Dingen om te doen Reims

Reims: De beste dingen die je niet wil missen

Reims: toegangsticket kathedraal Notre Dame en rondleiding

1. Reims: toegangsticket kathedraal Notre Dame en rondleiding

Reis terug in de tijd tijdens een 1,5 uur durende rondleiding door de kathedraal van Notre-Dame de Reims en ontdek een majestueus monument van Franse gotische kunst en architectuur waar veel van de koningen van Frankrijk werden gekroond. Samen met de kathedralen van Chartres en Amiens maakt de Notre-Dame de Reims deel uit van de illustere triade van "hooggotische" of "klassieke" Franse kathedralen die in de 13e eeuw werden gebouwd. Bewonder de meesterwerkgevel uit de middeleeuwen en ga vervolgens naar binnen om de vele geheimen van de kerk te ontdekken. De Notre-Dame de Reims, gebouwd op de plaats van een oudere kerk die in 1211 door brand werd verwoest, heeft een roemrijke geschiedenis en een prachtig interieur met mooie wandtapijten en interessante glas-in-loodramen uit de 13e tot de 20e eeuw. Krijg essentiële informatie over de kathedraal in het Engels van je deskundige gids.

Vanuit Parijs: dagtrip Champagne met 8 proeverijen & lunch

2. Vanuit Parijs: dagtrip Champagne met 8 proeverijen & lunch

De activiteit begint bij je hotel (als het in Parijs ligt) of een trefpunt in het centrum van Parijs. Je chauffeur/gids haalt je rond 07:30 uur op in een gezellige minibus met airconditioning. Geniet van lekkere croissants op weg naar de Champagne, terwijl je gids je alles vertelt wat je moet weten over het sprankelende universum van de champagne. Bij aankomst in de Champagne begint je dag met een bezoek aan een zeer prestigieus champagnehuis (Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Mercier etc. afhankelijk van de beschikbaarheid). Ontdek de nooit eindigende gangen met flessen en eindig je rondleiding met een proeverij. Als je weer in je minibus met airconditioning bent, kun je de landschappen bewonderen en pauzeer je in het hart van de wijngaard voor een masterclass van je deskundige wijngids. Hij leert je de basis van het professioneel proeven van wijn. Je oefent met een bijzondere cuvée. Daarna lunch je in een door een familie gerund champagnehuis of een lokaal restaurant (afhankelijk van de beschikbaarheid). Je hebt de kans om diverse glazen champagne en ratafia (een andere lokale wijn) te proeven die bij het lokale eten passen. Blanc de Blancs, Blanc de Noirs, Champagne Rosé… waar zou jij die bij drinken? Na de lunch krijg je een rondleiding door de wijngaard van de Côte des Blancs en Vallée de la Marne. Leer meer over de kenmerken van Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier en geniet van een geweldig uitzicht over de wijngaard. Je kunt ook mooie foto's maken! Je gids brengt je vervolgens naar Hautvillers, een typisch Frans dorp, waar de legendarische Dom Perignon vandaan komt. Verder bezoek je nog een door een familie gerund wijnhuis waar je de kunst van het sabreren of disgorgement 'à la volée' leert (een techniek voor het openen van een champagnefles), afhankelijk van de beschikbaarheid. Proef diverse heerlijke champagnes voordat je weer teruggaat naar Parijs, waar je wordt afgezet op een centrale plek met goede verbindingen.

