Kies data
Dingen om te doen

Rabat

Rabat: De beste dingen die je niet wil missen

Rabat: privé stadswandeling met gids

1. Rabat: privé stadswandeling met gids

Verken de stad Rabat tijdens een privéwandeling met gids. Bekijk de belangrijkste historische bezienswaardigheden van de hoofdstad van Marokko, zoals de Kasbah van de Udayas en de Hassan-toren, met inzichten van je gids over de geschiedenis van de stad. Ontmoet je gids in het centrum van Rabat en begin je privérondleiding door de stad. Geniet van een opwindende sightseeing-ervaring die je meeneemt naar alle belangrijke historische bezienswaardigheden in deze groene stad terwijl je over de geschiedenis leert. Wandel tijdens je tour over Mohamed V Avenue. Ontdek UNESCO-werelderfgoedlocaties zoals de Kasbah van de Udayas. Bewonder de buitenkant van het koninklijke mausoleum en de imposante Hassan-toren. Maak een wandeling door de medina en geniet van het bruisende tempo van het lokale leven. Als je trek hebt gekregen na het verkennen van de stad, kun je een plek kiezen om samen met je gids een lunch te kopen, voordat je terugkeert naar je accommodatie in de stad.

Vanuit Marrakesh: trip van 3 dagen naar Chefchaouen

2. Vanuit Marrakesh: trip van 3 dagen naar Chefchaouen

Dag 1: Marrakesh - Béni Mellal - Azrou - Ifran - Fez Vertrek uit Marrakesh en steek het Atlasgebergte over in een groene omgeving bevolkt door bavianen. De weg is omringd door kleurrijke velden en heuvels en leidt tot de dam van Beni Mellal. Maak mooie foto's in het cederwoud en rijd naar één van 's werelds schoonste en meest fascinerende steden, Ifrane, in Marokko bekend als “Klein Zwitserland.” Maak een stadstour rond Fez. Dag 2: Fez - Chefchaouen Na het ontbijt in je hotel verken je de labyrintachtige straten van Fez en de oudste medina van Marokko, vanaf de 7de eeuw opgebouwd uit souks, paleizen, moskeeën, koranscholen en Mellah. Reis het Rifgebergte naar de prachtige Berberse stad Chefchaouen. Onder begeleiding van je gids verken je de witte straten van Chaouen, opgefleurd door de prachtig geklede lokale bevolking. Dag 3: Chefchaouen - Rabat - Casablanca - Marrakesh Ga naar Rabat en ontdek de hoofdstad van Marokko en de residentie van de koning. Bezoek de Hassantoren met zijn mausoleum van koning Mohammed V. Dan ga je naar Casablanca voor een bezoek aan de majestueuze Hassan II-moskee, de grootste moskee in de wereld.

Rabat: dagexcursie vanuit Casablanca

3. Rabat: dagexcursie vanuit Casablanca

Reis vanuit Casablanca op een dagexcursie naar Rabat, de hoofdstad van Marokko. De stadstour begint bij Dar El Makhzen, het Koninklijk Paleis, met een stop om de buitenkant te bewonderen. Het paleis herbergt het kantoor van de premier, het keizerlijke college, de Ahl Fas-moskee, een kleine renbaan en de kazerne van de Zwarte Garde. Bekijk de Mohamed V University en loop langs de Hassan Tower. Bezoek het Mohamed V Mausoleum en bewonder de tegels die de muren van de grafkamer sieren. Ga verder naar de Kasbah. Loop langs de Rue des Consuls, de architectonisch meest interessante straat. Blader door de winkels langs Souika Street, de drukste winkelstraat in de medina van Rabat.

Rabat: privé stadstour van een halve dag

4. Rabat: privé stadstour van een halve dag

Ontmoet je gids bij de receptie van je hotel of riad in Rabat om 9.00 uur en begin je privérondleiding door de stad. Geniet van een comfortabele sightseeing-ervaring in een voertuig met airconditioning dat je naar alle belangrijke historische bezienswaardigheden in deze groene stad brengt. Bezoek tijdens je tour Mohamed V Avenue, de Kasbah van de Udayas, het Royal Mausoleum en Hassan Tower. Maak een wandeling in de medina en voel het lokale leven. Als je eenmaal trek hebt gekregen in het verkennen van de stad, geniet je van een Marokkaanse lunch in een traditioneel restaurant. Na de lunchpauze wordt u afgezet bij uw hotel, riad of een locatie naar keuze in Rabat.

