De populairste activiteiten van Queensferry, Schotland

Edinburgh: 'Firth of Forth' sightseeing-cruise Three Bridges

1. Edinburgh: 'Firth of Forth' sightseeing-cruise Three Bridges

Je vertrekt vanaf South Queensferry, op korte afstand van de bruisende hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Tijdens deze tocht heb je een prachtig uitzicht op de 'drie bruggen', waaronder de wereldberoemde UNESCO-Werelderfgoedlocatie de Forth Railway Bridge. Je kunt bovendien vanaf het water de skyline van Edinburgh afturen. Je ziet het koninkrijk Fife liggen en het historische eiland Inchcolm met z'n middeleeuwse abdij. De boot meert aan bij het eiland om bezoekers af te zetten en op te halen. Vaar mee en ontdek de magie van de Forth Bridge, de Forth Road-hangbrug en de langste tuibrug ter wereld met drie torens, Queensferry Crossing. Ontspannen kan aan boord in alle comfort: in de verwarmde observatielounge of op de buitendekken. Luister onder het genot van een drankje van de bar naar het commentaar van de gids. Tijdens de boottocht is er meer dan genoeg gelegenheid om veel verschillende zeedieren te spotten. Maak een foto van de zeevogels, bruinvissen en zeehonden die je onderweg tegenkomt.

Vanuit Edinburgh: 1-daagse Outlander Experience

2. Vanuit Edinburgh: 1-daagse Outlander Experience

Als je vanuit het centrum van Edinburgh vertrekt, stap je aan boord van een bus met airconditioning en ga je naar je eerste locatie van de dag, Midhope Castle, een must voor Outlander-fans. Het Midhope Castle is de externe locatie van het huis van de familie Fraser, bekend als Lallybroch. Breng tijd door in het kasteel voor foto's en beleef uw Outlander-fantasie voordat u naar de volgende halte gaat, Blackness Castle. Ontdek de rijke geschiedenis binnen de kasteelmuren en leer over de multifunctionele geschiedenis ervan als vorstelijke residentie, garnizoensfort en staatsgevangenis. Fans van Outlander herkennen misschien ook dat de buitenkant zich voordeed als Fort William, het onheilspellende hoofdkwartier van Black Jack Randall. De tour gaat verder naar de stad Linlithgow, beroemd om zijn paleis, de geboorteplaats van Mary Queen of Scots. Hier hebben outlander-fans de mogelijkheid om Linlithgow Palace te zien, dat werd gebruikt als decor voor de beruchte Wentworth Prison in Outlander. In Linlithgow Palace werd Jamie van Outlander gevangen gehouden en gemarteld door Black Jack Randall, een van de meest intense scènes gefilmd tijdens de tv-serie. Geniet van wat tijd voor een drankje en verkenning voor de volgende stop. Bezoek vervolgens Culross. Verschillende delen van Culross worden gebruikt om het dorp Cranesmuir af te beelden, voornamelijk voor seizoen 1 van Outlander. Tijdens je verblijf hier zul je merken dat veel van de scènes tot leven komen als je de daadwerkelijke opnamelocatie van de show betreedt. Volg in de voetsporen van Jamie en Claire en stop bij het prachtige dorp Falkland, gelegen tussen de twee Lomond Hills in de Howe of Fife. Fans van Outlander zullen Falkland herkennen als de vervanger van Inverness, waar Claire en Frank op huwelijksreis zijn. De laatste stop van de dag is bij het uitkijkpunt van South Queensferry. Bewonder de Firth of Forth en de drie prachtige bruggen die Edinburgh met Fife verbinden. Strek je benen en maak een paar laatste foto's. Wanneer je terugkeert naar Edinburgh, kun je ervoor kiezen om afgezet te worden bij Bakehouse Close, een locatie uit de derde serie Outlander als Jamie's drukkerij. *Midhope Castle is alleen beschikbaar van april tot en met december

