Kies data

Vinicunca

Vinicunca: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Cuzco: dagtour naar de Regenboogberg

1. Cuzco: dagtour naar de Regenboogberg

Aanschouw de Regenboogberg in al zijn glorie, neem wat foto's en verken het gebied tijdens een dagtocht vanuit Cuzco met een gids. Ga op avontuur in de vroege ochtend met een ophaalservice bij het hotel. Klim de berg op, doorkruis kleine dorpjes, dompel jezelf onder in de lokale cultuur en lunch na je wandeling. Begin je volledige dag tour in de stad Cuzco, waar je wordt opgehaald tussen 04:15 en 04:45 uur. Vervolgens rijd je 3 uur in een comfortabel busje naar de stad Cusipata, waar je thuis bij een lokale familie ontbijt. Ga na het ontbijt naar het startpunt van je wandeling. Er is ongeveer 3 kilometer aan vlakte die bergopwaarts leidt naar de majestueuze 'Berg van Kleuren'. De wandeling neemt ongeveer 1,5 uur in beslag, afhankelijk van je conditie. Geniet onderweg van een panoramisch uitzicht op de valleien, wilde lama's, alpaca's en vicuña's, evenals op de Andes en de nabijgelegen gletsjers.  Eenmaal hier, als het weer goed is, krijg je de eerste uitzichten op de Regenboogberg. Op de top kunt u een welverdiende pauze inlassen, even op adem komen en genieten van het prachtige uitzicht. Na het nemen van een paar prachtfoto's begint je afdaling, waar je bij aankomst kunt genieten van een heerlijke lunch. Vervolgens neem je privévervoer terug naar Cuzco, waar je om ongeveer 17:00 uur aankomt.

Cuzco: Regenboogberg met maaltijden en toegangsprijzen

2. Cuzco: Regenboogberg met maaltijden en toegangsprijzen

Je professionele gids haalt je tussen 04:00 en 04:30 uur op bij je accommodatie in Cuzco. Na 2 uur rijden kom je aan in Cusipata waar we pauzeren om te ontbijten en water en snacks voor de wandeltocht te kopen. Na het ontbijt is het nog een uur naar het beginpunt van de wandeltocht op 4850 meter. Vanaf daar begin je aan je 3,5 kilometer lange wandeling naar de Regenboogberg over zowel vlak als omhoog lopend terrein. Tijdens de wandeling kun je genieten van het fantastische uitzicht en kom je wilde alpaca's, lama's en vicuña's tegen. Wanneer je de top hebt bereikt, op 5010 meter, heb je vrije tijd om een pauze te houden en, als het weer goed is, kun je van het uitzicht genieten over de Regenboogberg. Vervolgens krijg je de optie om het uitzichtpunt van de Rode Vallei te verkennen. Daarna begint het makkelijke deel van je wandeltocht. Vervolgens wandel je een uur naar beneden naar het beginpunt. Vanaf daar word je naar Cusipata vervoerd waar een lokale lunch op je wacht. Als je klaar bent met lunchen, reis je terug naar Cuzco, waar je tussen 16:00 en 17:00 uur aankomt op Plaza de Armas.

Cusco: Full-Day Rainbow Mountain & Red Valley Trekking Tour

3. Cusco: Full-Day Rainbow Mountain & Red Valley Trekking Tour

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Cusco, ga je in de richting van Quiquijana en geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet in een lokaal restaurant. Vervolg dan de reis totdat je het controlepunt in Llaqta bereikt en uiteindelijk aankomt in Phulawasipata, waar je trekkingavontuur wacht. Voordat je aan de trektocht begint, zal je gids aanbevelen om je avontuur richting Rainbow Mountain te beginnen. Loop ongeveer 1,5 uur totdat u Rainbow Mountain bereikt op 5.036 meter boven zeeniveau. Geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de top van de berg vanwaar je de Ausangate-berg kunt zien, de vijfde hoogste berg van Peru. Geniet van 20 minuten vrije tijd om foto's te maken van het fascinerende landschap. Ga dan verder voor een trektocht van 30 minuten naar de Rode Vallei. Bewonder opnieuw het uitzicht op de Rode Vallei, gelegen op 5.038 meter boven de zeespiegel. Na 15 minuten keert u terug naar de parkeerplaats waar uw chauffeur op u wacht. Op de terugweg stop je voor een pauze in Quiquijana, waar je een heerlijk lunchbuffet kunt proeven. Ga dan terug naar Cusco, waar je wordt afgezet bij Plaza Regocijo, 2 blokken van Plaza de Armas.

