taquile, een eiland met een cultuur die dichter bij de Boliviaanse Aymara ligt. Je krijgt een lokaal bereide lunch op het eiland en bezoekt dan een lokale coöperatie en bekijkt de vaardigheden van de lokale wevers. Je gaat terug naar Puno en je accommodatie na een uniek inkijkje in de culturen van deze eilanden.

Van Cusco: 2-nachten Titicacameer excursie

3. Van Cusco: 2-nachten Titicacameer excursie

Dag 1 Ontmoet elkaar 's avonds op het busstation in Cusco en stap in je nachtbus naar Puno, de bus vertrekt om 21.30 uur vanuit Cusco. Het adres van de terminal is Industrial 550. Dag 2 Na een nacht op de weg arriveert u 's ochtends rond 05.30 uur in Puno. Transfer naar ons partnerhostel waar u uw bagage gratis kunt stallen terwijl u op tour gaat. Neem vervolgens de boot naar de Uros-eilanden voor een rondleiding door de beroemde drijvende rieteilanden. Vaar over het hoogst bevaarbare meer ter wereld naar het afgelegen eiland Amantani. Geniet van een rondleiding op het eiland Amantani. Leer de traditionele geschiedenis, levensstijl en culturen van de eilandgemeenschap. Neem rond 12:30 uur de boot naar het schiereiland Llachon. Lunch in het kustdorp Llachon. Wees getuige van de seizoensgebonden activiteiten van deze landelijke gemeenschap en geniet van wat vrije tijd in een van de meest pittoreske schuilplaatsen aan het Titicacameer. Geniet in Puno van wat gratis om de stad te verkennen of ga uit eten in een van de vele restaurants voordat je om 21:30 uur vanuit ons partnerhostel op je nachtbus terug naar Cusco stapt. Dag 3 Laat je 's ochtends afzetten bij je hotel of hostel in Cusco.

Van Puno: Uros Floating Islands Rondleiding met gids

4. Van Puno: Uros Floating Islands Rondleiding met gids

Geniet 's ochtends van uw pick-up in uw hotel in het centrum van Puno en vaar over het Titicacameer om de eilanden te ontdekken die zijn gebouwd op riet van de inheemse Uros-bevolking. Krijg een prachtig uitzicht op het natuurreservaat en zoek naar dieren in het wild, zoals eenden, flamingo's en andere inheemse vogels. Ontvang een vriendelijk welkom van de lokale bevolking bij aankomst en luister naar hun traditionele liedjes. Hoor hun buitengewone geschiedenis van uw tweetalige gids en geniet van een prachtig uitzicht op ongeveer 70 kleine eilanden die gevoelig zijn voor driften! Krijg wat vrije tijd om rond de eilanden te lopen en te zien hoe ze zijn gemaakt. Verbeter uw ervaring en maak een ritje op een rietboot met de lokale bevolking. Drijf rustig over het meer en kijk hoe de wereld voorbijgaat.

Halve dag Uros Drijvende Eilanden Tour vanuit Puno

5. Halve dag Uros Drijvende Eilanden Tour vanuit Puno

Profiteer van de pick-up in uw hotel en klim dan aan boord van een motorboot in Puno. Steek het Titicaca-meer over - het hoogst bevaarbare meer ter wereld - en reis tussen het riet naar de kunstmatige eilanden van Uros. Ontdek meer dan 60 kunstmatige drijvende eilanden bewoond door de inheemse Uru-bevolking. De laatste tijd hebben ze meer contact gemaakt met de cultuur op het vasteland, maar jagen ze nog steeds op vogels en vissen als onderdeel van hun hoofdactiviteiten. Stap op deze ongelooflijke rietplatforms en neem contact op met een authentieke cultuur. Observeer de verschillende bewoonde rieteilanden van de archipel vanaf het water en maak een rondleiding langs 2 of 3 van de eilanden aan boord van een traditioneel rietsvlot (optioneel) voordat je terugkeert naar Puno.

