Dingen om te doen Queluz

Queluz: De beste dingen die je niet wil missen

Van Lissabon: Mafra, Ericeira & Queluz-dagtour

1. Van Lissabon: Mafra, Ericeira & Queluz-dagtour

Deze tour neemt je mee naar Mafra, waar een werelderfgoed beroemd kloosterpaleis plaatsvindt. Het Nationaal Paleis van Mafra, een complex bestaande uit een koninklijk paleis, een basiliek en een klooster, werd in 1735 voltooid door de wil van koning D. João V op grond van een belofte die hij had gedaan namens de nakomelingen die hij zou krijgen van de koningin. Het was een paar jaar de residentie van de koninklijke familie, tot de dood van de koning, maar het bleef een van de favoriete plekken van het hof. De grootste schat van Mafra is de bibliotheek. Hier worden boeken bewaard die unieke en zeldzame voorbeelden zijn van kennis die tussen de 15e en 19e eeuw is geproduceerd. Na een bezoek aan het paleis, ga je naar de kust en arriveer je in Ericeira, een mooi vissersdorpje. De verbinding met de zee is onmiskenbaar, wat u kunt genieten van het verkennen van de smalle straatjes in het historische centrum die ons terugvoeren naar andere tijden. De kliffen langs de oevers van het strand van Ericeira geven het ook een unieke schoonheid, net als de vissersboten die de beste en meest verse vis aan land brengen die in veel van de restaurants van het dorp kan worden geproefd. Vervolgens reist u naar het binnenland om het Queluz National Palace te ontdekken, niet zelden het Portugese Versailles genoemd. Het is een 18e-eeuws paleis en werd gebouwd als zomerverblijf. Onder de verschillende kamers en andere afdelingen van het paleis, zoals de troonzaal, de muziekkamer, de ambassadeurskamer, de kamer van D. Quixote, vindt u hier de meest interessante en belangrijke historische tuinen van Portugal, de meest aanzienlijke reeks beelden van de Britse beeldhouwer John Cheere, buiten Engels grondgebied, waardoor het een groot belang heeft in de internationale kunstscène.

Van Lissabon: Sintra, Cabo da Roca & Cascais-dagtour

2. Van Lissabon: Sintra, Cabo da Roca & Cascais-dagtour

Begin aan een dagexcursie naar Sintra, Cabo da Roca en Cascais vanuit Lissabon, waarbij u kunt kiezen tussen een privé- of een gedeelde rondleiding. Geniet van de dramatische uitzichten op Cabo da Roca, het meest westelijke punt van continentaal Europa, en verlies jezelf in de smalle straatjes van Sintra. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, ga je naar Sintra en ontdek je de middeleeuwse straten, kastelen en paleizen van dit werelderfgoed. Leer meer over de kleurrijke architectuur en het omliggende bos. Ga verder richting de Atlantische Oceaan om Cabo da Roca te ontdekken, het meest westelijke punt van Europa. Rijd langs de zee en bewonder de enorme zandbodem van Guincho Beach, waar vanwege de gigantische golven vele internationale surfevenementen plaatsvinden. Ga door Cascais en Estoril, beide beroemd om hun kosmopolitische omgeving, en bezoek ten slotte het wereldberoemde casino en de prachtige tuinen van Estoril. Keer terug naar Lissabon door langs de kust van Estoril te rijden en onderweg de adembenemende aanblik van witte zandstranden te bewonderen.

Privé Sintra-tour met wijnproeverij en Moors kasteel

3. Privé Sintra-tour met wijnproeverij en Moors kasteel

De eerste stop is het fantastische paleis van Queluz, gebouwd in de 18e eeuw, dat de officiële koninklijke residentie was van de koning D. Pedro IV van Portugal. Bezoek de prachtige en historische stad Sintra, een UNESCO-werelderfgoed. Ontdek de pittoreske straatjes, het Nationaal Paleis van Sintra, de fonteinen, de kerken, kapellen en heiligdommen. Klim naar het Moorse kasteel (ticket inbegrepen) waar de bouw van de eerste delen van de muur dateert uit de 8e en 9e eeuw. Vanuit het kasteel heb je een fantastisch uitzicht over de hele streek. Het kan niet worden gemist! De volgende stop is Quinta da Regaleira, een van de meest verbazingwekkende monumenten van Sintra. Deze plek is een van de meest verrassende, magische en mysterieuze in de omgeving. Verken de tunnels, doolhoven en de raadsels en symbolen die herinneren aan de mythologie van Olympus, Virgil, Dante, Camões en de Tempeliers van de Orde van Christus. Stop vervolgens in Colares in de kelders van Adega regional de Colares om de beste regionale wijnen te proeven. Ontdek het meest westelijke punt van continentaal Europa. Geniet vanaf de kliffen van het fantastische uitzicht op de stranden en de zee. Vanaf de weg bij de kust kunt u uitkijken over de stranden en de prachtige steden Estoril en Cascais. Op de terugweg kunt u genieten van dit unieke strand met zijn beroemde duinen. Een echt toevluchtsoord voor surfen, windsurfen en kitesurfen. En u kunt natuurlijk niet vertrekken zonder een bezoek te brengen aan het charmante stadje Cascais. Dit voormalige vissersdorp was vroeger een koninklijk toevluchtsoord. Tegenwoordig is het nog steeds een van de meest aantrekkelijke bestemmingen voor de Portugese en buitenlandse elite dankzij alles wat het te bieden heeft: boetieks, restaurants, hotels, stranden en nog veel meer.

