Belevingen in
Queluz

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Topbezienswaardigheden in Queluz

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Queluz: De beste dingen die je niet wil missen

Paleis van Queluz en tuinen: voorrangsticket

1. Paleis van Queluz en tuinen: voorrangsticket

Maak een korte uitstap vanuit Lissabon om het nationaal paleis van Queluz en de historische tuinen te ontdekken. Ontsnap aan de drukte van de stad, op slechts 12 km van Lissabon en ontspan in deze schilderachtige omgeving. Maak gebruik van een voorrangsticket, waarmee je bij aankomst meteen naar binnen kunt. Verken het Palácio de Queluz, dat ooit een jachthuis was en eind 1700 tot een koninklijk zomerverblijf werd omgebouwd.  Zie hoe de stijl van het hof door de 18e en 19e eeuw heen veranderde, met tekenen van barok, rococo en neoclassicisme. Wandel door de omliggende  formele tuinen, met eikenlanen, fonteinen en een azulejo-betegeld kanaal, waar de vorsten boottochten over maakten. Ontdek de ingewikkelde familiegeschiedenis, met een sluwe Spaanse schoondochter en opmerkelijke Britse bezoekers. Stel je de pracht van de vorsten in dit paleis voor, tijdens een wandeling door de vergulde spiegeltroonzaal en slaapkamer van Pedro IV, die onder een cirkelvormige plafond en omringd door muurschilderingen van Don Quichot sliep. Neem een pauze voor een heerlijke maaltijd in de ruime keukens van het paleis, dat nu dienst doet als vorstelijk restaurant, de elegante Cozinha Velha, waar je je tegoed kunt doen aan oorspronkelijke paleiselijke recepten, zoals gestoomde zeetong. 

...
Private Sintra Tour met Wijnproeven en Moorse kasteel

2. Private Sintra Tour met Wijnproeven en Moorse kasteel

De eerste stop is het fantastische Paleis van Queluz, gebouwd in de 18e eeuw, die de officiële koninklijke residentie van de koning D. Pedro IV van Portugal was. Bezoek de mooie en historische stadje Sintra, een UNESCO World Heritage Site. Ontdek de pittoreske straatjes, Sintra Nationaal Paleis, de fonteinen, de kerken, kapellen en heiligdommen. Klim naar het Moorse kasteel (ticket inbegrepen), waar de bouw van de eerste delen van de muur dateert uit de 8e en 9e eeuw. Vanaf het kasteel kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over de hele regio. Het kan niet worden gemist! De volgende stop is Quinta da Regaleira, een van de meest verbazingwekkende monumenten van Sintra. Deze plaats is een van de meest verrassende, magische en mysterieuze in het gebied. Ontdek de tunnels, doolhoven, en de raadsels en symbolen die zijn herinneringen aan de mythologie van Olympus, Vergilius, Dante, Camões, en van de Tempeliers van de Orde van Christus. Vervolgens stop in Colares in de kelders van Adega Regional de Colares om een proeverij van de beste regionale wijnen. Ontdek het meest westelijke punt van continentaal Europa. Vanuit de kliffen, genieten van het fantastische uitzicht over het strand en de zee. Vanaf de weg in de buurt van de kust, kunt u staren naar de stranden en de prachtige steden van Estoril en Cascais. Op de terugweg, de kans om te genieten van deze unieke strand met zijn beroemde duinen. Een echte toevluchtsoord voor surfen, windsurfen en kitesurfen. En natuurlijk kun je niet verlaten zonder een bezoek aan het charmante stadje Cascais. Dit voormalige vissersdorp was vroeger een koninklijke uitje. Vandaag de dag is het nog steeds een van de meest aantrekkelijke bestemmingen voor de Portugese en buitenlandse elite dank aan alles wat het te bieden heeft: winkels, restaurants, hotels, stranden, en nog veel meer.

