Wat je niet wil missen in Reims

Vanuit Reims: Champagne, Epernay & een tour langs wijnhuizen

1. Vanuit Reims: Champagne, Epernay & een tour langs wijnhuizen

Laat je zintuigen prikkelen met Champagne-proeverijen in kleine, door families gerunde wijnhuizen tijdens deze tour vanuit Reims. Duik in kelders en ontdek de geheimen van de productie van Champagne. Reis in een comfortabel busje met airconditioning en bezoek het charmante dorp Hautvillers.  Ontmoet de lokale gids om 14:00 uur voor het toeristenbureau bij treinstation Reims Centrum en begin je middag met een rit door het platteland. Ga verder met een bezoek aan een door een familie gerund wijnhuis. Bezoek de nog steeds in gebruik zijnde traditionele pers- en kuipkamer terwijl je dankzij de concrete en visuele benadering van de gids meer te weten komt over de traditionele productiemethode van Champagne. Geniet van verschillende proeverijen van producten van dit huis, en doe proefkennis en expertise op met deze zeldzame Champagnes. Rijd door de beroemde Champagne Avenue in Epernay, de hoofdstad van de Champagne. Zie waar enkele van de meest prestigieuze landgoederen zijn gevestigd, zoals Pol Roger, Perrier Jouët, Moët & Chandon en Boizel. Geniet van een moment in de wijngaard, met een adembenemend uitzicht op de Champagne-wijnstokken die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, en kom meer te weten over de bijzonderheden van deze wijnstreek. Geniet van het dorp Hautvillers, de geboorteplaats van de Champagne. Bezoek de kerk waar de beroemde monnik Dom Pérignon begraven ligt. Sluit je tocht af met een bezoek aan een ander familiebedrijf, waar je verschillende 'cuvées' kunt proeven en vergelijken. Na een middag vol ervaringen en kostbare souvenirs zet de gids je tussen 18:30 en 19:00 uur weer af voor het toeristenbureau bij het centraal station van Reims.

Vanuit Reims: ochtendtour Pommery Champagne & proeverijen

2. Vanuit Reims: ochtendtour Pommery Champagne & proeverijen

Ontmoet je lokale gids in de buurt van het treinstation in het centrum van Reims en begin de dag met het verkennen van het centrum van Reims per minibus. Rijd langs de 'Notre-Dame de Reims', een van de eerste monumenten op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Verken een aantal iconische plekken in de stad, zoals de 'Porte de Mars', een 2.000 jaar oude boog en de laatste Romeinse poort van de stad. Neem de historische sfeer van de stad, waar de kroning van de koningen van Frankrijk plaatsvond, in je op. Haal het meeste uit je ochtend in de Champagnestreek, en begin met het verkennen van het beroemde Champagnehuis Pommery, inclusief een complete rondleiding door de kelders die zijn geclassificeerd als UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Sluit je bezoek in stijl af met twee champagneproeverijen. Pauzeer even bij een uitkijkpunt met uitzicht over de elegante wijngaarden van de Montagne de Reims, waar de gids je wijst op de bijzonderheden van de regio: waarom zijn de wijnstokken hier op hellingen geplant? Waarom bestaat de ondergrond uit zulke zuivere kalk? Waarom komt champagne alleen uit de Champagnestreek? Sluit de ochtend af met een bezoek aan een familiebedrijf. Bezoek de nog steeds in gebruik zijnde traditionele pers- en kuipkamer terwijl je dankzij de concrete en visuele benadering van de gids meer te weten komt over de traditionele Champagne-methode. Geniet van verschillende proeverijen van eigen productie en doe proefkennis en -expertise op met deze zeldzame champagnes. De ochtendtour eindigt voor het centraal station van Reims.

