Datums kiezen

Ontdek het beste van
Ramallah

Ramallah

Onze aanbevelingen voor Ramallah

Vanuit Tel Aviv: dagtour Westelijke Jordaanoever

1. Vanuit Tel Aviv: dagtour Westelijke Jordaanoever

Begeef je op een uitgebreide dagtour langs de Westelijke Jordaanoever en ontdek de rijke geschiedenis achter de regio. Vertrek om 06.30 uur uit Tel Aviv en arriveer na een uur op de Westelijke Jordaanoever en ontmoet je gids. Beginnend met de oude doopplaats van Qasr el Yahud aan de oevers van de rivier de Jordaan rond 8:00 uur, kun je de marmeren trappen bezoeken die naar de rivier leiden, naar verluidt de de plaats waar Jezus werd gedoopt. Om 8:45 uur ga je verder naar de stad Jericho zelf, de oudste stad ter wereld, waar je de ruïnes van oude Jericho en bekijk de nabijgelegen Mount of Temptation in de aangrenzende heuvels. Ga dan om 10:15 uur verder naar Ramallah en loop door de straten van deze moderne stad en zie het leven in de grote stad op de Westelijke Jordaanoever. De tour gaat naar het Manara-plein, het bloeiende commerciële district, en bezoekt het graf van Yasser Arafat. Stop rond 13:00 uur voor de lunch voordat je rond 14:30 uur doorgaat met een rondleiding door Bethlehem. Bezoek in Bethlehem de Geboortekerk en eindig met een bezoek aan de Scheidingsmuur. Keer rond 18:00 uur terug naar je hotel in Tel Aviv.

Vanuit Jeruzalem: dagtour Westelijke Jordaanoever

2. Vanuit Jeruzalem: dagtour Westelijke Jordaanoever

Begin aan een uitgebreide dagtocht door de westelijke oever van de rivier de Jordaan om de rijke geschiedenis achter deze regio te ontdekken. Je begint bij de oude doopplaats Qasr el Yahud aan de oevers van de rivier de Jordaan, waar je de marmeren trappen die naar de rivier leiden kunt bezoeken, waarvan gezegd wordt dat het de plek is waar Jezus werd gedoopt. Ga verder naar de stad Jericho zelf, de oudste stad ter wereld, waar je de ruïnes van het oude Jericho bezoekt en de nabijgelegen berg der verleidingen in de aangrenzende heuvels ziet.  Je rijdt door naar Ramallah, waar je door de straten van deze moderne stad loopt en het leven in de grote stad op de Westelijke Jordaanoever ziet. De excursie gaat verder naar het Manaraplein, het bloeiende commerciële district, en je bezoekt de tombe van Yasser Arafat.  De laatste bestemming van de dag zijn de heilige plekken van Bethlehem. Je brengt een bezoek aan de Geboortekerk, de Melkgrot en sluit de dag af bij de scheidingsmuur.

3 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Ramallah

Wat zijn de topattracties van Ramallah?

Wat zijn de leukste dingen om te doen tijdens een bezoek aan Ramallah?

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Ramallah?

Andere activiteiten in Ramallah

Wil je alle activiteiten in Ramallah bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ramallah

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 247 beoordelingen

Dit bezoek is een must om de Israëlisch-Palestijnse situatie beter te begrijpen. Het is zoveel rijker dan Bethlehem op een halve dag van Jeruzalem te zien. Onze gids was goed geïnformeerd en openhartig. Het zien van "de muur" is adembenemend (stop bij de Banksy-museumwinkel terwijl je daar bent). De bijbelse sites zijn prima en naar mijn mening bleek in vergelijking met rijden door het platteland, de bedoeïenen zien en een idee krijgen van hoe verschillend de omstandigheden op de grond zijn. Ik was bang dat de tour uitbuiting zou voelen, zoals het bezoeken van de reservaten van indianen in de VS, maar zo was het helemaal niet. Ik ben zo blij dat ik het gedaan heb. Kanttekening, de temperatuur was veel koeler dan in Tel Aviv, dus controleer de voorspelling en plan dienovereenkomstig.

De palestijnse( griek-orthodox) gids kon ons veel vertellen over de geschiedenis, politiek, eigen persoonlijke ervaringen als Palestijn en bijbelse historie van/in dit gebied op de Westbank. In Ramallah nog lekker ijs en falafel gegeten. Lunch in Bethlehem was zeer goed. Kon ook vegan als je wou. Geen wachtrij bij de geboorteplek van Jezus. Het verhaal over Jericho was interessant, maar de plek zelf iets minder. Er zou in de buurt een hele mooie unieke mozaiekvloer zijn, die meer de moeite waard zou zijn om te bezoeken. Voetjes in de Jordaan en er was de mogelijkheid om in Bethlehem, bij de "muur" een museum te bezoeken over de Palestijnse geschiedenis. Al met al zeer tevreden.

Zeer mooie dag, zeer goede maaltijd, en de gids, Tamer, zeer professioneel, die in staat was om antwoorden te geven op onze vragen, de sfeer en vooral goed zorgzaam. Dit is een reis die ik ten zeerste aanbeveel!

Gemengde groep zorgt voor gemengde interesses. Sommige plaatsen waren interessant, andere minder.