...
Van Lissabon: Sintra-rondleiding van 8 uur

3. Van Lissabon: Sintra-rondleiding van 8 uur

De eerste stop is in het Nationale Paleis van Queluz. In eerste instantie een rustplaats voor de adel, later werd het de officiële residentie van prins John VI. De prachtige tuinen en rococo-architectuur verbazen de bezoekers met zijn weelderigheid. Doorgaan naar het centrum van Sintra, waar u het kasteel of het Nationaal Paleis kunt bezoeken. Loop door de kleurrijke straten van het dorp, in contrast met het heldere groen van de berg. De ochtend eindigt niet voor een stop op de Quinta de Monserrate en Quinta da Regaleira, een fruit herenhuis voorgesteld door een man verliefd op de kunsten. Als u de lunchoptie kiest, kunt u een van de beste Portugese gerechten proeven. Zo niet, dan zijn er tal van plaatsen om te eten in de buurt. De middag begint met een bezoek aan het meest beroemde en magische paleis tijdens deze tour, het Pena-paleis. Gebouwd op 500 meter boven zeeniveau, wordt het beschouwd als een van de mooiste paleizen in Europa en in de wereld. Zijn kleurrijke architecturale extravagantie met zijn neo-Moorse elementen geeft een exotisch karakter dat wordt geaccentueerd door de weelderige vegetatie van Pena Park. De terugkeer naar Lissabon gaat door het pittoreske dorpje Cascais, waar je vrije tijd hebt om aan zee te zitten, een pilsje te drinken met een schaal met zeevruchten of een van de beste ijsjes ter wereld te eten. Terug op de weg, langs de kust van Estoril met zijn uitgestrekte en prachtige stranden. In Lissabon keert u terug naar uw hotel, met de zekerheid dat u een onvergetelijke dag op dromerige locaties hebt doorgebracht.

...
Vanuit Lissabon: halve dag in Sintra inclusief vervoer

4. Vanuit Lissabon: halve dag in Sintra inclusief vervoer

Breng een halve dag door in Sintra, de hoofdstad van de 19e-eeuwse romantiek en één van de meest pittoreske bestemmingen van Portugal. Grootse architectuur, oude paleizen, tuinen en oude bomen wachten op je tijdens deze rondleiding vanuit Lissabon. Je kunt kiezen uit verschillende bezienswaardigheden en attracties die je in een 4-uur durende programma kunt verwerken: Paleis van Pena - één van de belangrijkste uitingen van de 19e-eeuwse romantiek in de wereld. Dit paleis is een UNESCO Werelderfgoed en één van de 7 wonderen van Portugal. Het dorp Sintra is een dorp dat beroemd is vanwege de vele architectuurschatten uit de 19e eeuw. Het dorp staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Castelo dos Mouros - dit 'morenkasteel' werd ingenomen door christelijke troepen na de val van Lissabon. Het middeleeuwse kasteel was een belangrijk strategisch punt tijdens de Reconquista. Het is een nationaal monument en vormt samen met het andere cultuurerfgoed rondom Sintra een UNESCO Werelderfgoed. Praia do Guincho - een strand dat bekend staat om de goede surfomstandigheden. Het is een populair strand voor surfen, windsurfen en kitesurfen. Paleis van Queluz - dit paleis werd als een van de laatste grote rococogebouwen van Europa ontworpen en vormde de zomerresidentie van Dom Pedro van Braganza, die later de man en koninklijke gemaal van zijn eigen nicht, koningin Maria I werd. Het diende als een discrete plek voor het vastzetten van Koningin Maria terwijl ze in de jaren na de dood van Dom Pedro in 1786 waanzinnig werd. Azenhas do Mar - een badplaats in de gemeente Sintra. Cascais en Estoril - voormalige vissersdorpen die later koninklijke vakantiebestemmingen werden. Vandaag de dag zijn het populaire bestemmingen onder de Portugese en buitenlandse elite vanwege de overdaad aan boetieks, restaurants, hotels, stranden en meer. Cabo da Roca - het meest westelijk gelegen punt van het Europese continent. Vanaf de toppen van de kliffen heb je geweldig uitzicht over de stranden en de zee. Vanaf de weg in de buurt van de kust heb je een schilderachtig uitzicht over de elegante plaatsjes Estoril en Cascais.