Van Casablanca: 6-daagse tour keizerlijke steden van Marokko

5. Van Casablanca: 6-daagse tour keizerlijke steden van Marokko

Dag 1: Casablanca Bij aankomst in Casablanca wordt u op de luchthaven opgewacht en naar uw hotel gebracht. Afhankelijk van je aankomsttijd, bezoek je de stad, inclusief een bezoek aan de Hassan II-moskee, een van 's werelds grootste moskeeën, evenals de districten Sqala en Habous. Dag 2: Rabat - Meknes - Volubilis De volgende ochtend reis je naar de hoofdstad van Marokko, Rabat. Bezoek het Koninklijk Paleis, de Ouadaya Gardens Kasbah en de Hassan Tower-moskee. Na de lunch wordt u naar de Berberse stad Meknes gereden. Verken de ingewikkelde poorten, prachtige tuinen en de 40 meter hoge stadsmuur. De volgende is de oude Romeinse stad Volubilis. Volubilis dateert uit het jaar 40 en is de thuisbasis van enkele van de meest indrukwekkende Romeinse ruïnes in Noord-Afrika. Je sluit de dag af met een korte rit naar de middeleeuwse stad Fez. Dag 3: Fez Na het ontbijt begint u aan een rondleiding door Fes, een van 's werelds grootste ommuurde steden. Verken de smalle straatjes vol met vers fruit, bergen kruiden, ingewikkelde Berber-tapijten en vele andere lokale ambachten. Voor de lunch kunt u ervoor kiezen om te eten in een traditioneel restaurant in het hart van de medina. Na de lunch vervolg je de tour om het King's Palace en vervolgens de beroemde leerlooierijen te bezoeken. Dag 4: Ouzoud-watervallen Na een vroeg ontbijt vertrek je via de Ouzoud-watervallen naar Marrakech. De prachtige rit brengt je naar het Midden-Atlasgebergte en langs de voet van het Hoge Atlasgebergte. Onderweg maak je een korte stop in Ifrane om te genieten van een wandeling langs de watervallen. Ontspan met het geluid van de watervallen, geniet van een picknicklunch of bezoek een van de vele cafés en restaurants. Na een rustgevende en ontspannende middag ga je naar Marrakech. Dag 5: Marrakesh De tour van vandaag door Marrakech begint met een reis naar de iconische Koutoubia-moskee, de thuisbasis van de minaret die een symbool van de stad is geworden. Je bezoekt dan de Saadian Tombs en het Bahia-paleis. Ervaar vervolgens traditioneel Arabisch vakmanschap in de levendige soeks rond het Jemaa El Fna-plein. Deze bruisende en aromatische straten zijn de thuisbasis van veel verschillende soorten handelaren en zijn uniek Marokkaans. Na de lunchpauze ga je naar de Majorelle Gardens & Menara Garden. Dag 6: Transfer van Marrakech naar Casablanca Je laatste reisdag zal in Marrakech zijn. U krijgt 's ochtends vrije tijd als u nog wat laatste boodschappen wilt doen in Marrakech voordat u 's middags wordt teruggebracht naar Casablanca.

Rabat: kookcursus in een gezinswoning

6. Rabat: kookcursus in een gezinswoning

Als je echte Marokkaanse gastvrijheid wilt leren kennen en wat culinaire verwennerijen wilt ervaren, dan is deze kookles bij Haja thuis perfect voor jou. Een erkende en enthousiaste gids zal je vergezellen tijdens deze 4-uur durende activiteit die zeker het hoogtepunt van je reis naar Marokko zal zijn. Begin met het begeleiden van uw gids naar de lokale markt. Zij geven je allerlei uitleg over de producten die je nodig hebt, tradities en gebruiken. Voel je vrij om vragen te stellen en je culinaire ervaringen te delen ⁠— hoe meer je communiceert, hoe meer je zult ontdekken. Kom dan aan bij Haja's huis, waar ze je met open armen zal verwelkomen. De komende uren leert Haja je hoe je een smakelijke maaltijd met lokale gerechten kunt bereiden. Kies tussen een traditionele Marokkaanse kookles of een sessie Marokkaanse gebakjes en cakes. Koken met Haja is een unieke sociale ervaring waarbij ze verhalen deelt over eten, haar familie en haar leven. Zodra je meesterwerken klaar zijn, proef je de echte smaak van de Marokkaanse keuken rond een lunch die met veel liefde wordt geserveerd.

Rabat: Walking Food Tour

7. Rabat: Walking Food Tour

Ga op een culinaire expeditie van 4 uur door de stad Rabat met een foodie-gids. Kom op een lege maag en ontmoet je lokale gids in Gare Rabat Ville. Begin met wandelen door de kronkelende straatjes van de oude medina van Rabat, het kloppende hart van de Marokkaanse cultuur. Luister naar fascinerende anekdotes over de geschiedenis en tradities van eten in de regio, waar het eten heerlijk, rijk en gevarieerd is. Dwaal door de stad en stop onderweg op meer dan 6 plekken voor proeverijen. Proef vers sap, dadels, kaas, olijven, vers fruit en muntthee. Je laatste stop is om te genieten van een smakelijke volledige maaltijd in een traditioneel lokaal restaurant.

