Belevingen in
Quinta do Lorde

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Quinta do Lorde: De beste dingen die je niet wil missen

Madeira: zwemmen met dolfijnen

1. Madeira: zwemmen met dolfijnen

In het kristalheldere water van het natuurreservaat  Ponta se Sao Lourenco kun je zwemmen met dolfijnen in hun natuurlijke leefomgeving. Onder begeleiding van een deskundig team gidsen en duikers leer je met welke benaderingstechnieken je met deze verbazingwekkend intelligente wezens kunt communiceren. Eenmaal in het water blijf je de hele tijd veilig verbonden met de boot. Glij over het water en zwem met de dolfijnen voor, naast en achter je. Leer deze prachtige zoogdieren in hun natuurlijke habitat kennen en creëer onvergetelijke momenten.  Tijdens het zwemmen maakt je gids foto's van jou met de dolfijnen als herinnering aan deze bijzondere ervaring.

...
Madeira: gegarandeerde walvissafari

2. Madeira: gegarandeerde walvissafari

Stap aan boord van een boot die op maat is gemaakt om walvissen te spotten met zitplaatsen die plaats bieden aan maximaal 12 passagiers per reis. Leer meer over walvissen en dolfijnen van de bemanning en houd je ogen open voor allerlei soorten dieren in het wild, waaronder schildpadden en verschillende soorten vogels. Het eiland Madeira staat bij de wetenschappelijke gemeenschap bekend als het gebied met de hoogste concentratie walvisachtigen op Madeira. Met 98% van de tours die resulteren in succesvolle waarnemingen, ziet u gegarandeerd een grote verscheidenheid aan verschillende dieren. Na meer dan 1 uur en 30 minuten op zee te hebben geleerd over deze fascinerende zoogdieren, keer je terug naar de pier en markeer je het einde van je walvis- en dolfijnen spotten.

...
Uitzicht op de vuurtoren: boottocht Ponta de São Lourenço

3. Uitzicht op de vuurtoren: boottocht Ponta de São Lourenço

Ga op een boottocht om een 150 jaar oude vuurtoren te bewonderen, de oudste in de Madeira-archipel. Zie Ilhéu do Desembarcadouro, de noordkust, zijn prachtige grotten en rustige baaien. Dit eilandje is een beschermd natuurgebied vanwege zijn rijke biodiversiteit. De Farol da Ponta de São Lourenço is een vuurtoren op het eilandje São Lourenço. Het ligt in het uiterste oosten van het eiland Madeira. De vuurtoren werd in 1870 gebouwd bovenop een kleine uitgedoofde vulkaan. Ontdek onderweg verschillende soorten dieren en planten die uniek zijn voor dit gebied. Bewonder de bloeiende planten van Marmulano, endemisch op de Madeira-eilanden. Geniet van een spectaculair uitzicht vanaf het uitkijkpunt Baía d'Abra over Ponta de São Lourenço en de kustlijn. Er zijn verschillende start- en eindpuntopties voor de tour. Kies degene die bij uw behoeften past. Als je besluit te eindigen bij Marina da Quinta do Lorde, zul je de olifantenrots zien voordat je de tour voltooit.

...
Madeira: walvis- en dolfijnen spotten

4. Madeira: walvis- en dolfijnen spotten

Zoek naar walvissen en dolfijnen en ontdek ander zeeleven voor de prachtige kust van Ponta de São Lourenço op Madeira tijdens een boottocht met een kleine groep met een bemanning van mariene biologen. Klim aan boord van de 300 pk motorboot met een strak ontwerp en luister naar informatief commentaar over het zeeleven en de bezienswaardigheden van Madeira terwijl je aan de reis begint. Ontmoet verschillende groepen dolfijnen, walvissen en schildpadden in het water. Bewonder hoe de dieren doorbreken en in het water spetteren en leer verbazingwekkende feiten over hen uit je gids voor mariene biologen. Zie endemische zeevogels en kom dicht bij de unieke rotsformaties aan de kust terwijl je in korte tijd grote afstanden aflegt. Als u in de zomer op bezoek bent, kunt u snorkelen en zwemmen in Ponta de São Lourenço.

...
Quinta do Lorde: kajakervaring naar Ponta de São Lourenço

5. Quinta do Lorde: kajakervaring naar Ponta de São Lourenço

Begin bij Marina Quinta do Lorde met een watertaxi naar Cais do Sardinha. Je gids helpt je met alles wat je nodig hebt en deelt aanbevelingen over de beste manier om van de kajaks te genieten. Ga vervolgens op pad om de baai in je eigen tempo per kajak te verkennen. Na het kajakken, verblijf in Cais do Sardinha en geniet nog wat langer van het strand voordat de boot terugkeert naar Marina Quinta do Lorde. U kunt ook een bezoek brengen aan het Casa do Sardinha Natur Spot Café om te genieten van het uitzicht en een snack of lunch te pakken.

...
Quinta do Lord: Baia d'Abra Watertaxi

6. Quinta do Lord: Baia d'Abra Watertaxi

Reis gemakkelijk tussen Marina Quinta do Lorde en Cais do Sardinha met deze watertaxiservice. Aan de horizon in het zuiden zie je de Ilhas Desertas (verlaten eilanden) en in het noorden de Porto Santo-eilanden. U kunt ook genieten van het uitzicht op zee op de baai van Ponta de São Lourenço en de Baía d'Abra. Vanaf de pier bij Cais do Sardinha kun je lopen om het Casa do Sardinha Natur Spot Café te bezoeken. Je kunt een enkele reis maken als je besluit om de wandeling naar Ponta de São Lourenço te doen en per boot terug wilt komen. U kunt ook een enkele reis in de tegenovergestelde richting boeken, of een retourdienst om beide te doen.

