Belevingen in
Queenstown

Een vakantieoord dat zo adembenemend mooi is, dat er nooit een slecht moment is om deze avontuurlijke stad te bezoeken.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Queenstown: De beste dingen die je niet wil missen

Queenstown: rondvaart TSS Earnslaw & barbecue Walter Peak

1. Queenstown: rondvaart TSS Earnslaw & barbecue Walter Peak

Deze activiteit van een halve dag begint en eindigt met een 45 minuten durende cruise over Queenstowns Lake Wakatipu, aan boord van de historische TSS Earnslaw. Geniet een paar uur van de culinaire hoogstandjes bij Walter Peak High Country Station, inclusief een leuke boerderijdemonstratie voor de hele familie. Profiteer van de uitgebreide lay-out van dit ongelooflijke stoomschip - ze is een drijvend museum van haar eigen geschiedenis, en je bent meer dan welkom om de machinekamer te bekijken, waar de ijverige koolstokers hard werken om deze mooie dame over het turquoise water van Lake Wakatipu te laten glijden. De Colonel's Homestead bij Walter Peak High Country Farm kijkt uit over het Lake Wakatipu en de bergen van Queenstown en is de perfecte plek om een paar uur door te brengen. De koloniale architectuur en de uitgestrekte landerijen roepen herinneringen op aan een elegant historisch verleden. Dwaal door de bekroonde tuinen, of zeg hallo tegen de dieren die bij het station wonen. Het BBQ-buffet omvat salades, groente en mals vlees, dat buiten op de gril bereid wordt. Er wordt een breed scala aan desserts aangeboden, waaronder ook vers brood en kaas. Als je dieetbeperkingen hebt, laat het ons weten op het moment van de boeking, zodat we daar rekening mee kunnen houden.

...
TSS Earnslaw: 1,5 uur durende cruise vanuit Queenstown

2. TSS Earnslaw: 1,5 uur durende cruise vanuit Queenstown

Sluit je aan bij de TSS Earnslaw voor een 1,5-uur durende cruise over Lake Wakatipu. Bewonder spectaculaire alpine landschappen en geniet van alle tijd om een stukje levende geschiedenis te ontdekken. Luister naar boeiende commentaren van je ervaren kapitein die tijdens je cruise aandachtspunten zullen benadrukken. Ga naar Steamer Wharf aan de waterkant van Queenstown. Stap aan boord van het oudste werkende kolengestookte passagiersstoomschip op het zuidelijk halfrond en voel je vrij om te verkennen! Bekijk de verzameling historische foto's in het kleine museum aan boord en bekijk het stuurhuis van de schipper. Bezoek de machinekamer om de hitte van de gigantische stoommachines aan het werk te zien en zie hoe de stokers kolen in de gloeiende vuurhaarden schoppen. Geniet van het dramatische uitzicht op de bergen rondom Lake Wakatipu en ontspan in het café waar u kunt genieten van een wijntje of een biertje en snacks zijn ook te koop.

...
TSS Earnslaw: Cruise en Walter Peak Farm Tour

3. TSS Earnslaw: Cruise en Walter Peak Farm Tour

Begin met een mooie cruise, steek Lake Wakatipu over naar Walter Peak High Country Farm. Verken de dekken, bezoek het stoombad of maak een praatje met de kapitein in de stuurhut. Aan boord vind je een café met drankvergunning. Stap uit bij Walter Peak en sluit je aan bij de gastheer voor een rondleiding op het boerenerf. Kom dicht bij schapen, herten en hooglandrunderen. Help de boerderijdieren te voeren, bekijk een boerderijdemonstratie en verken de tuinen aan het meer. Geniet van een ochtend- of middagthee inclusief scones, muffins, koffie en thee. De Walter Peak Farm-tour is de perfecte manier om op een interactieve manier kennis te maken met de boerenlevensstijl van Nieuw-Zeeland. Deze 3,5 uur durende tour is geschikt voor alle leeftijden.

