Ontdek het beste van
Queensferry, Schotland

Onze aanbevelingen voor Queensferry, Schotland

Edinburgh: 'Firth of Forth' sightseeing-cruise Three Bridges

1. Edinburgh: 'Firth of Forth' sightseeing-cruise Three Bridges

Je rondvaart vertrekt vanuit South Queensferry, op slechts korte afstand van de bruisende hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Je tocht biedt een prachtig uitzicht op de Three Bridges, waaronder de wereldberoemde Forth Bridge, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Daarnaast kun je genieten van de prachtige panorama's van de skyline van Edinburgh, het koninkrijk Fife en het historische eiland Inchcolm met zijn middeleeuwse abdij. Als onderdeel van de tour stop je bij Inchcolm Island om bezoekers af te zetten en op te halen. Verken het eiland als je een landingspas koopt bij de bar aan boord. Vaar mee en ontdek de magie van de Forth Bridge, de Forth Road hangbrug en de langste tuibrug met drie torens ter wereld, Queensferry Crossing. Voor je comfort kun je aan boord ontspannen in de verwarmde observatielounge of op de buitendekken, en luisteren naar het commentaar van de gids terwijl je geniet van een drankje uit de bar. Tijdens je tocht krijg je volop de gelegenheid om een grote verscheidenheid aan zeedieren te zien en te fotograferen, waaronder zeevogels, bruinvissen en zeehonden.

Vanuit Edinburgh: Rondleiding door de Outlander Experience

2. Vanuit Edinburgh: Rondleiding door de Outlander Experience

Vertrek vanuit het centrum van Edinburgh en stap aan boord van een bus met airconditioning. Stap in de voetsporen van Jamie en Claire en stop bij het prachtige dorpje Falkland, genesteld tussen de twee Lomond Hills in de Howe of Fife. Fans van Outlander zullen Falkland herkennen als de stand-in voor Inverness, waar Claire en Frank op huwelijksreis gingen. Onze 2e locatie van de dag is het dorp Culross. Verschillende delen van Culross zijn gebruikt om het dorp Cranesmuir uit te beelden, voornamelijk voor seizoen 1 van Outlander. Tijdens je verblijf hier zul je zien dat veel scènes tot leven komen als je de echte opnamelocatie van de serie binnenstapt. Verken Blackness Castle*, de rijke geschiedenis binnen de kasteelmuren en leer over de multifunctionele geschiedenis als residentie, garnizoensfort en staatsgevangenis. Fans van Outlander herkennen misschien ook dat de buitenkant dienst deed als Fort William, het dreigende hoofdkwartier van Black Jack Randall. De tour gaat verder naar de stad Linlithgow, beroemd om zijn paleis, de geboorteplaats van Mary Queen of Scots. Hier krijgen Outlander-fans de kans om Linlithgow Palace te zien, gebruikt als decor voor de beruchte Wentworth gevangenis in Outlander. Linlithgow Palace is de plek waar Outlander's Jamie gevangen werd gehouden en gemarteld werd door Black Jack Randall, een van de meest intense scènes die tijdens de tv-serie werden gefilmd. Geniet van wat tijd voor verfrissingen en verkenning voor de volgende stop. Onze laatste locatie van de dag is Midhope Castle, een must voor fans van Outlander. Midhope Castle is de externe locatie van het huis van de familie Fraser dat bekend staat als Lallybroch. Breng tijd door in het kasteel voor foto's en leef je Outlander-fantasie uit. Vraag bij terugkomst in Edinburgh de weg naar Bakehouse Close, een locatie die in de derde serie van Outlander voorkomt als het prentenhuis van Jamie. *Bij gelegenheden kan BLACKNESS CASTLE worden vervangen door DOUNE CASTLE. *Midhope Castle is alleen beschikbaar van maart tot december.

Queensferry: Rondvaart naar Inchcolm Island

3. Queensferry: Rondvaart naar Inchcolm Island

Bij aankomst op Hawes Pier haalt u uw instapkaarten op en betaalt u uw landingspassen zodat u op Inchcolm Island kunt landen vanaf het loket Maid of the Forth. Als je de pier afdaalt, ga je aan boord van de Maid en vaar je naar Inchcolm, onder de iconische Forth-spoorbrug door, een werelderfgoed van Unseco. U zult genieten van het uitzicht op zowel de kustlijn van Fife als Edinburgh, terwijl u langs de Haystack-zeehondenkolonie vaart en aankomt op het historische Inchcolm Island. Hier kunt u 1,5 uur genieten van alles wat het eiland te bieden heeft, de abdij, de vestingwerken van de wereldoorlog, het bezoekerscentrum en de cadeauwinkel. Er is voor elk wat wils op Inchcolm.