Sintra Natural Park Full-Day Tour van Lissabon

4. Sintra Natural Park Full-Day Tour van Lissabon

Zie de grillige paleizen en Moorse kastelen van Sintra op een full-daagse tour van Lissabon, en ontdek waarom het pittoreske stadje werd een magneet voor romantische schrijvers, dichters en kunstenaars. Naar aanleiding van een pick-up bij uw hotel in Lissabon, rijden naar de fantastische Paleis van Queluz, gebouwd in de 18e eeuw als de officiële koninklijke residentie van koning Dom Pedro IV van Portugal. Dan blijven Sintra naar de pittoreske straatjes en monumenten, zoals Sintra National Palace te verkennen. Zie sierlijke fonteinen, kerken, kapellen en heiligdommen. Vervolgens klim naar het Moorse kasteel. Met muren die dateren uit de 8ste en 9de eeuw dateren. Geniet van een spectaculair uitzicht op de omliggende bossen en bergen, voordat hij naar Pena Palace tot een opmerkelijke mix van bouwstijlen binnen en van buiten te ontdekken. Vertrek Sintra voor het meest westelijke punt continentaal Europa. Geniet van het uitzicht op de Atlantische Oceaan van Cabo da Roca. Ga verder langs de kustweg door pittoreske stadjes zoals Estoril en Cascais. Zie een uniek strand, bekend om zijn duinen en een toevluchtsoord om te surfen, windsurfen en kitesurfen. Onderweg terug naar Lissabon, stoppen bij het voormalige vissersdorp Cascais, en bewonder hoe het is uitgegroeid tot een van de meest elegante bestemmingen voor de Portugese en buitenlandse elite, dankzij de boetieks, restaurants, hotels, en de gouden zandstranden.

Privé Sintra-tour met kelderbezoek en wijnproeverij

5. Privé Sintra-tour met kelderbezoek en wijnproeverij

De eerste stop tijdens je 8-uur durende tour is het fantastische paleis van Queluz, gebouwd in de 18e eeuw als de officiële koninklijke residentie van koning Pedro IV van Portugal. Bezoek de prachtige historische stad Sintra, een UNESCO-werelderfgoed, en ontdek de pittoreske straatjes, het Nationaal Paleis van Sintra, de fonteinen, de kerken, kapellen en heiligdommen. Ga naar het Moorse kasteel, waar de vroege constructie dateert uit de 8e en 9e eeuw. Vanuit het kasteel heb je een fantastisch uitzicht over de hele regio. De volgende stop is het Pena-paleis, waar je een mix van architecturale stijlen zult zien. Het paleis is een van de beste voorbeelden van de romantiek van de 19e eeuw. Vervolgens bezoekt u het meest westelijke punt van continentaal Europa. Vanaf de kliftoppen kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op de stranden en de zee. Vanaf de kustweg kun je ook de steden Estoril en Cascais zien liggen. Stop in Colares in de kelders van Adega Regional de Colares, een wijnproducent die al 2 eeuwen in bedrijf is en een van de meest prestigieuze. Leer meer over de geschiedenis van de wijnmakerij, bezoek de kelder en proef de unieke wijnen. Vervolgens maak je een stop om te genieten van het unieke strand van de stad met zijn beroemde duinen. Deze plek is een toevluchtsoord geworden voor surfen, windsurfen en kitesurfen. Je bezoekt ook het charmante stadje Cascais, een voormalig vissersdorp dat een koninklijk toevluchtsoord werd. Tegenwoordig is het nog steeds een van de meest aantrekkelijke bestemmingen voor Portugese en luxe internationale reizigers vanwege alles wat het te bieden heeft, van boetieks en restaurants tot hotels, stranden en meer.