Peru: Rainbow Mountain en Red Valley-dagtour

4. Peru: Rainbow Mountain en Red Valley-dagtour

Laat je verbazen door alle kleuren van de regenboog terwijl je geniet van de bezienswaardigheden van enkele van de belangrijkste onroerend goed van de Andes, de veel gevierde Rainbow Mountain en zijn tegenhanger, de Red Valley. Na een zeer vroege pick-up en ontbijt in Cusipata, gaat u verder naar Phullawasipata (4.626 m./15.177 ft.), het pad waar de wandeling begint. Bekijk naast waarnemingen van de lokale bevolking ook groepen alpaca's, lama's en soms wilde vicuña's en kleine lagunes die zijn ontstaan door de ontdooiende gletsjers. Kom aan op de top van Vinicunca (5.020 m./16.469 ft.) en maak een foto van adembenemende landschappen. Neem dan de Red Valley route, zo genoemd naar de rode kleur van de berggrond. Geniet van de rust en stilte die hier te vinden is. Wandel bergafwaarts door het rode landschap naar Phulawasipata voor een welverdiende lunch. Vervolgens wordt u in de late namiddag weer teruggebracht naar het centrale plein van Cusco voor het einde van de kleurrijke reis.

Vanuit Cuzco: dagtrek naar de Regenboogberg met maaltijden

5. Vanuit Cuzco: dagtrek naar de Regenboogberg met maaltijden

Laat Cuzco achter en ga terug naar de natuur tijdens een intense wandeling van ongeveer 6 kilometer in de Andes. Ervaar de majestueuze schoonheid van de Regenboogberg tijdens een trektocht aan de voet van Ausangate. Zie uit naar inheemse dieren zoals de machtige condor (de grootste vogel ter wereld), poema's of verschillende kameelachtigen. Leer meer over de buitengewone geologie en flora en fauna van Peru van je deskundige gids. Bewonder het absoluut adembenemende panorama voordat je terugkeert naar Cuzco en jezelf verfrist met een koele chicha (een gefermenteerde of niet-gefermenteerde drank, meestal gemaakt van maïs).

Van Cusco: Rainbow Mountain Trek

6. Van Cusco: Rainbow Mountain Trek

Je wordt rond 04:00 uur opgehaald bij je accommodatie in Cusco. Reis ongeveer drie uur naar de Hanchipacha-gemeenschap en stop voor het ontbijt. Rijd dan nog 15 minuten naar de Quesiuno-gemeenschap op 4.326 meter (14.189 voet). Begin de tocht en geniet gedurende drie uur van prachtige landschappen met alpaca- en lamakuddes, de Ausangate-berg, veel rode bergen en traditionele lokale huizen. De regenboogbergen zijn een van de spectaculaire plekken van het Vilcanota-gebergte. De natuurlijke kleuring is te wijten aan de aanwezigheid van sedimentaire stenen in erosie. Het indrukwekkende is hoe de stenen zijn gevormd tot een set van zeven kleuren. Bereik de regenboogbergen op 5.020 meter (16.466 voet) en heb tijd om de omgeving te verkennen en foto's te maken. Breng hier tussen de 30 minuten en een uur door, afhankelijk van je treksnelheid en de weersomstandigheden. De terugtocht duurt twee uur. Neem bij de Quesiuno-gemeenschap vervoer naar de Hanchipacha-gemeenschap, waar je zult lunchen. Vervolgens wordt u naar Cusco gereden en afgezet bij het Regocijos-plein, twee blokken verwijderd van het centrale plein.

Cuzco: dagtocht naar de Regenboogberg

7. Cuzco: dagtocht naar de Regenboogberg

Nadat je bent opgepikt bij je hotel in Cuzco rij je in ongeveer 2,5 uur naar de Regenboogberg. Na een ontbijtpauze in Pitumarca reis je het laatste stukje naar de berg. Hier is het tijd voor een bergwandeling die ongeveer 2,5 tot 3 uur tot duurt. Kijk tijdens je hike goed om je heen. Je wordt omringd door een prachtig berglandschap met besneeuwde toppen. Onderweg kom je locals tegen in typische regionale kledij, en ook lama's en alpacaherders. Eenmaal op de top kun je van het uitzicht genieten en meteen een paar prachtige foto's maken. Na wat vrije tijd op de top is het tijd voor het tweede deel van je wandeling (optioneel). In ongeveer 3 uur daal je door de Rode Vallei af naar Japura, waar vervoer op je wacht. Dit pad is extra speciaal omdat je waarschijnlijk een van de enige groepen bent die deze route neemt. Voordat je terugreist naar Cuzco, kun je nog genieten van een lekkere lunch.