Queensferry: 1,5 uur durende Maid of the Forth rondvaart

4. Queensferry: 1,5 uur durende Maid of the Forth rondvaart

Je tour begint wanneer je het boekingskantoor en de cadeauwinkel bezoekt om je instapkaart op te halen. Vanaf daar gaat u naar Hawes Pier om aan boord van de boot te gaan en aan uw rondvaart te beginnen. Zodra de boot Hawes Pier heeft verlaten, wordt er een korte veiligheidsboodschap afgespeeld voor alle passagiers voordat het audiocommentaar begint. De reis begint dan met de boot die onder de Red Forth Rail Bridge door vaart voordat hij verder gaat langs het historische Inchgarvie Island richting Inchcolm Island. Je kunt luisteren terwijl de schipper zeehonden, papegaaiduikers en andere dieren in het wild aanwijst die tijdens de cruise te vinden zijn. Eenmaal rond Inchcolm Island kun je goed uitkijken naar zonnebadende zeehonden op de Haystack voordat de cruise teruggaat onder de Red Rail Bridge door naar de Forth Road Bridge en de onlangs geopende Queensferry Crossing. Eenmaal onder deze majestueuze bruggen door, vaart de boot terug naar Hawes Pier, waar u vrij kunt uitstappen.

Edinburgh: tour St. Andrews & vissersdorpen van Fife

5. Edinburgh: tour St. Andrews & vissersdorpen van Fife

Reis tijdens een dagtocht vanuit Edinburgh aan boord van een bus met airconditioning door het historische land Fife. Verdiep je in de bezienswaardigheden die je onderweg ziet en luister naar het live-commentaar. Stop in de charmante stadjes Anstruther, St. Andrews en South Queensferry. Vertrek vanuit Edinburgh en bewonder het uitzicht op de iconische Forth Rail Bridge terwijl je de Firth of Forth oversteekt en het oude 'Kingdom of Fife' binnengaat. Rijd door Aberdour voordat je verdergaat naar de East Neuk of Fife, aan de kust.  Geniet van het uitzicht terwijl je door de pittoreske dorpen St. Monans en Pittenween rijdt, ooit bloeiende vissersdorpen. Bereik de stad Anstruther, de thuisbasis van het Scottish Fisheries Museum, waar de bus stopt.  Verlaat Anstruther, reis door Crail en kom dan op tijd voor de lunch aan in het prachtige middeleeuwse stadje St. Andrews. Vrije tijd om rond te wandelen in de stad die beroemd is als de bakermat van de golfsport en de bekendste golfbaan ter wereld heeft. Je hebt drie uur vrije tijd om te lunchen, te wandelen over de geplaveide straten, de ruïnes van de kathedraal en het kasteel te bekijken of een bezoek te brengen aan de oudste universiteit van Schotland, waar prins William en Kate Middleton elkaar hebben ontmoet. Op de terugweg rijd je door de heuvels van Lomond en daal je af naar Loch Leven (waar Mary Queen of Scot gevangen zat). Maak een korte stop om het prachtige uitzicht op de Forth Bridges in South Queensferry te bewonderen voordat je weer terugkeert naar Edinburgh.

Van Edinburgh: St Andrews en de vissersdorpen van Fife

6. Van Edinburgh: St Andrews en de vissersdorpen van Fife

U verlaat Edinburgh en reist noordwaarts naar South Queensferry. Je reist over de Queensferry Crossing en krijgt een prachtig uitzicht op een van de grootste kunstmatige bezienswaardigheden van Schotland, de Forth Rail Bridge. Vervolgens betreedt u het koninkrijk Fife en stopt u in het traditionele vissersdorpje Anstruther (plaatselijk bekend als 'Ainster'), waar u de oude geplaveide straatjes kunt bekijken en een wandeling langs de kust naar de haven kunt maken. Vanuit Anstruther gaan we verder noordwaarts naar het middeleeuwse stadje St Andrews. Sint-Andreas is de patroonheilige van Schotland en volgens de legende zijn zijn stoffelijke resten aangespoeld aan de kust van Fife. St Andrews is ook de thuisbasis van de derde oudste universiteit van Groot-Brittannië en een prachtig kasteelruïne op een klif. Je hebt ongeveer twee en een half uur om deze fascinerende stad te verkennen. Na St Andrews maken we een aangename rit door het glooiende landschap van centraal Fife naar Falkland. Falkland Palace domineert dit oude dorp en was een van de belangrijkste residenties van de oude koninklijke familie van Schotland, de Stewarts (Stuarts). Afgezien van het paleis is het dorp eenvoudigweg een van de mooiste van Schotland, met een scala aan oude huisjes en smalle kronkelende straatjes. We verlaten Falkland en keren terug naar Edinburgh, langs Loch Leven, waar Mary Queen of Scots gevangen werd gezet door haar protestantse adel. En dan steken we nogmaals de Firth of Forth over en keren terug naar het stadscentrum.