Van Lissabon: Sintra-tour met toegang tot het Queluz-paleis

6. Van Lissabon: Sintra-tour met toegang tot het Queluz-paleis

Verken het fantastische paleis van Queluz, gebouwd in de 18e eeuw, de officiële koninklijke residentie van koning D. Pedro IV van Portugal. Bezoek de historische stad Sintra, een UNESCO-werelderfgoed. Bewonder de pittoreske straatjes, het Nationaal Paleis van Sintra, de fonteinen, de kerken, kapellen en heiligdommen. Klim naar het Moorse kasteel waar de bouw van de eerste delen van de muur dateert uit de 8e en 9e eeuw. Vanuit het kasteel heb je een fantastisch uitzicht over de hele streek. Stop vervolgens bij het Pena-paleis, waar u zowel binnen als buiten een mix van architecturale stijlen kunt bewonderen. Zorg ervoor dat je je camera bij de hand hebt om het fantastische landschap rondom het paleis vast te leggen. Ontdek het meest westelijke punt van continentaal Europa en bewonder het fantastische uitzicht op de zee vanaf de kliftoppen. Blik op de stranden en de prachtige steden Estoril en Cascais. Geniet van een proeverij van de beste regionale wijnen bij Colares in de kelders van Adega regional de Colares. Op de terugweg kunt u genieten van dit unieke strand met zijn beroemde duinen. Bezoek ten slotte het charmante stadje Cascais, een voormalig vissersdorp dat nu vol zit met boetieks, restaurants, hotels, stranden en meer.

Van Lissabon: Sintra-rondleiding van 8 uur

7. Van Lissabon: Sintra-rondleiding van 8 uur

De eerste stop is in het Nationale Paleis van Queluz. In eerste instantie een rustplaats voor de adel, later werd het de officiële residentie van prins John VI. De prachtige tuinen en rococo-architectuur verbazen de bezoekers met zijn weelderigheid. Doorgaan naar het centrum van Sintra, waar u het kasteel of het Nationaal Paleis kunt bezoeken. Loop door de kleurrijke straten van het dorp, in contrast met het heldere groen van de berg. De ochtend eindigt niet voor een stop op de Quinta de Monserrate en Quinta da Regaleira, een fruit herenhuis voorgesteld door een man verliefd op de kunsten. Als u de lunchoptie kiest, kunt u een van de beste Portugese gerechten proeven. Zo niet, dan zijn er tal van plaatsen om te eten in de buurt. De middag begint met een bezoek aan het meest beroemde en magische paleis tijdens deze tour, het Pena-paleis. Gebouwd op 500 meter boven zeeniveau, wordt het beschouwd als een van de mooiste paleizen in Europa en in de wereld. Zijn kleurrijke architecturale extravagantie met zijn neo-Moorse elementen geeft een exotisch karakter dat wordt geaccentueerd door de weelderige vegetatie van Pena Park. De terugkeer naar Lissabon gaat door het pittoreske dorpje Cascais, waar je vrije tijd hebt om aan zee te zitten, een pilsje te drinken met een schaal met zeevruchten of een van de beste ijsjes ter wereld te eten. Terug op de weg, langs de kust van Estoril met zijn uitgestrekte en prachtige stranden. In Lissabon keert u terug naar uw hotel, met de zekerheid dat u een onvergetelijke dag op dromerige locaties hebt doorgebracht.

Van Lissabon: privérondleiding Sintra en Cascais

8. Van Lissabon: privérondleiding Sintra en Cascais

De ervaring begint met het ophalen van je hotel in Lissabon en gaat rechtstreeks naar Queluz National Palace. Bewonder dit indrukwekkende 18e-eeuwse paleis en leer meer over de rijke geschiedenis en voormalige bewoners. Kom aan in Sintra en proef de authentieke sfeer van dit charmante dorp. Bezoek enkele van de iconische bezienswaardigheden van Sintra, waaronder het prachtige Pena-paleis en de fascinerende Quinta da Regaleira. Er is ook tijd om te stoppen bij een plaatselijk café om wat travesseiros de Sintra (traditionele cake) te proeven. Vervolg de tour naar Cascais en dwaal rond in deze pittoreske kustplaats. Bewonder het uitzicht vanaf Cabo da Roca, het meest westelijke punt van Europa, en voel vervolgens de frisse lucht en de zeebries op je huid tijdens een wandeling langs het strand van Guincho. Kijk voor het einde van de tour naar de rotsformaties van Boca do Inferno, leun achterover en ontspan op de terugreis naar Lissabon.

