Ontdek het beste van
Purmamarca

Alle activiteiten

Onze aanbevelingen voor Purmamarca

Van Salta: dagexcursie naar Salinas Grandes en Purmamarca

Van Salta: dagexcursie naar Salinas Grandes en Purmamarca

Ontdek de adembenemende natuurlijke schoonheid van Argentinië tijdens deze dagtour. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Salta, begin je aan de reis naar de naburige provincie Jujuy, waarbij je onderweg de steden Volcán en Tumbaya passeert. Uw eerste stop van de dag is in de prachtige stad Purmamarca, een van de meest pittoreske dorpjes in het UNESCO-werelderfgoed Quebrada de Humahuaca. Bezoek het levendige centrale plein van de stad en koop misschien wat souvenirs bij een van de vele omliggende handwerkkraampjes. Geniet daarna van een bezoek aan de adembenemende en toepasselijk genaamde 7 Color Hill. Vervolg later uw klim langs de majestueuze Cuesta del Lipan om de Salinas Grandes te bereiken, een van de 7 wonderen van de Argentijnse Republiek. Geniet hier van wat vrije tijd om de unieke zoutvlakten en beroemde zwembaden te bewonderen. Keer ten slotte terug naar Purmamarca en pauzeer voor de lunch in een van de vele traditionele restaurants voordat je terugkeert naar Salta.

Vanuit Salta: Wandeling Salinas Grandes, Purmamarca & Los Colorados

Vanuit Salta: Wandeling Salinas Grandes, Purmamarca & Los Colorados

Na je vertrek uit het centrum van Salta rijd je door de pittoreske stadjes Yala, Volcán en Tumbaya. Stop onderweg bij het uitkijkpunt Seven Colors Hill om te genieten van het prachtige uitzicht op de veelkleurige berg die wordt verlicht door de zon. Kom aan in het magische dorpje Purmamarca aan de voet van de Seven Colors Hill. Begin met het beklimmen van de hellingen van Cuesta del Lipán, Cuesta del Saladillo en Abra de Potrerillos. Houd onderweg je ogen open voor de lokale fauna, waaronder vicuna's en lama's. Wanneer je 4.150 m boven zeeniveau bereikt, word je verblind door de Salinas Grandes - een spectaculaire witte zoutvlakte die een opvallend contrast vormt met de blauwe lucht. Breng ongeveer 45 minuten door op de zoutvlakte en geniet van het adembenemende uitzicht. Volg het pad terug naar Purmamarca waar je vrije tijd hebt voor de lunch (niet inbegrepen in de tourprijs). Maak van de gelegenheid gebruik om door de charmante smalle straatjes te slenteren, het uitzicht op de berg te bewonderen en de ambachtelijke markt te verkennen. Aan het einde van de tour ga je met de bus terug naar Salta waar je tour eindigt.

Vanuit Salta: Tour Serranías del Hornocal & Heuvel van 14 Kleuren

Vanuit Salta: Tour Serranías del Hornocal & Heuvel van 14 Kleuren

Vertrek vanuit Salta en begin je rit naar de iconische landschappen van Argentinië. Tijdens je tour bezoek je de dorpen San Salvador de Jujuy, Tumbaya, Purmamarca, Maimará, Tilcara, Uquía en Huacalera. Bekijk de heuvels van Cerro de los 7 Colore, het schilderachtige Paleta del Pintor, de pre-Incaanse archeologische ruïnes van El Pucará de Tilcara en de Cuzco-schilderingen in Uquía. Als je in Uquía aankomt, wissel je van voertuig om met een 4WD voertuig te rijden. Neem de weg naar Hornocal en geniet van panoramische uitzichten. Maak op de terugweg een korte stop in Humahuaca voordat je terugkeert naar Salta.