Vanuit Parijs: dagtrip Champagne met 8 proeverijen & lunch

3. Vanuit Parijs: dagtrip Champagne met 8 proeverijen & lunch

De activiteit begint bij je hotel (als het in Parijs ligt) of een trefpunt in het centrum van Parijs. Je chauffeur/gids haalt je rond 07:30 uur op in een gezellige minibus met airconditioning. Geniet van lekkere croissants op weg naar de Champagne, terwijl je gids je alles vertelt wat je moet weten over het sprankelende universum van de champagne. Bij aankomst in de Champagne begint je dag met een bezoek aan een zeer prestigieus champagnehuis (Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Mercier etc. afhankelijk van de beschikbaarheid). Ontdek de nooit eindigende gangen met flessen en eindig je rondleiding met een proeverij. Als je weer in je minibus met airconditioning bent, kun je de landschappen bewonderen en pauzeer je in het hart van de wijngaard voor een masterclass van je deskundige wijngids. Hij leert je de basis van het professioneel proeven van wijn. Je oefent met een bijzondere cuvée. Daarna lunch je in een door een familie gerund champagnehuis of een lokaal restaurant (afhankelijk van de beschikbaarheid). Je hebt de kans om diverse glazen champagne en ratafia (een andere lokale wijn) te proeven die bij het lokale eten passen. Blanc de Blancs, Blanc de Noirs, Champagne Rosé… waar zou jij die bij drinken? Na de lunch krijg je een rondleiding door de wijngaard van de Côte des Blancs en Vallée de la Marne. Leer meer over de kenmerken van Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier en geniet van een geweldig uitzicht over de wijngaard. Je kunt ook mooie foto's maken! Je gids brengt je vervolgens naar Hautvillers, een typisch Frans dorp, waar de legendarische Dom Perignon vandaan komt. Verder bezoek je nog een door een familie gerund wijnhuis waar je de kunst van het sabreren of disgorgement 'à la volée' leert (een techniek voor het openen van een champagnefles), afhankelijk van de beschikbaarheid. Proef diverse heerlijke champagnes voordat je weer teruggaat naar Parijs, waar je wordt afgezet op een centrale plek met goede verbindingen.

Vanuit Parijs: dagtour Reims en champagneproeverij

4. Vanuit Parijs: dagtour Reims en champagneproeverij

Verken de Champagnestreek en bekijk de historische stad Reims om te ontdekken waar Franse royalty's werden gekroond tijdens een begeleide dagtour vanuit Parijs. Bezoek de kelders van gerenommeerde champagneproducenten, leer over de geschiedenis van de regio, proef lokale wijnen en geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. Begin met een pick-up van uw hotel of accommodatie en ga naar het hart van de champagnestreek, Épernay. Volg een rondleiding door een van de grand champagnehuizen zoals: Mercier, Nicolas Feuillatte, Veuve Clicquot, Taittinger, Moet & Chandon of andere beroemde champagnehuizen, afhankelijk van beschikbaarheid, evenals een kleiner landgoed later op de dag. Leer meer over de geschiedenis van zijn naamgenoot en geniet van fijne champagne. Ontdek de lokale gastronomie en geniet van een driegangenlunch in een lokaal restaurant. Bekijk de wijnstokken omhoog en persoonlijk terwijl je ervaren gids je vertelt over de verschillende soorten druiven, het terroir en wat champagne zo gevierd maakt. Bezoek een lokaal champagnehuis en ontmoet de mensen achter de productie hiervan geweldig drankje. Proef hun elegante en exclusieve product en hoor over de geschiedenis van hun champagnelandgoed. Transfer naar de historische stad Reims in de Champagnestreek van Frankrijk. Zie de magnifieke kathedraal van Reims, bewonder de gotische architectuur en leer er meer over rol in de geschiedenis van de regio en enkele van de gekoesterde binnen de muren. Eindig met een drop-off in je hotel, nadat je het beste hebt geproefd en ervaren champagne te bieden heeft.

Epernay: ballonvaart

5. Epernay: ballonvaart

Ga op avontuur in een vastgebonden gigantische met helium gevulde ballon, vastgemaakt aan de onderkant van de Avenue de Champagne en vlieg tot 150 meter boven de grond.  Geniet van het uitzicht over de stad en de omliggende wijngaarden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.Bewonder dit prachtige gebied vanuit vogelperspectief.  Kijk naar beneden in de verborgen tuinen van de prachtige Belle Epoque-herenhuizen en geniet van de unieke sfeer.

Reims: rondleiding door de kathedraal van Notre Dame de Reims

6. Reims: rondleiding door de kathedraal van Notre Dame de Reims

Reis terug in de tijd tijdens een rondleiding door de kathedraal Notre-Dame de Reims, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, een monument van Franse gotische kunst en architectuur waar veel van de koningen van Frankrijk werden gekroond. Bewonder bij aankomst de adembenemende façade van de kathedraal, die dateert uit de middeleeuwen, voordat je naar binnen gaat om de vele geheimen van de kerk te ontdekken. Bewonder binnen mooie wandtapijten en glas-in-loodramen uit de 13e tot 20e eeuw. Leer meer over de geschiedenis van de kerk van je gediplomeerde gids en ontdek welke koningen daar werden gekroond.