Edinburgh: tour St. Andrews & vissersdorpen van Fife

3. Edinburgh: tour St. Andrews & vissersdorpen van Fife

Reis tijdens een dagtocht vanuit Edinburgh aan boord van een bus met airconditioning door het historische land Fife. Verdiep je in de bezienswaardigheden die je onderweg ziet en luister naar het live-commentaar. Stop in de charmante stadjes Anstruther, St. Andrews en South Queensferry. Vertrek vanuit Edinburgh en bewonder het uitzicht op de iconische Forth Rail Bridge terwijl je de Firth of Forth oversteekt en het oude 'Kingdom of Fife' binnengaat. Rijd door Aberdour voordat je verdergaat naar de East Neuk of Fife, aan de kust.  Geniet van het uitzicht terwijl je door de pittoreske dorpen St. Monans en Pittenween rijdt, ooit bloeiende vissersdorpen. Bereik de stad Anstruther, de thuisbasis van het Scottish Fisheries Museum, waar de bus stopt.  Verlaat Anstruther, reis door Crail en kom dan op tijd voor de lunch aan in het prachtige middeleeuwse stadje St. Andrews. Vrije tijd om rond te wandelen in de stad die beroemd is als de bakermat van de golfsport en de bekendste golfbaan ter wereld heeft. Je hebt drie uur vrije tijd om te lunchen, te wandelen over de geplaveide straten, de ruïnes van de kathedraal en het kasteel te bekijken of een bezoek te brengen aan de oudste universiteit van Schotland, waar prins William en Kate Middleton elkaar hebben ontmoet. Op de terugweg rijd je door de heuvels van Lomond en daal je af naar Loch Leven (waar Mary Queen of Scot gevangen zat). Maak een korte stop om het prachtige uitzicht op de Forth Bridges in South Queensferry te bewonderen voordat je weer terugkeert naar Edinburgh.

Vanuit Edinburgh: avontuurlijke Outlander-dagtocht

4. Vanuit Edinburgh: avontuurlijke Outlander-dagtocht

Tijd voor je eigen Outlander-avontuur. Je verlaat Edinburgh en begint het spoor van de filmlocaties uit de Outlander TV-serie te volgen. Eerst reizen we naar de plek die geen introductie nodig heeft: Midhope Castle*, bekend als Jamie's mooie huis Lallybroch. En je zult een warmer welkom krijgen dan hij. Het gezellige interieur van het huis is nagebouwd in de filmstudio's. In werkelijkheid kunnen bezoekers de ruïnes van het kasteel niet verkennen, maar je kunt wel op de iconische trappen van Lallybroch gaan zitten en wachten tot Jamie of Claire door de prachtige boog op de binnenplaats lopen. Vervolgens reizen we door het charmante platteland naar Blackness Castle. Het is een indrukwekkend fort dat bekend staat als het 'schip dat nooit heeft gevaren' omdat het lijkt op een gigantische stenen boot. Je hebt de tijd om langs de wallen te lopen en het fictieve hoofdkwartier van Jack Randall te verkennen. Bid maar dat je hem niet tegenkomt... De volgende stop is Linlithgow Palace, ook wel bekend als Wentworth Prison. Het is ook de plek waar je luncht, dus probeer de plaatselijke specialiteiten of picknick bij het loch en maak een foto van de ruïnes van het geboortehuis van Mary Queen of Scots. Richting het noorden rijden we langs Stirling Castle en het Wallace Monument naar **Doune Castle, of zoals het in Outlander heet, Castle Leoch. Dit formidabele gebouw is de thuisbasis van Colum MacKenzie en zijn clan in de 18e-eeuwse afleveringen. Bij een bezoek kun je het echte verhaal ontdekken en inzicht krijgen in de leefomstandigheden van een Schotse graaf in de 14e eeuw. Er is ook een uitstekende audiogids die beschrijft hoe dit kasteel werd gebruikt als opnamelocatie voor Monty Python en de Heilige Graal. Reis nog een keer terug in de tijd als je chauffeur-gids je meeneemt naar Culross. Dit vrijwel onveranderde 16e-eeuwse dorp kijkt uit over de zee en doet dienst als het fictieve stadje Cranesmuir. Je hebt de tijd om Claire's kruidentuin te bezoeken, het paleis te verkennen of door de oude straten te dwalen terwijl je je voorstelt hoe het leven er 400 jaar geleden moet hebben uitgezien. Van daaruit gaan we terug naar Edinburgh, waar we aan het eind van de middag aankomen. *Let op: Midhope Castle is ook gesloten op de volgende data in november (2, 11, 15, 18, 22, 30) en december (5, 9, 11, 16, 19). Daarna sluit het voor ongeveer 12 weken vanaf vrijdag 22 december om 15.00 uur. **Let op: Doune Castle is gesloten van 8 januari - 18 februari 2024. In plaats daarvan nemen we je mee naar Linlithgow Palace. Onze excuses voor het ongemak.