Van Salta: Salinas Grandes met Purmamarca

Van Salta: Salinas Grandes met Purmamarca

Deze volledige dagtour vertrekt vanuit Salta. We zullen de meest interessante plaatsen ontdekken. Bewonder de heuvel met 7 kleuren. Poseer voor creatieve en fantasierijke foto's bij de verbazingwekkende witte zoutpannen van Salinas Grandes, en koop wat souvenirs op de beroemde handwerkmarkt van Purmamarca. Laat je verrassen door de natuurwonderen. Zoek naar kleurrijk handwerk op de Purmamarca-markt. Deze tour bezoekt: San Salvador de Jujuy, Volcán, Purmamarca, Cuesta del Lipán, Abra del Potrerillo, Chañi Snowpeek, 40 minuten tot 1 uur vrije tijd in Salinas Grandes. Keer terug naar Purmamarca en heb daar 2 vrije uren. Binnen die 2 uur krijg je de kans om deel te nemen aan de Paseo de los Colorados (tussen 30 en 40 minuten).

Hornocal: tour naar de Heuvel van 14 kleuren en Humahuaca

Hornocal: tour naar de Heuvel van 14 kleuren en Humahuaca

Ga op avontuur door waanzinnige landschappen en pittoreske dorpen. De tour begint met een reis naar Purmamarca, een dorp aan de voet van de Heuvel van zeven kleuren, een prachtige, kleurrijke berg. Reis naar Maimara, een klein dorpje in de schaduw van de Monolith Painter's Palette, een andere schilderachtige rotsformatie. Bewonder de prachtige rode, gele, oranje, en pastel tinten van de Monolith. Bezoek Pucará de Tilcara, een fort gebouwd in de 12de eeuw door de Omaguaca-stam die later werd verslagen door de Inca's. Pauzeer in het slaperige stadje Uquia, dat bekend staat om zijn historische kerk met schilderijen van engelen met geweren. Ga langs de steenboskeerkring, de meest zuidelijke breedtegraad waarop de zon in de middag hoog aan de hemel kan verschijnen. Breng een kort bezoek aan de stad Humahuaca op weg naar de belangrijkste bestemming - de 14-kleurige berg Hornocal. In Humahuaca wissel je van je busje naar een 4x4 all-terrain voertuig om verder te reizen naar Hornocal. Hornocal  bevindt zich in de kalkhoudende formatie Yacoraite, die zich uitstrekt vanaf de provincie Salta over de Quebrada de Humahuaca tot de Boliviaanse Altiplano naar Peru. Bij terugkomst kom je samen met de rest van je groep.

