Wat je niet wil missen in Reykholt, Zuid-IJsland

Laugarvatn Fontana: geothermische broodbakervaring

1. Laugarvatn Fontana: geothermische broodbakervaring

Neem deel aan een unieke bakervaring in het hart van de Gouden Cirkel, de meest populaire route in IJsland. Maak een wandeling door het geothermische gebied en leer over de geschiedenis van deze baktechniek. Wees getuige van hoe het donkere roggedeeg wordt bereid en vervolgens wordt begraven in de warme grond met een levendige demonstratie van 30 minuten. Ontdek hoe de slowcooking van 24 uur het brood zijn onvergetelijke smaak geeft. Proef een verse partij lavabrood, die de dag ervoor in de grond is geplaatst. Geothermisch baden wordt ook aangeboden bij Laugarvatn Fontana, maar kaartjes voor het baden moeten apart worden geboekt.

Krauma geothermische baden toegangsticket

2. Krauma geothermische baden toegangsticket

Trakteer uzelf op toegang tot de geothermische baden van Krauma, waar meerdere buitenzwembaden worden verwarmd door de warmwaterbron Deildartunguhver. Dompel onder in het warme water terwijl u geniet van een spectaculair uitzicht op de natuurlijke omgeving. Baan je een weg naar de baden om je ontspannende ervaring te beginnen. Je hebt toegang tot zes baden - vijf warme en één koude - en twee stoombaden. Er zijn buitendouches en een ontspanningsruimte, waar gasten achterover kunnen leunen en genieten van een warm vuur. Badjassen zijn te huur en de kleedkamers bieden shampoo, conditioner, zeep, bodylotion en haardrogers. Hongerig voelen? Het eigen restaurant serveert IJslandse gerechten (beschikbaar op eigen kosten), gemaakt met ingrediënten afkomstig van lokale boeren en producenten.

Laugarvatn: toegangsticket voor geothermische baden Laugarvatn Fontana

3. Laugarvatn: toegangsticket voor geothermische baden Laugarvatn Fontana

Toegang tot de geothermische baden van Laugarvatn Fontana maakt je ervaring van de Gouden Cirkel compleet en versterkt de traditie van de lokale bevolking, om te baden in de stoom en het hete water dat eindeloos uit de grond stroomt. Geniet van toegang tot de geothermische baden, natuurlijke stoombaden en het gebruik van douches en kleedkamers met kluisjes. Shampoo, conditioner, crèmes en wattenschijfjes zijn gratis verkrijgbaar in de kleedkamers.

Reykjavik: tour minibus Gouden Cirkel, Kerið & Fridheimar

4. Reykjavik: tour minibus Gouden Cirkel, Kerið & Fridheimar

Bezoek de natuurwonderen van IJsland tijdens een 8 uur durende minibustour onder begeleiding van een professionele gids. De Gouden Cirkel-route beslaat een lus van 300 kilometer van Reykjavík naar centraal IJsland, en weer terug. Je bezoekt Thingvellir, een cruciaal monument dat alle belangrijke gebeurtenissen in de oprichting van het IJslandse Gemenebest met elkaar verbindt. Het is tevens ook de beste plek op aarde om de Noord-Atlantische divergerende bergrug te bekijken. Je bezoekt de Fríðheimar-boerderij, sinds 1995 eigendom van dezelfde familie. De familie heeft, naast het verbouwen van tomaten en komkommers, ook een passie voor paarden. Geniet van een unieke ervaring en ontmoet de IJslandse paarden van dichtbij tijdens een bezoek aan de stallen. Je hebt de mogelijkheid om ze te aaien en misschien een selfie te maken. De lunch (op eigen kosten) wordt gehouden in de kas, waar je na een bezoek aan de manege de mogelijkheid hebt om lokale producten van de menukaart aan te schaffen. Je ziet Gullfoss dat wordt beschouwd als de mooiste van de 30.000 watervallen van IJsland. Ook zie je Kerið, een opvallend kratermeer vol melkachtig blauwgroen water en omgeven door spierwitte en dieprode hellingen.