Van Rabat: Volubilis en Meknes-dagtour

8. Van Rabat: Volubilis en Meknes-dagtour

Nadat je om 9.00 uur bent opgehaald bij je hotel, rijd je 1,5 uur om de oude stad Volubilis te bereiken. De verwoeste Romeinse stad Volubilis, gelegen in het midden van een vruchtbare vlakte, is de best bewaarde archeologische vindplaats in Marokko. De meest verbazingwekkende kenmerken zijn de vele prachtige mozaïeken die in situ zijn bewaard en het werd in 1997 uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed. Geniet van een bezoek aan deze ongelooflijke oude Romeinse stad met zijn huizen, baden, oliefabriek, overheidsgebouwen en de schilderachtige uitzichten aanbiedingen over de vallei. Rijd vervolgens 40 minuten naar Meknes, waar je een lunchpauze hebt. Na de lunch verken je de markten en smalle straatjes van de eeuwenoude medina, waar je een bezoek brengt aan het Dar Jamaï Museum, gebouwd in 1882 door de machtige Jamaï-familie, van wie twee viziers waren voor Sultan Moulay Al Hassan I. museum sinds 1920. De collectie omvat traditioneel keramiek, sieraden, textiel en ambachten van cederhout. De Andalusische tuin en binnenplaats zijn schaduwrijke, rustige plekjes bezaaid met sinaasappelbomen. . Je ziet ook de koninklijke stallen, de Bab Al Mansour-poort en het centrale plein. Je wordt dan teruggebracht naar Rabat, waar je rond 18.30 uur wordt afgezet.

Rabat: privévervoer heen en terug van of naar de luchthaven van Rabat

9. Rabat: privévervoer heen en terug van of naar de luchthaven van Rabat

Boek een veilige en betrouwbare privéluchthaventransfer van of naar Rabat Airport en uw accommodatie. Geniet van een meet & greet-service op de luchthaven, leun achterover en ontspan tijdens de comfortabele en gemakkelijke rit. Word begroet door uw chauffeur die op u wacht bij de uitgang van de aankomst met een bord met uw naam. Uw chauffeur volgt uw vlucht zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over een vertraagde vlucht. Laat de chauffeur voor uw bagage zorgen, geniet van gratis flessen water en wordt direct comfortabel naar uw eindbestemming in Rabat gebracht. Voor een transfer naar de luchthaven wacht de chauffeur op u bij de receptie van uw hotel of riad 2,5 uur voor vertrektijd van uw vlucht.

Marrakech: Imperial Cities 7-daagse tour

10. Marrakech: Imperial Cities 7-daagse tour

Verken de soeks en monumenten van de keizerlijke steden. Bekijk de indrukwekkende Hassan II-moskee, de oude stad Rabat, Romeinse ruïnes in Volubolis, de prachtige Ouzoud-watervallen en meer tijdens een 7-daagse tour. Ga naar het Djemaa el-Fna, het centrale plein van de medina. Maak een uitstapje naar de iconische Koutoubia-moskee, de thuisbasis van de minaret die een symbool van de stad is geworden. Bezoek de Saaditombes, het Bahiapaleis en de levendige soeks rond het Jemaa El Fna-plein. Wandel door de Majorelletuinen en de vredige plek van de Menara-tuin. Ga naar de kustplaats Casablanca. Wandel door de wijk Habous met zijn kleine pleintjes en doolhofachtige smalle straatjes. Verken de kleurrijke wijk Habous, de Mehkma (tribunaal), de kathedraal Notre Dame de Lourdes en de beroemde Hassan II-moskee. Reis naar de hoofdstad Rabat en bezoek het Koninklijk Paleis, Ouadaya Gardens Kasbah en de Hassan Tower-moskee. Rijd naar de Berberse stad Meknes, voordat u een korte rit maakt naar de middeleeuwse stad Fez. Begin je rondleiding door de medina van Fes, een van 's werelds grootste ommuurde steden. Bezoek foundouk Najjarine waar het 'Museum of Wooden Arts and Crafts' is gevestigd. Bekijk de Qaraouiyine-moskee, die zowel een universiteit als een moskee is in het hart van de medina. Vertrek met een rit terug naar Marrakech via de Ouzoud-watervallen, in de aanloop naar het Midden-Atlasgebergte, waar je langs de watervallen naar beneden kunt lopen. Geniet van gratis slenteren en winkelen in de oude medina op uw laatste dag voor vertrek op de luchthaven.

Sitemap Rabat

Wil je alle activiteiten in Rabat ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rabat

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 26 beoordelingen

Adil was te aardig. De gidsen in elke stad zijn gewoon geweldig. De coöperaties die ons meenamen waren geweldig en de restaurants hadden heerlijk eten. Adil is te aardig. Het is een tour die 100% de moeite waard is