Van Cusco: Rainbow Mountain en Humantay Lake 2-daagse tour

8. Van Cusco: Rainbow Mountain en Humantay Lake 2-daagse tour

Dag 1 – Humantay-meer Laat je 's ochtends ophalen bij je hotel in Cusco en ga verder op een rit van 2 uur genietend van de prachtige landschappen tot je Soraypampa bereikt. Geniet van het ontbijt voorafgaand aan de trailhead. Begin je avontuur langs een fotogeniek pad dat de "Camino Real" wordt genoemd, terwijl je steeds hoger wordt. Ga nog anderhalf uur door en stijg 360 meter / 1200 voet in slechts 2 mijl een steil pad op. Nadat je de laatste heuvel hebt overwonnen, kijk je neer op een turquoise meer beneden, dat wordt omringd door steile toppen en een indrukwekkende gletsjer. De wandeling wordt gedomineerd door Salkantay Peak, een van de meest heilige bergen van Peru, met een hoogte van meer dan 6.000 meter (20.600 voet) met een steil en besneeuwd gezicht. De even indrukwekkende Humantay Peak, met een hoogte van 5.900 meter/19.412 voet, is ook in zicht. Eenmaal aan de kust kunt u genieten, ontspannen en foto's maken. Als je klaar bent om terug te wandelen, daal je af naar Soraypampa voor de lunch. Na de lunch is het tijd om het vervoer terug te nemen naar het centrum van Cusco, dat in de late namiddag aankomt. Dag 2 – Regenboogberg Vandaag bezoekt u de trendy Rainbow Mountain, die bekend staat om zijn populariteit op sociale media. Gelegen in het zuidoosten van Cusco in het midden van het Andesgebergte. Nadat je 's ochtends bent opgehaald bij je hotel, ga je op een rit van 3 uur langs valleien, rivieren, bergen en enkele kleinere gemeenschappen. Bereik Hanchipacha om te ontbijten en ga dan naar het startpunt dat zich al op 4900 meter boven de zeespiegel bevindt. Vanaf hier wandel je ongeveer 45 minuten bergopwaarts naar het hoogste punt van de excursie op 5000 meter. Passeer de unieke formaties van het regenbooggebergte en geniet van het adembenemende uitzicht op de met sneeuw bedekte Ausangate, de op een na hoogste in Peru. Eenmaal boven op het uitkijkpunt heb je het Vilcanota-gebergte voor je. Heb alle tijd om te rusten en foto's te maken. Na de verkenning, terug naar Cusipata en genieten van een lonende lunch. Neem de bus om in de late namiddag terug te keren naar Cusco.

Vanuit Cusco: Rainbow Mountain Early Access-dagtour

9. Vanuit Cusco: Rainbow Mountain Early Access-dagtour

Begin met het ophalen van je hotel in Cusco tussen 04:00 en 04:40 uur. Reis ongeveer 1,5 uur naar Qollasuyo. Ga door de wijk Cusipata met een stop voor een ontbijt van 30 minuten. Vanaf daar gaat u verder met de reis gedurende 1 uur tot u Fulawasipata bereikt. Neem hier even de tijd voor een kort overzicht van hoe de reis zal worden uitgevoerd. Begin de wandeling aan de voet van het Ausangate-gebergte. Dit wordt gevolgd door een klim van ongeveer 1 uur en 45 minuten naar het hoogste punt van de Rainbow Mountain. Tijdens deze reis krijgt u de kans om de verschillende soorten Zuid-Amerikaanse kameelachtigen, een familielid van de kameel, te zien. Bij het bereiken van de rode heuvel kunt u genieten van het prachtige landschap. Vervolg ten slotte de reis met een afdaling van 1 uur naar het vlakke terrein en terug naar het startpunt van de wandeling. Keer terug naar Cusipata om te genieten van een lunchbuffet. Na de lunch keert u terug naar Cusco en arriveert u rond 16.30 uur op Plaza Regocijo/Kusipata, centraal gelegen en dicht bij alle hotels.

