De Wallen
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Bestsellers

De Wallen: tours & tickets

De Wallen: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Amsterdam

Bekijk alle 529 tickets en tours

5 tips voor een veilig bezoek

De Wallen, internationaal ook wel het red light district genoemd, zijn niet zo gevaarlijk als je misschien denkt. Er is veel meer te zien en beleven dan alleen de beruchte rode ramen. Hoe dan ook, hier zijn een paar tips en maatregelen die je kunt treffen voor je veiligheid.

Geen foto's!

Geen foto's!

De vrouwen op de Wallen die achter het raam staan zijn geen paspoppen - het zijn werkende vrouwen. Een gebrek aan respect kan ertoe leiden dat je uit het gebied wordt verwijderd.

Let op je spullen

Let op je spullen

De Wallen zijn heel veilig voor een red light district, maar het blijft een drukke buurt vol toeristen. Let goed op de spullen die je bij je draagt.

Ga 's avonds, maar blijf alert

Ga 's avonds, maar blijf alert

De Wallen zijn één van de beste plekken om 's avonds te zien, maar wees alert op dronken toeristen en zakkenrollers. Vermijd zijsteegjes als je in je eentje op ontdekking bent.

Ken je grenzen

Ken je grenzen

De meeste problemen op de Wallen komen voort uit onvolwassen bezoekers die Amsterdam zien als plek om zo dronken mogelijk te worden. Houd jezelf onder controle!

Een tour boeken!

Een tour boeken!

In een groep met een begeleider die de buurt kent kan er weinig mis gaan. En je krijgt natuurlijk een groter inzicht in de eeuwenoude gebouwen op de Wallen!

Onze insidertips

Hoe kom je er?

De Wallen liggen rond de Oude Kerk in het centrum. Het is een klein stuk lopen in zuidelijke richting vanaf Amsterdam Centraal.

Beste tijd om te gaan?

Moeilijke vraag, op de Wallen bruist het altijd. Het beste idee is misschien wel om overdag aan het einde van de middag én 's avonds de Wallen te bezoeken.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De Wallen zijn altijd open, dus geen openingstijden!
 • Toegangsprijzen
  Gratis om rond te lopen en te kijken.
 • Heb ik een gids nodig?
  Voor de veiligheid en om meer te leren over de wijk kun je een wandeltour maken.
 • Hoe kom ik er?
  De Wallen liggen op loopafstand van de meeste hotels in het centrum en Centraal Station.
 • Extra tips

  • Blijf alert en houd jezelf onder controle.

Wat anderen zeggen over De Wallen

Gemiddelde beoordeling
4.5 / 5
gebaseerd op 7.453 beoordelingen

Leuke informatieve tour! Veel leuke weetjes

Tour werd wel niet in het nederlands gedaan wel in het duits en engels. We hebben de engelse tour dan maar genomen. We werden hiervoor 20 minuten op voorhand al van op de hoogte gesteld. De tour op zich bevat veel leuke weetjes over vroeger en nu. De gids was ook een toffe kerel die het goed kon uitleggen.

Laatste kans voor de Wallen: wandeltocht van 1,5 uur Beoordeeld door

Erg leuk, maar lastig te vinden waar het vertrek was.

Toen we eindelijk het winkeltje vonden waar je de kaartjes uit kon laten printen van een online aankoop, toen werd ons gelukkig uitgelegd waar we moesten zijn om op te stappen, had ik dat winkeltje niet gezien hadden we geen idee gehad en het nooit gevonden, dat had wel wat duidelijker gemogen!!!

Heel leuke rondleiding door een toffe gids

Een heel leuke wandeling gehad samen met 7 vriendinnen en onze gids! Bianca was een zeer toffe dame die ons veel heeft bijgeleerd over de walletjes omdat ze het zo interessant en vlot bracht! Hele leuke ervaring, wij boeken zeker nog eens bij deze organisatie.

Laatste kans voor de Wallen: wandeltocht van 1,5 uur Beoordeeld door

Enthousiaste vlotte gidse : kon niet beter zijn.

De walletjes MOET je 's avonds bezoeken. De sfeer is zò anders dan overdag. En met de enthousiaste gids die ons werd toegewezen : een voltreffer. De rondleiding had best nog een uurtje langer mogen duren ! Voor iedereen die twijfelt : DOEN !!!!

Laatste kans voor de Wallen: wandeltocht van 1,5 uur Beoordeeld door

We hadden dit al veel eerder moeten doen!

Wij komen jaarlijks naar Amsterdam. Een bezoekje aan de Wallen is er dan ook steeds bij. Tot nu toe hadden we echter nog geen rondleiding met gids gedaan. Het was verbluffend mét een heel verhelderende uitleg door onze gids. Dankjewel.

Laatste kans voor de Wallen: wandeltocht van 1,5 uur Beoordeeld door