Datums kiezen

Residentie van München

Residentie van München

Residentie van München: tours en activiteiten die je niet wilt missen

München: fietstocht van 3 uur met gids

1. München: fietstocht van 3 uur met gids

Verken de levendige stad München op een actieve manier. Tijdens deze 3 uur durende fietstocht met gids krijg je veel interessante verhalen over de geschiedenis van de stad te horen. Op de fiets kun je de beroemde bezienswaardigheden van de stad makkelijk en snel bereiken. Geniet van de bijzondere sfeer van de stad terwijl je samen door de straten van München fietst en luistert naar de interessante verhalen van je gids. Tijdens de fietstocht bezoek je de biertuin Hofbräukeller. Geniet van een koud biertje voordat je verder fietst langs de Isar. De fietstocht voert je over de Marienplatz, langs het Hofbräuhaus en door de Maximilianstrasse, over de Königsplatz, langs de Pinakothek der Moderne, door Schwabing en naar de Engelse Tuin. De fietstocht eindigt bij het vertrekpunt.

Concert Residenz München

2. Concert Residenz München

De Residenz in het hart van München was het stadspaleis, ooit de zetel van de hertogen, prinsen en koningen van Beieren. Het uitgebreide complex is het grootste stadspaleis van Duitsland en bevat een paar van de weelderigste interieurs van Europa. Met zijn kunstcollecties en schatkamer is het zonder twijfel de belangrijkste culturele plaats van heel Beieren. Elke zaterdag en donderdag wacht je in de Residenz München een bijzonder hoogtepunt. De solisten van de Residenz geven samen met leden van de Münchner Philharmoniker een concert in de Hofkapelle waar Wolfgang Amadeus Mozart zelf ooit speelde. Het concertprogramma wisselt wekelijks en biedt meesterwerken uit de barok en klassieke periode van Bach, Vivaldi, Händel, Haydn en werken geproduceerd door Mozart als gastcomponist aan het Beierse hof.

Stad München: wandeltocht Marienplatz en Engelse tuin

3. Stad München: wandeltocht Marienplatz en Engelse tuin

Pulserend van energie en commercie, maar toch charmant getrouwd met zijn historische verleden, is München een opwindende stad om te bezoeken en een charmant stadje om rond te wandelen. Tijdens deze tour maak je kennis met veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en wordt je verteld over enkele van zijn legendes in je gids. Begin op het grote open plein van de Marienplatz, gedomineerd door het oude en nieuwe stadhuis. Wandel door de binnenstad en bekijk bezienswaardigheden zoals de Frauenkirche en de voormalige koninklijke paleizen van de Residenz van München. Onderweg leer je over de kleurrijke 850-jarige geschiedenis van de stad en stop je bij locaties die getuige zijn geweest van gebeurtenissen van niet alleen lokaal, maar wereldwijd belang. Bekijk enkele van de beroemde bierhallen en ga verder naar de groene attractie, de enorme Engelse tuin. Groter dan Central Park in New York, wandel je tussen eiken en esdoorns en ontdek je waar mensen kunnen surfen, ondanks dat je 6 uur van de dichtstbijzijnde zee verwijderd bent.

München: Segwaytour met hoogtepunten van de stad

4. München: Segwaytour met hoogtepunten van de stad

Maak een sightseeingtour met een leuke twist terwijl je op een Segway door München zoeft. Ontdek de indrukwekkende gebouwen van Biergarten am Chinesischen Turm, Friedensengel, Maximilianeum, Residenz, Oper, Odeonsplatz, Ludwigstrasse, Hofgarten, Siegestor, Eisbachsurfer uvm. Bezoek München van de beste pagina's met Insider Wissen en ontdek onze ortskundigen en ervaren gidsen. Leer hoe je veilig kunt rijden en s je tour kunt starten door je op je gemak te voelen op de Segway. Then ga op ontdekkingsavontuur met je gids, die je alles vertelt over de fascinerende geschiedenis achter de oriëntatiepunten die u bezoekt.

