Kies data
Dingen om te doen

Reims

Reims: De beste dingen die je niet wil missen

Reims: exclusieve tour naar Moët et Chandon & Taittinger

1. Reims: exclusieve tour naar Moët et Chandon & Taittinger

Ontdek een van de grootste wijnproducerende gebieden in Frankrijk op een tour in een kleine groep door de Champagne-regio. Proef de bruisende producten van dit wereldberoemde gebied, zoals de Champagne Taittinger, een van de laatste champagnehuizen die nog eigendom is van de oorspronkelijke familie.  Met cépages bestaande uit 50% pinot noir, 15% pinot meunier en 35% chardonnay, is de Taittinger-wijngaard een onovertroffen voorbeeld van een champagnesoort waarin chardonnay een belangrijke rol speelt. De productie van de wijngaard wordt aangevuld met de contractuele overname van druiven van onafhankelijke leveranciers die de beste wijngaarden in de regio Champagne bedienen.  Onderweg naar Épernay reis je door de wijngaarden van de Marne-vallei naar de legendarische monnik Dom Pérignon, die de duurste Franse wijnen van de 17e eeuw produceerde en nu begraven is in de kerk van de voormalige Benedictijner abdij van Hautvillers. Bezoek Épernay, vaak de hoofdstad van de Champagne genoemd, waar de hoofdstraat een opeenvolging vormt van luxe herenhuizen, beroemd als Maisons de Champagne.  Ontdek enkele van de meest prestigieuze namen, zoals Moët & Chandon, Perrier-Jouët en Pol Rogeren leer over de 100 kilometer aan tunnels onder de straten. Je krijgt 1 uur vrije tijd om te lunchen bij een van de vele restaurants in het centrum.  Daarna krijg je een rondleiding en een proeverij bij de wereldberoemde Maison de Champagne Moët & Chandon. Het Grand Maison is opgericht in 1743 door Claude Moët en zijn geschiedenis is gekoppeld aan bekende figuren zoals Marquise de Pompadour en Napoleon I. Moët & Chandon Champagne is verkocht bij vele belangrijke historische gebeurtenissen, met inbegrip van de kroning van koning Eduard VII, het Filmfestival van Cannes en de 120e verjaardag van het Vrijheidsbeeld.

Reims: toegangsticket kathedraal Notre Dame en rondleiding

2. Reims: toegangsticket kathedraal Notre Dame en rondleiding

Reis terug in de tijd tijdens een 1,5 uur durende rondleiding door de kathedraal van Notre-Dame de Reims en ontdek een majestueus monument van Franse gotische kunst en architectuur waar veel van de koningen van Frankrijk werden gekroond. Samen met de kathedralen van Chartres en Amiens maakt de Notre-Dame de Reims deel uit van de illustere triade van "hooggotische" of "klassieke" Franse kathedralen die in de 13e eeuw werden gebouwd. Bewonder de meesterwerkgevel uit de middeleeuwen en ga vervolgens naar binnen om de vele geheimen van de kerk te ontdekken. De Notre-Dame de Reims, gebouwd op de plaats van een oudere kerk die in 1211 door brand werd verwoest, heeft een roemrijke geschiedenis en een prachtig interieur met mooie wandtapijten en interessante glas-in-loodramen uit de 13e tot de 20e eeuw. Krijg essentiële informatie over de kathedraal in het Engels van je deskundige gids.

Epernay: luchtballon afgemeerd boven wijngaarden

3. Epernay: luchtballon afgemeerd boven wijngaarden

Ga op avontuur in een vastgebonden gigantische met helium gevulde ballon, vastgemaakt aan de onderkant van de Avenue de Champagne en vlieg tot 150 meter van de grond.  Geniet van het uitzicht over de stad en de omliggende wijngaarden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.Geniet van een glas champagne terwijl je het vogelperspectief van dit prachtige gebied bewondert.  Kijk naar beneden in de verborgen tuinen van de prachtige Belle Epoque herenhuizen en geniet van deze unieke sfeer.