...
Queenstown: dagtrip Milford Sound per vliegtuig en boot

4. Queenstown: dagtrip Milford Sound per vliegtuig en boot

Nadat, een uur voor vertrek, het weer is gecontroleerd, wordt je opgehaald en naar de hangar gebracht, waar je incheckt voor je vlucht en boottocht naar Milford Sound. Wanneer je bent ingecheckt vertrek je vanuit Queenstown naar Milford Sound. In het vliegtuig krijg je tijdens je 40 minuten durende, schilderachtige vlucht naar Milford Sound Engelstalige uitleg van je piloot en zie je de prachtige meren, bergen en watervallen van Nationaal park Fiordland. Nadat je in Milford Sounnd bent geland, wordt je naar de boot gebracht, waarna je rondvaart rond Milford Sound begint. Eenmaal aan boord beleef je een 2 uur durende rondvaart rond Milford Sound, in een van de kleinste en meest intieme boten die in Milford wordt geëxploiteerd. De kapitein van het vaartuig geeft je uitleg in het Engels. Tijdens de tocht vaar je van Milford Sound naar de monding van de Tasmanzee en weer terug. De kleinere schepen beschikken over uitkijkterrassen dichter bij de waterlijn, zodat je dichter bij de watervallen en de zeedieren, zoals Nieuw-Zeelandse pelsrobben en wellicht zelfs dolfijnen of Fjordlandkuifpinguïns kunt komen. Aan boord wordt ook gratis koffie en thee geserveerd. Na de boottocht wordt je weer door je piloot begroet en teruggebracht naar de start- en landingsbaan van Milford Sound gebracht, vanwaar je schilderachtige vlucht terug naar Queenstown begint. Op de terugreis beleef je een andere vliegroute dan op de heenreis, zodat je nog meer van Nationaal park Fiordland ziet. Na een vlucht van 40 minuten land je weer in Queenstown en wordt je terug naar je accommodatie gebracht.

...
Queenstown: Fear Factory Haunted House Toegangsbewijs

5. Queenstown: Fear Factory Haunted House Toegangsbewijs

Trotseer de terreur die in de spookachtige gangen van het Old Lockhart Hotel ligt. Baan je een weg door de kamers vol met live-acteurs en indrukwekkende speciale effecten. Wees doodsbang voor je groep en kijk wie het langst kan duren! Als je besluit dat je genoeg hebt gehad, schreeuw je 'I Chicken Out' en wordt je toegevoegd aan de steeds groeiende Chicken Counter, waar meer dan 20.000 mensen op de lijst staan.

...
Queenstown: panoramische boottocht op het Wakatipumeer

6. Queenstown: panoramische boottocht op het Wakatipumeer

Maak een fantastische boottocht en leer meer over het gebied tijdens deze 1,5 uur durende rondvaart vanuit Queenstown. Leun achterover en geniet van het spectaculaire uitzicht op de Remarkables, Bob's Cove, Cecil Peak en Mount Earnslaw. Geniet van het comfort van de Spirit of Queenstown – een milieuvriendelijke en luxe boot. Ervaar het geweldige panoramische uitzicht vanaf het open bovendek. Geniet van drankjes, snacks en lunch in het café aan boord. Vaar over het spectaculaire Wakatipumeer naar Mount Nicholas High Country Farm en leer over het gebied van je lokale schipper.

...
Queenstown: Milford Sound bus & boottocht van een dag

7. Queenstown: Milford Sound bus & boottocht van een dag

 Geniet van een leuke en ontspannen daguitstap waarbij je de gletsjerachtige kenmerken, de wilde flora en fauna en de pittoreske achtergrond van de wereldberoemde fjord bij Milford Sound kunt bewonderen. Begin met een bustrip. Leun achterover, trek de gordijnen dicht en doe een dutje op weg naar Te Anau. Je getalenteerde buschauffeur deelt zijn kennis over de streek en pauzeert langs de Milford Road om je het adembenemende landschap te laten zien. Bewonder een van de mooiste plekken op aarde terwijl je onbeperkt en van dichtbij uitzicht hebt op watervallen, wilde dieren en regenwoud. Je kunt tijdens je boottocht alles zien vanaf de drie binnen- en buitendekken. De vriendelijke bemanning neemt je mee naar de boeg voor een gratis douche onder de Stirling Falls, met misschien wel het friste water ter wereld.Tijdens de hele boottocht is er gratis thee beschikbaar. Ook kun je espresso, snacks, taart en diverse drankjes kopen bij Off The Rocks, de bar aan boord.  

...
Vanuit Queenstown: dagtrip Milford Sound per bus en boot

8. Vanuit Queenstown: dagtrip Milford Sound per bus en boot

Kijk uit naar een onvergetelijke tour naar Milford Sound. Leun achterover, ontspan aan boord van een comfortabele bus en geniet van prachtige landschappen en informatief commentaar. Je ervaren buschauffeur laat je de beste uitzichten langs Milford Road zien en neemt je mee op je 2 uur durende boottocht met lunch. Reis in een comfortabele bus met een glazen dak en gebruik gratis Wi-Fi en USB-laadpoorten aan boord. Bewonder het inheemse regenwoud, spectaculaire watervallen en gletsjermeren. Pauzeer in Te Anau, voordat je verder gaat op de spectaculaire alpenweide Milford Road. Bewonder het ongelooflijke uitzicht op Eglinton-vallei, Mirror-meren, Knobbs Flat of Monkey Creek en maak unieke souvenirfoto's. Bewonder het met gletsjer bedekte Milford Sound terwijl je de bezoekersterminal nadert. Neem je tickets voor de boottocht met lunch aan van je chauffeur, die je laat zien waar het vertrekpunt is van je rondvaart.  Klim aan boord van een speciaal gebouwde catamaran voor een boottocht door het diepblauwe water van de fjord. Geniet van een vers bereide picknicklunch. Bewonder het indrukwekkende natuurlijke landschap en kijk uit naar wilde zeedieren zoals dolfijnen, zeehonden en pinguïns. Kom meer te weten over het natuurgebied via live-commentaar en ontmoet de schipper in de open stuurhut. Ervaar de indrukwekkende met gletsjer bedekte rotswanden van dichtbij en voel de kracht van de 15.000 jaar oude Stirling-watervallen. Keer terug naar Queenstown na een onvergetelijke dag in de natuur.  Voorbeeld tourschema: 07:00 uur vertrek Queenstown (tussenstops voor ophalen bij hotels onderweg) 09:30  uur aankomst in Te Anau voor een korte pauze in het café  10:00  uur vertrek uit Te Anau, er zijn ongeveer 3 pauzes op Milford Road (als de tijd het toelaat)   12:40 uur aankomst Milford Sound Visitor Terminal 13:00 uur start van de 2 uur durende boottocht 15:00 uur aankomst in Milford Terminal en terug met de bus 17:00 uur aankomst in Te Anau voor een korte pauze in het café  17:30 uur vertrek uit Te Anau 19:30 uur aankomst in Queenstown De gegeven tijden zijn bij benadering en afhankelijk van de verkeersomstandigheden.