Vanuit Edinburgh: Ervaar de Highlands met een whiskyproeverij

5. Vanuit Edinburgh: Ervaar de Highlands met een whiskyproeverij

Ontdek de uitgestrekte landschappen en serene lochs van de Schotse Hooglanden tijdens een dagexcursie vanuit Edinburgh. Verken schilderachtige stadjes, volg een bospad en proef de smaak van authentieke Schotse whisky. Vertrek uit Edinburgh voor een schilderachtige minibusrit over de Queensferry Crossing naar het koninkrijk Fife. Zie hoe het landschap verandert als je naar het noorden rijdt, van de glooiende laaglanden naar beboste heuvels en bergen als je de Highland Fault-lijn nadert. Maak aan de oever van de rivier de Tay een stop bij het charmante kathedraalstadje Dunkeld. Stap uit om de historische kathedraal te verkennen of dwaal door de schilderachtige straatjes van dit pittoreske dorpje. Ga verder naar de hermitage en adem de frisse boslucht in tijdens een boswandeling naar de Black Linn Falls. Volg vervolgens de brede vallei van de rivier de Tay naar het Victoriaanse vakantieoord Pitlochry. Breng hier ongeveer een uur door om de vele winkels te verkennen of een hapje te eten. Na de lunch rijd je door de bergen van Highland Perthshire en maak je een korte stop bij de Queen's View met uitzicht op Loch Tummel. Op een heldere dag kun je genieten van het dramatische uitzicht op de piek van Schiehallion en de bergen van Glencoe. Ga vervolgens naar het stadje Aberfeldy en stap binnen bij Dewar's Aberfeldy Distillery. Ontdek het geheim van hoe de nationale drank van Schotland wordt gemaakt en proef van een welverdiende dram. Stap ten slotte aan boord van de minibus voor een schilderachtige terugrit naar Edinburgh.

Vanuit Edinburgh: excursie Outlander, paleizen & Jakobieten

6. Vanuit Edinburgh: excursie Outlander, paleizen & Jakobieten

Tijdens deze dagexcursie vanuit Edinburgh stap je in het verhaal en aanschouw je de schilderachtige landschappen en ruïnes uit het tv-programma 'Outlander'. Reis in een comfortabele bus en bekijk het dorp Cranesmuir en de Tuilyies Standing Stones. Stap aan boord van je bus in de Royal Mile van Edinburgh en rijd naar Midhope Castle. Verken het 16e-eeuwse Tower House, dat als achtergrond diende voor Lallybroch, het familiehuis van Jamie Fraser. Ga vervolgens naar Blackness, de thuisbasis van Blackness Castle, een optionele extra tijdens deze tour. Het kasteel wordt in de serie gebruikt als Fort William. Ontdek waarom dit kasteel bekendstaat als 'het schip dat nooit heeft gevaren'. In de voetsporen van Claire en Jamie gaat de Outlander-tour in noordwestelijke richting naar de Royal Burgh van Linlithgow. Stop om een foto te maken van Linlithgow Palace, de Wentworth-gevangenis van Outlander. Verken de stad, sla wat versnapering in en kom meer te weten over de geschiedenis van dit paleis als ontspanningsoord voor de koninklijke familie tijdens reizen tussen Edinburgh en Stirling Castle. Ga verder naar de Royal Burgh of Culross en ontdek een piepklein 17e-eeuws dorpje aan de kust van Fife. De tuinen hier komen terug in Claire's kruidentuin en het Mercat Cross in Outlanders' Cranesmuir Village. Geniet van voldoende tijd om door dit pittoreske stadje te wandelen en het schilderachtige Biscuit Café te bezoeken. Ga vervolgens naar Falkland. Dit kleine dorpje in Fife diende als de set voor Inverness in Outlander, waar Claire en Frank aankomen op hun tweede huwelijksreis. Verken het kleine dorp, geniet van een verfrissing en breng optioneel een bezoek aan Falkland Palace and Gardens. Sluit de tocht af met een stop in South Queensferry om foto's te maken en voor een prachtig uitzicht over de Firth of Forth voordat je weer terugkeert naar Edinburgh.