Vanuit Parijs: dagtrip naar champagne in een kleine groep met zes proeverijen

7. Vanuit Parijs: dagtrip naar champagne in een kleine groep met zes proeverijen

Bezoek de enige plaats ter wereld waar champagne wordt verbouwd en geproduceerd tijdens een dagexcursie vanuit Parijs. Volg een rondleiding door het Nicolas Feuillatte Champagnehuis en een door een familie gerunde wijnmakerij. Geniet van inbegrepen proeverijen en de kans om de kathedraal van Reims overdag te ontdekken. Start de tour vanuit Parijs met een minibus die je naar Champagne brengt. Bezoek de schilderachtige kapel van de abdij van Hautvillers, waar ook Dom Pérignon, de vader van de Champagne, begraven ligt. Leer meer over hem met je gids en ontmoet vervolgens een lokale producent om te horen over het wijnbouwproces. Geniet van een volledig begeleide rondleiding in het huis van Nicolas Feuillatte, 's werelds grootste producent van champagne. Proef 3 glazen champagne tijdens uw rondleiding door het champagnehuis. Je hebt ook de mogelijkheid om ten minste 3 verschillende soorten champagne te proeven bij een lokale wijnmakerij die door een familie wordt beheerd en om wat flessen te kopen voor souvenirs. Voordat je terugkeert naar Parijs, bezoek je de Notre Dame-kathedraal van Reims, een van de bepalende modellen van gotische kunst, en heb je vrije tijd om het gebied te zien waar 25 Franse koningen werden gekroond.

Van Reims: Gold Champagne-ervaring met 12 proeverijen

8. Van Reims: Gold Champagne-ervaring met 12 proeverijen

- In Aÿ-Champagne: U ontdekt de historische heuvels van Aÿ die door Unesco op de Werelderfgoedlijst staan en zijn Grand Cru-wijngaarden. Weet je dat het dorp Aÿ het belangrijkste centrum van de champagne-industrie was en nog steeds een heel speciale plaats inneemt? De koningen van Frankrijk hadden er vanaf de 16e eeuw hun eigen persen en de wijnen van de Champagne werden vroeger "Wines of Aÿ" genoemd. Hier zal ik je meenemen om het historische dorp en zijn beroemde wijngaard te ontdekken, waar ik je zal vertellen over het werk van de wijnstokken, de druivensoorten, dit uitzonderlijke Terroir, duurzame wijnbouw. We stoppen voor het hoofdkantoor van beroemde champagnehuizen van Aÿ zoals Bollinger, Deutz, Ayala. Je proeft ook de 3 beroemde champagne-geesten van de Goyard-distilleerderij in Aÿ, de eerste opgericht in 1911: Ratafia de Champagne, Fine de la Marne en Marc de Champagne. - In Hautvillers: we stoppen in dit onmisbare dorp om te genieten van een van de mooiste panoramische uitzichten over de Champagne, in de wijngaard precies waar Dom Pérignon zijn experimenten uitvoerde. Het is de ideale plek in het hart van de wijngaarden om onvergetelijke foto's van jou en dit adembenemende landschap te maken! We bezoeken de eerste van de 2 families van onafhankelijke producenten/telers die u tijdens deze dag zult ontdekken met uitleg over het productieproces van champagne, bezoek aan de persen, wijnmakerijen en kelders. Je proeft daar, tijdens een proeverij met commentaar, 3 verschillende champagnes, voornamelijk samengesteld uit pinot noir (afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid kan dit bezoek/deze proeverij plaatsvinden in een dorp van de "Côte des Blancs" of in Aÿ-Champagne). We zullen ook de kerk van Dom Pérignon bezoeken waar hij 40 jaar dienst deed en waar hij nu voor altijd rust. - "Avenue de Champagne" in Epernay: Nog een must-see Champagne Unesco-werelderfgoedlocatie die we zullen doorkruisen. Het wordt beschouwd als de duurste 'Avenue ter wereld' met zijn prestigieuze champagnehuizen, zijn herenhuizen en zijn 100 kilometer aan kelders die 200 miljoen flessen verbergen. - In Cramant: Cramant is een beroemd dorp van de "Côte des Blancs" dat het "Koninkrijk van de Chardonnay Grand Cru" wordt genoemd. Voor de lunch hebben we voor u champagne- en eetbars geselecteerd die door de lokale bevolking worden gewaardeerd om dit gezellige moment te delen. - In Oger: Oger is een ander gerenommeerd Grand Cru-dorp van de "Côte des Blancs" met de beroemde "Blanc de Blancs" 100% Chardonnay Grand Cru. Om mee te doen, passeren we de grootste flessenfabriek en in de buurt van het beroemde "Chateau de Saran" en de "Montaigu Site" gewijd aan het maken van champagne van Moët & Chandon. In Oger bezoeken we een van de 2 families van onafhankelijke producenten/telers van de dag. U proeft vele 100% Grand Cru Champagnes met proefadviezen: Min. van 3 proeverijen per persoon om de verschillende "Blanc de Blancs" te ontdekken, zoals natuurlijke champagne zonder dosering, van oude wijnstokken, vintage of zelfs gerijpt in eikenhouten vaten.