Van Salta: 4-daagse reis in de provincie Salta en Salinas Grandes

Van Salta: 4-daagse reis in de provincie Salta en Salinas Grandes

DAG 1. Tour naar Cafayate. Reizend over de Provinciale Route 68 en panoramische uitzichten op de boerderijen en tabaksplantages van de Lerma-vallei. Passeer de stad Alemania en bewonder de rode bergen en rotsformaties van attracties zoals de "Duivelskeel" en "Huis van de papegaaien". Bezoek bij aankomst in Cafayate 1 wijnmakerij om meer te leren over de lokale wijnindustrie en beroemde torrontes-wijnen. Reis na de lunch via een andere route terug naar Salta om een heel ander landschap te zien dan tijdens de ochtendrit. DAG 2. Tour naar Cachi. Volg de provinciale route 68 en vervolgens de provinciale route 33 om langs de dramatische kloof van Escoipe en Los Laureles te komen. Begin vervolgens aan je reis langs de beroemde bochtige weg van de Cuesta del Obispo (Bishop's Slope). Bewonder de magnifieke rotsformaties op weg naar de top op 3.348 meter boven zeeniveau. Reis door het Parque Nacional los Cardones ("Nationaal Park van de Cactus") Kom op tijd aan voor de lunch in het prachtige stadje Cachi. Wandel vervolgens door straten met perfect bewaard gebleven koloniale architectuur. Bezoek de stadskerk in Central Plaza en ga naar het historisch museum over de geschiedenis van de Aboriginalgemeenschappen. DAG 3. Tour naar Salinas Grandes. Begin de reis naar de naburige provincie Jujuy en passeer onderweg de steden Volcán en Tumbaya. Je eerste stop van de dag is in de prachtige stad Purmamarca, een van de meest pittoreske dorpjes in het UNESCO-werelderfgoed Quebrada de Humahuaca. Bezoek het levendige centrale plein van de stad en koop misschien wat souvenirs bij een van de vele omliggende handwerkkraampjes. Geniet daarna van een bezoek aan de adembenemende en toepasselijk genaamde 7 Color Hill. Vervolg later uw beklimming langs de majestueuze Cuesta del Lipan om de Salinas Grandes te bereiken, een van de 7 wonderen van de Argentijnse Republiek. Geniet hier van wat vrije tijd om de unieke zoutvlakten en beroemde zwembaden te bewonderen. Keer daarna terug naar Purmamarca en pauzeer voor de lunch in een van de vele traditionele restaurants voordat je terugkeert naar Salta. DAG 4. Tour naar Hornocal. Reis in het comfort van een busje met airconditioning en geniet van het prachtige landschap langs de Nationale Route 9 op weg naar de provincie Jujuy, waar we de Quebrada de Humahuaca bezoeken, een smal bergdal dat in 2003 tot UNESCO-werelderfgoed is verklaard. Stop in Purmamarca en bewonder de Hill of Seven Colors en zijn opvallende rode en oranje tinten voordat je het centrale plein en de lokale ambachtskraampjes gaat verkennen. We vervolgen Route 9 en bereiken de stad Humahuaca, gelegen op 2.939 meter boven zeeniveau. Wandel naar de kerk van La Candelaria en bezoek het Onafhankelijkheidsmonument voordat je geniet van vrije tijd voor de lunch. Geniet na de lunch van 45 minuten vrije tijd om Hornocal en de Hill of Fourteen Colors te verkennen. Keer terug via Route 9 naar Salta City.

Van Salta: Cafayate, Humahuaca & Salinas Grandes 3-daagse tour

Van Salta: Cafayate, Humahuaca & Salinas Grandes 3-daagse tour

DAG 1: Verlaat Salta en rijd zuidwaarts langs Provinciale Route 68, met panoramisch uitzicht op de boerderijen en tabaksplantages van de Lerma-vallei. Bewonder de nieuwe en oude tabaksschoorstenen gemaakt van adobe en klei, en zie hoe tabaksbladeren worden gedroogd onder de zon. Passeer de stad Alemania en bewonder de rode bergen en rotsformaties van attracties zoals de "Devil's Throat" en "House of the Parrots". Bij aankomst in Cafayate bezoekt u 1 wijnmakerij om meer te leren over de lokale wijnindustrie en beroemde Torrontes-wijnen. Na de lunch reis je via een andere route terug naar Salta om een heel ander landschap te zien dan tijdens de ochtendrit. Dag 2: Tijdens deze dagtour reis je van de stad Salta naar San Salvador de Jujuy. Dit is waar je avontuur begint, met bezoeken aan de steden La Quebrada de Humahuaca. De eerste van de steden op de route is Purmamarca, met daarachter de spectaculaire Cerro de Siete Colores (heuvel van 7 kleuren). Maak een wandeling naar het centrale plein, waar ambachtslieden hun werk tentoonstellen en verkopen. Bezoek daarna de kerk, die een belangrijke rol speelde in de lokale geschiedenis. Vanaf de weg kun je de Paleta del Pintor-heuvel zien, voordat je in de stad Humahuaca aankomt. Geniet van een lunchpauze en neem de tijd om de stad te verkennen. Bewonder het indrukwekkende Monumento de la Independencia (Onafhankelijkheidsmonument). Terwijl je terugkeert naar Salta, bezoek je een kapel die 700 jaar geleden is gebouwd en een altaar heeft dat bedekt is met goud. Je krijgt ook schilderijen van onschatbare waarde te zien van de Cusco-school en een klein monument dat de denkbeeldige lijn van de Steenbokskeerkring markeert. Stop in de stad Tilcara voor een wandeling naar het centrale plein en de kerk. Er zal hier ook tijd zijn om het Antropologiemuseum te bezoeken. Dag 3: Ontdek de adembenemende natuurlijke schoonheid van Argentinië tijdens deze dagtour. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Salta, begin je aan de reis naar de naburige provincie Jujuy, waarbij je onderweg de steden Volcán en Tumbaya passeert. Je eerste stop van de dag is in het prachtige stadje Purmamarca, een van de meest pittoreske dorpjes op de UNESCO-werelderfgoedlijst Quebrada de Humahuaca. Bezoek het levendige centrale plein van de stad en koop misschien wat souvenirs bij een van de vele omliggende ambachtskraampjes. Geniet daarna van een bezoek aan de adembenemende 7 Color Hill met de toepasselijke naam. Vervolg later je klim langs de majestueuze Cuesta del Lipan om de Salinas Grandes te bereiken, een van de 7 wonderen van de Argentijnse Republiek. Geniet hier van wat vrije tijd om de unieke zoutvlakten en beroemde poelen te bewonderen. Keer daarna terug naar Purmamarca en pauzeer voor de lunch in een van de vele traditionele restaurants voordat je terugkeert naar Salta.