Vanuit Edinburgh: St. Andrews & vissersdorpen Fife

7. Vanuit Edinburgh: St. Andrews & vissersdorpen Fife

U verlaat Edinburgh en reist noordwaarts naar South Queensferry. Je reist over de Queensferry Crossing en krijgt een prachtig uitzicht op een van de grootste kunstmatige bezienswaardigheden van Schotland, de Forth Rail Bridge. Vervolgens betreedt u het koninkrijk Fife en stopt u in het traditionele vissersdorpje Anstruther (plaatselijk bekend als 'Ainster'), waar u de oude geplaveide straatjes kunt bekijken en een wandeling langs de kust naar de haven kunt maken. Vanuit Anstruther gaan we verder noordwaarts naar het middeleeuwse stadje St Andrews. Sint-Andreas is de patroonheilige van Schotland en volgens de legende zijn zijn stoffelijke resten aangespoeld aan de kust van Fife. St Andrews is ook de thuisbasis van de derde oudste universiteit van Groot-Brittannië en een prachtig kasteelruïne op een klif. Je hebt ongeveer twee en een half uur om deze fascinerende stad te verkennen. Na St Andrews maken we een aangename rit door het glooiende landschap van centraal Fife naar Falkland. Falkland Palace domineert dit oude dorp en was een van de belangrijkste residenties van de oude koninklijke familie van Schotland, de Stewarts (Stuarts). Afgezien van het paleis is het dorp eenvoudigweg een van de mooiste van Schotland, met een scala aan oude huisjes en smalle kronkelende straatjes. We verlaten Falkland en keren terug naar Edinburgh, langs Loch Leven, waar Mary Queen of Scots gevangen werd gezet door haar protestantse adel. En dan steken we nogmaals de Firth of Forth over en keren terug naar het stadscentrum.

Queensferry: rondvaart met cream tea

8. Queensferry: rondvaart met cream tea

De Firth of Forth is een plek vol mythes, turbulente geschiedenis, en fascinerende zeedieren. Maak een boottocht van 90 minuten aan boord van een prachtig schip. Je vertrekt vanaf South Queensferry, op korte afstand van de bruisende hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Geniet van het uitzicht op Blackness Castle, het schip dat nooit vaart en voorkwam in Outlander and the Outlaw King. Je hebt ook zicht op het dorp Limekilns, dat werd genoemd in Robert Louis Stevensons 'Kidnapped'. Vanuit Limekilns werden David Balfour en Alan Breck over de Forth gebracht in een roeiboot. Je ziet ook de Three Bridges zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien, inclusief UNESCO Werelderfgoed de Forth Bridge. Ontspannen kan aan boord in alle comfort: in de observatielounge of op de buitendekken. Luister onder het genot van een cream tea naar het commentaar je gids. Tijdens de boottocht is er meer dan genoeg gelegenheid om veel verschillende zeedieren te spotten, zoals zeevogels en zeehonden.

St. Andrews en het Kingdom of Fife Tour vanuit Edinburgh

9. St. Andrews en het Kingdom of Fife Tour vanuit Edinburgh

Maak een dagexcursie vanuit Edinburgh en ontdek de natuurlijke schoonheid van de kust van Fife, langs schilderachtige vissersdorpjes, abdijen en de beroemde universiteitsstad St. Andrews, onder leiding van een deskundige gids. Ga vanuit Edinburgh naar South Queensferry en bekijk 2 van de meest opmerkelijke bruggen ter wereld: de Forth Rail Bridge, gebouwd in 1890, en zijn veel jongere buurman, de Forth Road-brug. Steek de rivier de Foror over en stop bij de magnifieke Dunfermline Abbey, de begraafplaats van koning Robert the Bruce. Bekijk de met goud versierde tombe en kom meer te weten over het effect van de reformatie op de abdij, toen onder het bewind van Hendrik VIII kerken werden verwoest, zogenaamd in de naam van God. Reis langs de kust van Fife langs Carnegie Hall, de geboorteplaats van de wereldberoemde filantroop Andrew Carnegie. Stop bij charmante kleine vissersdorpjes, waaronder Anstruther, een oud haringbolwerk. Probeer de beste fish and chips in Schotland, of eet een snack in het Fisheries Museum. Ga verder naar St. Andrews, de thuisbasis van golf, religie en de beroemde universiteit. Hier zult u 2,5 uur doorbrengen. Verken de prachtige omgeving, bij mooi weer is het strand uit de film Chariots of Fire bijzonder populair, net als de 16e-eeuwse tunnels onder het kasteel. Golfliefhebbers kunnen hun respect betuigen bij het graf van Tom Morris, het Golfmuseum bezoeken, de Links Course Putting Green uitproberen of gewoon langs Granny Clark's Wynd lopen - een openbaar recht van overpad dat over de oude baan loopt.