München: Galaconcert in het Cuvilliés Theater

5. München: Galaconcert in het Cuvilliés Theater

Beleef een concert van de Residenz-solisten in een van de mooiste en belangrijkste rococotheaters van Europa, waar Mozarts Idomeneo in première ging en waar Napoleon te gast was bij een uitvoering van Don Giovanni in 1806. Het ensemble, bestaande uit het Münchner Philharmoniker en het Symfonieorkest van de Beierse Radio, voert geselecteerde meesterwerken van klassieke muziek uit en laat langdurige indrukken en prachtige herinneringen achter bij het publiek.

Hoogtepunten van München per Segwaytour van 3 uur

6. Hoogtepunten van München per Segwaytour van 3 uur

Glij door de straten van München tijdens deze Segway-tour. Leer hoe u een Segway beheert en bezoek alle belangrijke stadsattracties, waaronder het Maximilianeum en de Theatine-kerk. Nadat je het rijden op een Segway onder de knie hebt gekregen, begin je je tour op Artur-Kutscher-Platz. Ga vervolgens richting de Engelse Tuin en langs de Isar-rivier naar de Engel van de Vrede. Ga verder naar het Maximilianeum, de zetel van het Beierse parlement. Dit gebouw is tussen 1857 en 1874 gebouwd door de architect Friedrich Bürklein en past in de omgeving aan de rivier de Isar. De rivier op, zie Museumeiland met het Deutsches Museum en de parochiekerk van St. Maximiliaan op de westelijke oever van de rivier de Isar. Ga langs de Maximilianstraße langs het Residenz Theater op de Odeonsplatz en bewonder de Feldherrnhalle en de Theatinekerk. Glijd langs de Residenz van München samen met de Hofgarten en de Beierse Staatskanselarij in de richting van de Eisbach. Vanaf daar slinger je rond de Siegestor terug naar het startpunt.

München: TimeRide GO! VR-wandeltocht

7. München: TimeRide GO! VR-wandeltocht

Verken de hoogtepunten van het centrum van München tijdens een reis vanaf de oprichting van de stad tot 1974, toen München gastheer was van het spannende WK. Loop langs belangrijke gebouwen en pleinen en leer alles over de rijke geschiedenis van München van je deskundige gids. Ervaar uit de eerste hand de geschiedenis van de stad en hoe deze zich heeft ontwikkeld tot het München van vandaag door middel van virtual reality-scènes in verschillende stations die je meenemen naar verschillende tijdperken. Gebruik je virtual reality-bril en vergelijk het verleden met het heden. Van de oorsprong van de 12e eeuw tot de 20e eeuw. Bekijk geselecteerde plekken in München door de eeuwen heen, van de oprichting via de barok, de belle époche, de ruïnes van het nationaal-socialisme tot de jaren 70 van de vorige eeuw. Luister naar verhelderende verhalen uit deze tijd die uw ervaring nog authentieker zullen maken. Als je je virtual reality-bril afzet, zie je het verrassende contrast tussen nu en toen.

München: concert in de Hofkapel van de Residenz

8. München: concert in de Hofkapel van de Residenz

De barokke hofkapel van de familie Wittelsbach was ooit de trouwkapel van Ludwig I. Het is een van de juwelen van de Residenz van München. Hier trad Wolfgang Amadeus Mozart regelmatig op met zijn vroege pianoconcerten en de Missa brevis. De Hofkapel zelf staat vooral bekend om zijn prachtige akoestiek. Hoor zelf de geweldige akoestiek en woon een concert bij in de kapel.

