Ranua Wildlife Park

Ranua Wildlife Park: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Van Rovaniemi: bezoek aan Ranua Wildlife Park

1. Van Rovaniemi: bezoek aan Ranua Wildlife Park

Je wordt opgehaald bij je accommodatie en begint aan de reis naar Ranua Wildlife Park. De rit van 1 uur brengt je door Lapland, waar je onderweg wilde dieren kunt spotten. Het is niet ongebruikelijk om rendieren of de gigantische elanden langs de weg te zien. Laat uw vragen over Finland en Lapland beantwoorden door uw gids tijdens de rit. Volg in het park de 2,5 km lange houten promenades door het bos en spot verschillende Arctische dieren op één plek. Profiteer van deze zeldzame kans om de lokale dieren te ontmoeten die in Lapland en andere delen van het noordpoolgebied leven. Terwijl je door het park loopt, zal je gids hun kennis van de dieren en andere aspecten van het leven in Lapland met je delen. Spot een verscheidenheid aan dieren in het Ranua Wildlife Park. Houd ijsberen, roofvogels, uilen, wilde zwijnen, muskusossen, otters, poolvossen, wolven, wilde rendieren, veelvraat en elanden in de gaten. Als ze in de winter niet in winterslaap zijn, kun je bruine beren spotten. Geniet aan het einde van de tour van een smakelijke lunchbuffet in een restaurant voordat je terugkeert naar Rovaniemi.

Rovaniemi: slederit met Arctische dieren en Wildlife Zoo

2. Rovaniemi: slederit met Arctische dieren en Wildlife Zoo

Geniet van een ophaalservie in de ochtend bij je accommodatie in Rovaniemi om naar het Ranua Wildlife Park in de Arctische wildernis te worden gebracht. Verken het adembenemende winterse wonderland met je Engelssprekende gids en krijg ijsberen en honderden andere diersoorten in hun natuurlijke leefomgeving te zien. Ontspan middenin een bos tijdens een heerlijke buffetlunch van traditionele gerechten. Vervolg je tocht om kennis te maken met vriendelijke Siberische husky's op een boerderij en maak, als de weersomstandigheden het toelaten, een unieke rit met een slee die door de honden wordt voortgetrokken. Maak een praatje met traditionele rendierhoeders bij een lokale rendierboerderij in Rovaniemi en kom meer te weten over de geschiedenis van het rendierhoeden in het gebied. Krijg te horen hoe het is om in het Noordpoolgebied te leven en maak daarna een korte rendierenslederit. 

Vanuit Rovaniemi: pooldieren in Ranua Wildlife Park

3. Vanuit Rovaniemi: pooldieren in Ranua Wildlife Park

Je wordt opgehaald bij je accommodatie in  Rovaniemi en rijdt naar Ranua Wildlife Park. Ranua Zoo ligt op ongeveer een uur rijden en is de thuisbasis van ongeveer 50 soorten wilde arctische dieren en 200 diersoorten. Alle dieren leven in een omgeving die zo natuurlijk en arctisch mogelijk is, zodat de dieren zich thuis voelen! Dit uitstapje is perfect voor het hele gezin. Ranua Zoo is de topbestemming voor gezinnen in Lapland. Er zijn sleeën beschikbaar voor kleinere kinderen, voor het geval ze moe worden van het lopen. Je deskundige gids verrijkt je bezoek aan Wildlife Park nog meer met interessante informatie over de dieren en hun persoonlijkheden. Je kunt hem alles vragen over hun leefgewoonten en over de arctische natuur. IJsberen, poolvossen, veelvraten en lynxen zijn enkele van de meest populaire dieren.

Van Rovaniemi: rondleiding door Wildpark Ranua

4. Van Rovaniemi: rondleiding door Wildpark Ranua

Breng een halve dag door in Wildpark Ranua, 's werelds noordelijkste dierentuin. Het park ligt in het Noordpoolbos en ligt op slechts 1 uur rijden van Rovaniemi. Volg je Engelssprekende dierentuingids, die je dichter bij de natuur brengt en bekijk 50 verschillende diersoorten. Het uitgestrekte park is opgericht in 1983 en ligt midden in de noordelijke naaldbossen, de natuurlijke habitat van de meeste dieren. Bekijk de enige ijsberen van Finland en andere pooldieren.  Nadat je de dierentuin hebt verkend, geniet je van een lunchbuffet in Ranua. Als er nog tijd over is, maak dan een tussenstop bij een snoepfabriek in Fazer op de weg terug naar Rovaniemi.