Van Puno naar La Paz: boottocht op Copacabana en Isla del Sol

6. Van Puno naar La Paz: boottocht op Copacabana en Isla del Sol

Je wordt opgehaald bij je hotel in Puno voor een snelle transfer naar het stadsbusstation. Reis langs het Titicacameer naar de Boliviaanse kant van de grens tot je Copacabana bereikt en bewonder de adembenemende uitzichten over de kustlijn over de typische Altiplano-landschappen. U maakt een stop voor migratieprocedures voordat u naar Copacabana gaat. Begin je boottocht naar Sun Island, de bakermat van het Inca-rijk. Eenmaal op dit legendarische eiland bezoekt u de belangrijkste hoogtepunten onder begeleiding van een gids. Ga daarna weer aan boord van de boot en ga verder naar Copacabana terwijl u geniet van het majestueuze panorama van het Titicacameer. Stap ten slotte in de lokale bus en word laat in de avond afgezet in La Paz.

Van Puno: Sun Island en Copacabana 1-daagse tour

7. Van Puno: Sun Island en Copacabana 1-daagse tour

Je tour begint met een vroege ochtend pick-up van je hotel, waar je vervolgens naar Copacabana gaat. Bij aankomst op de grens van Peru en Bolivia worden uw paspoort en migratiekaart gecontroleerd door autoriteiten van beide landen. Eenmaal aangekomen in Copacabana bezoekt u het heiligdom van Copacabana en luncht u vervolgens in de stad. In de middag om 13.30 uur gaat de tour naar Sun Island. Geniet van een rit van 1,5 uur op een motorboot. Als je eenmaal op het eiland bent, strek je je benen tijdens een wandeling van 40 minuten. Bekijk de archeologische complexen van Pilko Kaina aan de kust van het eiland, de Chincana-ruïnes, de Tempel van de Sung, de Heilige Rots en de Ceremonietafel. Breng tijd door in het archeologisch museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van de indrukwekkende complexen. Je dagtour eindigt om 20:30 uur met een drop-off in je hotel in Puno.

Van Cusco: Puno en Uros-eilanden 2-daagse trip

8. Van Cusco: Puno en Uros-eilanden 2-daagse trip

Reis naar Puno op deze tweedaagse reis vanuit Cusco. Ervaar historische en schilderachtige bezienswaardigheden, waaronder Andahuaylillas, de tempel van de Wiracocha-god en La Raya. Rijd met een speedboot naar de Uros-eilanden en maak een rondrit over het eiland Taquile op dag 2. Dag 1: Cusco naar Puno Begin uw dag met ophalen van uw hotel in Cusco en transfer naar het busstation voor de toeristenbus naar Puno. Leun achterover, ontspan en geniet van de reis met veel stops bij bezienswaardigheden langs de toeristische route. Stop bij Andahuaylillas om de prachtige kapel te bezoeken. Pauzeer in Racchi om de tempel van de Wiracocha-god te ontmoeten en geniet vervolgens van een lunchstop in het prachtige La Raya. Vervolg uw reis met een bezoek aan het Pucará Site Museum. Aankomst in Puno in de late namiddag. Geniet van een transfer van het busstation naar uw hotelaccommodatie, waarbij u de avond vrij heeft om de stad op uw gemak te verkennen. Dag 2: Puno en de drijvende eilanden naar Cusco Begin uw dag met ophalen en vervoer naar de pier voor een tocht per speedboot naar de Uros-eilanden. Volg een rondleiding langs deze beroemde drijvende eilanden gemaakt van riet. Geniet van een cruise op het hoogst bevaarbare meer ter wereld naar het afgelegen eiland Taquile. Volg een rondleiding over het eiland en de schilderachtige uitzichtpunten, voordat je pauzeert voor de lunch in een lokaal restaurant. Begin na het eten aan je reis terug naar Puno. Profiteer van wat vrije tijd om de stad op uw gemak te verkennen. Geniet van een diner in een van de vele restaurants van de stad (op eigen kosten), voordat u op de nachtbus stapt voor de reis terug naar Cusco.