Vanuit Parijs: Prestige Champagne Tour en proeverijen

9. Vanuit Parijs: Prestige Champagne Tour en proeverijen

Profiteer van het ophalen bij je hotel in Parijs en reis vervolgens naar de Champagne-wijnlanden om alles te leren over de wijncultuur. Bezoek een van de topproducenten van de regio, zoals Ruinart, Bollinger, een high-end ervaring van Moet & Chandon of Veuve Clicquot, afhankelijk van beschikbaarheid, en kijk in de kelders om te leren hoe de mousserende wijn wordt gemaakt. Rijd door de wijngaarden van Montagne de Reims, Cote des Blancs en Vallée de la Marne tussen Reims, Ay en Epernay. Luister naar de drie verschillende druiven (Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier) van de regio voor de lunch in een restaurant met Michelin-ster in een prachtig kasteel in een prachtig park. Bezoek het betoverende dorp Hautvillers en stop bij de abdij waar de benedictijner monnik Dom Perignon meer dan 300 jaar geleden als keldermeester werkte. Sta versteld van de tools die worden gebruikt om uitzonderlijke wijnen te maken en proef drie authentieke champagnes die doorgaans niet beschikbaar zijn in de rest van de wereld.

Passy-Grigny: proeverij van chocolade en champagne

10. Passy-Grigny: proeverij van chocolade en champagne

De wortels van dit Champagnehuis liggen in Passy-Grigny, een dorp in het hart van de Marne-vallei waar een beroemde priester, Aime Caudron, een visionair en veelbelovend idee had. In 1929 verzamelde hij de wijnmakers van het dorp om te creëren wat bekend is geworden als de Meunier-druif. Die Engelse tour geeft je de kans om achter de schermen te kijken en te leren hoe champagne wordt gemaakt. Van de eerste persing van de wijnbouwer Passy-Grigny tot het huidige moderne vatenhuis, het nodigt zowel beginners als experts uit in het unieke en prestigieuze universum van de champagne. Je maakt de ervaring af met een proeverij van 3 champagnes gecombineerd met 3 chocolaatjes.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Reims

Topactiviteiten

Reims: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

47 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 3

Voor ieder wat wils

In de buurt van Reims

Meer zien

Veelgestelde vragen over Reims

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Reims?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Épernay

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Reims?

Andere activiteiten in Reims

Wil je alle activiteiten in Reims bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Reims

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.470 beoordelingen

We lijken veel geluk te hebben gehad dat de dag dat we de ballon boekten, echt vloog ... Ik merkte dat veel van de dagen voorafgaand aan onze reis het was geannuleerd, dus ik had geen idee of het echt zou gebeuren, omdat we alleen die ene hadden kans op een ochtend tussen andere geboekte proeverijen. Toevallig kwamen we om 10.30 uur aan en liepen meteen de ballon in en op en het was erg rustig en een mooie heldere dag dus we hebben echt genoten van onze korte vlucht met een glas champagne …. Het was geweldig om ons te oriënteren voor een kort bezoek aan Epernay en aan te kruisen en te ervaren van de bucketlist.

Vertrek op tijd en op de geplande plaats. Schoon en comfortabel voertuig. Een uiterst aangename gids en een geleerde van de geschiedenis van de regio en de wereld. Hij was zeer aangenaam en respectvol voor de mensen in de groep. De ervaring was rijk aan documentatie/informatie en proeven. De gastheren die ons verwelkomden waren attent en warm. Kortom een geweldige dag en mooie herinneringen die we zullen koesteren. Met dank aan Gérôme voor zijn grote beschikbaarheid.

Tour was leuk en informatief, gids Susanne kon alle vragen beantwoorden en nam overal de tijd voor.

Geweldige tour, geweldige gids. Zeker de moeite waard om te doen. Goeie uitleg, lekkere champagne.

Zeker doen onze gids was tot niet was haar te veel