...
Sintra, Cascais en Queluz Palace uit Lissabon

5. Sintra, Cascais en Queluz Palace uit Lissabon

Begin uw tocht met een bezoek aan het prachtige Queluz Palace, een mix van barok, rococo en neo-classicisme, dat resulteerde in een van de mooiste paleizen van Europa. In Sintra sierra, genieten van de groene heuvels, de borrelende bronnen van kristalhelder water, de parken bedekt met massa's bloemen. Het oude dorp zwarte steen trottoirs contrast met de oude, kleurrijke huizen. Gelegen in het midden van de bergketen, Sintra kunt u de omliggende velden te genieten en onthult de imposante Monte Magno. Bezoek de charmante Pena Palace, de grootste exponent van de Portugese Romantiek. Na de lunch vervolg je tour in 'Land's End', meest westelijke punt van Europa, worden verblind door het adembenemende landschap en na het, geniet de stad van Cascais, waar u vrije tijd om de oude straten dwalen en winkelen zal hebben . Keer terug naar Lissabon langs één van de mooiste wegen van de oude continent.

...
Lissabon: Queluz, Mafra, Azenhas do Mar & Cabo da Roca Tour

6. Lissabon: Queluz, Mafra, Azenhas do Mar & Cabo da Roca Tour

Ontdek het gebied ten noordwesten van Lissabon en zie de hoogtepunten buiten de gebaande toeristische paden. Bezoek het Paleis van Queluz, waarvan de tuinen en op de grond zijn een uitzonderlijk-mooi voorbeeld van 18e-eeuwse Portugese architectuur. Het paleis werd gebouwd voor Peter III van Portugal, prins gemaal van koningin Maria I (1734-1816), als een koninklijke residentie. Veel kamers zijn in een rococo-stijl, net als de sierlijke troonzaal met spiegelwanden en mooie vergulde houtwerk. Bewonder de tuinen met mooie fonteinen en vijvers en een verzameling sculpturen rond de Neptune tuin en vijver. Bezoek dan het Paleis van Mafra. Het grootste kasteel en het klooster complex in Portugal met meer dan 4700 ramen en deuren, het Paleis van Mafra ligt op ongeveer 50 kilometer ten noorden van Lissabon in Mafra. Bekijk de indrukwekkende 220 meter lange gevel. Het paleis is ongeveer 38.000 m², met 1200 kamers en 156 trappen. Leer alles over de kerk met zijn 2 fascinerende glockenspiels met 48 klokken uit Antwerpen. Verder langs de voet van de Sintra Mountains naar Azenhas do Mar. Ontdek een ongelooflijke stad direct op de kliffen, een echte ansichtkaart foto en bestemming voor kunstenaars. Zie Cabo da Roca, het meest westelijke punt van continentaal Europa, ten westen van Lissabon en 140 meter boven de zeespiegel. De Portugese nationale dichter Luis de Camões beschreef de plek met de volgende woorden: "Hier, waar het land eindigt en de zee begint ..." Ga dan over de verschuivende duinen van Guincho langs de Sintra-Cascais natuurpark terug naar Lissabon.