Vanuit Parijs: dagtrip Champagne met 8 proeverijen & lunch

4. Vanuit Parijs: dagtrip Champagne met 8 proeverijen & lunch

De activiteit begint bij je hotel (als het in Parijs ligt) of een trefpunt in het centrum van Parijs. Je chauffeur/gids haalt je rond 07:30 uur op in een gezellige minibus met airconditioning. Geniet van lekkere croissants op weg naar de Champagne, terwijl je gids je alles vertelt wat je moet weten over het sprankelende universum van de champagne. Bij aankomst in de Champagne begint je dag met een bezoek aan een zeer prestigieus champagnehuis (Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Mercier etc. afhankelijk van de beschikbaarheid). Ontdek de nooit eindigende gangen met flessen en eindig je rondleiding met een proeverij. Als je weer in je minibus met airconditioning bent, kun je de landschappen bewonderen en pauzeer je in het hart van de wijngaard voor een masterclass van je deskundige wijngids. Hij leert je de basis van het professioneel proeven van wijn. Je oefent met een bijzondere cuvée. Daarna lunch je in een door een familie gerund champagnehuis of een lokaal restaurant (afhankelijk van de beschikbaarheid). Je hebt de kans om diverse glazen champagne en ratafia (een andere lokale wijn) te proeven die bij het lokale eten passen. Blanc de Blancs, Blanc de Noirs, Champagne Rosé… waar zou jij die bij drinken? Na de lunch krijg je een rondleiding door de wijngaard van de Côte des Blancs en Vallée de la Marne. Leer meer over de kenmerken van Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier en geniet van een geweldig uitzicht over de wijngaard. Je kunt ook mooie foto's maken! Je gids brengt je vervolgens naar Hautvillers, een typisch Frans dorp, waar de legendarische Dom Perignon vandaan komt. Verder bezoek je nog een door een familie gerund wijnhuis waar je de kunst van het sabreren of disgorgement 'à la volée' leert (een techniek voor het openen van een champagnefles), afhankelijk van de beschikbaarheid. Proef diverse heerlijke champagnes voordat je weer teruggaat naar Parijs, waar je wordt afgezet op een centrale plek met goede verbindingen.

Reims en Champagne Tasting Full-Day Tour vanuit Parijs

5. Reims en Champagne Tasting Full-Day Tour vanuit Parijs

Geniet van een exclusieve dagtocht naar de stad Reims en ontdek waar veel Franse koningen werden gekroond vóór de Franse Revolutie. Transfer van Parijs naar de historische stad in de Champagnestreek van Frankrijk. Maak bij aankomst een begeleide wandeling door het stadscentrum en ga vervolgens naar de unieke kathedraal van Reims. Leer meer over zijn plaats in de Franse geschiedenis als de traditionele kroningsplaats voor de koningen van Frankrijk. Bewonder de mooie Franse gotische architectuur en hoor over enkele van de schatten die zich binnen de muren bevinden. Ga vervolgens naar de legendarische wijngaarden van de Champagne-regio om verschillende soorten mousserende wijn te proeven. Ga dan zitten en maak van de gelegenheid gebruik om de lokale gastronomie te ontdekken. Geniet van een driegangenlunch inclusief een voor-, hoofd- en dessert in een lokaal restaurant. Bezoek een van de beroemdste producenten in de regio. Leer hoe champagne wordt gemaakt, van het snoeien van de wijnstokken tot het persen, mengen en bewaren van wijn. Zie oude kelders gevuld met glazen containers en waardevolle inhoud die stof verzamelt. Proef de wijnen.

Reims: workshop Sabragetechniek en champagneproeverij

6. Reims: workshop Sabragetechniek en champagneproeverij

Stap in de oude traditie van Reims met een workshop Sabragetechniek. Leer alles over de Saber en hoe je een fles champagne opent met een zwaard. Nadat je bent geslaagd, proef je de vruchten van je werk met een drankje uit de fles. Ontdek de traditie van het maken van sabels, geërfd van de vele regimenten van Frankrijk, waaronder de huzaren van Napoleon. Leer de methoden van het sabelleggen op het prachtige terrein van The Golden Sabre Academy. Nadat je hebt gehoord over de geschiedenis en tradities van het maken van deze historische zwaarden, leer je het zwaard met gouden handvat te gebruiken om je missie te volbrengen: open een fles Canard-Duchene. Vind jezelf succesvol en ontvang de ultieme beloning voor het proeven van champagne uit de fles die je zojuist hebt gesneden. Ontvang ook een certificaat van zwaardvechten, in een veilige en spannende ervaring.