Vanuit Salta: dagtocht naar Humahuaca

Vanuit Salta: dagtocht naar Humahuaca

Tijdens deze dagtocht reis je eerst van Salta naar San Salvador de Jujuy. Dit is waar je avontuur begint, met bezoeken aan La Quebrada de Humahuaca. De eerste plaats op het programma is Purmamarca, met de spectaculaire Cerro de Siete Colores (Heuvel met 7 Kleuren) op de achtergrond. Je maakt een wandeling naar het belangrijkste plein, waar ambachtslieden hun werk tonen en verkopen. Vervolgens bezoek je de kerk, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de lokale geschiedenis. Vanaf de weg kun je de heuvel Paleta del Pintor zien, voordat je aankomt in Humahuaca. Geniet van een lunchpauze en neem de tijd om de plaats te verkennen. Bewonder het indrukwekkende Monumento de la Independencia (Onafhankelijkheidsmonument). Op de terugreis naar Salta bezoek je een kapel die 700 jaar geleden werd gebouwd en een gouden altaar bevat. Je ziet ook de kostbare schilderijen van de Cuzco School en een klein monument dat de denkbeeldige lijn van de Steenbokskeerkring markeert. Vervolgens bezoek je de plaats Tilcara, waar je een wandeling maakt naar het centrale plein en de kerk. Je hebt ook tijd om het Antropologisch Museum te bezoeken. De laatste stop tijdens de tour is Las Ruinas Incaicas del Pucara de Tilcara. Deze ruïnes werden gebouwd door een samenleving die zelfs ouder is dan dat van de Inca's.

Van Jujuy: Salinas Grandes, Purmamarca en Los Colorados-wandeling

Van Jujuy: Salinas Grandes, Purmamarca en Los Colorados-wandeling

Nadat je bent opgehaald bij het ontmoetingspunt in Jujuy, rijd je door de pittoreske stadjes Yala, Volcán en Tumbaya. Onderweg stop je bij het uitkijkpunt Seven Colors Hill en bewonder je het prachtige uitzicht op de veelkleurige berg verlicht door de zon. Kom dan aan in het dorp Purmamarca aan de voet van de Seven Colors Hill, waar je aan je wandeling begint. Begin met het beklimmen van de hellingen van Cuesta del Lipán, Cuesta del Saladillo en Abra de Potrerillos. Zorg ervoor dat u onderweg af en toe aandacht besteedt aan lokale dieren in het wild, waaronder vicuna's en lama's. Wanneer u 4.150 meter (13.615 voet) boven zeeniveau bereikt, kunt u genieten van een indrukwekkend uitzicht op de Salinas Grandes, een spectaculaire witte zoutvlakte die een opvallend contrast vormt met de blauwe lucht. Besteed ongeveer 45 minuten aan de top om de blauwe vulkanen te verkennen en de adembenemende uitzichten te bewonderen. Volg op de terugweg het pad terug naar Purmamarca, waar je vrije tijd hebt voor de lunch (niet inbegrepen in de tourprijs). Maak van de gelegenheid gebruik om door de charmante smalle straatjes te slenteren, het uitzicht op de bergen te bewonderen en de ambachtelijke markt te verkennen. Geniet na de lunch van een wandeling van 30-40 minuten langs het prachtige Colorados-pad, dat leidt naar de omliggende woestijnlandschappen tussen de bergen. Keer aan het einde van de tour terug naar Jujuy.