Reims: exclusieve tour naar Moët et Chandon & Taittinger

3. Reims: exclusieve tour naar Moët et Chandon & Taittinger

Ontdek een van de grootste wijnproducerende gebieden in Frankrijk op een tour in een kleine groep door de Champagne-regio. Proef de bruisende producten van dit wereldberoemde gebied, zoals de Champagne Taittinger, een van de laatste champagnehuizen die nog eigendom is van de oorspronkelijke familie.  Met cépages bestaande uit 50% pinot noir, 15% pinot meunier en 35% chardonnay, is de Taittinger-wijngaard een onovertroffen voorbeeld van een champagnesoort waarin chardonnay een belangrijke rol speelt. De productie van de wijngaard wordt aangevuld met de contractuele overname van druiven van onafhankelijke leveranciers die de beste wijngaarden in de regio Champagne bedienen.  Onderweg naar Épernay reis je door de wijngaarden van de Marne-vallei naar de legendarische monnik Dom Pérignon, die de duurste Franse wijnen van de 17e eeuw produceerde en nu begraven is in de kerk van de voormalige Benedictijner abdij van Hautvillers. Bezoek Épernay, vaak de hoofdstad van de Champagne genoemd, waar de hoofdstraat een opeenvolging vormt van luxe herenhuizen, beroemd als Maisons de Champagne.  Ontdek enkele van de meest prestigieuze namen, zoals Moët & Chandon, Perrier-Jouët en Pol Rogeren leer over de 100 kilometer aan tunnels onder de straten. Je krijgt 1 uur vrije tijd om te lunchen bij een van de vele restaurants in het centrum.  Daarna krijg je een rondleiding en een proeverij bij de wereldberoemde Maison de Champagne Moët & Chandon. Het Grand Maison is opgericht in 1743 door Claude Moët en zijn geschiedenis is gekoppeld aan bekende figuren zoals Marquise de Pompadour en Napoleon I. Moët & Chandon Champagne is verkocht bij vele belangrijke historische gebeurtenissen, met inbegrip van de kroning van koning Eduard VII, het Filmfestival van Cannes en de 120e verjaardag van het Vrijheidsbeeld.

Van Parijs: dagtour Reims en champagneproeverij

4. Van Parijs: dagtour Reims en champagneproeverij

Geniet van een exclusieve dagtocht naar de stad Reims en ontdek waar veel Franse koningen werden gekroond vóór de Franse Revolutie. Transfer van Parijs naar de historische stad in de Champagnestreek van Frankrijk. Maak bij aankomst een begeleide wandeling door het stadscentrum en ga vervolgens naar de unieke kathedraal van Reims. Leer meer over zijn plaats in de Franse geschiedenis als de traditionele kroningsplaats voor de koningen van Frankrijk. Bewonder de mooie Franse gotische architectuur en hoor over enkele van de schatten die zich binnen de muren bevinden. Ga vervolgens naar de legendarische wijngaarden van de Champagne-regio om verschillende soorten mousserende wijn te proeven. Ga dan zitten en maak van de gelegenheid gebruik om de lokale gastronomie te ontdekken. Geniet van een driegangenlunch inclusief een voor-, hoofd- en dessert in een lokaal restaurant. Bezoek een van de beroemdste producenten in de regio. Leer hoe champagne wordt gemaakt, van het snoeien van de wijnstokken tot het persen, mengen en bewaren van wijn. Zie oude kelders gevuld met glazen containers en waardevolle inhoud die stof verzamelt voordat u de wijnen proeft. Eindelijk, aan het einde van de dag, keert u terug naar uw accommodatie in Parijs.

Vanuit Reims: champagnetour per e-bike met lunch

5. Vanuit Reims: champagnetour per e-bike met lunch

Je ontmoet je deskundige en vriendelijke gids in Reims en gaat richting Epernay, de hoofdstad van de Champagne. Fiets door de prachtige Avenue de Champagne vol prestigieuze champagnehuizen en pauzeer om de perfecte foto te maken. Proef verschillende champagnes in pittoreske omgevingen.  Verdien je eerste glas champagne door met je e-bike door de UNESCO-wijngaarden van de Champagne te fietsen. Leer alles over de wijngaarden en het Franse 'terroir'. Ontdek de geboorteplaats van de champagne in Hautvillers en kom erachter hoe champagne ontdekt is.  Doe nieuwe energie op door verschillende champagnes te proeven bij een klein familiebedrijf. Stap af om te genieten van een lokale maaltijd in een gerestaureerd champagnehuis en drink bij je authentieke lunch enkele passende champagnes en lokale wijnen.

