Dingen om te doen Quang Binh (provincie)

Quang Binh (provincie): De beste dingen die je niet wil missen

Van Hue: privé DMZ-tour

1. Van Hue: privé DMZ-tour

Begin met ophalen in de ochtend vanuit je accommodatie in Hue. Ga vanaf daar naar de stad Dong Ha, waar de lokale gids aan boord gaat van het voertuig om de tour te beginnen. De eerste halte is Doc Mieu Base, een van de frontlinies. Leer hoe de Amerikanen een groep vuurbases opzetten op een heuvelrug met uitzicht over de DMZ en de Ben Hai-rivier. Krijg een diepere kennis van de geschiedenis en luister naar betekenisvolle verhalen van je Engelssprekende gids. Ga verder naar de volgende halte, de Hien Luong-brug. Deze brug bevindt zich op de 17e breedtegraad en werd tijdens de oorlog in Vietnam in tweeën gedeeld tussen Zuid- en Noord-Vietnam. Ga naar de laatste halte en een van de belangrijkste hoogtepunten, de ondergrondse Vinh Moc-tunnels. Hoor hoe ze werden gebruikt als een toevluchtsoord om te overleven van alle bomaanslagen tijdens de oorlog. Voordat je terugkeert naar Hue City, stop je bij een lokaal restaurant voor een authentieke Vietnamese lunch (je betaalt voor jezelf). De tour eindigt met een drop-off service terug naar je accommodatie.

Van Huế: dagtour door de gedemilitariseerde zone

2. Van Huế: dagtour door de gedemilitariseerde zone

Verken de historische, gedemilitariseerde zone van Vietnam op de 17e breedtegraad. De zone werd erkend door de Conferentie van Genève op 21 juli 1954 en verdeelde het land tijdelijk in 2 staten. Volg je gids naar Quang Tri Province en bezoek de La Vang-kerk en de stad Dong Ha. De stad was de zetel van een belangrijke commandopost van de Amerikaanse mariniers, die toezicht hield op de troepen in de gehele gedemilitariseerde zone (DMZ). Bezoek de Doc Mieu-basis, ooit onderdeel van een geavanceerd elektronisch systeem dat is ontworpen om DMZ-infiltratie te voorkomen. Verken de Hien-Luong-brug (vredesbrug) van staal, gebouwd in 1950 door de Fransen. Bezoek Cua Tung Beach en zie waar de Ben Hai-rivier stroomt van west naar oost ten zuiden van de 17e breedtegraad. Verken het Vinh Moc-tunnelcomplex in het hart van de gedemilitariseerde zone van Vietnam. Geniet van een lunch in een lokaal restaurant en leer over de etnische minderheden van het land. Dan zie je de brug Dakrong over de rivier met dezelfde naam. Begeef je op het legendarische Ho Chi Minh-pad. Sinds enkele jaren verbindt hij het noorden en zuiden van Vietnam via de buurlanden Laos en Cambodja. Ga door naar Rock Pile, de Amerikaanse militaire basis, met zijn lange-afstandsartillerie en Khe Sanh-gevechtsunitbasis temidden van de glooiende heuvels en bossen van de vallei.

Veelgestelde vragen over Quang Binh (provincie)

Sitemap Quang Binh (provincie)

Wil je alle activiteiten in Quang Binh (provincie) ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Quang Binh (provincie)

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 27 beoordelingen

We waren erg blij na een volledige dag in de DMZ-zone. Onze gids was een oorlogsveteraan wat het nog interessanter maakte. Hij was erg goed en gaf ons veel geschiedenis van alle haltes. Februari is een goede maand, wanneer er niet zo veel toeristen zijn. We waren in de Vinh Moc-tunnels en we waren op dat moment de enige toeristen, wat erg goed was. Blijkbaar zijn er meestal veel toeristen tijdens het seizoen april-juni.

Interessante, lange en vermoeiende dag. Enige achtergrond wat er in het verleden gebeurt is mbt de Vietnam oorlog tussen Noord en Zuid en de Amerikaanse inbreng is wel noodzakelijk om je in te beelden wat er op de divers lokatie is gebeurt.

Een zeer interessante tour met veel informatie over de geschiedenis van Vietnam. Onze gids Vinh was geweldig en kon ons veel details vertellen. Bovendien hadden we de Lucky om een privétour te krijgen.

De tour was interessant en onze gids Vinh had veel informatie om met ons te delen. Maar wees bereid om veel tijd in de auto door te brengen.

De excursie was erg interessant, indrukwekkend en ontroerend.

De excursie is een echte aanrader. Met Jack hadden we een ontzettend leuke gids die ons veel vertelde. Elk moment!