Vanuit Edinburgh: Outlander Avontuur Dagtour met Entree

7. Vanuit Edinburgh: Outlander Avontuur Dagtour met Entree

Tijd voor je eigen Outlander-avontuur. Je verlaat Edinburgh en begint het spoor van de filmlocaties uit de Outlander TV-serie te volgen. Eerst reizen we naar de plek die geen introductie nodig heeft: Midhope Castle*, bekend als Jamie's mooie huis Lallybroch. En je zult een warmer welkom krijgen dan hij. Het gezellige interieur van het huis is nagebouwd in de filmstudio's. In werkelijkheid kunnen bezoekers de ruïnes van het kasteel niet verkennen, maar je kunt wel op de iconische trappen van Lallybroch gaan zitten en wachten tot Jamie of Claire door de prachtige boog op de binnenplaats lopen. Vervolgens reizen we door het charmante platteland naar Blackness Castle. Het is een indrukwekkend fort dat bekend staat als het 'schip dat nooit heeft gevaren' omdat het lijkt op een gigantische stenen boot. Je hebt de tijd om langs de wallen te lopen en het fictieve hoofdkwartier van Jack Randall te verkennen. Bid maar dat je hem niet tegenkomt... De volgende stop is Linlithgow Palace, ook wel bekend als Wentworth Prison. Het is ook de plek waar je luncht, dus probeer de plaatselijke specialiteiten of picknick bij het loch en maak een foto van de ruïnes van het geboortehuis van Mary Queen of Scots. Richting het noorden rijden we langs Stirling Castle en het Wallace Monument naar **Doune Castle, of zoals het in Outlander heet, Castle Leoch. Dit formidabele gebouw is de thuisbasis van Colum MacKenzie en zijn clan in de 18e-eeuwse afleveringen. Bij een bezoek kun je het echte verhaal ontdekken en inzicht krijgen in de leefomstandigheden van een Schotse graaf in de 14e eeuw. Er is ook een uitstekende audiogids die beschrijft hoe dit kasteel werd gebruikt als opnamelocatie voor Monty Python and the Holy Grail. Reis nog een keer terug in de tijd als je chauffeur-gids je meeneemt naar Culross. Dit vrijwel onveranderde 16e-eeuwse dorp kijkt uit over de zee en doet dienst als het fictieve stadje Cranesmuir. Je hebt de tijd om Claire's kruidentuin te bezoeken, het paleis te verkennen of door de oude straten te dwalen terwijl je je voorstelt hoe het leven er 400 jaar geleden moet hebben uitgezien. Van daaruit gaan we terug naar Edinburgh, waar we aan het eind van de middag aankomen.

Vanuit Edinburgh: excursie Outlander, paleizen & Jakobieten

8. Vanuit Edinburgh: excursie Outlander, paleizen & Jakobieten

We beginnen onze dag in Edinburgh. We vertrekken vanaf de Royal Mile en nemen een aantal bezienswaardigheden van de Schotse hoofdstad in ons op weg naar onze eerste stop van de dag: Midhope Castle*. Dit 16e-eeuwse Tower House was het decor van Lallybroch, het familiehuis van Jamie Fraser. Neem hier de tijd om foto's te maken en de sfeer op te snuiven en houd Jamie in de gaten, voor het geval dat. Van daaruit gaan we verder naar Blackness, de thuisbasis van Blackness Castle. In Outlander wordt Blackness Castle gebruikt als decor voor Fort William, het hoofdkwartier van Black Jack Randall. Het komt ook voor in Hamlet en staat bekend als "het schip dat nooit heeft gevaren" vanwege de kenmerkende bootachtige vorm die uitsteekt in de Forth. Kijk de Forth af in de richting van Edinburgh en zie alle 3 Forth Bridges, die drie eeuwen Schotse techniek vertegenwoordigen en de Lothians verbinden met het koninkrijk Fife. Onze Outlander-tour gaat naar het westen, naar de Royal Burgh van Linlithgow, waar je de gelegenheid hebt om Linlithgow Palace, de Wentworth-gevangenis van Outlander, te bezoeken. Het paleis werd oorspronkelijk gebruikt als ontspanningsoord voor de koninklijke familie tijdens reizen tussen Edinburgh en Stirling Castle. De indrukwekkende torens kijken uit over een prachtig landschap. We zullen ook genoeg tijd in Linlithgow doorbrengen zodat je kunt lunchen en het stadje kunt verkennen. Na een korte reis verder naar het westen komen we aan bij Callendar House in de buurt van Falkirk, dat in seizoen 2 van de serie werd gebruikt als keuken in het huis van de hertog van Sandringham. Dit prachtige landhuis heeft traditionele Schotse architectuur met elementen die lijken op een Frans renaissancekasteel. Vervolgens reizen we noordwaarts naar de overkant van de Forth en bezoeken we de Royal Burgh of Culross. Het kleine dorp is misschien wel het beste voorbeeld van een 17e-eeuws dorp in Schotland. De tuinen hier komen voor als Claire's kruidentuin en het Mercat Cross in Outlanders' Cranesmuir Village. We keren dan terug naar de andere kant van de Forth en bezoeken Hopetoun House, dat in Outlander voorkomt als het huis van de hertog van Sandringham. Dit prachtige statige huis ligt op meer dan 100 hectare ontworpen landschap en weerspiegelt het briljante werk van de Schotse architecten Sir William Bruce en William Adam. Op de terugreis naar Edinburgh passeren we 's avonds de Forth Bridges. Deze drie bruggen verbinden de Lothians met het koninkrijk Fife en vertegenwoordigen drie eeuwen Schotse techniek. De nieuwste brug, de Queensferry Crossing, is pas in 2017 voltooid. Hierna keren we terug naar Edinburgh, waar onze Outlander-tour tot een einde komt.

