Datums kiezen

Qafe Thore

Qafe Thore: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Van Shkodër: dagtocht naar Bogë en Theth National Park

1. Van Shkodër: dagtocht naar Bogë en Theth National Park

myTour heeft voor u een verrassende route samengesteld, een prachtige mix van natuur en cultuur. We zullen ontdekken hoe we nog kunnen leven door het ritme van de natuur en de seizoenen in het dorp Theth te volgen. We vertrekken vroeg in de ochtend en ontmoeten onze gids in het hotel. Na een paar kilometer stoppen we bij Qafe Thore, een prachtig panoramisch punt en een oude wachtpost. We vervolgen onze weg richting Theth, waar we na 11 uur aankomen. Eenmaal in het dorp worden we welkom geheten in een lokaal hostel (bujtina) en maken we kennis met de traditionele gastvrijheid van de bewoners van deze gebieden. Na de lunch wijden we ons aan de ontdekking van het oude dorp Theth met een rondleiding die in alle rust te voet verloopt. De eerste stop is de kerk van Theth, gebouwd in 1892 en gerenoveerd in 2005. Als we door de stad lopen, zien we de karakteristieke torenhuizen en bereiken we Kulla e ngujimit. Deze toren is het symbool van een Albanië dat niet meer bestaat, gekoppeld aan traditionele familievetes. De toren werd namelijk gebruikt als schuilplaats bij bloedwraak (gjakmarrja) tijdens ruzies tussen families. In de middag keren we terug naar Shkodër.

Van Tirana: 2-daagse rondleiding door Theth National Park

2. Van Tirana: 2-daagse rondleiding door Theth National Park

Verken Theth National Park tijdens een tweedaagse rondleiding en bekijk adembenemende natuurlijke wonderen zoals de Blue Eye en de Grunas-waterval, evenals historische wonderen zoals de Church of Theth en de Lock-in Tower. Aankomst in Theth en neem even de tijd om je te settelen in je kamer. Ga vervolgens naar de vallei voor een mooie wandeling langs de rivier voordat je stopt bij de Lock-in Tower. Luister naar de fascinerende geschiedenis van deze oude gevangenis van je deskundige gids. Ga verder naar de Grunas-waterval en zie een van de meest unieke natuurlijke formaties in de Albanese Alpen, uitgeroepen tot door de staat beschermd natuurmonument. Ga dan terug naar het pension. Begin uw ochtend met een traditioneel ontbijt voordat u naar de Blue Eye reist. Bewonder onderweg het ongelooflijke landschap langs het pad met bergketens boven je en rotsachtige poelen met zoet water - uitstekend om in te zwemmen. Kom ten slotte aan bij Kaap Kapre, een van de mooiste dorpen in de Alpen. Bewonder hier het spectaculaire Blue Eye-zwembad. Maak van de gelegenheid gebruik om ongelooflijke foto's te maken of ontspan gewoon met je groep op het randje. Na een heerlijke lunch reist u terug naar de stad Tirana.

Dagtocht naar Theth (de Albanese Alpen)