München: klassiek concertrecital in Max-Joseph-Hall

9. München: klassiek concertrecital in Max-Joseph-Hall

De beste dingen komen in kleine verpakkingen! Met prachtig stucwerk en kristallen kroonluchters binnenin is de Josephzaal van Max voor velen een kleine parel in de woning en vormt het de perfecte omlijsting voor klassieke concerten. Live kamermuziek helpt ook om het intieme karakter van de ruimte te animeren. De residentie van München was van 1508 tot 1918 de zetel van de regering en de residentie van de Beierse hertogen, keurvorsten en koningen. Wat in 1385 begon als een kasteel in de noordoostelijke hoek van de stad (de Neuveste of nieuwe citadel), werd eeuwenlang door heersers omgevormd tot een magnifiek paleis, waarvan de gebouwen en tuinen zich steeds verder in de stad uitstrekken. De kamers en kunstcollecties bestrijken een periode die begint met de renaissance en via de vroege barok en rococo-tijdperken doorloopt tot het neoclassicisme. Hier kunt u getuigen van de discriminerende smaak en de politieke ambitie van de Wittelsbach-dynastie.

München: Riksja-tour door de oude binnenstad en de Engelse tuin

10. München: Riksja-tour door de oude binnenstad en de Engelse tuin

Onze bestseller tour van 3 uur. Ervaar München als nooit tevoren. Met onze E-Rickshaw Tours en een van onze zestig lokale gidsen. Het hele jaar door. Welkom bij een unieke en milieuvriendelijke manier om de prachtige stad München te verkennen tijdens een 3 uur durende tour met hoogtepunten. Onze E-Rickshaw tours bieden een onvergetelijk avontuur door het hart van de hoofdstad van Beieren, waar geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid in perfecte harmonie samenkomen. > Milieuvriendelijk avontuur: Onze E-Riksja's zijn emissievrij en zorgen voor een groene en duurzame tour die een minimale ecologische voetafdruk achterlaat. > Lokale inzichten: Ontdek München vanuit het perspectief van een local terwijl onze ervaren gidsen fascinerende verhalen en inzichten delen over de geschiedenis, bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes van de stad. > Comfort en stijl: Reis in stijl en comfort terwijl je ontspant in onze E-Rikshaw, ontworpen voor je grootste gemak. Of je nu alleen reist, met z'n tweeën of met een kleine groep van maximaal vier personen, wij hebben de perfecte optie voor jou. > Aanpasbare routes: Stem je tour af op jouw voorkeuren. Kies uit verschillende routes die de meest iconische attracties van München, schilderachtige parken of zelfs plekken buiten de gebaande paden omvatten. Bespreek met de gids wat je wilt zien. Wat kun je verwachten? > Spectaculaire uitzichten: Leg prachtige uitzichten vast op de historische gebouwen van München, de weelderige groene ruimten en de hoofdrivier van München, perfect voor foto's en herinneringen die een leven lang meegaan. > Persoonlijke ervaring: Onze rondleidingen zijn klein en intiem, zodat je samen met je gids een persoonlijke en boeiende reis door München kunt maken. Mis deze fantastische kans niet om München met ons te verkennen. Boek ons vandaag nog om je plek te reserveren en je bezoek aan München onvergetelijk te maken!

53 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Residentie van München: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Residentie van München

Wil je alle activiteiten in Residentie van München bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Residentie van München

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.484 beoordelingen

Zeer goed, de tour leidde naar veel hoogtepunten van München, die altijd heel goed werden uitgelegd. We hebben ook veel tips gekregen. Als je in korte tijd veel München wilt fietsen, is dit een goede optie. STERK AANBEVOLEN. Bedankt voor de geweldige rondleiding... en de tip voor de biertuin 's avonds...

Het was een geweldige tour en ik heb in één middag alle toeristische vakjes gecontroleerd. Anna was supervriendelijk en aardig (hoewel ik onderweg verdwaalde en 5 minuten te laat was voor de tour). De groep was ook super leuk, en we hebben een geweldige tijd gehad!

Je kon zien dat Steffi er haar hart en ziel in stopt. In het algemeen zou ik willen zeggen dat je het opnieuw kunt doen

Onze gids Gabriela is zeer kundig en geduldig. De groep was met meer dan 20 personen eigenlijk te groot

De tour was goed georganiseerd en interessant Onze gids was geweldig en grappig. Bedankt!