Vanuit Edinburgh: Ervaar de Highlands met een whiskyproeverij

9. Vanuit Edinburgh: Ervaar de Highlands met een whiskyproeverij

Ontdek de uitgestrekte landschappen en serene lochs van de Schotse Hooglanden tijdens een dagexcursie vanuit Edinburgh. Verken schilderachtige stadjes, volg een bospad en proef de smaak van authentieke Schotse whisky. Vertrek uit Edinburgh voor een schilderachtige minibusrit over de Queensferry Crossing naar het koninkrijk Fife. Zie hoe het landschap verandert als je naar het noorden rijdt, van de glooiende laaglanden naar beboste heuvels en bergen als je de Highland Fault-lijn nadert. Maak aan de oever van de rivier de Tay een stop bij het charmante kathedraalstadje Dunkeld. Stap uit om de historische kathedraal te verkennen of dwaal door de schilderachtige straatjes van dit pittoreske dorpje. Ga verder naar de hermitage en adem de frisse boslucht in tijdens een boswandeling naar de Black Linn Falls. Volg vervolgens de brede vallei van de rivier de Tay naar het Victoriaanse vakantieoord Pitlochry. Breng hier ongeveer een uur door om de vele winkels te verkennen of een hapje te eten. Na de lunch rijd je door de bergen van Highland Perthshire en maak je een korte stop bij de Queen's View met uitzicht op Loch Tummel. Op een heldere dag kun je genieten van het dramatische uitzicht op de piek van Schiehallion en de bergen van Glencoe. Ga vervolgens naar het stadje Aberfeldy en stap binnen bij Dewar's Aberfeldy Distillery. Ontdek het geheim van hoe de nationale drank van Schotland wordt gemaakt en proef van een welverdiende dram. Stap ten slotte aan boord van de minibus voor een schilderachtige terugrit naar Edinburgh.

Vanuit Edinburgh: Isle of Skye 3-daagse tour met overnachting

10. Vanuit Edinburgh: Isle of Skye 3-daagse tour met overnachting

Dag 1: Je vertrekt uit Edinburgh en reist naar het westen. Dit deel van je reis is een droom voor geschiedenisliefhebbers. Je passeert Stirling Castle, het Wallace Monument en Doune Castle, voordat je in Callander stopt voor een verfrissing. Vervolgens trekken we noordwaarts door het prachtige landschap rond Loch Lubnaig en naar de woeste verlatenheid van Rannoch Moor. We rijden verder door de spectaculaire bergpas van Glencoe, waar in 1692 het grote bloedbad van de Clan MacDonald plaatsvond. En na de lunch passeren we de hoogste berg van Groot-Brittannië, de Ben Nevis, en rijden we de Great Glen in. Rijdend in westelijke richting komen we langs de Five Sisters of Kintail. Vervolgens stop je bij het beroemde Eilean Donan Castle*, een van de meest gefotografeerde kastelen van Schotland. Als je de brug naar Skye oversteekt, volg je de dramatische kustlijn in de richting van de hoofdstad van het eiland, Portree. En na al dit adembenemende moois word je aan het begin van de avond afgezet bij je accommodatie, met genoeg tijd om de stad te verkennen. Dag 2: Vandaag is een flexibele dag op Skye; en je chauffeur-gids zorgt ervoor dat je een unieke route neemt die past bij het weer, de lokale gebeurtenissen en de interesses van je groep. Je kunt naar het noorden reizen naar de Trotternish Ridge en verder. Hier vind je de geologische wonderen zoals Old Man of Storr, Kilt Rock en de adembenemende bergpas van de Quiraing. Of je gids neemt je mee terug in de tijd en leert je over de legendes en clancultuur rond het 13e-eeuwse huis van de Clan MacLeod, Dunvegan Castle. s Avonds keer je terug naar Portree. Dag 3: Je reist zuidwaarts door de Cuillin Hills en terug naar het vasteland voor een prachtig uitzicht over Loch Duich en de Five Sisters of Kintail. Je bezoekt Loch Ness voor de lunch en de kans om "Nessie" te zien!* Verder zuidwaarts door de Grampian bergen langs Loch Laggan, nu beroemd als "Monarch of the Glen Country" voordat je Dalwhinnie passeert en verder gaat langs Blair Castle. We stoppen voor een verfrissing in een van de dorpen in Perthshire voordat we langs Perth rijden, over de Firth of Forth en terug naar Edinburgh.

Alle activiteiten

Onze aanbevelingen voor Queensferry, Schotland

Edinburgh: 'Firth of Forth' sightseeing-cruise Three Bridges

Edinburgh: 'Firth of Forth' sightseeing-cruise Three Bridges

Je rondvaart vertrekt vanuit South Queensferry, op slechts korte afstand van de bruisende hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Je tocht biedt een prachtig uitzicht op de Three Bridges, waaronder de wereldberoemde Forth Bridge, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Daarnaast kun je genieten van de prachtige panorama's van de skyline van Edinburgh, het koninkrijk Fife en het historische eiland Inchcolm met zijn middeleeuwse abdij. Als onderdeel van de tour stop je bij Inchcolm Island om bezoekers af te zetten en op te halen. Verken het eiland als je een landingspas koopt bij de bar aan boord. Vaar mee en ontdek de magie van de Forth Bridge, de Forth Road hangbrug en de langste tuibrug met drie torens ter wereld, Queensferry Crossing. Voor je comfort kun je aan boord ontspannen in de verwarmde observatielounge of op de buitendekken, en luisteren naar het commentaar van de gids terwijl je geniet van een drankje uit de bar. Tijdens je tocht krijg je volop de gelegenheid om een grote verscheidenheid aan zeedieren te zien en te fotograferen, waaronder zeevogels, bruinvissen en zeehonden.