Reims: Veuve Clicquot & Family Winery Group-dagtour

7. Reims: Veuve Clicquot & Family Winery Group-dagtour

Ontmoet je persoonlijke en vriendelijke gids, stap in de minibus en begin de dag met een sightseeing van Reims "stad van de kroningen". Rijd langs "Notre dame de Reims", een van de eerste monumenten die is geregistreerd als UNESCO-werelderfgoed. Absorbeer de historische sfeer van de stad, de thuisbasis van de kroning van meer dan 25 koningen van Frankrijk, en later het tragische hart van de twee wereldoorlogen. Tijdens uw rit passeert u beroemde champagnehuizen zoals Pommery en Taittinger. Geniet van een volledige rondleiding door het prestigieuze Champagnehuis "Veuve Clicquot" als een introductie tot het champagnebereidingsproces. Je komt binnen in de UNESCO-krijtkelders die verbazingwekkend diep en lang zijn. Geniet van een lekker champagneglas in de ochtend en bereid uw smaakpapillen voor op 10 champagnewijnen die gedurende de dag worden geproefd! Rijd door de Champagne-wijngaarden en stop tussen de wijnstokken om te genieten van uitleg over het wijnbouwproces en ook een prachtig uitzicht op het landschap van de Champagne-streek. Laat je verwelkomen in een gerestaureerd champagnehuis en zet weer een stap richting de wereld van de sprankelende dranken. Leer meer over de verschillende aroma's en smaken die in Champagne te vinden zijn door middel van een olfactorische workshop en een uitdagende blinde proeverij. Geniet van een traditioneel aperitief gevolgd door een regionale lunch met gepaarde wijnen en champagnes in een gezellige en familiale sfeer. Maak kennis met lokale producten zoals stokbrood, Reims-ham, Paté en croute, regionale kazen, roze biscuit, Ratafia en meer. Geniet van de charmante heuvels van Champagne en een kijkje achter de schermen van een door een familie gerunde boetiekwijnmakerij. Bezoek de traditionele pers, de vatkamer en de kelder van een authentieke champagneboer. Slenter door de koele keldergangen en werp een blik op de immense hoeveelheid flessen die langzaam rijpen. Geniet van verschillende proeverijen van hun bestseller "cuvees" en vind de beste waarden van Champagne! Je Champagne-reis eindigt als je gids je terugbrengt naar de stad Reims om je Champagne-tour af te sluiten.

Reims: daguitstap met groep wijngaard Moët & familiewijnhuis

8. Reims: daguitstap met groep wijngaard Moët & familiewijnhuis

Bezoek een wereldberoemd champagnehuis en de regio Epernay. Je ontmoet je gids, stapt in de minibus en begint aan je daguitstap bij een prestigieus champagnehuis Moët & Chandon voor een introductie op het champagnemaakproces. Geniet van een glaasje champagne in de ochtend en wandel door de wijngaarden van La Montagne de Reims terwijl je gids je meer over de regio uitlegt, van de verschillende soorten druiven tot het groeien van wijnstokken en het wijnmaakproces. Rijd door de mooie Avenue de Champagne in Epernay en stap het busje uit om het pittoreske historische dorp Hautvillers te verkennen, waar de monnik Dom Perignon 47 jaar lang leefde. Wandel door de gangen van de kerk waar de eerste champagnes werden gemaakt en geniet van het prachtige uitzicht op de champagnewijngaard. Waardeer het prachtige uitzicht op de wijnranken op de heuvels van de Champagne-regio die op de UNESCO-lijst staan. Ga verder via de wijngaarden Grand Cru en Premier Cru in Ay en Mareuil/Ay. Verken een gerestaureerd champagnehuis en geniet van een traditioneel aperitief met een lokale lunch, met bijpassende wijnen en champagnes in een leuke en familiaire omgeving. Probeer lokale producten zoals baguette, Reimse ham, regionale kazen en ratafia met biscuit rose. Dan krijg je een introductie op het champagnemaakproces, de financiële kanten en de levendige geschiedenis ervan.  Vervolgens kun je de mooie heuvels van de Champagne bewonderen en krijg je een kijkje achter de schermen bij een door een familie gerund boetiekwijnhuis. Bezoek de traditionele pers, vatenkamer en kelder van een authentiek champagnehuis. Wandel door de koele gangen van de kelder en bekijk de immense hoeveelheid langzaam rijpende flessen. Geniet van diverse proeverijen van hun bestseller cuvées en vind champagne voor de beste prijs. Deze bruisende uitstap eindigt met een rit terug naar Reims.