...
Madeira: Vereda do Larano-wandeltocht van een hele dag

7. Madeira: Vereda do Larano-wandeltocht van een hele dag

Deze wandeling verbindt Machico met Porto da Cruz vanaf een oud voetpad dat ooit door de lokale bevolking werd gebruikt om van de ene plaats naar de andere te gaan om zaken te doen. De wandeling begint in de Levada dos Maroços, dus het eerste deel van de route is een gemakkelijke wandeling langs een Levada gevolgd door Mimosa-bomen en landbouwgronden. Nadat u heeft genoten van het fantastische uitzicht over de stad Machico, gaat u een pad op om het uitkijkpunt Boca do Risco te bereiken, waar u een prachtig uitzicht hebt over de Atlantische Oceaan, evenals de Ponta de São Lourenço, de Penha d'Aguia en, als de als het weer het toelaat, het eiland Porto Santo. Na een korte stop om op te frissen, vervolg je je wandeling richting Porto da Cruz via een kustpad met fascinerende uitzichten waar je enkele endemische exemplaren van Madeira kunt observeren. De route is vrij smal en duizelingwekkend, omdat het tijdens de nattere maanden glad is, daarom wordt dit pad aanbevolen voor mensen die gewend zijn om op bergen te wandelen. Op weg naar Porto da Cruz zie je een van de meest iconische rotsformaties van Madeira, Penha D'Aguia, dus bereid je camera voor om dit moment op een foto vast te leggen. Stop na je wandeling in het centrum van Porto da Cruz. Hier ziet u een beroemde suikerrietmolen waar ze sap uit de suikerriet halen om te worden toegevoegd aan de cognac "aguardente" of aan uw typische honingcake.

...
Hele dag natuurreservaat Ponta de São Lourenço

8. Hele dag natuurreservaat Ponta de São Lourenço

Deze wandeling loopt langs het oostelijke schiereiland van het eiland Madeira, waar je andere vegetatie kunt zien dan de rest van het eiland met zijn gebrek aan bomen en lage vegetatie zoals de Everlasting (Helichrysum devium Johns) en de IJsbloem (Mezembryanthenmum crystallinum). De Ponta de São Lourenço is geclassificeerd als een gedeeltelijk natuurreservaat en maakt deel uit van het Europese netwerk van belangrijke gemeenschapsgebieden - Natura 2000. Op deze locatie leven verschillende beschermde zeevogels zoals de Cory's pijlstormvogel, de Madeirastormvogel, de Bulwerstormvogel en de visdief nest hier. Je kunt er andere vogelsoorten zien zoals de Berthelotpieper, de distelvink en de kanarie. Onderweg zult u versteld staan van het fantastische landschap met de onbewoonde eilanden in het zuiden en de eilanden Porto Santo in het noorden (als het weer het toelaat). Vanaf deze wandeling is het mogelijk om de noordelijke en zuidelijke kusten van Madeira te zien. Aan het einde van dit pad bereikt u Casa do Sardinha. Na een paar minuten rust keert u terug via hetzelfde pad.

...

Sitemap Quinta do Lorde

Wil je alle activiteiten in Quinta do Lorde ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Quinta do Lorde

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 126 beoordelingen

We hielden van de ervaring! Slechts 12 personen op de boot (ik denk dat dit het maximum is toegestaan). Het was geweldig, onze groep was fantastisch en we deden wat we beloofden. Marta en Marco waren geweldige gidsen en deden er alles aan om met de dolfijnen te zwemmen. Naast het verstrekken van snorkeluitrusting, lieten ze me 4 keer het water in en de vierde keer dat het tijd was, zag ik 3 dolfijnen onder water, 1 vlak naast me. Ik raad deze ervaring ten zeerste aan! We vonden het alleen jammer om de gigantische walvis en de schildpad en de korte vertraging van de gidsen aanvankelijk niet te zien, maar het heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen. Bedankt voor alles! Ga op dit avontuur, je zult er geen spijt van krijgen!

Uitstekende excursie, boot van 12 personen verdeeld in 3 groepen om elk op hun beurt op verschillende plaatsen in de oceaan het water in te gaan. We hebben wel gewone dolfijnen gezien en dolfijnen gespot. We gingen met hen het water in, het was magisch! De mensen die verantwoordelijk zijn voor de excursie zijn uiterst respectvol voor het milieu en letten op het welzijn van de dolfijnen. Op de terugweg liepen we zelfs langs de kust voorbij de haven om het landschap te waarderen.

Heel leuk en goed georganiseerd team. Snelle boot voor 12 personen, staand of zittend. We kunnen beide kanten goed zien. Geweldige ervaring. Bijna zeker om de dolfijnen te zien. Redelijke prijs. In het water hebben sommigen meer geluk gehad dan anderen, maar vanaf de boot is het net zo indrukwekkend.

Een attent en glimlachend team Ik raad deze activiteit op Madeira aan. Bij de eerste septische periode was ik overtuigd door de ervaring. Ik had de kans om van een afstand met 2 dolfijnen te zwemmen. Een respect voor dolfijnen ook, wat veel meer is

Geweldige activiteit, de instructeur en de kapitein zijn super aardig, we konden zoals gepland met dolfijnen zwemmen, we hadden een geweldige tijd.