...
Milford Sound: dagtrip met bus en cruise vanuit Queenstown

9. Milford Sound: dagtrip met bus en cruise vanuit Queenstown

Reis naar Milford Sound voor een uitgebreide natuurcruise op een dagtrip vanuit Queenstown. Ervaar een van de mooiste ritten ter wereld in het comfort van een ultramoderne touringcar. Na een ontmoeting op een centrale locatie in Queenstown, stap je aan boord van de luxe touringcar en reis je langs de oevers van Lake Wakatipu naar het glooiende landschap tot aan Te Anau. Neem een korte pauze en vervolg dan over de spectaculaire alpine route van de Milford Road. Geniet onderweg van fotostops en korte wandelingen. Ontspan tijdens een uitgebreide natuurcruise van Milford Sound naar de Tasmanzee en bewonder onderweg de natuur, watervallen en bergen van de fjord. Een gespecialiseerde natuurgids zal live informatief commentaar geven. U kunt aan boord ook uw eigen lunch meenemen of snacks en drankjes kopen (alleen contant). Na de cruise stapt u in de bus voor uw terugreis naar Queenstown, waar u even naar het toilet kunt. Wordt rond 19:45 uur teruggebracht in Queenstown.

...
Queenstown: per waterscooter over de Shotover en Kawarau

10. Queenstown: per waterscooter over de Shotover en Kawarau

Voel de adrenaline in je lijf tijdens een 1 uur durende rit op een waterscooter, geëxploiteerd door 's werelds eerste commerciële waterscooterbedrijf. Geniet  van het prachtige uitzicht op de Remarkable Mountains en vaar over 2 van de meest iconische rivieren van het Zuidereiland.  Je vertrekt vanuit het centrum van Queenstown en stapt bij de Main Town Pier op een grote, gele waterscooter. Houd je stevig vast terwijl je snel over het water vaart en de sensatie voelt van een krachtige boot met dubbele motor, terwijl deze over het Wakatipumeer vaart. Voel de bochten en wendingen terwijl je de Kawarau River opvaart en met snelheden tot 95 km/u voorbij rotsen en bruggen racet.  Zet jezelf schrap terwijl je spins van 360 graden maakt en het ondiepe water van de Shotover River opvaart. Na 45 kilometer pure adrenaline keer je terug naar de pier en kun je foto's en video's van je trip zien.

...

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  Moeilijke vraag - de regio Queenstown kent 5 verschillende klimaten! Het droge seizoen is tussen mei en oktober, maar je kunt het hele jaar door gaan.

 • Hoe lang blijven?

  Hangt er van af wat je van plan bent. Als je wil backpacken, bergklimmen en kamperen in de natuur, zijn 1 of 2 weken bevredigend.

Goed om te weten

 • Taal
  Engels
 • Valuta
  NZD ($)
 • Tijdzone
  UTC (+12:00)
 • Landnummer
  +64
 • De beste periode voor een bezoek
  Weer: elk seizoen heeft zijn charme, dus bedenk wat je wil doen. Je kunt skiën in de winter, de temperatuur is mild in de lente, de zomer is warm en de natuur is prachtig in de herfst.

Sitemap Queenstown

Wil je alle activiteiten in Queenstown ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Queenstown

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 3.474 beoordelingen

Geweldige ervaring. Kies deze tour!

Dit was zo'n geweldig bedrijf en geweldige mensen. Het is een klein bedrijf dat door een familie wordt beheerd. Iedereen was zo vriendelijk en behulpzaam. Onze chauffeur was deskundig en geweldig. Ze nemen je mee naar deze kloof die volledig privé is en weg van de grote rondleidingen. Kies deze absoluut boven de grote merkreizen.

Het was een mooie excursie, maar je moet geen angst hebben in een klein vliegtuigje, want het is nogal wiebelig. De boottocht was erg mooi!