Ranua Zoo + BBQ-lunch in Rovaniemi, Lapland

5. Ranua Zoo + BBQ-lunch in Rovaniemi, Lapland

Bezoek de enige dierentuin in het noordpoolgebied, Ranua Zoo. Hier kunt u dieren tegenkomen die in dit arctische gebied voorkomen. De meest populaire zijn de elanden en de ijsberen. De dierentuin laat je ook meer dan 200 beroemde lokale dieren zien, zoals bosrendieren, wolven en de poolvos. Een van de beste manieren om de dieren te waarderen, is dat terwijl ze aan het eten zijn, de dierentuin de voedertijden in hun brochure laat zien. Kijk hoe de wolven en ijsberen van hun maaltijden genieten voordat u van uw eigen maaltijden geniet. Vergeet niet dat er vele soorten uilen zullen zijn die moeilijk te spotten zijn in de natuur. Geniet daarna van een kampvuur in het bospark van de dierentuin en eet een heerlijke Lapse barbecue van op houtvuur gegrilde Lapse varkensworst en bosbessensap. Keer dan terug naar je hotel nadat je alles in deze prachtige dierentuin hebt gezien.

Rovaniemi: dag in Ranua Wildlife Park Arctic Zoo

6. Rovaniemi: dag in Ranua Wildlife Park Arctic Zoo

Breng een dag door in een Arctische dierentuin in het Ranau Wildlife Park! Ranua Wildlife Park ligt in een Arctisch bos op 1 uur rijden van Rovaniemi. Het herbergt ongeveer 50 diersoorten en samen zijn er ongeveer 200 Arctische dieren zoals ijsberen en bruine beren, lynxen, vossen, talrijke vogelsoorten, muskusossen en meer. Uw reis vindt plaats in een minibus of grote bus, afhankelijk van het aantal reizigers. De lunchbuffet in Ranua wordt geserveerd na het bezoek aan de dierentuin. Er is een Fazer-snoepfabriek op de route Rovaniemi en Ranua die u ook kunt bezoeken als de tijd het toelaat.

Rovaniemi: bezoek aan Ranua Zoo met lunch

7. Rovaniemi: bezoek aan Ranua Zoo met lunch

Bezoek de enige dierentuin in het noordpoolgebied, Ranua Zoo, en ontmoet dieren die in het gebied voorkomen. Je wordt opgehaald bij elk hotel en we gaan naar de dierentuin in Ranua. Zie elanden, ijsberen, bosrendieren, wolven, poolvossen en meer tussen de 200 dieren van de dierentuin. Maak kans om ongrijpbare uilen en andere vogels te spotten die moeilijk te vinden zijn in hun natuurlijke omgeving. Geniet van een Lapse lunch in een gezellig restaurant en bezoek een van de grootste chocoladewinkels in Lapland. Ontvang een rit terug naar uw hotel in de omgeving van Rovaniemi aan het einde van uw bezoek.

Rovaniemi: Arctische dieren in Lapland & Ranua National Park

8. Rovaniemi: Arctische dieren in Lapland & Ranua National Park

Dompel jezelf onder in de fantastische wereld van pooldieren! Deze tour is de enige in Lapland waarmee je echt de belangrijkste dieren in het noordpoolgebied kunt zien en leren kennen. Bezoek een van de meest authentieke rendierboerderijen in het Rovaniemi-gebied als de eerste stop van de reis. Bekijk de herders die al meer dan 200 jaar net buiten Rovaniemi aan de prachtige oevers van een vredig meer leven. Ervaar de schilderachtige omgeving terwijl je leert over de rendieren van de herders. Laat je rondleiden op de traditionele boerderij met een kans om de rendieren korstmos te voeren, met hun favoriete eten en zoals chocolade voor hen. Opwarmen met een gezellige tijd rond het vuur in het gezelschap van een herder die al uw vragen zal beantwoorden en hun passie zal delen. Rijd met je gids naar de Russische grens na de geweldige tijd met de rendieren. Neem als optie het Auttiköngas National Park en zijn watervallen, waar u meer van de prachtige natuur van Lapland kunt ervaren met een lichte snack. Geniet van een vullende driegangenmaaltijd, bereid in een afgelegen wildernislodge voordat je de eindbestemming bereikt. Dompel jezelf onder in het prachtige landschap van Lapland terwijl je je een weg baant naar de berenkijkhut. Luister naar de Call of the Wild op slechts 200 meter van de Russische grens, met het dichtstbijzijnde Russische dorp op 100 kilometer afstand. Begroet door een professionele berenwachter in stilte, krijg inzicht in het zijn in de open lucht met wilde beren in het bos om je heen. Wandel naar de uitkijkhut, waar enkele markeringen en voetafdrukken van de beren kunnen worden gezien. Maak prachtige foto's door de ramen in de hut met veel stapelbedden om uit te rusten. Kijken naar beren is een once-in-a-lifetime ervaring. Leer meer over het leven van beren van de stille, kalme en deskundige berengids, terwijl je wacht tot ze de hut naderen. Luister naar het gekrijs van de zeearenden en roeken die zich verzamelen en je laten weten dat de beren dichterbij komen. Eet de volgende ochtend een snel ontbijt, waarna de gids je terugbrengt naar Rovaniemi. Een bezoek aan het Ranua Wildlife Park op de terugweg kan een optie zijn op de reis. Ontmoet extra pooldieren zoals ijsberen, poolvossen, adelaars, uilen, elanden, muskus, otters en wolven door naar de Ranua Wildlife Park-optie te gaan. Dineer in het restaurant van Ranua voor de lunch met de optionele Ranua Wildlife Park-mogelijkheid. Verbeter uw kennis van dieren die in het "Verre Noorden" leven en krijg de kans om geweldige foto's van ze te maken. Kom rond 11:00 terug in Rovaniemi als de Ranua Wildlife Park-optie wordt genomen, en rond 13:00 als het park wordt bezocht.