Van Jujuy: Salinas Grandes met Purmamarca

Van Jujuy: Salinas Grandes met Purmamarca

Een tour op grote hoogte die ons meeneemt naar de meest bezochte zoutvlakte in het noorden van Argentinië, door de meest pittoreske stadjes in de omgeving. Verras je avontuurlijke geest met de meest schokkende landschappen van de Argentijnse Puna. Duur: 8 uur Retourtransfers vanuit Jujuy of Purmamarca. Maximale hoogte tijdens de tour: 4170 meter boven zeeniveau. Passagiers moeten 3 jaar of ouder zijn. Ophalen vanuit San Salvador de Jujuy vanaf 9.00 uur. Ophalen vanuit Purmamarca vanaf 10.30 uur. We reizen naar de Salinas Grandes, een gebied dat wordt gedeeld tussen Salta en Jujuy. Onderweg door Jujuy kun je op hun best genieten van de beste landschappen, waar je ongelooflijke ansichtkaartfoto's maakt! We vertrekken vanuit de stad San Salvador en nemen de National Road 34 in de provincie Jujuy, waar we de gelegenheid hebben om een klein stukje van de Humahuaca-kloof te zien, we zullen pittoreske stadjes bezoeken zoals Yala, Volcán, Purmamarca waar we vindt u de majestueuze Heuvel van de 7 Kleuren. Vervolgens betreden we de ongelooflijke Cuesta de Lipán, waar we 4.170 meter boven de zeespiegel bereiken en de spectaculaire flora en fauna kunnen waarderen. Uiteindelijk komen we aan bij de Salinas Grandes, waar we de hele omvang ervan kunnen waarderen en de mooiste en meest creatieve selfies kunnen maken. Voordat de tour eindigt, keren we terug naar de stad Purmamarca, waar je kunt lunchen en de beste regionale gerechten met lamavlees kunt proberen en ook de veelgeprezen stad Purmamarca kunt leren kennen, met zijn pittoreske en rustieke straatjes, met bergopwaartse paden . De gids nodigt je uit om met hen een wandeling te maken om Los Colorados te zien. *In geval van vertrek vanuit Purmamarca zullen we de haltes tussen de stad Jujuy en dat punt niet bezoeken.

Veelgestelde vragen over Purmamarca

De topbezienswaardigheden in Purmamarca

Activiteiten in Purmamarca

Steden in Argentinië

Andere activiteiten in Purmamarca

Wil je alle activiteiten in Purmamarca bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Purmamarca

Gemiddelde beoordeling

4.5
(442 beoordelingen)

Ik hield van deze reis: Salina grande was een must voor mij. Jasmin, onze gids, was echt goed. Ze sprak zowel Spaans als Engels, wat geweldig voor mij was. Ik was alleen op reis, maar ze zorgde altijd voor me en maakte zelfs een foto van mij wanneer ik dat wilde. Ik zou deze reis echt aanbevelen. Het zien van de zoutvlakten was een hoogtepunt. Ze hebben daar mensen die een foto voor je maken!

Mooie excursie, zeer stipte ophaalservice, zeer goede en deskundige gids (Simena), uitstekende vertaling van Engels naar Italiaans. voordelige prijs vergeleken met soortgelijke excursies. zeer aanbevolen

Dank aan Raul en zijn team die de tour erg interessant en leuk hebben gemaakt, kennis, anekdotes en grappen zonder ooit zwaar te worden. Ongelooflijke tour met unieke landschappen in de wereld. Bedankt

Zeer lange reistijd van 40 minuten Salinas grandes Over het algemeen ok👍 uitzicht en gids👍

de gids Ximena was zeer professioneel en attent. de 2 chauffeurs waren erg goed