De populairste activiteiten van Quartier du Panier

Colorbüs Marseille: sightseeing-bustour door de stad

1. Colorbüs Marseille: sightseeing-bustour door de stad

Let op: in verband met het evenement 'L'été Marseillais', van 7 juli tot 3 september 2023 georganiseerd door de stad Marseille, zal het vertrekpunt en de dienstregeling wijzigen. Vertrekadres: Rue Henri Barbusse 5, 13001 Marseille Duur van elke tour: 60-75 minuten Route met één halte (Rode route: Notre-Dame de la Garde - Blauwe route: Prado Shopping: Orange Vélodrome) Bewonder Marseille 1 of 2 dagen lang vanuit een panoramische dubbeldekkerbus en een busje met open dak. Verken het hart van Marseille met een rondleiding met audiogids. Ervaar de vele schatten van deze Phocaeaanse stad, zoals de basiliek Notre-Dame de la Garde, de kathedraal van La Major en meer. Beleef het mooiste wat Marseille te bieden heeft met 2 verschillende busroutes. Met de 14 haltes op de Rode route ontdek je de Oude Haven, de Notre-Dame de la Garde, de Vallon des Auffes, de Corniche Kennedy en vele andere plekken. Stap in een van cabrioletbussen om de nieuwere iconische plekken van de stad te ontdekken. Met de 11 haltes op de Blauwe route ervaar je de rustige, meer dorpse sfeer aan zee. Verken de stad zoals de inwoners van Marseille die kennen, vol rijkdom en charme.

Marseille: hop-on, hop-off-bustour & Panier-wandeltour

2. Marseille: hop-on, hop-off-bustour & Panier-wandeltour

Waarschuwing: het evenement "L'été Marseillais", georganiseerd door de stad Marseille van 7 juli tot 3 september 2023, zal ons vertrekpunt en onze service wijzigen. Vertrekadres: 5 Rue Henri Barbusse - 13001 Marseille Duur van elke tour: 60 / 75 minuten Tour met één halte (Rode lijn: Notre-Dame de la Garde - Blauwe lijn: Prado Shopping: Orange Vélodrome) Bewonder de stad Marseille in panoramische dubbeldekkerbussen en minibusjes. Ontdek het hart van Marseille met een audiogidstour. Ervaar de vele schatten van deze Phocaean-stad, zoals de basiliek Notre-Dame de la Garde, de kathedraal van La Major en meer. Beleef met 2 buscircuits het mooiste wat Marseille te bieden heeft. Ontdek met 14 haltes op het rode circuit de oude haven, de basiliek Notre-Dame de la Garde, de Vallon des Auffes, de Corniche Kennedy en vele andere plekken. Spring op converteerbare minibussen om de nieuwere emblematische plaatsen van de stad te ontdekken. Ervaar met zijn 11 haltes op het blauwe circuit de kalme kust- en dorpssfeer. Ontdek de stad zoals de inwoners van Marseille die kennen, vol rijkdom en charme. Audiogeleide wandeltocht door Panier District Stap uit bij de halte Vieux Port en begin aan een audiogeleide wandeling van 1 uur door de schilderachtige wijk Panier, waar de bus geen toegang heeft. Of neem de wandeltocht voor of na je bustour; de keuze is aan jou. Loop door de smalle straatjes en steegjes en bewonder de kleurrijke huizen, de majestueuze kathedraal van de majoor en de oude haven met zijn 3.000 boten. Gebruik tijdens je wandeling je smartphone om te luisteren naar verhalen die zijn opgenomen door een gids en twee professionele acteurs, die automatisch worden geactiveerd terwijl je loopt. Begin wanneer je maar wilt, ga in je eigen tempo en geniet van een innovatieve kijk op de stad, ver weg van groepen toeristen. Als u even wilt stoppen om te winkelen of iets te drinken, gaat u gewoon verder waar u was gebleven. En maak je geen zorgen dat je verdwaalt: de gids biedt duidelijke audio-aanwijzingen en een kaart wordt in realtime geladen. Mocht u een verkeerde afslag nemen, dan brengt de geïntegreerde geo-lokalisatiefunctie u in een mum van tijd weer op het goede spoor.

