Kies data

Dingen om te doen Quinta do Lorde

Quinta do Lorde: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Funchal: zwemmen met dolfijnen op het eiland Madeira

1. Vanuit Funchal: zwemmen met dolfijnen op het eiland Madeira

Zwem met dolfijnen in hun natuurlijke habitat in het kristalheldere water van het eiland Madeira. Geniet van de ondersteuning en begeleiding van aanwezige instructeurs die je leren hoe je de dolfijnen moet benaderen en hoe je ermee om moet gaan. Stap aan boord van de boot en vaar richting een gebied met 99% kans om dolfijnen te zien. Krijg de kans om te zwemmen met twee soorten dolfijnen: gewone dolfijnen en gevlekte dolfijnen. Eenmaal in het water blijf je de hele tijd veilig verbonden met de boot. Maak het jezelf gemakkelijk in het water en benader de dolfijnen met hulp van de instructeur. Als je er klaar voor bent, zwem je met de dolfijnen voor, onder en naast je, en kun je de prachtige zoogdieren van dichtbij en in hun natuurlijke habitat bewonderen. 

Madeira: walvis- en dolfijnen spotten

2. Madeira: walvis- en dolfijnen spotten

Zoek naar walvissen en dolfijnen en ontdek ander zeeleven voor de prachtige kust van Ponta de São Lourenço op Madeira tijdens een boottocht met een kleine groep met een bemanning van mariene biologen. Klim aan boord van de 300 pk motorboot met een strak ontwerp en luister naar informatief commentaar over het zeeleven en de bezienswaardigheden van Madeira terwijl je aan de reis begint. Ontmoet verschillende groepen dolfijnen, walvissen en schildpadden in het water. Bewonder hoe de dieren doorbreken en in het water spetteren en leer verbazingwekkende feiten over hen uit je gids voor mariene biologen. Zie endemische zeevogels en kom dicht bij de unieke rotsformaties aan de kust terwijl je in korte tijd grote afstanden aflegt. Als u in de zomer op bezoek bent, kunt u snorkelen en zwemmen in Ponta de São Lourenço.

Vuurtorenweergave 2: Boottocht Ponta de São Lourenço

3. Vuurtorenweergave 2: Boottocht Ponta de São Lourenço

Ga op een boottocht om een 150 jaar oude vuurtoren te bewonderen, de oudste in de Madeira-archipel. Zie Ilhéu do Desembarcadouro, de noordkust, zijn prachtige grotten en rustige baaien. Dit eilandje is een beschermd natuurgebied vanwege zijn rijke biodiversiteit. De Farol da Ponta de São Lourenço is een vuurtoren op het eilandje São Lourenço. Het ligt in het uiterste oosten van het eiland Madeira. De vuurtoren werd in 1870 gebouwd bovenop een kleine uitgedoofde vulkaan. Ontdek onderweg verschillende soorten dieren en planten die uniek zijn voor dit gebied. Bewonder de bloeiende planten van Marmulano, endemisch op de Madeira-eilanden. Geniet van een spectaculair uitzicht vanaf het uitkijkpunt Baía d'Abra over Ponta de São Lourenço en de kustlijn. Er zijn verschillende start- en eindpuntopties voor de tour. Kies degene die bij uw behoeften past. Als je besluit te eindigen bij Marina da Quinta do Lorde, zul je de olifantenrots zien voordat je de tour voltooit.

Quinta do Lorde: kajakervaring naar Ponta de São Lourenço

4. Quinta do Lorde: kajakervaring naar Ponta de São Lourenço

Begin bij Marina Quinta do Lorde met een watertaxi naar Cais do Sardinha. Je gids helpt je met alles wat je nodig hebt en deelt aanbevelingen over de beste manier om van de kajaks te genieten. Ga vervolgens op pad om de baai in je eigen tempo per kajak te verkennen. Blijf na het kajakken in Cais do Sardinha en geniet nog wat langer van het strand voordat de boot teruggaat naar Marina Quinta do Lorde. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Casa do Sardinha Natur Spot Café om van het uitzicht te genieten en een snack of lunch te pakken.

Madeira: gegarandeerd walvissen of dolfijnen spotten

5. Madeira: gegarandeerd walvissen of dolfijnen spotten

Stap aan boord van een boot die op maat is gemaakt om walvissen te spotten met zitplaatsen die plaats bieden aan maximaal 12 passagiers per reis. Leer meer over walvissen en dolfijnen van de bemanning en houd je ogen open voor allerlei soorten dieren in het wild, waaronder schildpadden en verschillende soorten vogels. Het eiland Madeira staat bij de wetenschappelijke gemeenschap bekend als het gebied met de hoogste concentratie walvisachtigen op Madeira. Met 98% van de tours die resulteren in succesvolle waarnemingen, ziet u gegarandeerd een grote verscheidenheid aan verschillende dieren. Na meer dan 1 uur en 30 minuten op zee te hebben geleerd over deze fascinerende zoogdieren, keer je terug naar de pier en markeer je het einde van je walvis- en dolfijnen spotten.