Vanuit Edinburgh: Rondleiding door de Outlander Experience

Vanuit Edinburgh: Rondleiding door de Outlander Experience

Vertrek vanuit het centrum van Edinburgh en stap aan boord van een bus met airconditioning. Stap in de voetsporen van Jamie en Claire en stop bij het prachtige dorpje Falkland, genesteld tussen de twee Lomond Hills in de Howe of Fife. Fans van Outlander zullen Falkland herkennen als de stand-in voor Inverness, waar Claire en Frank op huwelijksreis gingen. Onze 2e locatie van de dag is het dorp Culross. Verschillende delen van Culross zijn gebruikt om het dorp Cranesmuir uit te beelden, voornamelijk voor seizoen 1 van Outlander. Tijdens je verblijf hier zul je zien dat veel scènes tot leven komen als je de echte opnamelocatie van de serie binnenstapt. Verken Blackness Castle*, de rijke geschiedenis binnen de kasteelmuren en leer over de multifunctionele geschiedenis als residentie, garnizoensfort en staatsgevangenis. Fans van Outlander herkennen misschien ook dat de buitenkant dienst deed als Fort William, het dreigende hoofdkwartier van Black Jack Randall. De tour gaat verder naar de stad Linlithgow, beroemd om zijn paleis, de geboorteplaats van Mary Queen of Scots. Hier krijgen Outlander-fans de kans om Linlithgow Palace te zien, gebruikt als decor voor de beruchte Wentworth gevangenis in Outlander. Linlithgow Palace is de plek waar Outlander's Jamie gevangen werd gehouden en gemarteld werd door Black Jack Randall, een van de meest intense scènes die tijdens de tv-serie werden gefilmd. Geniet van wat tijd voor verfrissingen en verkenning voor de volgende stop. Onze laatste locatie van de dag is Midhope Castle, een must voor fans van Outlander. Midhope Castle is de externe locatie van het huis van de familie Fraser dat bekend staat als Lallybroch. Breng tijd door in het kasteel voor foto's en leef je Outlander-fantasie uit. Vraag bij terugkomst in Edinburgh de weg naar Bakehouse Close, een locatie die in de derde serie van Outlander voorkomt als het prentenhuis van Jamie. *Bij gelegenheden kan BLACKNESS CASTLE worden vervangen door DOUNE CASTLE. *Midhope Castle is alleen beschikbaar van maart tot december.

Queensferry: Rondvaart naar Inchcolm Island

Queensferry: Rondvaart naar Inchcolm Island

Bij aankomst op Hawes Pier haalt u uw instapkaarten op en betaalt u uw landingspassen zodat u op Inchcolm Island kunt landen vanaf het loket Maid of the Forth. Als je de pier afdaalt, ga je aan boord van de Maid en vaar je naar Inchcolm, onder de iconische Forth-spoorbrug door, een werelderfgoed van Unseco. U zult genieten van het uitzicht op zowel de kustlijn van Fife als Edinburgh, terwijl u langs de Haystack-zeehondenkolonie vaart en aankomt op het historische Inchcolm Island. Hier kunt u 1,5 uur genieten van alles wat het eiland te bieden heeft, de abdij, de vestingwerken van de wereldoorlog, het bezoekerscentrum en de cadeauwinkel. Er is voor elk wat wils op Inchcolm.

Queensferry: 1,5 uur durende Maid of the Forth rondvaart

Queensferry: 1,5 uur durende Maid of the Forth rondvaart

Je tour begint wanneer je het boekingskantoor en de cadeauwinkel bezoekt om je instapkaart op te halen. Vanaf daar gaat u naar Hawes Pier om aan boord van de boot te gaan en aan uw rondvaart te beginnen. Zodra de boot Hawes Pier heeft verlaten, wordt er een korte veiligheidsboodschap afgespeeld voor alle passagiers voordat het audiocommentaar begint. De reis begint dan met de boot die onder de Red Forth Rail Bridge door vaart voordat hij verder gaat langs het historische Inchgarvie Island richting Inchcolm Island. Je kunt luisteren terwijl de schipper zeehonden, papegaaiduikers en andere dieren in het wild aanwijst die tijdens de cruise te vinden zijn. Eenmaal rond Inchcolm Island kun je goed uitkijken naar zonnebadende zeehonden op de Haystack voordat de cruise teruggaat onder de Red Rail Bridge door naar de Forth Road Bridge en de onlangs geopende Queensferry Crossing. Eenmaal onder deze majestueuze bruggen door, vaart de boot terug naar Hawes Pier, waar u vrij kunt uitstappen.