Reims: daguitstap met groep wijngaard Moët & familiewijnhuis

6. Reims: daguitstap met groep wijngaard Moët & familiewijnhuis

Bezoek een wereldberoemd champagnehuis en de regio Epernay. Je ontmoet je gids, stapt in de minibus en begint aan je daguitstap bij een prestigieus champagnehuis Moët & Chandon voor een introductie op het champagnemaakproces. Geniet van een glaasje champagne in de ochtend en wandel door de wijngaarden van La Montagne de Reims terwijl je gids je meer over de regio uitlegt, van de verschillende soorten druiven tot het groeien van wijnstokken en het wijnmaakproces. Rijd door de mooie Avenue de Champagne in Epernay en stap het busje uit om het pittoreske historische dorp Hautvillers te verkennen, waar de monnik Dom Perignon 47 jaar lang leefde. Wandel door de gangen van de kerk waar de eerste champagnes werden gemaakt en geniet van het prachtige uitzicht op de champagnewijngaard. Waardeer het prachtige uitzicht op de wijnranken op de heuvels van de Champagne-regio die op de UNESCO-lijst staan. Ga verder via de wijngaarden Grand Cru en Premier Cru in Ay en Mareuil/Ay. Verken een gerestaureerd champagnehuis en geniet van een traditioneel aperitief met een lokale lunch, met bijpassende wijnen en champagnes in een leuke en familiaire omgeving. Probeer lokale producten zoals baguette, Reimse ham, regionale kazen en ratafia met biscuit rose. Dan krijg je een introductie op het champagnemaakproces, de financiële kanten en de levendige geschiedenis ervan.  Vervolgens kun je de mooie heuvels van de Champagne bewonderen en krijg je een kijkje achter de schermen bij een door een familie gerund boetiekwijnhuis. Bezoek de traditionele pers, vatenkamer en kelder van een authentiek champagnehuis. Wandel door de koele gangen van de kelder en bekijk de immense hoeveelheid langzaam rijpende flessen. Geniet van diverse proeverijen van hun bestseller cuvées en vind champagne voor de beste prijs. Deze bruisende uitstap eindigt met een rit terug naar Reims.

Vanuit Reims: ochtendtour & proeverijen Taittinger Champagne

7. Vanuit Reims: ochtendtour & proeverijen Taittinger Champagne

Start de rondleiding om 09:00 uur in Reims, waar je wordt opgehaald bij het ontmoetingspunt in een minibus met airconditioning. Je begint de ochtend met het bekijken van de bezienswaardigheden in de fantastische stad Reims. Passeer 'Notre Dame de Reims', één van de eerste monumenten die zijn geregistreerd als Unesco Werelderfgoed. Absorbeer de historische sfeer van de stad, de thuisbasis van de kroning van meer dan 25 koningen van Frankrijk. Daarna verken je de ondergrondse kelders van het prestigieuze Taittinger Champagnehuis, waar je de gelegenheid hebt om te genieten van een heerlijk ochtendglas champagne. Maak een schilderachtige rit door de noordelijke wijngaarden van de elegante Montagne de Reims, terwijl je gids wijst op de bijzonderheden en eigenaardigheden van de regio. Ontdek waarom de wijnstokken op steile hellingen zijn geplant en waarom de lokale ondergrond bestaat uit dergelijk puur krijt. Vervolg je rondleiding wanneer je aankomt bij een familie gerunde boetiekwijnmakerij. Volg een rondleiding door de traditionele pers- en vatruimte terwijl je gids de traditionele methode voor het maken van champagne, bekend als de 'Méthode Champenoise', beschrijft. Geniet van verschillende proeverijen van de persoonlijke productie van de familie en doe meer kennis en expertise op over de beste mousserende wijnen. Deze bruisende ervaring eindigt om 13:00 uur, waar je wordt afgezet in Reims.

Vanuit Parijs: Small-Group Moët & Chandon Champagne Tour

8. Vanuit Parijs: Small-Group Moët & Chandon Champagne Tour

Bezoek de enige plek ter wereld die champagne verbouwt en produceert tijdens een dagexcursie vanuit Parijs. Volg een rondleiding door het Huis van Moët en Chandon of het Champagnehuis Nicolas Feuillatte. Geniet van inbegrepen proeverijen en de kans om de kathedraal van Reims overdag te ontdekken Begin de tour vanuit Parijs met een minibus die je naar Champagne brengt. Bezoek de schilderachtige kapel van de abdij van Hautvillers, die ook het graf is van Dom Perignon, de vader van Champagne. Leer meer over hem met je gids en ontmoet vervolgens een lokale producent om meer te weten te komen over het wijnbouwproces. Geniet van een volledig rondleiding in het Huis van Moët en Chandon, 's werelds grootste champagneproducent, of het prestigieuze Champagnehuis Nicolas Feuillatte als het Huis van Moet niet beschikbaar is op de dag van de tour. Afhankelijk van de optie die je kiest, geniet je van 1 of 2 glazen champagne tijdens je Champagnehuis-tour, afhankelijk van de touroptie die je kiest. Je hebt ook de mogelijkheid om ten minste 3 verschillende soorten champagne te proeven bij een lokale, door een familie gerunde wijnmakerij en enkele flessen voor souvenirs op te halen. Voordat je terugkeert naar Parijs, bezoek je de Reims-kathedraal van Notre Dame, een van de bepalende modellen van gotische kunst, en heb je vrije tijd om het gebied te zien waar 25 Franse koningen werden gekroond.