Van Rovaniemi: Ranua Wildlife Park Experience

9. Van Rovaniemi: Ranua Wildlife Park Experience

Reis naar het Ranua Wildlife Park om de fascinerende en prachtige dieren in het Noordpoolgebied te zien en er meer over te leren. Je wordt opgehaald vanuit het comfort van je accommodatie in Rovaniemi. Ontspan en bekijk het landschap terwijl u de 80 km naar Ranua Wildlife Park rijdt. Geniet van de dieren in hun natuurlijke omgeving in deze buitendierentuin. Maak een wandeling van 2,5 km in het magische Finse bos en ontmoet onderweg een veelvoud aan dieren en vogels die in de Arctische gebieden te vinden zijn. Breng het gezin mee met de mogelijkheid om kleinere kinderen rond te leiden op een slee. Dineer op een lekker lunchbuffet voordat je wat vrije tijd hebt om snoep te kopen in de Fazer-chocoladewinkel, of drink wijn in de wijnwinkel en ga op zoek naar snuisterijen in de boetieks.

  • Avonturen
10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Ranua Wildlife Park

Wil je alle activiteiten in Ranua Wildlife Park ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ranua Wildlife Park

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 115 beoordelingen

Super leuke gids dame!!! Veel verteld/uitgelegd. Het was allemaal erg interessant. Zeer goed georganiseerd en getimed. Husky-sleetocht en rendierboerderij waren superleuk. De boerderij was mooi, warm, schoon en overal gezellige ruimtes om KORTE wachttijden te overbruggen. Een uitkijkpunt op Rovaniemi bezoeken met een wandeling van 10 minuten door een heel mooi park was ook geweldig. De dierentuin was waanzinnig mooi, ondanks de -20 graden hebben we veel dieren gezien en zelfs opgewarmd bij een kampvuur. Lunch ter plaatse was heerlijk met veel keuze en gratis drankjes. Daarna kon de souvenirwinkel ook in alle rust bezocht worden. Matige prijzen en een mooie selectie. De ritten in het busje waren zeer aangenaam.

..we waren een kleine groep en we waren de eersten die de husky-slee rit in het maanlicht deden en het was erg spannend.. Mattias maakte bij alle gelegenheden prachtige foto's en video's. De rit met de rendieren Ik had het liever buiten het pad gedaan maar het was toch een leuke ervaring. De wandeling naar de uitkijk was geweldig. Interessante dierentuin en Mattias was attent en nam ons overal mee naartoe.

Zeer warm welkom van de dienstverlener, uitstekende gids, beschikbaar en bekwaam; het bezoek vindt plaats in een kleine groep, wat zeer merkbaar is. De dierentuin en de landschappen eromheen zijn prachtig!

Het was een zeer complete activiteit. Geweldige slee rit met husky's en rendieren. De super interessante dierentuin. De prachtige besneeuwde landschappen. Onze gids Cristian van tien ...

Behalve de bruine beren die overwinteren, kunnen we alle dieren zien. De witte vos, ijsberen en veelvraat zijn prachtig! Geweldige tour met onze gids Marieka!