Edinburgh: tour St. Andrews & vissersdorpen van Fife

Edinburgh: tour St. Andrews & vissersdorpen van Fife

Reis tijdens een dagtocht vanuit Edinburgh aan boord van een bus met airconditioning door het historische land Fife. Verdiep je in de bezienswaardigheden die je onderweg ziet en luister naar het live-commentaar. Stop in de charmante stadjes Anstruther, St. Andrews en South Queensferry. Vertrek vanuit Edinburgh en bewonder het uitzicht op de iconische Forth Rail Bridge terwijl je de Firth of Forth oversteekt en het oude 'Kingdom of Fife' binnengaat. Rijd door Aberdour voordat je verdergaat naar de East Neuk of Fife, aan de kust.  Geniet van het uitzicht terwijl je door de pittoreske dorpen St. Monans en Pittenween rijdt, ooit bloeiende vissersdorpen. Bereik de stad Anstruther, de thuisbasis van het Scottish Fisheries Museum, waar de bus stopt.  Verlaat Anstruther, reis door Crail en kom dan op tijd voor de lunch aan in het prachtige middeleeuwse stadje St. Andrews. Vrije tijd om rond te wandelen in de stad die beroemd is als de bakermat van de golfsport en de bekendste golfbaan ter wereld heeft. Je hebt drie uur vrije tijd om te lunchen, te wandelen over de geplaveide straten, de ruïnes van de kathedraal en het kasteel te bekijken of een bezoek te brengen aan de oudste universiteit van Schotland, waar prins William en Kate Middleton elkaar hebben ontmoet. Op de terugweg rijd je door de heuvels van Lomond en daal je af naar Loch Leven (waar Mary Queen of Scot gevangen zat). Maak een korte stop om het prachtige uitzicht op de Forth Bridges in South Queensferry te bewonderen voordat je weer terugkeert naar Edinburgh.

Van Edinburgh: St Andrews en de vissersdorpen van Fife

Van Edinburgh: St Andrews en de vissersdorpen van Fife

U verlaat Edinburgh en reist noordwaarts naar South Queensferry. Je reist over de Queensferry Crossing en krijgt een prachtig uitzicht op een van de grootste kunstmatige bezienswaardigheden van Schotland, de Forth Rail Bridge. Vervolgens betreedt u het koninkrijk Fife en stopt u in het traditionele vissersdorpje Anstruther (plaatselijk bekend als 'Ainster'), waar u de oude geplaveide straatjes kunt bekijken en een wandeling langs de kust naar de haven kunt maken. Vanuit Anstruther gaan we verder noordwaarts naar het middeleeuwse stadje St Andrews. Sint-Andreas is de patroonheilige van Schotland en volgens de legende zijn zijn stoffelijke resten aangespoeld aan de kust van Fife. St Andrews is ook de thuisbasis van de derde oudste universiteit van Groot-Brittannië en een prachtig kasteelruïne op een klif. Je hebt ongeveer twee en een half uur om deze fascinerende stad te verkennen. Na St Andrews maken we een aangename rit door het glooiende landschap van centraal Fife naar Falkland. Falkland Palace domineert dit oude dorp en was een van de belangrijkste residenties van de oude koninklijke familie van Schotland, de Stewarts (Stuarts). Afgezien van het paleis is het dorp eenvoudigweg een van de mooiste van Schotland, met een scala aan oude huisjes en smalle kronkelende straatjes. We verlaten Falkland en keren terug naar Edinburgh, langs Loch Leven, waar Mary Queen of Scots gevangen werd gezet door haar protestantse adel. En dan steken we nogmaals de Firth of Forth over en keren terug naar het stadscentrum.

Vanuit Edinburgh: Outlander Avontuur Dagtour met Entree

Vanuit Edinburgh: Outlander Avontuur Dagtour met Entree

Tijd voor je eigen Outlander-avontuur. Je verlaat Edinburgh en begint het spoor van de filmlocaties uit de Outlander TV-serie te volgen. Eerst reizen we naar de plek die geen introductie nodig heeft: Midhope Castle*, bekend als Jamie's mooie huis Lallybroch. En je zult een warmer welkom krijgen dan hij. Het gezellige interieur van het huis is nagebouwd in de filmstudio's. In werkelijkheid kunnen bezoekers de ruïnes van het kasteel niet verkennen, maar je kunt wel op de iconische trappen van Lallybroch gaan zitten en wachten tot Jamie of Claire door de prachtige boog op de binnenplaats lopen. Vervolgens reizen we door het charmante platteland naar Blackness Castle. Het is een indrukwekkend fort dat bekend staat als het 'schip dat nooit heeft gevaren' omdat het lijkt op een gigantische stenen boot. Je hebt de tijd om langs de wallen te lopen en het fictieve hoofdkwartier van Jack Randall te verkennen. Bid maar dat je hem niet tegenkomt... De volgende stop is Linlithgow Palace, ook wel bekend als Wentworth Prison. Het is ook de plek waar je luncht, dus probeer de plaatselijke specialiteiten of picknick bij het loch en maak een foto van de ruïnes van het geboortehuis van Mary Queen of Scots. Richting het noorden rijden we langs Stirling Castle en het Wallace Monument naar **Doune Castle, of zoals het in Outlander heet, Castle Leoch. Dit formidabele gebouw is de thuisbasis van Colum MacKenzie en zijn clan in de 18e-eeuwse afleveringen. Bij een bezoek kun je het echte verhaal ontdekken en inzicht krijgen in de leefomstandigheden van een Schotse graaf in de 14e eeuw. Er is ook een uitstekende audiogids die beschrijft hoe dit kasteel werd gebruikt als opnamelocatie voor Monty Python and the Holy Grail. Reis nog een keer terug in de tijd als je chauffeur-gids je meeneemt naar Culross. Dit vrijwel onveranderde 16e-eeuwse dorp kijkt uit over de zee en doet dienst als het fictieve stadje Cranesmuir. Je hebt de tijd om Claire's kruidentuin te bezoeken, het paleis te verkennen of door de oude straten te dwalen terwijl je je voorstelt hoe het leven er 400 jaar geleden moet hebben uitgezien. Van daaruit gaan we terug naar Edinburgh, waar we aan het eind van de middag aankomen.