Vanuit Reims: champagnetour per e-bike met lunch

9. Vanuit Reims: champagnetour per e-bike met lunch

Je ontmoet je deskundige en vriendelijke gids in Reims en gaat richting Epernay, de hoofdstad van de Champagne. Fiets door de prachtige Avenue de Champagne vol prestigieuze champagnehuizen en pauzeer om de perfecte foto te maken. Proef verschillende champagnes in pittoreske omgevingen.  Verdien je eerste glas champagne door met je e-bike door de UNESCO-wijngaarden van de Champagne te fietsen. Leer alles over de wijngaarden en het Franse 'terroir'. Ontdek de geboorteplaats van de champagne in Hautvillers en kom erachter hoe champagne ontdekt is.  Doe nieuwe energie op door verschillende champagnes te proeven bij een klein familiebedrijf. Stap af om te genieten van een lokale maaltijd in een gerestaureerd champagnehuis en drink bij je authentieke lunch enkele passende champagnes en lokale wijnen.

Vanuit Reims: ochtendtour & proeverijen Taittinger Champagne

10. Vanuit Reims: ochtendtour & proeverijen Taittinger Champagne

Start de rondleiding om 09:00 uur in Reims, waar je wordt opgehaald bij het ontmoetingspunt in een minibus met airconditioning. Je begint de ochtend met het bekijken van de bezienswaardigheden in de fantastische stad Reims. Passeer 'Notre Dame de Reims', één van de eerste monumenten die zijn geregistreerd als Unesco Werelderfgoed. Absorbeer de historische sfeer van de stad, de thuisbasis van de kroning van meer dan 25 koningen van Frankrijk. Daarna verken je de ondergrondse kelders van het prestigieuze Taittinger Champagnehuis, waar je de gelegenheid hebt om te genieten van een heerlijk ochtendglas champagne. Maak een schilderachtige rit door de noordelijke wijngaarden van de elegante Montagne de Reims, terwijl je gids wijst op de bijzonderheden en eigenaardigheden van de regio. Ontdek waarom de wijnstokken op steile hellingen zijn geplant en waarom de lokale ondergrond bestaat uit dergelijk puur krijt. Vervolg je rondleiding wanneer je aankomt bij een familie gerunde boetiekwijnmakerij. Volg een rondleiding door de traditionele pers- en vatruimte terwijl je gids de traditionele methode voor het maken van champagne, bekend als de 'Méthode Champenoise', beschrijft. Geniet van verschillende proeverijen van de persoonlijke productie van de familie en doe meer kennis en expertise op over de beste mousserende wijnen. Deze bruisende ervaring eindigt om 13:00 uur, waar je wordt afgezet in Reims.

Sitemap Reims

Wil je alle activiteiten in Reims ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Reims

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.068 beoordelingen

Ik heb er echt van genoten en blij dat ik twee vluchten heb geboekt - de eerste was druk en ik nam foto's en de tweede had er maar twee en ik kon op een rustige manier van het uitzicht genieten:)

Dit is zonder twijfel het beste wat je kunt doen in de wijk Champgne. Martin was een goede en aangename gids. De omgeving was prachtig tussen de wijnranken. Sterk aanbevolen.

Vriendelijke én aimabele gids. In de nodige comfort de tour in een gezellig busje gekregen, met duidelijke uitleg.

Geweldige tour, geweldige gids. Zeker de moeite waard om te doen. Goeie uitleg, lekkere champagne.

Super tour. Leuke verhalen goede lunch en heerlijke champagne gedronken.