Belevingen in
Regio Cuzco

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Regio Cuzco: De beste dingen die je niet wil missen

Machu Picchu: dagtocht vanuit Cuzco met optionele lunch

1. Machu Picchu: dagtocht vanuit Cuzco met optionele lunch

Je begint met de ophaalservice vanaf je hotel in Cuzco en reist naar het station van Ollantaytambo om op de trein naar Aguas Calientes te stappen. Dit is de dichtstbijzijnde stad bij Machu Picchu. Geniet van een mooie treinreis door het spectaculaire Andeslandschap. De trein beschikt over genoeg zitplaatsen met grote ramen, waardoor je een weids uitzicht hebt op de omliggende jungle en de bergen.  Vervolgens maak je een busreis van 25 minuten naar Machu Picchu. Aangenomen wordt dat de stad Machu Picchu in de jaren 1450 werd gebouwd als een vakantieoord voor de Inca-keizer Pachacuti. Binnen een eeuw werd de stad verlaten na de Spaanse verovering. De Spanjaarden hebben haar nooit gevonden, dus ze werd niet verwoest zoals andere Inca-steden. In plaats daarvan werd het langzaam opgeslokt door de jungle en verborgen. Maak een begeleide tour rond deze plek, waarbij je uitleg krijgt over de oorsprong van deze adembenemende citadel en de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het centrale plein, de koninklijke vertrekken, de Tempel van de Drie Ramen, de Ronde Torens, de Heilige Zonnewijzer en de begraafplaatsen. Na deze tour keer je terug naar Aguas Calientes, waar je vrije tijd hebt om de stad te verkennen en van een optionele lunch te genieten.  Na enige tijd in de stad keer je terug naar het station van Aguas Calientes, waar je de trein terug naar Ollantaytambo neemt, vanwaar je weer terug wordt gebracht naar je hotel.

...
Machu Picchu en Huayna Picchu toegangsticket

2. Machu Picchu en Huayna Picchu toegangsticket

Ontdek de bezienswaardigheden van Machu Picchu. de Verloren Stad en wees één van de 400 mensen die de Huayna Picchu per dag mogen beklimmen. Je verkent de attractie in je eigen tempo, zoals de Tempel van de Zon, de terrasvormige velden van de agrarische sector en de Intihuatana-steen, en neem foto's van de omgeving met de Verloren Stad op de achtergrond. De beklimming van Huayna Picchu is beschikbaar in 2 groepen: 07:00 of 10:00 uur. Zorg ervoor dat je er op tijd bent voor je gegeven tijdslot voor je wandeling op de berg. Je bewondert het adembenemende uitzicht op Huayna Picchu en staat versteld hoe je deze beruchte, historische stad in het echt ziet.

...
Ruïnes van Machu Picchu Officiële tickets voor de berg Machu Picchu

3. Ruïnes van Machu Picchu Officiële tickets voor de berg Machu Picchu

Ontdek de magische verloren stad van de Inca's hoog in de Andes. Met dit officiële ticket wandel je tussen de ruïnes van Machu Picchu en door de Machu Picchu-berg in je eigen tempo.  Wees één van 800 mensen die de berg Machu Picchu dagelijks beklimmen, verdeeld over twee groepen. De eerste groep krijgt toegang van 07:00 tot 08:00 uur en de tweede groep van 09:00 tot 10:00 uur.  De klim is afhankelijk van de conditie van de wandelaar en duurt ongeveer tussen de 2 en 3 uur. Vanaf de top van de berg heb je een indrukwekkend uitzicht over de omliggende bergtoppen, de valleien en de slingerende rivier Urubamba.

...
Cuzco: dagtour naar de Regenboogberg

4. Cuzco: dagtour naar de Regenboogberg

Je dagtocht begint in Cuzco, waar je 's ochtends wordt opgehaald tussen 04:15 en 04:45 uur. Vervolgens rijd je 3 uur in een comfortabel busje naar de stad Cusipata, waar je thuis bij een lokale familie ontbijt. Na het ontbijt ga je naar het startpunt van je wandeling. Er is ongeveer 3 kilometer aan vlakte die bergopwaarts leidt naar de majestueuze 'Kleurenberg'. De wandeling neemt ongeveer 1,5 uur in beslag, afhankelijk van je conditie. Geniet tijdens je wandeling van een panoramisch uitzicht op de valleien, wilde lama's, alpaca's en vicuña's, evenals op de Andes en de nabijgelegen gletsjers.  Bij goed weer geniet je hier van het eerste uitzicht op de Regenboogberg. Op de top neem je een welverdiende pauze, waarin je de kans krijgt om op adem te komen en te genieten van het verbluffende uitzicht. Na het nemen van een paar prachtfoto's begint je afdaling terug naar beneden, waar je bij aankomst kunt genieten van een heerlijke lunch. Vervolgens neem je privévervoer terug naar Cuzco, waar je om ongeveer 17:00 uur aankomt.