Notre Dame de la Garde: Segwaytour van 2 uur

3. Notre Dame de la Garde: Segwaytour van 2 uur

Uw tour begint met een korte trainingssessie over het bedienen van uw persoonlijke transporter. Zodra u zich zelfverzekerd voelt op uw Segway, gaan u en uw professionele Segway-instructeur op weg naar uw ongelooflijke avontuur door de prachtige stad. Je passeert de Cathedrale de la Major, de Mucem en de oude haven voordat je de Notre Dame de La Garde beklimt, een must-see in Marseille. Bewonder bij aankomst het prachtige uitzicht over de stad en haar omgeving. Je hebt tijd om de kathedraal te bezoeken en na een korte fotostop ga je naar de abdij van St. Victor voordat je terugkeert naar het ontmoetingspunt. De Segway neemt je mee op een origineel en leuk avontuur waarbij je je op een vliegend tapijt waant. Doe mee aan de tour en ontdek de beste plekken in de stad met een innovatieve en milieuvriendelijke machine die leuk is voor iedereen.

Marseille: stads- en strandtour van een halve dag op een e-bike

4. Marseille: stads- en strandtour van een halve dag op een e-bike

Geniet van Marseille en de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad in slechts 4 uur, met een elektrische fiets. "Fada" hier in Marseille betekent "aangeraakt door de feeën", "gek" of "gek", het is een bekende uitdrukking in Marseille. U kunt de volgende sites bekijken en er zelfs foto's van maken: De wijk Panier (de oudste wijk van Marseille)De grote kathedraalDe nieuwe MuCem-museumruimteDe oude haven (de belangrijkste plaats in Marseille)De Pharo (waar je een prachtig uitzicht hebt op de oude haven)Malmousque Little PortDe Vallon des AuffesDe Kennedy CornicheNotre Dame de la Garde (de "bonne mère")De abdij van Saint Victor Er is ook een pauze van 10 tot 20 minuten bij de Notre Dame de la Garde, zodat u de stad kunt bezoeken, bewonderen en panoramische foto's kunt maken.

Marseille: e-biketour van een halve dag vanuit de cruisehaven

5. Marseille: e-biketour van een halve dag vanuit de cruisehaven

Je wordt opgewacht voor je cruiseschip en na een rit met de shuttle naar het startpunt en een veiligheidsbriefing, zal je gids je meenemen op een 4-uur durende sightseeingtour per e-bike. Luister naar verhalen over de verschillende oriëntatiepunten en monumenten die je onderweg ziet. Hoogtepunten tijdens de tour zijn MuCEM, de oude haven van Marseille, Pharo Palace, Vallon des Auffes en Notre Dame de la Garde. Je verkent ook steegjes die alleen de lokale bevolking van Marseille kent. Hoewel je met je e-bike moet trappen, kost dit niet veel moeite! De groepen zijn klein, met een maximum van 8 personen en jouw lachende lokale gids. Voor groepen van meer dan 8 personen kun je contact opnemen met de activiteitenaanbieder voor arrangementen.Aan het einde heb je de keuze om in het stadscentrum te worden afgezet, voordat je op eigen gelegenheid terugkeert naar het schip met een gratis pendeldienst van de havenautoriteit.

Welkom in Marseille: privétour met een local

6. Welkom in Marseille: privétour met een local

Laat reizen net zo goed over de mensen die je ontmoet als over de plaatsen die je ziet. Ontvang een welkom in Marseille door een lokale gids die graag alle trucs wil delen om u te helpen het meeste uit uw verblijf te halen. Ontmoet elkaar bij je accommodatie en leer de buurt kennen terwijl je insidertips leert, zoals de beste plekken om boodschappen te doen en de gemakkelijkste manieren om je te verplaatsen. U kunt ook afspreken op een centraal oriëntatiepunt of kruispunt om uw wandeltocht te beginnen. Hoor over de belangrijkste dingen om te zien en te doen, aangepast aan uw interesses. Voel je comfortabeler door de stad te navigeren in het vertrouwen dat je over alle informatie beschikt die je nodig hebt.