Lima: 9-daagse Peru Express met Ica, Cusco en Puno

10. Lima: 9-daagse Peru Express met Ica, Cusco en Puno

Dag 1: Aankomst in Lima, stadstour Je tour begint wanneer je wordt opgehaald van het vliegveld, het is raadzaam om 's ochtends aan te komen. In de middag maakt u een stadstour. Die avond verblijft u in het Miramar Hotel of vergelijkbaar in Lima. Dag 2: Paracas, Ica en Huacachina met buggy's en sandboarden Bezoek de Ballestas-eilanden en Candelabrum, voordat je een wijn- en Pisco-demonstratie krijgt in de stad Ica. Neem later die dag deel aan buggyrijden en sandboarden in Huacachina. Die avond verblijft u wederom in het Miramar Hotel of vergelijkbaar in Lima. Dag 3: Aankomst in Cusco Op je derde dag arriveer je in Cusco, word je naar het hotel gebracht en heb je een vrije dag om te acclimatiseren of om enkele plaatsen in het historische centrum van Cusco te bezoeken. Die avond logeer je in het Ayni Cusco Hotel of vergelijkbaar. Dag 4: Chinchero, Maras en Moray in de Heilige Vallei van de Inca's Begin met een bezoek aan het textielcentrum van Chinchero, voordat je verder gaat naar de archeologische vindplaatsen in Chinchero en Moray. Daarna maak je een rondleiding door de zoutmijnen in Maras voordat je de trein neemt van Ollantaytambo naar Aguas Calientes, waar je verblijft in het Golden Sunrise Hotel of vergelijkbaar in Aguas Calientes. Dag 5: Machu Picchu Inca Citadel Op dag 5 verken je de adembenemende Machu Picchu, een van de zeven wereldwonderen. Na een volledige dag op deze heilige plek. Neem 's middags de trein van Aguas Calientes naar Ollantaytambo en arriveer in Cusco met vervoer. U overnacht in het Ayni Cusco Hotel of vergelijkbaar. Dag 6: Humantay-meer Op je zesde dag trek je naar het Humantay-meer, dat dicht bij de besneeuwde Salkantay-berg ligt, waar je het eerste kamp van de beroemde Salkantay-trek kunt leren kennen. Die avond logeer je wederom in het Ayni Cusco Hotel of vergelijkbaar. Dag 7: Rainbow Mountain Trek naar Rainbow Mountain, dat heel dicht bij de hoogste berg van Cusco ligt: de Ausangate-berg, dit is een beroemde plaats rond Cusco. Na uw wandeldag keert u 's nachts terug naar het Ayni Cusco Hotel of vergelijkbaar. Dag 8: Route van de Zon Op dag 8 maak je een bustour tussen Cusco en Puno. Tijdens deze reis bezoekt u de Andahuaylillas-kapel, het Raqchi Archeologisch Complex, de La Raya-pas en het Lithic Museum van Pukara. Die avond verblijft u in het Qalasaya Hotel of vergelijkbaar. Dag 9: Titicacameer en de Uros- en Taquile-eilanden Op de laatste dag maak je een speedboottocht over het Titicacameer, voordat je de Uros- en Taquile-eilanden gaat verkennen. In de middag wordt u naar de luchthaven gebracht waar uw tour eindigt.

Beschikbare activiteiten

  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Avonturen
  • Privétours
23 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Vinicunca

Wil je alle activiteiten in Vinicunca ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vinicunca

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.228 beoordelingen

De gids was zorgzaam en zeer attent. De excursie is echt heel leuk, met een mooie wandeling van 2 uur te gaan en 1u30 terug. Het is echter moeilijk, zuurstof ontbreekt op deze hoogte. Maar het is de moeite waard als je de top bereikt. Ontbijt is goed, lunch is erg goed. De chauffeur was erg voorzichtig en had een aangename rit. We hebben echt een geweldige tijd gehad, bedankt!

Dit is voor niemand een tocht, je bevindt je op 4.600 meter boven de zeespiegel, het is super moeilijk, ik werd heel snel moe, mijn hoofd deed pijn, ik raad je aan te betalen voor de paarden die je naar de top van de berg brengen. Onze gids Amilcar was de beste zonder hem had ik de berg niet kunnen beklimmen, hij moedigde me aan om door te gaan en er te komen.

Our guide, Amilcar, was really nice and helpful during the hike! Because of the height, it is quite a challenge to reach the top, but it is not impossible! Check the weather conditions before you go so you can take warm clothes (scarve, gloves …) with you. I would recommend this trip!

Zware inspanning om het doel te bereiken. Maar zeker de moeite!!!!!

Het is moeilijk om aan de top te ademen, maar het is het waard