...
Inca Trail naar Machu Picchu: klassieke 4-daagse trektocht

5. Inca Trail naar Machu Picchu: klassieke 4-daagse trektocht

Wandel over de onvergetelijke Inca Trail en geniet van een once-in-a-lifetime ervaring. Neem deel aan een van 's werelds oudste bedevaarten op dit 4-daagse programma dat consequent wordt gerangschikt onder de tien beste wandelingen ter wereld. Ga door een aantal verschillende ecologische zones met een grote diversiteit aan flora en fauna. Spot een verscheidenheid aan orchideeën en bromelia's, maar ook kolibries, vossen en herten. Als je geluk hebt, kun je zelfs een glimp opvangen van de prachtige Zuid-Amerikaanse beer. Verken archeologische vindplaatsen en landbouwterrassen die door de Inca's zijn achtergelaten en meer dan 400 jaar onontdekt zijn gebleven. Eindig de wandeling in Machu Picchu, een UNESCO-werelderfgoed en een van de meest spectaculaire historische locaties op aarde. Dag 1: Trainingsdag! Cusco - Km 82 - LLactapata - Ayapata (14 km, 6 uur).- Vertrek rond 04.30 uur vanuit uw hotel en rijd naar Km 82 om de 6-uur durende wandeling te beginnen op de eerste dag van de Inca Trail-wandeling naar Machu Picchu. De eerste camping ligt op 3300m (10826ft); we overnachten in comfortabele tenten. Dag 2: De uitdaging! Ayapata – Warmiwañuska – Chaquicocha (16 km, 10 uur).- De meest uitdagende en langste dag van de 4-daagse Machu Picchu Trek, langs twee bergen in 10 uur wandelen: de eerste berg is Dead Woman's Pass, het hoogste punt van de Inca Trail met 4215m (13829ft). De tweede berg is Runqurakay Pass, met 4000m (13123ft). Dag 3: De gemakkelijke dag! Chaquiccocha – Phuyupatamarca – Wiñaywayna (10 km, 6 uur). De mooiste en meest ontspannende dag, wandelen is slechts 6 uur door verschillende ecologische zones. Vandaag bezoekt u ook verschillende prachtige archeologische vindplaatsen, waaronder Wiñaywayna, gelegen op 2600m (8530ft); we kamperen slechts 2 uur van Machu Picchu. Dag 4: Machu Picchu! Wiñaywayna – Machu Picchu – Cusco (6 km, 2 uur), Vroeg opstaan en 2 uur wandelen naar Machu Picchu via de Sungate vanwaar we een uniek uitzicht op Machu Picchu hebben. Na het verkennen van Machu Picchu, neem je de panoramische trein terug naar Cusco. Je wordt rond 19.30 uur teruggebracht naar je hotel.

...
Machu Picchu: officieel ticket voor de ruïnestad

6. Machu Picchu: officieel ticket voor de ruïnestad

Verken de Inca-ruïnes van Machu Picchu zelfstandig met een standaard toegangskaartje voor deze schitterende UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Je ontdekt de bezienswaardigheden in je eigen tempo, zoals de Tempel van de Zon, de terrasakkers en de Intihuatana-steen. Maak meteen een foto van het beroemde observatorium, met op de achtergrond de Verloren Stad. Ga voor deze optie als je graag je eigen vervoer en gids regelt.  Let op, je kunt uitsluitend onder begeleiding van een erkende gids de Verloren Stad Machu Picchu bezoeken. Je kunt bij de ingang tot de ruïnes een gids huren. Zorg ervoor dat je alle door de lokale partner verstrekte informatie en de details in de sectie "Weet voordat je gaat" zorgvuldig leest

...
Vanuit Cuzco: quadtour Moray en zoutmijnen

7. Vanuit Cuzco: quadtour Moray en zoutmijnen

Keer terug naar de natuur in het indrukwekkende landschap van het Andesgebergte en ervaar het prachtige landschap van de Heilige Vallei per quad. Maak gebruik van de ophaalservice bij je hotel in Cuzco en reis door typische dorpjes naar het koloniale dorp Maras. Bewonder de mooie kerk en de rustieke gebouwen in het prachtige centrum van het dorp en zie hoe de lokale bevolking zijn dagelijks werk doet op het omliggende platteland. Bezoek het archeologische terrein van Moray om de ongelooflijke terrasvormige gaten die een amfitheaterachtige afdruk in de aarde maken te zien. Kom meer te weten over hoe de gaten in de oudheid werden gebruikt door de Inca's om zaden uit het Andesgebergte te acclimatiseren. Bezoek daarna de zoutvijvers die de lokale bevolking tot op de dag van vandaag bewerken om zout uit de mijnen te winnen, net als hun voorouders dat deden tijdens het tijdperk van de Inca's.