Sintra: dagtour vanuit Lissabon met wijnproeverij

9. Sintra: dagtour vanuit Lissabon met wijnproeverij

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Lissabon, is de eerste stop van je dagtour het fantastische paleis van Queluz, gebouwd in de 18e eeuw als de officiële koninklijke residentie van koning Dom Pedro IV van Portugal. Bezoek de mooie en historische stad Sintra, een UNESCO-werelderfgoed. Bewonder de pittoreske straatjes, het Nationaal Paleis van Sintra en de fonteinen, kerken, kapellen en heiligdommen. Klim naar het Moorse kasteel, waar de muren dateren uit de 8e en 9e eeuw. Vanaf het kasteel heb je een fantastisch uitzicht over de hele regio. De volgende stop is het Pena-paleis, waar u zowel binnen als buiten een mix van architecturale stijlen zult zien. Het paleis is een van de beste voorbeelden van romantiek uit de 19e eeuw. Vervolgens bezoekt u het meest westelijke punt van continentaal Europa, waar u vanaf de kliffen kunt genieten van een fantastisch uitzicht op de stranden en de zee. Vanaf de weg bij de kust kun je de pittoreske stadjes Estoril en Cascais zien liggen. Stop in Colares om enkele van de beste regionale wijnen en andere regionale specialiteiten te proeven. Op de terugreis heb je de kans om te genieten van dit unieke strand met zijn beroemde duinen. De site is een echt toevluchtsoord voor surfen, windsurfen en kitesurfen. En natuurlijk kunt u het gebied niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan het charmante stadje Cascais. Dit voormalige vissersdorp werd een koninklijk toevluchtsoord en is vandaag de dag nog steeds een van de meest aantrekkelijke bestemmingen voor de Portugese en buitenlandse elite dankzij de boetieks, restaurants, hotels, stranden en nog veel meer.

Adembenemende Sintra: Tour vanuit Lissabon

10. Adembenemende Sintra: Tour vanuit Lissabon

Ga naar Sintra tijdens deze 8-uur durende tour vanuit Lissabon. Stop bij het Nationale Paleis van Queluz. In eerste instantie een rustplaats voor de adel, later werd het de officiële residentie van prins John VI. Ga door naar het centrum van Sintra en maak een wandeling langs de kleurrijke straten. Vervolg de rit en stop bij Quinta de Monserrate en Quinta da Regaleira. Na de lunch (niet inbegrepen in de tourprijs), bezoek je het magische Pena-paleis. Gebouwd op 500 meter boven de zee, wordt het beschouwd als een van Europa's mooiste paleizen. Het exotische karakter wordt geaccentueerd door de weelderige vegetatie van Pena Park. Op de terugweg naar Lissabon passeer je het pittoreske dorpje Cascais en rijd je langs de kust van Estoril.

Topbezienswaardigheden in Queluz

Sitemap Queluz

Wil je alle activiteiten in Queluz ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Queluz

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 620 beoordelingen

Geweldige halve dag volledig op ons afgestemd

Deze tour geboekt voor mezelf, mijn zus en onze 80-jarige moeder die met een wandelstok loopt. Afgezien van een zeer kleine mixup met betrekking tot de ophaallocatie, hadden we een fantastische dag. Nuno was zo attent en stopte telkens we hem vroegen en gaf uitstekend commentaar tijdens de reis. Er was een bosbrandalarm op de dag van de tournee, wat betekende dat we niet konden rijden om de paleizen in Sintra te zien, maar Nuno nam ons mee om in plaats daarvan heel veel stranden en andere fascinerende plaatsen te zien - dit maakte de teleurstelling van de paleizen missen. Beveel deze activiteit ten zeerste aan.

De dag dat we boekten was echt mistig, dus we konden het pennenpaleis hoog in de bergen niet zien, maar onze gids was erg aardig en flexibel met het schema. Hij liet ons vele andere plaatsen zien en leek zeer goed geïnformeerd.

Het was een geweldige reis, met een gids / chauffeur die ons rondreed en ons veel verschillende dingen liet zien waarover hij het verhaal kon vertellen. Het was een geweldige reis en een geweldige ervaring⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Halve dag tour gemaakt met de gids, zeer mooie, echt perfecte organisatie. Een verplichte nota van verdienste voor onze gids Silva, maximale beschikbaarheid, erg aardig en vriendelijk, echt fantastisch persoon.

Jose was zeer goed geïnformeerd en legde geschiedenis achter alle haltes uit. Hij liet ons onze ervaring aanpassen zodat we het meeste uit onze tijd konden halen.