Quinta do Lord: Baia d'Abra Watertaxi

6. Quinta do Lord: Baia d'Abra Watertaxi

Reis gemakkelijk tussen Marina Quinta do Lorde en Cais do Sardinha met deze watertaxiservice. Aan de horizon in het zuiden zie je de Ilhas Desertas (verlaten eilanden) en in het noorden de Porto Santo-eilanden. U kunt ook genieten van het uitzicht op zee op de baai van Ponta de São Lourenço en de Baía d'Abra. Vanaf de pier bij Cais do Sardinha kun je lopen om het Casa do Sardinha Natur Spot Café te bezoeken. Je kunt een enkele reis maken als je besluit om de wandeling naar Ponta de São Lourenço te doen en per boot terug wilt komen. U kunt ook een enkele reis in de tegenovergestelde richting boeken, of een retourdienst om beide te doen.

Hele dag natuurreservaat Ponta de São Lourenço

7. Hele dag natuurreservaat Ponta de São Lourenço

Deze wandeling loopt langs het oostelijke schiereiland van het eiland Madeira, waar je andere vegetatie kunt zien dan de rest van het eiland met zijn gebrek aan bomen en lage vegetatie zoals de Everlasting (Helichrysum devium Johns) en de IJsbloem (Mezembryanthenmum crystallinum). De Ponta de São Lourenço is geclassificeerd als een gedeeltelijk natuurreservaat en maakt deel uit van het Europese netwerk van belangrijke gemeenschapsgebieden - Natura 2000. Op deze locatie leven verschillende beschermde zeevogels zoals de Cory's pijlstormvogel, de Madeirastormvogel, de Bulwerstormvogel en de visdief nest hier. Je kunt er andere vogelsoorten zien zoals de Berthelotpieper, de distelvink en de kanarie. Onderweg zult u versteld staan van het fantastische landschap met de onbewoonde eilanden in het zuiden en de eilanden Porto Santo in het noorden (als het weer het toelaat). Vanaf deze wandeling is het mogelijk om de noordelijke en zuidelijke kusten van Madeira te zien. Aan het einde van dit pad bereikt u Casa do Sardinha. Na een paar minuten rust keert u terug via hetzelfde pad.

Overzicht activiteiten in Quinta do Lorde

Wil je alle activiteiten in Quinta do Lorde ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Quinta do Lorde

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 525 beoordelingen

Op Madeira is een contact van 10 minuten met een groep dolfijnen mogelijk. Ondertussen moet iedereen die wil snorkelen het water in. Vier mogen tegelijkertijd het water in, liggend in het water aan touwen die aan de boot zijn vastgemaakt. Dus zoveel tijd heb je niet. Ik vind de verordening echter heel goed en wordt uitgevoerd. Want het gaat om het welzijn van de dieren en dat is echt belangrijk. We zagen ook potvissen met baby's tijdens de tour. En dat in december. We waren ook op zoek naar andere groepen dolfijnen, maar daar hadden we helaas geen geluk. Toch was het een geweldige ervaring. Voor mensen met zeeziekte (zoals ik) is de kleine boot bij stilstand echt overgeleverd aan de golven. Ik was doodziek. Ik zou het nog steeds opnieuw doen als ik er weer was. Wetsuits werden gratis verstrekt. De bioloog die ons vergezelde was erg aardig en legde alles goed uit.

Aangezien er een speedboot is, ben je heel dicht bij de dolfijnen. Helaas lukte het zwemmen met de dolfijnen niet, we hadden relatief hoge golven. Er was genoeg tijd om een walvisexcursie te maken. We zagen 2 vinvissen en zelfs een zeer zeldzame mannelijke spitssnuitdolfijn. De spitssnuitdolfijn heeft slagtanden die op "bologen" lijken. Heel interessant. Er waren geen schildpadden, die zijn er eerder in de zomer tot augustus.

Helaas waren er geen dolfijnen te zien, maar heel dicht bij de boot genoeg grienden. De bioloog was zeer informatief, de kapitein gaf ons veel plezier met extra snelheidsinserts met de Zodiac. Beiden waren grappig en erg aardig. De excursie was geweldig. Zelfs als we niet met dolfijnen kunnen zwemmen. Daarom krijg je een deel van de prijs terug, wat erg meegaand is. Bedankt !

Hele mooie tour, al was het maar omdat we veel hebben gezien, ook al was "zwemmen" met dolfijnen niet mogelijk (ter informatie, dan had het aan een touw aan de zijkant van de boot gehangen en zou je meegetrokken zijn). Veel info, volgende keer waarschijnlijk weer boeken.

Het was heel erg mooi. Alleen al de boottocht was leuk. We hebben veel grienden en tuimelaars gezien. Helaas hebben we geen andere dolfijnen gevonden om mee het water in te surfen. Het was het nog steeds waard. Ik was er eind december.