...
Cuzco: kleine groepstour naar Machu Picchu met tickets

8. Cuzco: kleine groepstour naar Machu Picchu met tickets

Tijdens deze 1-daagse excursie bezoek je de belangrijkste archeologische en culturele schat van Peru. De dag begint met ophaalservice bij je hotel en transfer naar het treinstation in Ollantaytambo. Een vroeg vertrek om 05:05 uur betekent dat je ruim de tijd hebt om Machu Picchu te verkennen. Je bewondert de schoonheid van de valleien tijdens de treinreis naar Aguas Calientes. Vanaf dit punt is het slechts 30 minuten met de bus naar het heiligdom van Machu Picchu. Verken het Inca-complex met een deskundige gids. Je ziet de Tempel van de Zon, de Intihuatana, de Tempel van de 3 Vensters, het mausoleum en meer. Je hebt vrije tijd om foto's te maken en zelf rond te lopen. Bezoek Plaza de Armas in de stad en zie wat voor handwerk er wordt aangeboden. Keer terug naar Ollantaytambo met de trein waarna je wordt teruggebracht naar Cuzco.

...
Aguas Calientes: officieel ticket, bus & gids Machu Picchu

9. Aguas Calientes: officieel ticket, bus & gids Machu Picchu

Ontmoet je chauffeur in je hotel of het treinstation in Aguas Calientes. Begeef je op de prachtige rit van 30 minuten naar Machu Picchu, waar je je paspoort toont en door de veiligheidscontrole gaat. Loop 20 minuten naar het bovenste gedeelte van Machu Picchu en volg je gids naar de perfecte uitkijklocatie. Je gids leidt je door de legendarische site tijdens een 2-uur durende rondleiding, waarin je de geschiedenis van de verloren stad en Machu Picchu ontdekt. Krijg een panoramisch uitzicht op de ruïnes en de omliggende bergen. Verdwaal in de doolhofachtige stenen constructies. Daarna keer je terug naar Aguas Calientes.

...
Van Aguas Calientes: retourbusticket naar Machu Picchu

10. Van Aguas Calientes: retourbusticket naar Machu Picchu

Geniet tijdens de busrit van de rust en het landschap. De bussen zijn comfortabel en uitgerust met airconditioning.  De professionele chauffeur zorgt ervoor dat je ontspannen kunt genieten van de reis. Profiteer van flexibele reistijden en gunstige prijzen, en geniet boven alles van een prachtige reis.  

...

Sitemap Regio Cuzco

Wil je alle activiteiten in Regio Cuzco ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Regio Cuzco

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.825 beoordelingen

De reis was zeer goed georganiseerd. De reisorganisatie stuurde me de dag ervoor een bericht met uitleg over de reis en wanneer ze me zouden ophalen. We stopten voor ontbijt en lunch op dezelfde plek, wat erg goed was. Beide maaltijden waren in traditionele Peruaanse stijl. Toen we eenmaal bij Rainbow Mountain aankwamen, informeerde de gids ons over de klim en de verkopers. De wandeling/klim was ongeveer 4K meter. Ik ben behoorlijk actief en het was erg uitdagend. Het kostte me ongeveer 1 1/2 uur om naar de top te klimmen. De moeite waard.

Ze sms'en en bellen me de dag ervoor om ALLE details van de reis uit te leggen. De bus kwam naar mijn hotel, dat een beetje uit de weg lag. Ontbijt en lunch waren in een klein Peruaans restaurant in een klein stadje. Beiden waren heerlijk. De klim naar de top van Rainbow Mountain was uitdagend maar zeker de moeite waard.

Geweldige rondleiding! Deze wandeling is echter geen grap als je nieuw bent op de grotere hoogte! Er zijn paarden beschikbaar om je naar de top te brengen (voor een paar), maar zeker een goede optie! Ik wandelde op en neer en voelde de hoogteziekte, onze gids Broley was geweldig en hielp me me beter te voelen!

Ik heb een geweldige tijd gehad op de regenboogberg. Reis was zeer goed georganiseerd - we wisten wat we konden verwachten en de gids en organisator waren zeer attent en deskundig. Zou deze tour zeker aanraden.

Uitstekende tour met een geweldige gids. Je hoeft absoluut niet slecht ter been te zijn als je mee wilt doen aan de reis. Het is in het echt net zo mooi als op de foto's.