Reykjavik: Silver Circle, Canyon Baths en Waterfalls Tour

5. Reykjavik: Silver Circle, Canyon Baths en Waterfalls Tour

Begin in Reykjavik en ga naar Borgarnes, de toegangspoort tot West-IJsland. Maak je eerste stop bij Deildartunguhver, de krachtigste warmwaterbron van Europa, die zo sterk is dat hij de lokale bevolking in de wijde omtrek warm water en stroom levert. Breng wat tijd door met wandelen tussen de dampende dampwolken. Ga naar Hraunfossar, ook wel bekend als de 'Lava-watervallen'. Geniet van het zicht vanaf verschillende uitkijkplatforms en zie hoe het water zich bijna een kilometer uitstrekt over oude lavavelden, met smeltwater van de Langjokull-gletsjer die in de Hvita-rivier stroomt. Op slechts een paar meter afstand ligt Barnafoss, ook wel bekend als 'de waterval van de kinderen', genoemd naar het tragische verhaal van twee lokale kinderen. Je volgende stop is Husafell, een adembenemende bosoase en een historische plek met traditionele turfhuizen en zelfs enkele "elfhutten" om ook de kinderen te plezieren. Bekijk intrigerende werken van lokale kunstenaars, evenals de beroemde 'Lifting Stone of Husafell'. Vanuit Husafell wordt u in 4x4-auto's verder landinwaarts vervoerd naar de Deildargil Canyon, waar u Langifoss zult zien, een torenhoge waterval met twee niveaus buiten de gebaande paden en die maar weinig mensen kennen. Ga verder naar het hoogtepunt van de tour, de Canyon Baths, voor een traditionele IJslandse warmwaterbron-ervaring op een duurzame, afgelegen locatie diep in de prachtige Hringsgil-canyon. Baad in 3 geothermisch verwarmde stenen zwembaden met verschillende temperaturen (30-41°C of 86-105°F), samen met een koudwaterbad en een verkoelende waterval. Voel je ontspannen in de rustige sfeer, dankzij de beperkte capaciteit van 20 bezoekers tegelijk. Stel je voor hoe het was voor de vroege kolonisten om op dezelfde manier te baden. Maak je laatste stop bij Reykholt, dat vroeger het middeleeuwse huis was van Snorri Sturluson, een beroemde IJslandse historicus en stamhoofd. Bezoek Snorralaug (Snorri's Pool), een andere traditionele natuurlijke warmwaterbron, waar de lokale bevolking sinds de 12e eeuw bad. Van daaruit keert u terug naar de hoofdstad, na een dag vol verwondering en verkenning in de wildernis van West-IJsland.

Reykjavik: tour langs lavagrot, spa en watervallen

6. Reykjavik: tour langs lavagrot, spa en watervallen

Nadat je bij je accommodatie bent opgehaald, reis je in westelijke richting naar het historische gebied van Borgarfjörður, een regio die kan worden beschouwd als het decor van de meeste IJslandse sagen. Eerst bezoek je de charmante Glanni-waterval en het geothermisch gebied Deildartunguhver. Daarna zie je de grote Hraunfossar, een reeks watervallen verspreid over een afstand van ongeveer 900 meter. Het water stroomt uit de Hallmundarhraun, een lavaveld dat ongeveer 1000 jaar geleden werd gevormd tijdens een massale uitbarsting van een vulkaan die onder een Langjökull-gletsjer lag. Riviertjes die vanuit het lavaveld stromen, leveren één van de meest adembenemende uitzichten van IJsland op. En op slechts een paar meter afstand vind je nog een interessante waterval.  Het hoogtepunt van de dag is een bezoek aan een kleurrijke lavagrot van Vidgelmir. De grot is bijna 1.600 meter lang en heeft verbazingwekkende kleuren en lavaformaties die in de diepte schuilen. Het gebied rond de ingang van de grot doet je beseffen hoe krachtig uitbarstingen van vulkanen kunnen zijn. Tot slot bezoek je de historische plek Reykholt waar je meer te weten komt over de geschiedenis van IJsland en Snorralaug ziet, een kleine warmwaterbron die sinds de 12e eeuw door de lokale bewoners wordt gebruikt. Deze plaats werd voor het eerst genoemd in middeleeuwse geschriften van Snorri Sturluson, de beroemde IJslandse dichter en politicus die daar ging baden.

