Datums kiezen

Rådhuset

Rådhuset: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Oslo: 100% elektrische sightseeingcruise door de Oslofjord

1. Oslo: 100% elektrische sightseeingcruise door de Oslofjord

Begin je dag met een onvergetelijk avontuur tijdens een ontspannen cruise langs de prachtige Oslo Fjord. Deze schilderachtige tocht biedt adembenemende uitzichten en een audiogids die je waardevolle inzichten geeft in de geschiedenis van de fjord en de omliggende gebieden. Ga met ons mee voor een reis vol natuurlijke schoonheid, historische bezienswaardigheden en de mogelijkheid om fascinerende musea te bezoeken. Historische bezienswaardigheden tijdens de cruise: - Akershus Vesting - Operagebouw - Munch Museum Snacks en warme/koude dranken zijn verkrijgbaar aan boord. Verken Bygdøy, ga na 1:45 uur van boord en bezoek: - Fram Museum - Noors Scheepvaartmuseum - Kon-Tiki Museum Terugkeer Details: Terugkeer naar het centrum met de elektrische boot om 12:45u en 15:15u. Je kunt ook gebruik maken van de hop on hop bus, of gewone bussen op eigen kosten terug naar het centrum. Mis deze kans niet om de wonderen van Oslo te ontdekken - boek nu je rondvaart!

Oslo Highlights 3 Uur Fietstour

2. Oslo Highlights 3 Uur Fietstour

Verken Oslo als een local tijdens deze fietstocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Ontdek de parken, het kasteelterrein en de paden van de Oslo Fjord en leer van een deskundige gids waar je de beste bars en restaurants van de stad kunt vinden. **Voor wintertochten, zie hieronder.** Vertrek vanuit het Viking Biking-magazijn aan het water, op slechts 15 minuten lopen van het stadscentrum van Oslo, en fiets op comfortabele fietsen naar het autovrije Stadhuisplein, de locatie van de jaarlijkse uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede. Geniet van een gemakkelijke rit langs de autovrije paden van de Oslo Fjord en bewonder een prachtig uitzicht over de haven van de stad, de eilanden en de omliggende heuvels. Ga verder naar het middeleeuwse en renaissancekasteel van Akershus Festning en stap van je fiets voor een korte wandeling langs de wallen. Rijd vervolgens door Karl Johans Gate, de beroemdste boulevard van Noorwegen, en bezoek het parlement, het nationale theater, de universiteit en het koninklijk paleis. Na een charmante afdaling door de tuinen van het Koninklijk Paleis, fietst u door de prachtige neoklassieke wijk Frogner en gaat u naar het wereldberoemde Frogner Sculpture Park. Sluit af met een lange rit bergafwaarts naar de Oslo Fjord om een verborgen juweel van een gebouw te bezoeken dat boven de fjord is gebouwd. Een laatste rit door het autovrije winkelgebied Aker Brygge brengt je terug naar de Viking Biking-winkel en het einde van je tour. Van 1 november 2023 – 29 februari 2024 passen we de tour aan aan de winterse omstandigheden. We rusten onze fietsen uit met spijkerbanden, zodat we de bezienswaardigheden van Oslo veilig kunnen verkennen. De bezochte locaties kunnen veranderen op basis van het weer en seizoensactiviteiten zoals kerstmarkten, en worden door onze gidsen gekozen op basis van hun veilige toegankelijkheid. Houd er rekening mee dat deze wintertour alleen wordt aanbevolen voor mensen met fietservaring en alleen beschikbaar is voor mensen ouder dan 12 jaar.