3. Dagtocht naar Theth (de Albanese Alpen)

1 - Qafë thore, Albanië We beginnen onze dag met het regelen van een ophaalservice bij je hotel, zodat we onze reis naar Theth comfortabel en gemakkelijk kunnen beginnen. Onderweg krijgen we de gelegenheid om door oude historische steden als Lezha en Shkodra te rijden, die van grote culturele waarde zijn. Onze eerste bestemming is de top van Qafe Thore, een berg die bekend staat om zijn ontzagwekkende panoramische vergezichten, waardoor we het voorrecht hebben om te genieten van de sublieme schoonheid die de natuur ons schenkt. 2 - Nderlysaj, Nderlysaj, provincie Shkoder Vervolgens gaan we verder richting Theth en dalen we de berg af naar de natuurlijke baden van Nderlysaj, waar deelnemers kunnen genieten van een verfrissende duik of fascinerende foto's kunnen maken van deze schilderachtige omgeving. 3 - Waterval Theth, waterval Grunas Na deze heerlijke ervaring beginnen we aan een wandelexcursie naar de fascinerende Grrunas waterval. Deze wandeling is toegankelijk en geschikt voor mensen met verschillende fitnessniveaus, zodat alle deelnemers kunnen genieten van een inclusieve en plezierige ervaring. 4 - Theth Nationaal Park Onze laatste stop, maar zeker niet de minste, is Theth Village. Hier krijgen we de kans om de historische kerk te zien, een architectonisch juweeltje dat het rijke erfgoed van de regio weerspiegelt. Daarnaast verkennen we een van de opmerkelijke bezienswaardigheden van Theth, in de volksmond de bloedvet toren genoemd, die een intrigerend inzicht geeft in de lokale tradities en gebruiken. 5 - Als afsluiting van onze verkenningstocht door Theth Village beginnen we aan onze terugreis en zorgen we voor veilig en comfortabel vervoer terug naar je hotel.

Van Shkodër: tweedaagse trip naar Theth met accommodatie

4. Van Shkodër: tweedaagse trip naar Theth met accommodatie

Je tourervaring begint om 6.30 uur en je reist naar Qafe Thore voor een korte pauze om het panoramische uitzicht te bewonderen. Je gaat naar Theth en bereikt het rond 11.00 uur. U wordt ontvangen in een “bujtine” waar u geniet van een traditionele lunch op basis van lokale producten. Na de lunch bezoekt u de bezienswaardigheden van het dorp: de oude kerk, de toren "kulla e ngujimit" en de Gerla-brug. Je kunt ook de kloof en de waterval bezoeken. Dan is het tijd voor het avondeten.

Minitour: Nationale Parken van Theth & Valbone - 4 Dagen

5. Minitour: Nationale Parken van Theth & Valbone - 4 Dagen

Dag 1: Theth National Park via fort Rozafa Je begint je reis vanuit Tirana, vanwaar je rechtstreeks naar de stad Shkodër reist. Geniet van een fantastisch uitzicht en de fascinerende geschiedenis van het Rozafa-fort. Stop voor een koffiepauze in het kleine stadje Shiroke, dat bij de lokale bevolking bekend staat om zijn rust en natuurlijke schoonheid. Na een rit naar Theth, waar u onderweg stopt in het bergdorpje Boge en Thore Pass omgeven door bergen. Installeer u in het gastenverblijf in Theth en geniet van een ontspannende middag en een wandelgids door het dorp waar een vier eeuwen oude toren die dienst deed als verzoeningstoren en de 100 jaar oude, goed bewaarde kerk de hoogtepunten zijn, voor een rustiek diner met een glas of twee Raki. Dag 2: The Blue Eye of Theth & Grunas Waterfall and Canyon Breng een dag door met het verkennen van Theth National Park tijdens een ontspannende wandeling. Bewonder het uitzicht en het geluid van de Grunas-waterval en Canyon. Geniet van een verfrissend bad en een picknicklunch bij de natuurlijke zwembaden en de Blue Eye of Theth, na een wandeling door een prachtig landschap. Dag 3: Ga van Theth naar Valbone Maak een begeleide wandeling over een goed onderhouden pad dat ook geschikt is voor gezinnen en "zondagwandelaars". De route over de Accursed Mountains duurt in totaal 8 uur met veel stops om te genieten, te eten (picknicken) en foto's te maken van adembenemende panorama's. Dag 4: Tirana via Komanmeer-boottocht Geniet van de prachtige omgeving van Valbona, op een uitgestrekte vlakte omringd door torenhoge bergtoppen in de ochtend. Verken het dorp Kukaj of geniet van je ochtend in Valbone Valley voordat je naar Fierze Dam stapt om op een boot te stappen voor een mooie rit langs rotsachtige bergen en levendige groene heuvels

8 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Qafe Thore: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Qafe Thore

Wil je alle activiteiten in Qafe Thore bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.