Paleis van Tau: voorrangsticket

9. Paleis van Tau: voorrangsticket

In de oudheid stond op deze plaats al een paleis, hoewel het begin 5de eeuw de woonplaats was van bisschop Nicasius. Ook stond er een kathedraal gewijd aan Onze Lieve Vrouwe. In de 9de eeuw onstond de traditie om de Franse koning hier te kronen, in herinnering aan de doop van Clovis in Reims rond 496. Deze traditie hield stand tot de kroning van Karel X in 1825. Het paleis werd rijkelijk gedecoreerd. De plattegrond met een T-vorm gaf het paleis zijn naam, "Tau". Na een brand in 1210 is het paleis herbouwd met een kapel. Eind 15de eeuw kreeg het gebouw een flamboyante gotische opfrisbeurt, en verder renovatiewerk eind 17de eeuw heeft het paleis zijn huidige, klassieke uiterlijk gegeven. Tijdens de Franse Revolutie is het gebouw genationaliseerd, maar in 1823 keerde het weer terug naar de kerk. Voor de kroning van Karel X werde het gedecoreerd in neo-gotische stijl. In 1905 kwam het paleis in handen van de staat. Na de ravage van de Eerste Wereldoorlog duurden renovaties aan het gebouw voort tot 1972. De kathedraal en het Paleis van Tau staan op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Parijs: twee Reims Champagne-wijngaarden met proeverijen en lunch

10. Parijs: twee Reims Champagne-wijngaarden met proeverijen en lunch

Bezoek de oude stad Reims met je lokale gids op deze privédagtrip vanuit Parijs. Verken de wijngaarden en kelders van twee champagneproducenten. Proef enkele lokale champagnes. Geniet van een heerlijke lunch in een traditioneel Frans restaurant. Laat je begroeten door je gids en neem een hogesnelheidstrein naar de stad Reims, waar een privéauto je naar het platteland brengt. Rijd door glooiende wijngaarden voordat je stopt om twee wijnmakerijen te bezoeken. Leer meer over het wijnbereidingsproces. Adem de frisse buitenlucht in en geniet van een selectie champagnes. Rijd naar het dorp Lude om een charmant familierestaurant te bezoeken. Ga terug naar Reims om door de straten te slenteren en de monumenten te bekijken. Bewonder de grote kathedraal in middeleeuwse stijl van Reims van buitenaf en leer over zijn rijke geschiedenis. Keer terug naar Parijs met een hogesnelheidstrein.

Veelgestelde vragen over Reims

Welke topattracties zijn een must-see in Reims?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Reims?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Épernay

Sitemap Reims

Wil je alle activiteiten in Reims ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Reims

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.068 beoordelingen

We lijken veel geluk te hebben gehad dat de dag dat we de ballon boekten, echt vloog ... Ik merkte dat veel van de dagen voorafgaand aan onze reis het was geannuleerd, dus ik had geen idee of het echt zou gebeuren, omdat we alleen die ene hadden kans op een ochtend tussen andere geboekte proeverijen. Toevallig kwamen we om 10.30 uur aan en liepen meteen de ballon in en op en het was erg rustig en een mooie heldere dag dus we hebben echt genoten van onze korte vlucht met een glas champagne …. Het was geweldig om ons te oriënteren voor een kort bezoek aan Epernay en aan te kruisen en te ervaren van de bucketlist.

Vertrek op tijd en op de geplande plaats. Schoon en comfortabel voertuig. Een uiterst aangename gids en een geleerde van de geschiedenis van de regio en de wereld. Hij was zeer aangenaam en respectvol voor de mensen in de groep. De ervaring was rijk aan documentatie/informatie en proeven. De gastheren die ons verwelkomden waren attent en warm. Kortom een geweldige dag en mooie herinneringen die we zullen koesteren. Met dank aan Gérôme voor zijn grote beschikbaarheid.

Vriendelijke én aimabele gids. In de nodige comfort de tour in een gezellig busje gekregen, met duidelijke uitleg.

Geweldige tour, geweldige gids. Zeker de moeite waard om te doen. Goeie uitleg, lekkere champagne.

Zeker doen onze gids was tot niet was haar te veel