Vanuit Edinburgh: excursie Outlander, paleizen & Jakobieten

Vanuit Edinburgh: excursie Outlander, paleizen & Jakobieten

We beginnen onze dag in Edinburgh. We vertrekken vanaf de Royal Mile en nemen een aantal bezienswaardigheden van de Schotse hoofdstad in ons op weg naar onze eerste stop van de dag: Midhope Castle*. Dit 16e-eeuwse Tower House was het decor van Lallybroch, het familiehuis van Jamie Fraser. Neem hier de tijd om foto's te maken en de sfeer op te snuiven en houd Jamie in de gaten, voor het geval dat. Van daaruit gaan we verder naar Blackness, de thuisbasis van Blackness Castle. In Outlander wordt Blackness Castle gebruikt als decor voor Fort William, het hoofdkwartier van Black Jack Randall. Het komt ook voor in Hamlet en staat bekend als "het schip dat nooit heeft gevaren" vanwege de kenmerkende bootachtige vorm die uitsteekt in de Forth. Kijk de Forth af in de richting van Edinburgh en zie alle 3 Forth Bridges, die drie eeuwen Schotse techniek vertegenwoordigen en de Lothians verbinden met het koninkrijk Fife. Onze Outlander-tour gaat naar het westen, naar de Royal Burgh van Linlithgow, waar je de gelegenheid hebt om Linlithgow Palace, de Wentworth-gevangenis van Outlander, te bezoeken. Het paleis werd oorspronkelijk gebruikt als ontspanningsoord voor de koninklijke familie tijdens reizen tussen Edinburgh en Stirling Castle. De indrukwekkende torens kijken uit over een prachtig landschap. We zullen ook genoeg tijd in Linlithgow doorbrengen zodat je kunt lunchen en het stadje kunt verkennen. Na een korte reis verder naar het westen komen we aan bij Callendar House in de buurt van Falkirk, dat in seizoen 2 van de serie werd gebruikt als keuken in het huis van de hertog van Sandringham. Dit prachtige landhuis heeft traditionele Schotse architectuur met elementen die lijken op een Frans renaissancekasteel. Vervolgens reizen we noordwaarts naar de overkant van de Forth en bezoeken we de Royal Burgh of Culross. Het kleine dorp is misschien wel het beste voorbeeld van een 17e-eeuws dorp in Schotland. De tuinen hier komen voor als Claire's kruidentuin en het Mercat Cross in Outlanders' Cranesmuir Village. We keren dan terug naar de andere kant van de Forth en bezoeken Hopetoun House, dat in Outlander voorkomt als het huis van de hertog van Sandringham. Dit prachtige statige huis ligt op meer dan 100 hectare ontworpen landschap en weerspiegelt het briljante werk van de Schotse architecten Sir William Bruce en William Adam. Op de terugreis naar Edinburgh passeren we 's avonds de Forth Bridges. Deze drie bruggen verbinden de Lothians met het koninkrijk Fife en vertegenwoordigen drie eeuwen Schotse techniek. De nieuwste brug, de Queensferry Crossing, is pas in 2017 voltooid. Hierna keren we terug naar Edinburgh, waar onze Outlander-tour tot een einde komt.

Vanuit Edinburgh: Ervaar de Highlands met een whiskyproeverij

Vanuit Edinburgh: Ervaar de Highlands met een whiskyproeverij

Ontdek de uitgestrekte landschappen en serene lochs van de Schotse Hooglanden tijdens een dagexcursie vanuit Edinburgh. Verken schilderachtige stadjes, volg een bospad en proef de smaak van authentieke Schotse whisky. Vertrek uit Edinburgh voor een schilderachtige minibusrit over de Queensferry Crossing naar het koninkrijk Fife. Zie hoe het landschap verandert als je naar het noorden rijdt, van de glooiende laaglanden naar beboste heuvels en bergen als je de Highland Fault-lijn nadert. Maak aan de oever van de rivier de Tay een stop bij het charmante kathedraalstadje Dunkeld. Stap uit om de historische kathedraal te verkennen of dwaal door de schilderachtige straatjes van dit pittoreske dorpje. Ga verder naar de hermitage en adem de frisse boslucht in tijdens een boswandeling naar de Black Linn Falls. Volg vervolgens de brede vallei van de rivier de Tay naar het Victoriaanse vakantieoord Pitlochry. Breng hier ongeveer een uur door om de vele winkels te verkennen of een hapje te eten. Na de lunch rijd je door de bergen van Highland Perthshire en maak je een korte stop bij de Queen's View met uitzicht op Loch Tummel. Op een heldere dag kun je genieten van het dramatische uitzicht op de piek van Schiehallion en de bergen van Glencoe. Ga vervolgens naar het stadje Aberfeldy en stap binnen bij Dewar's Aberfeldy Distillery. Ontdek het geheim van hoe de nationale drank van Schotland wordt gemaakt en proef van een welverdiende dram. Stap ten slotte aan boord van de minibus voor een schilderachtige terugrit naar Edinburgh.