Oslo: Het beste van Oslo wandeltour

3. Oslo: Het beste van Oslo wandeltour

Ontdek de hoogtepunten van de hoofdstad van Noorwegen tijdens een rondleiding met gids en krijg een ongeëvenaard inzicht in wat deze Scandinavische stad zo bijzonder maakt. Dwaal door Sentrum, Oslo's veelzijdige stadscentrum aan het Skagerrak, en ontdek de beste bezienswaardigheden, musea, restaurants en bars. Zie tijdens de rondleiding het Noorse parlement, het Grand Hotel en de hoofdstraat Karl Johan. Leer hoe Oslo zijn bijnaam als "Tijgerstad" heeft verdiend en wandel langs het symbolische Noorse Operagebouw dat opvalt als een parel in de oceaan. Volgende bezoek je Christiania, het historische centrum van Oslo, en ontdek je waarom de Noorse hoofdstad de afgelopen 300 jaar verschillende keren van naam is veranderd. Na de rondleiding kun je de app van de activiteitenaanbieder downloaden (inbegrepen bij je rondleiding) om meer van Oslo en zijn ongelooflijke geschiedenis te ontdekken met een speciale route met audiogids door de belangrijkste wijken. Het beste van Oslo omvat: - Stadhuis Oslo - Nationaal Theater - Universiteit van Oslo - Noors parlement - Stortorvet Gjestgiveri - Glasmagazijn - Kvadraturen - Kathedraal van Oslo - Karl Johan Straat - Vuur Toren - Tijger Sculptuur - Oslo Tweede Stadhuis - Gamle rådhus - Ceremonie Pier De belangrijkste bezienswaardigheden van de route: - Frogner Stadion - Noors parlement - Drievuldigheidskerk - Karl Johan's monument - Grensen - Aamodtbrug ... en nog veel meer

Oslo Highlights Zelfbegeleide Speurtocht en Stadstour

4. Oslo Highlights Zelfbegeleide Speurtocht en Stadstour

Leer Oslo in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht die je op je telefoon speelt. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Loop naar de beste oriëntatiepunten en verborgen juweeltjes en los uitdagingen op. Werk samen met je team of neem het tegen ze op terwijl je interessante feiten leert en herinneringen creëert die je niet snel zult vergeten. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Begin je tour bij het veel gefotografeerde centraal station van Oslo. Bezoek de kathedraal van Oslo met zijn onbekende koninklijke functie, en Egertorget geeft je een voorproefje van een van de drukste straten van Oslo. Maak een foto bij het Noorse parlementsgebouw, dat staat voor democratie met zijn grootsheid, en laat je verdwalen in het stadhuis van Oslo, met zijn unieke architectuur. Bezoek het Nobel Peace Center, dat met zijn unieke exposities u de kans geeft om meer te weten te komen over de grootste geesten en ontdekkingen die de prijs in handen hebben. Je komt ook langs het Nationale Theater van Oslo met zijn uitstekende akoestiek en uniek programma. Bewonder het iconische Koninklijk Paleis. De Uranienborg-kerk met zijn unieke rode kleur zal u en uw camera betoveren! Kijk, loop en ontspan in Frogner Park met zijn talloze standbeelden. Speurtochten zijn geweldig als dagelijkse bezigheid of voor speciale evenementen zoals vrijgezellenfeesten, verjaardagsfeestjes of teambuildingevenementen.

Oslo: Gratis stadsrondleiding

5. Oslo: Gratis stadsrondleiding

WAT JE ZULT ZIEN: Oslo Centraal Station (Het Tijgerstandbeeld) - Jernbanetorget Operagebouw Oslo Beurs van Oslo - Oslo Børsen Christianiaplein - Kvadraturen, de handschoen van Christian IV Vesting Oslo - Akershus festning Aker Brygge (Nobel Vredescentrum) Stadhuis - Rådhuset Nationaal Theater Koninklijk Paleis - Slottet Universiteit van Oslo - De Aula Karl Johan`s straat Noors parlement - Stortinget BELANGRIJK OM TE WETEN: - TAAL: Engels. - DUUR: De tour begint op tijd, regen of sneeuw, en duurt ongeveer 90 minuten. - HOE VIND JE DE GIDS? Zoek de persoon die bij het Tijgerstandbeeld voor het centraal treinstation van Oslo staat en het bordje - GRATIS STADSRONDLEIDING OSLO vasthoudt. - FOOIEN VOOR DE GIDS: Gratis rondleidingen hebben geen vaste prijs, in plaats daarvan geeft iedereen de gids een fooi aan het einde van de rondleiding. Op deze manier is de tour beschikbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in Oslo. We accepteren contant geld en hebben ook een kaartlezer. We kijken ernaar uit om je onze mooie stad te laten zien. Welkom in Oslo!