...
Halve dag Private Tour naar Sintra vanuit Lissabon

7. Halve dag Private Tour naar Sintra vanuit Lissabon

Uw tour begint om 8:30 of 13:30, afhankelijk van uw keuze, met een ophaalservice bij uw accommodatie in Lissabon. Tijdens deze privé-excursie bezoekt u de nationale monumenten van Sintra, een UNESCO-werelderfgoed, en het programma biedt tijd om het interieur van enkele van de monumenten te verkennen. Ga eerst naar het centrum van Sintra, op 30 minuten rijden van Lissabon, waar je tijd hebt om te genieten van de typische lokale gebakjes in een van de meest karakteristieke lokale patisserieën. Breng een kort bezoek aan het Dorpspaleis, een Moorse constructie uit de 10e eeuw die door de eeuwen heen is getransformeerd en nu een van de meest iconische locaties in Sintra is, met zijn dubbele schoorstenen met uitzicht op het dorp. Terwijl u naar het Pena-paleis gaat, ziet u enkele van de omliggende bossen en prachtige chalets langs de weg, evenals een deel van het Moorse kasteel. Na de Pena is er nog steeds een kans om de 18e-eeuwse paleizen van Seteais en Monserrate, de Quinta da Regaleira en enkele iconische gebouwen in het gebied te zien voordat u naar Cabo da Roca gaat, het meest westelijke punt van Europa, waar adembenemende landschappen en abrupte kliffen zullen u bevallen. Je passeert Guincho Beach op weg naar het koninklijke dorp Cascais en de badplaats Estoril, voordat je terugkeert naar Lissabon via de schilderachtige weg, als de tijd het toelaat. Kom terug in uw accommodatie tegen 13.00 of 18.00 uur, afhankelijk van de vertrekoptie. Houd er rekening mee dat er tijdens een tour van een halve dag normaal gesproken tijd is om slechts één van de paleizen te verkennen. Tijdens sommige periodes van het jaar, vooral in het hoogseizoen, kan de volgorde van de route veranderen om wachtrijen in sommige monumenten te vermijden. Als het Pena Palace degene is die je wilt bezoeken, helpt het aanzienlijk om de tickets vooraf te kopen. Informeer de bestuurder niettemin over uw selectie om de bezoeken te optimaliseren.

...
Sintra Natural Park Full-Day Tour van Lissabon

8. Sintra Natural Park Full-Day Tour van Lissabon

Zie de grillige paleizen en Moorse kastelen van Sintra op een full-daagse tour van Lissabon, en ontdek waarom het pittoreske stadje werd een magneet voor romantische schrijvers, dichters en kunstenaars. Naar aanleiding van een pick-up bij uw hotel in Lissabon, rijden naar de fantastische Paleis van Queluz, gebouwd in de 18e eeuw als de officiële koninklijke residentie van koning Dom Pedro IV van Portugal. Dan blijven Sintra naar de pittoreske straatjes en monumenten, zoals Sintra National Palace te verkennen. Zie sierlijke fonteinen, kerken, kapellen en heiligdommen. Vervolgens klim naar het Moorse kasteel. Met muren die dateren uit de 8ste en 9de eeuw dateren. Geniet van een spectaculair uitzicht op de omliggende bossen en bergen, voordat hij naar Pena Palace tot een opmerkelijke mix van bouwstijlen binnen en van buiten te ontdekken. Vertrek Sintra voor het meest westelijke punt continentaal Europa. Geniet van het uitzicht op de Atlantische Oceaan van Cabo da Roca. Ga verder langs de kustweg door pittoreske stadjes zoals Estoril en Cascais. Zie een uniek strand, bekend om zijn duinen en een toevluchtsoord om te surfen, windsurfen en kitesurfen. Onderweg terug naar Lissabon, stoppen bij het voormalige vissersdorp Cascais, en bewonder hoe het is uitgegroeid tot een van de meest elegante bestemmingen voor de Portugese en buitenlandse elite, dankzij de boetieks, restaurants, hotels, en de gouden zandstranden.

...
Lissabon: Private Hidden Historical Gems Tour

9. Lissabon: Private Hidden Historical Gems Tour

Ga buiten de gebaande paden en neem deel aan deze privétour naar Queluz en Ajuda Palace. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Lissabon, ga je naar het fascinerende paleis van Queluz. Ontdek binnen een combinatie van barok, rococo en neoklassieke architectonische ontwerpen, terwijl in de tuinen een Franse bouwstijl op u wacht. Bewonder goudgravures en spiegels in de elegante Throne Room en kijk waar royals hun gasten hielden. Wandel in de tuin tussen meren, fonteinen en loodstandbeelden met mythologische taferelen. Sluit je rondleiding door het paleis af bij het verbazingwekkende Canal dos Azulejos, waar je 18e-eeuwse tegeldesigns kunt bewonderen en kunt zien waar de koninklijke familie vroeger op een kleine middag op een kleine boot reed. Ga vervolgens terug naar Lissabon naar het Ajuda-paleis, gelegen in de wijk Belem. Binnen bewonder je extravagante meubels, wandtapijten, sculpturen en decoratieve kunst. Baan je een weg door de indrukwekkende eetkamer, bewonder kristallen kroonluchters, zijden stoelen en een allegorie van de geboorte van koning João VI aan het plafond. Aan het einde van de dag word je teruggebracht naar je hotel.