Vanuit Edinburgh: Isle of Skye 3-daagse tour met overnachting

Vanuit Edinburgh: Isle of Skye 3-daagse tour met overnachting

Dag 1: Je vertrekt uit Edinburgh en reist naar het westen. Dit deel van je reis is een droom voor geschiedenisliefhebbers. Je passeert Stirling Castle, het Wallace Monument en Doune Castle, voordat je in Callander stopt voor een verfrissing. Vervolgens trekken we noordwaarts door het prachtige landschap rond Loch Lubnaig en naar de woeste verlatenheid van Rannoch Moor. We rijden verder door de spectaculaire bergpas van Glencoe, waar in 1692 het grote bloedbad van de Clan MacDonald plaatsvond. En na de lunch passeren we de hoogste berg van Groot-Brittannië, de Ben Nevis, en rijden we de Great Glen in. Rijdend in westelijke richting komen we langs de Five Sisters of Kintail. Vervolgens stop je bij het beroemde Eilean Donan Castle*, een van de meest gefotografeerde kastelen van Schotland. Als je de brug naar Skye oversteekt, volg je de dramatische kustlijn in de richting van de hoofdstad van het eiland, Portree. En na al dit adembenemende moois word je aan het begin van de avond afgezet bij je accommodatie, met genoeg tijd om de stad te verkennen. Dag 2: Vandaag is een flexibele dag op Skye; en je chauffeur-gids zorgt ervoor dat je een unieke route neemt die past bij het weer, de lokale gebeurtenissen en de interesses van je groep. Je kunt naar het noorden reizen naar de Trotternish Ridge en verder. Hier vind je de geologische wonderen zoals Old Man of Storr, Kilt Rock en de adembenemende bergpas van de Quiraing. Of je gids neemt je mee terug in de tijd en leert je over de legendes en clancultuur rond het 13e-eeuwse huis van de Clan MacLeod, Dunvegan Castle. s Avonds keer je terug naar Portree. Dag 3: Je reist zuidwaarts door de Cuillin Hills en terug naar het vasteland voor een prachtig uitzicht over Loch Duich en de Five Sisters of Kintail. Je bezoekt Loch Ness voor de lunch en de kans om "Nessie" te zien!* Verder zuidwaarts door de Grampian bergen langs Loch Laggan, nu beroemd als "Monarch of the Glen Country" voordat je Dalwhinnie passeert en verder gaat langs Blair Castle. We stoppen voor een verfrissing in een van de dorpen in Perthshire voordat we langs Perth rijden, over de Firth of Forth en terug naar Edinburgh.

Veelgestelde vragen over Queensferry, Schotland

Wat zijn de topattracties van Queensferry, Schotland?

De topattracties van Queensferry, Schotland zijn:

Bekijk alle topattracties van Queensferry, Schotland

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Queensferry, Schotland?

De leukste activiteiten voor het hele gezin zijn:

Bekijk de leukste kindvriendelijke activiteiten van Queensferry, Schotland op GetYourGuide

Wat zijn de betaalbaarste activiteiten van Queensferry, Schotland

Dit zijn de meest budgetvriendelijke activiteiten:

Bekijk de voordeligste activiteiten van Queensferry, Schotland op GetYourGuide

Wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen van Queensferry, Schotland?

Dit zijn de populairste musea en tentoonstellingen:

Bekijk de beste musea en tentoonstellingen van Queensferry, Schotland op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Queensferry, Schotland

Activiteiten in Queensferry, Schotland

Steden in Schotland

Andere activiteiten in Queensferry, Schotland

Wil je alle activiteiten in Queensferry, Schotland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Queensferry, Schotland

Gemiddelde beoordeling

4.7
(3.572 beoordelingen)

Onze gids Lindsey (behalve op zondag, dan is het Lyn!!) was uitzonderlijk. Zeer deskundig en een goed gevoel voor humor. Leuke muzieksmaak voor de niet-sprekende secties. We hadden prachtig weer, dat was extra koel. Onze reis naar de Glenturret-distilleerderij was informatief en onderhoudend. De bus was comfortabel en de haltes waren vaak genoeg om ons fris te houden. Lunchen in Pitlochry was geweldig. Probeer McKays zeker eens! Geweldige reis. Een beetje duur, maar uiteindelijk de moeite waard. Zorg ervoor dat u uw gids een fooi geeft!

Onze gids was Andy en hij was geweldig! Hij was informatief en onderhoudend! Hij gaf ons goede aanbevelingen voor de lunch en maakte de toch al mooie tour nog leuker. Wij raden deze reis 100% aan!

Erg leuke activiteit. Eigen vervoer naar Hawes Pier. Ging prima. Plezierige, rustige boot, vriendelijke bemanning, mooie tocht, indrukwekkende bruggen. Forth Bridge (1890) verdiend werelderfgoed,

Duncan is een zeer vriendelijke, deskundige en attente gids. Je voelt je op je gemak bij hem. We hebben een geweldige dag gehad, geweldige ervaringen✨👌

Geweldige plaatsen. Een spijt voor de stenen die niet bestaan!…