Marseille: Sightseeing-e-biketour

7. Marseille: Sightseeing-e-biketour

RONDLEIDING DOOR DE HISTORISCHE MONUMENTEN VAN MARSEILLE (duur 4u, 18 Kms, moeilijkheidsgraad: makkelijk. Prijs per persoon : 49€, exclusief fooien) 09.00 uur: Meet & Greet in Les Docks. - Presentatie van de rondleiding. -Distributie van veiligheidsuitrusting: helm. - Advies over het gebruik van de fietsen, het gebruik van de versnellingen, elektrische hulp... Korte proefrit en laatste controle met klanten of de fietsen in goede staat verkeren: zadelhoogte, remmen, advies over rijden in de stad / Mucem. Presentatie van het MuCEM en de Villa Méditerranée / Cosquer-grot. Rijd naar de kathedraal La Major (0,8 km). / Esplanade la Major. Presentatie en geschiedenis van la Major Cathédrale: bezoek is mogelijk en optioneel. Vervolg de rit naar Place Bargemon via le Panier en Place de Lenche (1,2 km). / Plaats Bargemon. Presentatie en geschiedenis van Hôtel Dieu / Intercontinental/, la Maison Diamantée en het stadhuis van Marseille. Vervolg de rit naar l'Ombrière (0,8 km). / L'Ombrière. Presentatie van L'Ombrière ontworpen door Norman Foster, en van de Vieux Port. Vervolg de rit richting Le Pharo, via het Bassin du Carénage (2,2 km). / Le Palais du Pharo. Presentatie en geschiedenis van Pharo, de Vieux Port. Blijf rijden richting la Corniche (1,4 km). (5 min toiletpauze bij Catalanen) / La Corniche John Kennedy Bezoek het monument voor de koloniale legers (Armée d'Orient et des Terres Lointaines), presentatie en geschiedenis van het Château d'If. Blijf rijden op la Corniche (2,6 km). / La Corniche John Kennedy, vervolg Presentatie en geschiedenis van la Corniche, de Marégraphe (oceanografie-instituut) en van de Hélice de César (beeldhouwkunst). Vervolg rit naar Notre Dame de la Garde via Avenue des Roches (3,4 km) / Notre-Dame de la Garde. Presentatie en geschiedenis van de basiliek: bezoek mogelijk. (20/30 min. stop voor bezoek, toiletpauze en waterfontein) rijd verder naar het restaurant voor de lunch (1,4 km). 13 uur /einde van de rit in les Docks Nabespreking van de rondleiding. Uitnodiging voor een bezoek aan de Tour St Jean-tuinen en het MuCEM, mogelijkheid om de historische wijk, le Panier of winkelen in het winkelcentrum Terrasses du Port te bezoeken, enz ... (organiseer dit met uw gids)

Marseille: verhuur van elektrische motorfietsen met smartphonegids

8. Marseille: verhuur van elektrische motorfietsen met smartphonegids

Ontdek de ongelooflijke verscheidenheid van de stad Marseille met de beste faciliteiten! Met een krachtige en mooie elektrische scooter inclusief verzekering heeft u de mogelijkheid om de mooiste toeristische en natuurlijke locaties te bereiken. Vanuit de Oude Haven kunt u het historische stadscentrum ontdekken: Oude Haven, wijk Panier, Canebière, Notre Dame de la Garde bijvoorbeeld. Maar ook nieuwe attracties zoals het MUCEM, het Cosquer museum. Aan de zeekant kunt u langs de hele Corniche wandelen om vele buurten te ontdekken, zoals Malmousque, Vallon des Auffes, Borély Park. Iets verder komt u in het Calanques National Park voor een onderdompeling in de meest spectaculaire plek in de regio, met adembenemende baaien en vissersdorpjes! Les Goudes, de kreken van Sormiou en Morgiou, de haven van La Madrague zijn allemaal mogelijkheden! De prestaties van de scooter, zijn opmerkelijke stijl, het gebruiksgemak, de autonomie zijn allemaal dingen die u een onvergetelijk moment zullen bezorgen. Ten slotte biedt de gidsapplicatie met door ons gemaakte routes u veel keuzes van bezoeken en kunt u in alle gemoedsrust navigeren!