Oslo: avondwandeling door historische mythen en legenden

6. Oslo: avondwandeling door historische mythen en legenden

Ga met ons mee op reis door de unieke en minder bekende geschiedenis van Oslo, een verhaal dat eeuwenlang de levens van de lokale bevolking en bezoekers heeft gevormd. Onze wandeling begint bij het stadhuis van Oslo, een iconisch bouwwerk met verhalen over het verleden van de stad. Binnen de muren kunnen we meer te weten komen over de intrigerende levens en expedities van de beroemde Vikingen die ooit de Noordse zeeën bevoeren. Samen onderzoeken we verhalen over ondeugende trollen, goedhartige nisse en mysterieuze huldra die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Van daaruit gaan we naar Christiania Torv, een historisch plein dat getuige is geweest van de eb en vloed van de tijd. Onze gids zal verhalen uit de annalen van de geschiedenis weven, waarbij gebeurtenissen en verhalen worden belicht die een stempel hebben gedrukt op het landschap van Oslo. Het volgende op onze route is het fort Akershus, een bewijs van middeleeuwse techniek en design. Dit fort staat symbool voor de behoefte van Oslo aan bescherming door de eeuwen heen. Ontdek verhalen over het verleden van het kasteel, inclusief verhalen over gevangenen in de formidabele muren en het lot dat ze ontmoetten. Terwijl we door de Bankplassen dwalen, duiken we in de verhalen over gewaagde overvallen en ingewikkelde overvallen die ooit de stad deden schudden. Begrijp het complexe rechtssysteem van het middeleeuwse Oslo en hoe misdaden in die tijd met straf werden bestraft. Het is een ontspannen avondwandeling, vol leuke verhalen en verborgen geschiedenis die het verleden van Oslo op een eenvoudige en boeiende manier tot leven brengen.

Oslo Outdoor Escape Game: Vikings Tales

7. Oslo Outdoor Escape Game: Vikings Tales

Bezoek prachtige bezienswaardigheden in Oslo, waaronder het koninklijk paleis, het parlement en het fort Akershus, terwijl je stukjes van de puzzel oplost in dit meeslepende verkenningsspel. Speel de rol van de majestueuze Harald Hardrada, Vikingkoning en oprichter van Oslo. Speel het spel door elk stukje van de puzzel op je smartphone op te lossen, raad het antwoord om het verhaal van elke geheime plek te ontgrendelen. Ontgrendel verhalen en leer interessante feiten, zoals hoe Oslo de thuisbasis werd van de Nobelprijs voor de vrede. Verken de stad en ontvang exacte aanwijzingen, zodat u geen kaart, GPS of gids nodig heeft. Speel offline omdat je geen internetverbinding nodig hebt om het spel te spelen. Geniet als een groep en los de aanwijzingen samen op terwijl je loopt, of splits je op in kleinere teams en neem het tegen elkaar op. Ga in je eigen tempo, want er is geen tijdslimiet, het spel kan echter in iets meer dan 1 uur worden voltooid. Verken zonder gids, download gewoon de app, ga naar het startpunt en begin aan het avontuur.