Van Puno: 3-Uur Drijvende Eilanden Tour

9. Van Puno: 3-Uur Drijvende Eilanden Tour

Op deze tour naar de drijvende eilanden van Uros, wordt u opgehaald van uw hotel en naar de poort van Puno, waar u een motorboot naar de beroemde Uros Drijvende Riet Eilanden zal nemen. Heb een Spaanse / Engelse professionele gids die u deze prachtige plek laat zien, waarin het leven en de geschiedenis van deze fascinerende Uros bewoners wordt uitgelegd. U zult genoeg tijd hebben om het eiland zelf te verkennen, de families te bezoeken en foto's te nemen van torenpunten. De mogelijkheid om uit drie schema's te kiezen, zowel in de ochtend, middag of middag als in het reisroute tabblad. Onthoud deze 3,5-uurs excursie al je leven.

Van Puno: Uros-eilanden en Taquile per snelle boot met lunch

10. Van Puno: Uros-eilanden en Taquile per snelle boot met lunch

Breng de dag door met het ontdekken van het natuurlijke en culturele erfgoed van het Titicacameer. Een van de eerste etnische groepen in de Andes-regio, de Uro-mensen bouwden hun huizen en middelen van bestaan op drijvende eilanden gemaakt van riet. Tour per boot over de eilanden voordat je stopt bij Taquile om de lokale bevolking te ontmoeten en te genieten van een traditionele lunch op het meer. Het avontuur begint met het ophalen van het hotel vanuit het centrum van Puno om 07:00 uur. Rijd naar de oevers van het meer voordat je in een boot springt voor de 1,5 uur durende reis naar Taquile. Vaar comfortabel op een snelle boot met een ervaren gids. Er zijn toiletten aan boord beschikbaar en onderweg geniet je van een prachtig uitzicht op het meer. Bij aankomst in Taquile kunt u een wandeling van 1 uur maken over het eiland. Stop bij een dorp om een culturele demonstratie van de lokale bevolking te zien en leer de kunst van het textiel maken van Taquile, die door UNESCO werd erkend om zijn immateriële erfgoed. Om 12:00 uur wordt een lunch met quinoa-soep, verse vis en groenten geserveerd. Geniet van de lokale smaken terwijl u meer te weten komt over het dagelijkse leven op het eiland. Loop na de lunch terug naar het hoofddok in Taquile voor de terugreis. Om 15.30 uur arriveert de groep in Puno voor inlevering van het hotel.

  • Wateractiviteiten
18 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Puno

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Puno?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Titicacameer

Overzicht activiteiten in Puno

Wil je alle activiteiten in Puno ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Puno

Ich war von diesem Tour sehr gut überrascht. Super Organization en Erklärungen vom Guides. Ich war ein bisschen skeptisch weil ich viele Kommentare darüber gelesen habe, dass es sehr turistisch ist und nicht mehr so autentisch. Ich muss zustimmen aber es gibt ein Grund warum es so ist. Das war eine der interessesten Erlebnisse für mich in Peru en wurde jedem empfehlen. Mir geht´s nicht darum ob sich die Einwohnern für die Turisten bekleiden, sondern wie sie dort leben und diese schwimmende Inseln bauen. Und ein Tip.. die Armbänder die man in Taquile zu verkaufen vinde gibt es wirklich nur dort. Ich thoughte es gäbe noch in Cuzco, aber gar nicht. Und die sind wirklich die schönste und autentischste. Schade, hätte ich das vorher gewusst.

Van het ophalen bij het hotel, de reis per boot, het bezoek aan de verschillende eilanden en hun bewoners, het eten en alle informatie, alles werkte heel goed. We hadden elk genoeg tijd en waren 's avonds helemaal tevreden.

Echt een leuke tour!! Alles verliep zoals gepland en de beschikbaarheid van alle operators was maximaal, Manuel onze gids was erg goed en voorbereid. Echt geweldige lunch ook. Ik kan het alleen maar aanraden. Goed gedaan

De activiteit was erg goed, erg punctueel met zijn schema's, de gids erg vriendelijk en weet veel over het onderwerp in het algemeen, een erg leuke en interessante ervaring

Super goed. U passeert de eilanden Uros en vervolgens Taquile waar u luncht. Super vriendelijke gids, zeer behulpzaam en goed geïnformeerd in uitleg.