Marseille: heerlijk eten en wijntour

9. Marseille: heerlijk eten en wijntour

Bezoek het historische centrum van Marseille en ontdek gepassioneerde Franse ambachtslieden en hun heerlijke lokale specialiteiten tijdens deze proeverij. Geniet van heerlijke lokale wijn en kaas terwijl je leert over de cultuur en tradities van de regio. Sluit je aan bij je gids om de traditionele vismarkt van Marseille in de oude haven te ontdekken en krijg de kans om alles te leren over de beroemde lokale "bouillabaisse" (visstoofpot). Wandel vervolgens door de smalle straatjes van Marseille met je lokale deskundige gids om te begrijpen waarom eten zo belangrijk is in de Provençaalse cultuur. Nip aan lokale wijn op een charmante en authentieke plek en geniet van heerlijke kaas. Ontmoet lokale ambachtslieden en proef de beste gastronomische specialiteiten uit Marseille zoals het navettekoekje, unieke chocolade, smakelijke macaron en nog veel meer.

Marseille: Panier District Smartphone-audiowandeling

10. Marseille: Panier District Smartphone-audiowandeling

Ontdek Le Panier, de historische wijk van Marseille met een dorpsgevoel. De stem van een lokale gids zal je tijdens het bezoek begeleiden en de verhalen worden automatisch geactiveerd terwijl je verder gaat. Begin je tour wanneer je maar wilt, alleen of met vrienden. Ga tijdens deze audiogeleide wandeling van 1 uur naar de oude haven, vlak voor het stadhuis. Leer hoe de kleine Massalia werd geboren, een stad die een stad werd en vervolgens Marseille in de Romeinse tijd. Ontdek de must-see forten Saint Nicolas en Saint Jean, en de "Bonne Mère" basiliek, geliefd bij de lokale bevolking. Loop langs de oude haven voordat je het oudste huis van Marseille bereikt, een van de weinige overlevenden van de trieste Tweede Wereldoorlog. Betreed het hart van de wijk Panier en merk een verandering in het landschap op. De huizen zijn oud, smal en kleurrijk, en er heerst een dorpsgevoel hier in het hart van de stad. Je leert de lokale culinaire specialiteiten zoals de beroemde "bouillabesse" en het recept voor Marseillezeep. Terwijl je door de wijk slentert, kun je veel street art bewonderen. Dit omvat charmante fresco's die op muren en etalages zijn geschilderd, maar ook collages, sculpturen, mozaïeken op gevels van gebouwen en allerlei soorten graffiti.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Quartier du Panier

Alle activiteiten

26 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 2

Voor ieder wat wils

Veelgestelde vragen over Quartier du Panier

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Quartier du Panier?

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Quartier du Panier?

Andere activiteiten in Quartier du Panier

Wil je alle activiteiten in Quartier du Panier bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Quartier du Panier

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.304 beoordelingen

Het begon met een supergemakkelijk inchecken en vervoer naar de garage. Toen kregen we de geweldige stad Marseille te zien met een lokale gids die ongelooflijk was. We hebben zoveel geleerd over deze prachtige Franse stad. Gelukkig hadden we de ebike om naar de kerk op de top van de stad te gaan - het was een beetje moeilijk maar zo de moeite waard. Over het algemeen was de tour fantastisch en ik zou het ten zeerste aanbevelen.

De tochten met de rode en blauwe lijnen zijn een echte aanrader! Je krijgt een goede indruk van de grote stad! De coureurs, vooral de rode lijn, zijn echte artiesten! Het verkeer en de smalle straatjes vroegen veel vaardigheid en geduld! De koptelefoon werkte, maar de achtergrondmuziek is een marteling! Zonwering is absoluut noodzakelijk als u op het bovendek rijdt! Graag weer

De rode informatieborden zouden een stuk groter moeten zijn !! We ontdekten dus pas een eerste stop bij de kathedraal.

Zeer punctuele en geweldige manier om elkaar te ontmoeten. De beschrijving in verschillende talen is erg handig.

Het is geweldig om alles te ontdekken. De twee lijnen bieden verschillende activiteiten