Regent's Park

Regent's Park: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Little Venice: Regent's Canal Waterbus-boottocht naar Camden

1. Little Venice: Regent's Canal Waterbus-boottocht naar Camden

Reis van het pittoreske Little Venice naar het levendige Camden Town over het Regent's Canal. Deze waterweg is een rustig kanaal door Londen, bevaren door plezierboten en omzoomd met eigenzinnige woonboten. Je komt langs Regent's Park, de London Zoo en door de echoachtige diepten van de 248 meter lange Maida Hill-tunnel. Elke boot heeft overal openslaande ramen, zodat iedereen uitzicht heeft. Als je langs de London Zoo vaart, moet je uitkijken naar wrattenzwijnen en Afrikaanse jachthonden, die je vaak kunt zien wanneer de boot hun omheining aan het kanaal passeert. Reis langs de huizen van bekende muzikanten, acteurs en andere beroemdheden. Je ziet ook de uitgestrekte en aangelegde achtertuinen van grote huizen die worden gebruikt door ambassadeurs en bezoekende internationale diplomaten. Kom aan in het hart van Camden Market, de thuisbasis van een breed scala aan handelaren van wereldklasse en internationale keukens.

Londen: wandeltocht langs de donkere kant

2. Londen: wandeltocht langs de donkere kant

Londen is een stad van bizarre en merkwaardige plaatsen en verhalen. De meeste mensen hebben de neiging om Buckingham Palace en de Big Ben te bezoeken wanneer ze voor het eerst in Londen aankomen, maar Londen is zoveel meer. Het heeft een geschiedenis die verweven is met het bloed van onschuldige, gruwelijke misdaden en openbare executies. Executies hebben altijd een fascinatie gehad voor Londenaren en waren een van de beste attracties in de stad. Je loopt door de geplaveide straatjes met gruwelijke geschiedenis en ontmoet je gids bij het Sherlock Holme's Statue, en vervolgt je reis naar Regent's Park. Daar zul je horen over een tragische gebeurtenis die daar plaatsvond in januari 1867, voordat je gids je naar de welkomstcollectie brengt en je tergend met de ergste martelstoel in Londen. Kort daarna wordt u naar het enige overgebleven University Zoological Museum van Londen gebracht, waar u een aantal curiositeiten en een grote pot met 18 mollen kunt ontdekken die zijn voorbereid voor dissectie. Dat is slechts een van de dingen waar je in kunt blijven hangen voordat je je reis voortzet naar een van de Londense universiteiten, waar je een 19e-eeuws filosooflijk op de stoel ziet liggen. Als je het huis van het meest zenuwslopende koppel van de 20e eeuw bereikt, zul je zien waar ze de Tempel van het Occulte hebben gevestigd en jonge meisjes hebben losgelaten in nagebootste religieuze ceremonies. Het klinkt verontrustend, maar je bent nog niet op de plek van het eerste geregistreerde geval van lijkroof, de diefstal van lijken. Het speelt de geest en verhoogt je intriges, en leidt je naar de British Library met het eerste doodvonnis ondertekend door koningin Elizabeth I, voordat je het graf bezoekt van een man die zijn eigen graf ontwierp en je de kans geeft om je dansvaardigheden te demonstreren op de zingend graf.

Sitemap Regent's Park

Wil je alle activiteiten in Regent's Park ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Regent's Park

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.548 beoordelingen

In een drukke metropool als Londen, even weg uit de drukte... Een tochtje met leuke en interessante verhalen over de geschiedenis van de kanalen in Londen. Om dan uit te komen op Camden Market waar je kan genieten van lekker eten, leuke winkeltjes en een artistieke omgeving!

Een leuke ervaring op het water. Lekker rustig door een mooie buurt van Londen varen. Daarna bij de vele marktkraampjes langs in Camden.

Leuke vaartocht die eindigt in Camden Lock. superleuk wijkje. He vaart langs de smalle woonboten

it was a great experience. the captain was very funny and the trip is nice.

Fijne manier om in Camden te komen, goede gids met humor en leuke weetjes.