...
Privé Sintra-tour met kelderbezoek en wijnproeverij

10. Privé Sintra-tour met kelderbezoek en wijnproeverij

De eerste stop tijdens je 8-uur durende tour is het fantastische paleis van Queluz, gebouwd in de 18e eeuw als de officiële koninklijke residentie van koning Pedro IV van Portugal. Bezoek de prachtige historische stad Sintra, een UNESCO-werelderfgoed, en ontdek de pittoreske straatjes, het Nationaal Paleis van Sintra, de fonteinen, de kerken, kapellen en heiligdommen. Ga naar het Moorse kasteel, waar de vroege constructie dateert uit de 8e en 9e eeuw. Vanuit het kasteel heb je een fantastisch uitzicht over de hele regio. De volgende stop is het Pena-paleis, waar je een mix van architecturale stijlen zult zien. Het paleis is een van de beste voorbeelden van de romantiek van de 19e eeuw. Vervolgens bezoekt u het meest westelijke punt van continentaal Europa. Vanaf de kliftoppen kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op de stranden en de zee. Vanaf de kustweg kun je ook de steden Estoril en Cascais zien liggen. Stop in Colares in de kelders van Adega Regional de Colares, een wijnproducent die al 2 eeuwen in bedrijf is en een van de meest prestigieuze. Leer meer over de geschiedenis van de wijnmakerij, bezoek de kelder en proef de unieke wijnen. Vervolgens maak je een stop om te genieten van het unieke strand van de stad met zijn beroemde duinen. Deze plek is een toevluchtsoord geworden voor surfen, windsurfen en kitesurfen. Je bezoekt ook het charmante stadje Cascais, een voormalig vissersdorp dat een koninklijk toevluchtsoord werd. Tegenwoordig is het nog steeds een van de meest aantrekkelijke bestemmingen voor Portugese en luxe internationale reizigers vanwege alles wat het te bieden heeft, van boetieks en restaurants tot hotels, stranden en meer.

...

Sitemap Queluz

Wil je alle activiteiten in Queluz ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Queluz

Geweldige halve dag volledig op ons afgestemd

Deze tour geboekt voor mezelf, mijn zus en onze 80-jarige moeder die met een wandelstok loopt. Afgezien van een zeer kleine mixup met betrekking tot de ophaallocatie, hadden we een fantastische dag. Nuno was zo attent en stopte telkens we hem vroegen en gaf uitstekend commentaar tijdens de reis. Er was een bosbrandalarm op de dag van de tournee, wat betekende dat we niet konden rijden om de paleizen in Sintra te zien, maar Nuno nam ons mee om in plaats daarvan heel veel stranden en andere fascinerende plaatsen te zien - dit maakte de teleurstelling van de paleizen missen. Beveel deze activiteit ten zeerste aan.

De dag dat we boekten was echt mistig, dus we konden het pennenpaleis hoog in de bergen niet zien, maar onze gids was erg aardig en flexibel met het schema. Hij liet ons vele andere plaatsen zien en leek zeer goed geïnformeerd.

Het was een geweldige reis, met een gids / chauffeur die ons rondreed en ons veel verschillende dingen liet zien waarover hij het verhaal kon vertellen. Het was een geweldige reis en een geweldige ervaring⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Halve dag tour gemaakt met de gids, zeer mooie, echt perfecte organisatie. Een verplichte nota van verdienste voor onze gids Silva, maximale beschikbaarheid, erg aardig en vriendelijk, echt fantastisch persoon.

Jose was zeer goed geïnformeerd en legde geschiedenis achter alle haltes uit. Hij liet ons onze ervaring aanpassen zodat we het meeste uit onze tijd konden halen.