Oslo: rondleiding door de hoogtepunten van de stad per e-scooter

8. Oslo: rondleiding door de hoogtepunten van de stad per e-scooter

Kom in korte tijd langs de meest iconische bezienswaardigheden van Oslo door op een handige e-scooter te rijden. Ga met je gids mee op een inzichtelijke rondleiding en leer over de lokale geschiedenis terwijl je naar een verscheidenheid aan gebouwen, standbeelden, parken en monumenten staart. E-scooters zijn helemaal in. Ze zijn leuk, ecologisch en ze besparen u tijd en energie, zodat u meer kunt zien in een kortere tijd. Deze stadstour op een e-scooter is perfect voor iedereen die op een moderne, leuke manier het meeste uit Oslo's must-see attracties wil halen. Je zult hoogtepunten kunnen zien zoals het Noorse opera- en balletgebouw, de wijk Bjørvika, het fort Akershus en de levendige Oslofjord-gebieden, en het Koninklijk Paleis met zijn prachtige park vol prachtige beelden. Andere hoogtepunten zijn het parlementsgebouw en de straat Karl Johans, de belangrijkste boulevard van Oslo.

Gratis wandeltour Oslo

9. Gratis wandeltour Oslo

Ontdek de geheimen van de hoofdstad van Noorwegen met een gratis wandeltour door Oslo. Verdiep je in de belangrijkste bezienswaardigheden van deze prachtige Scandinavische stad. Ga op een opwindende reis met een gids en bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Ontmoet je gids bij Jernbanetorget, de TIGER, en ga op pad voor een rondleiding door de stad. Langs Jernbanetorget (De Tijger) Kirsten Flagstads Plass 1 (De Opera van Oslo) Trondheimsveien Oslo Borsen Christiania Torv Aker Brygge Stadhuis Oslo Nationaal Theater Karl Johans poort De Storting is het Noorse parlement enz.

Oslo: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

10. Oslo: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

Wandel door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende controlepunt. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling wanneer u maar wilt, zonder schema. Pauzeer even voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour op het veel gefotografeerde centraal station van Oslo! Bezoek de kathedraal van Oslo met zijn onbekende koninklijke functie, en Egertorget laat je proeven van een van de drukste straten van Oslo. Maak een foto bij het Noorse parlementsgebouw, dat met zijn grandeur staat voor democratie, en laat jezelf verdwalen in het stadhuis van Oslo, met zijn unieke architectuur. Bezoek het Nobel Peace Center, dat je met zijn unieke tentoonstellingen de kans geeft om meer te weten te komen over de grootste geesten en ontdekkingen die de prijs in ontvangst nemen. Je passeert ook het Nationale Theater van Oslo met zijn uitstekende akoestiek en unieke programma. Bewonder het iconische Koninklijk Paleis. De Uranienborg-kerk met zijn unieke rode kleur zal u en uw camera fascineren! Kijk, loop en ontspan in Frogner Park met zijn talloze beelden! (waar de tour eindigt)

34 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Rådhuset: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Rådhuset

Wil je alle activiteiten in Rådhuset bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rådhuset

Gemiddelde beoordeling

4.6
(489 beoordelingen)

In een tour van 3 uur zagen we samen met onze kinderen de meeste highlights van Oslo, we kwamen op plekken die we te voet niet zouden hebben bezocht. Ideale excursie voor als je zoals ons maar kort in Oslo bent. Freddy was een leuke gids!

Super leuke gezellige enthousiaste Nederlandse gids Kat vertelde ons allemaal leuke weetjes onderweg, gaf tips wat allemaal nog te doen in Oslo, lette goed.op of iedereen bij de groep bleef! Aanrader!!

Leuke fietstocht door Oslo! Op meerdere punten gestopt om even rond te wandelen en foto’s te maken. Leuke verhalen. Top gids, Miki, bedankt voor de leuke tocht

Freddy was een fantastische gids die ons aan het lachen hield en ervoor zorgde dat de tour stipt bleef voor gasten die op tijd moesten vertrekken.

Heel veel mooie dingen gezien: je ziet in korte tijd een groot deel van de highlights