Edinburgh: Scone Palace, jachtkasteel en watervaltour

10. Edinburgh: Scone Palace, jachtkasteel en watervaltour

Reis naar Scone Palace en verken het paleis om zijn lange geschiedenis te leren kennen en bekijk de oude kroningsplaats voor de koningen en koninginnen van Schotland. Vanuit Edinburgh reizen we door het prachtige landschap van Perthshire en beginnen de dag met een korte wandeling naar Kinnoull Tower, met een prachtig uitzicht over de stad Perth. Daarna gaan we naar Scone Palace om deze ongelooflijke plek te verkennen. Dit elegante paleis, ooit de kroningsplaats voor de koningen en koninginnen van Schotland, biedt een indrukwekkend uitzicht over de stad Perth en de rivier de Tay, de langste rivier van Schotland. Voortzetting van de reizen naar het noorden in de Hooglanden van Schotland, de volgende halte ontleent zijn naam aan een bezoek van een zeer beroemde Queens uit de Britse monarchie, The Queens View. Een plek bezocht door koningin Victoria tijdens haar reizen naar het noorden met haar man Albert, ze besloten hier langs te gaan voor een uitzicht over Loch Tummel en wat een uitzicht is het! De volgende plek die tijdens de Scone Palace-tour wordt bezocht, is Killiecrankie, waar je meer te weten komt over de Jacobitische opstand in 1689, de slag om Killiecrankie, geleid door Bonnie Dundee. Een korte wandeling naar een plek genaamd Soldiers Leap, je leert hoe deze naam tot stand is gekomen en krijgt een prachtig uitzicht op de rivier de Garry. Begin nu aan uw reis naar het zuiden naar de Birks of Aberfeldy, een adembenemende wandeling door het prachtige bos naar spectaculaire watervallen die een van de beroemde dichters van Schotland inspireerde tot het schrijven van zijn gedicht over de watervallen, Robert "Rabbie" Burns. Na de wandeling reist u verder naar het zuiden van de Hooglanden van Schotland naar onze volgende bestemming, Huntingtower Castle. In dit charmante kasteel woonden ooit Mary Queen of Scots en haar man, Lord Darnley. Kom meer te weten over de Ruthven Raid, waar een jonge James VI (6e) maandenlang werd gegijzeld. Na een bezoek aan onze laatste stop reizen we terug naar Edinburgh.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Queensferry, Schotland

Alle activiteiten

27 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Queensferry, Schotland

Meer zien

Veelgestelde vragen over Queensferry, Schotland

Wat zijn de topattracties van Queensferry, Schotland?

De topattracties van Queensferry, Schotland zijn:

Andere activiteiten in Queensferry, Schotland

Wil je alle activiteiten in Queensferry, Schotland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Queensferry, Schotland

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 3.572 beoordelingen

Duidelijke instructies waar we heen moesten en vriendelijk personeel bij aankomst. Onze tour guide Collin was een fantastische man. Hij vertelde met zo veel passie over de omgeving en had meerdere Schotse historie verhalen. Daarnaast maakten we kennis met echte Schotse muziek. De viewpoints waren magistraal! Al met al een dikke aanrader. Shout out naar Collin!

Our guide Brian was a very friendly and enthousiast Guy! He explained everything very well and he gave good tips. He talked very passionatly about Outlander and truly knew what he was talking about. At the end he was very helpful and dropped everyone of at a location which was closest to their stay. All and all an amazing tour and day!

Het was ondanks het weer een bijzonder leuke dag! Onze driver MacKenzie was een bevlogen verteller, we hebben ons geen moment verveeld. Voor fans van Outlander echt een aanrader!

De tour was heel leuk, comfortabele bus, en leuk om de serie tot leven te zien komen. Onze chauffeur brian vertelde erg leuk en we hebben veel van hem geleerd. Hele leuke dag!

Really worth it. Collin is an awesome storyteller and guide. Had a great time!