Reykjavik: dagtrip Golden Circle, Friðheimar en Sky Lagoon

7. Reykjavik: dagtrip Golden Circle, Friðheimar en Sky Lagoon

Deze tour begint met onze gratis ophaalservice in het centrum van Reykjavík. De eerste stop van de dag is naar Kerið, een vulkanische krater die meer dan 1000 jaar geleden is gevormd na een enorme uitbarsting. Geniet van het uitzicht langs de loopbrug op de top van de krater of daal de trappen af naar het meer beneden. Vanaf elk uitkijkpunt zijn er geweldige fotomomenten te vinden. De volgende stop is bij de Friðheimar-boerderij met een kas, een paardenboerderij en een restaurant. Hier ontmoet je het kleine IJslandse paard en zie je een paardenshowdemonstratie van hun unieke gangen. Vervolgens krijgt u een rondleiding door de kas waar op indrukwekkende schaal tomaten en komkommers worden geproduceerd. Hier heb je ook een tafelreservering voor de lunch, maar houd er rekening mee dat de lunch zelf niet bij je ticketprijs is inbegrepen. Later kom je bij het geothermische park Geysir, de thuisbasis van de gelijknamige Geysir, hoewel het zijn jongere zus Strokkur is die nu regelmatig uitbarst. Je hebt tijd om getuige te zijn van verschillende uitbarstingen, aangezien deze elke 7-10 minuten of zo uitbarsten. Maak een ontspannen wandeling rond en zie andere borrelende poelen met de kenmerkende zwavelgeur die zwaar in de lucht hangt. Op slechts een klein eindje rijden van Geysir ligt de immens krachtige waterval, Gullfoss. Deze waterval ligt aan de Hvitá-rivier die zelf wordt gevoed door smeltwater van de Langjökull-gletsjer naar het noorden. Hier word je eerst opgewacht door de watermist van de watervallen voordat je ze zelfs maar ziet. Neem het wandelpad naar beneden naar de watervallen of blijf op het hoger gelegen pad voor een vogelperspectief. Er is hier geen verkeerde keuze. De laatste sightseeingstop van de dag is naar Thingvellir National Park. Hier ontmoetten IJslanders elkaar in een oude parlementsvergadering, de langste aaneengesloten vergadering is de wereld, hoewel deze zich nu in Reykjavík bevindt. Maar misschien nog belangrijker is hier de continentale kloof tussen de Amerikaanse en de euro-Aziatische tektonische platen, een kloof die met het jaar groter wordt. Loop tussen de continenten! Het laatste deel van deze fantastische dag zal worden doorgebracht in Sky Lagoon, waar je Pure Pass-tickets je toegang geven tot zowel de lagune zelf met zijn ontzagwekkende oneindigheidseffect op zee als de 7-stappen Ritual Experience. Dit omvat een van 's werelds mooiste sauna's met zeezicht van vloer tot plafond, bodyscrub, koud dompelbad en stoombad. Na een paar uur hier wordt u teruggebracht naar uw respectievelijke ophaallocaties in de binnenstad.

Vanuit Reykjavik: Golden Circle, Thingvelli & Tomato Farm Tour

8. Vanuit Reykjavik: Golden Circle, Thingvelli & Tomato Farm Tour

Ga terug naar de natuur en ontdek de iconen van de Gouden Cirkel tijdens een dagtour vanuit Reykjavik. Betreed het historische Thingcelli National Park, waar het nationale parlement werd opgericht in 930 na Christus. Ontdek waar de tektonische platen van twee continenten voortdurend in beweging zijn. Maak een korte stop in het dorp Laugarvatn en bij de boerderij Efstidalur om een glimp op te vangen van het lokale leven in het gebied. Ga vervolgens naar de Strokkur-geiser die elke vijf minuten uitbarst in het geothermische gebied van Geysir. Voel de kracht van de Gullfoss-watervallen waar het water van de Langjökull-gletsjer onophoudelijk in al zijn glorie stroomt. Stop voor de lunch bij de tomatenkwekerij Friðheimar. Bewonder na de lunch de verbazingwekkende Kerið-krater die meer dan drieduizend jaar oud is. Luister naar verbazingwekkende verhalen uit de eeuwen en ontdek onderweg een verscheidenheid aan geothermische landschappen.

Vanuit Reykjavik: dagtocht de Gouden Cirkel en Fridheimar

9. Vanuit Reykjavik: dagtocht de Gouden Cirkel en Fridheimar

Met deze tocht over de Gouden Cirkel kun je een aantal van de prachtigste bezienswaardigheden van IJsland zien, met als eerste de warmwaterbron Geysir, waar de geiser Strokkur water elke 4-8 minuten tot wel 30 meter de lucht inspuit, voor een indrukwekkende vertoning van de natuurkrachten. Ga vervolgens naar Gullfoss (gouden waterval), waarvan het water van de rivier de Hvítá in een kloof van ongeveer 32 meter diep naar beneden stort. Tijdens de tocht ga je ook naar het historisch en geologisch wonderbaarlijke nationaal park Þingvellir, waar de Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen met een snelheid van een paar centimeter per jaar uit elkaar schuiven. Verder bezoek je tijdens deze tocht het idyllische Friðheimar, een kas en tuinbouwcentrum waar je meer te weten komt over de magische manier van het verbouwen van heerlijke tomaten en komkommers zonder bestrijdingsmiddelen, maar met behulp van aardwarmte, waar IJsland geen gebrek aan heeft.

Reykjavik: Golden Circle en Hvammsvik Hot Springs-tour

10. Reykjavik: Golden Circle en Hvammsvik Hot Springs-tour

Na het ophalen gaan we rechtstreeks de stad uit. Binnenkort passeren we Hellisheiðavikjun - de 8e grootste geothermische krachtcentrale ter wereld en de grootste in IJsland. Kort daarna zullen we Þingvellir bereiken - het nationale park waar het parlement werd opgericht in 930 na Christus. We laten het je zelf zien, maar onderdompelen in de geschiedenis en wandelen tussen de Noord-Amerikaanse en Europese tektonische platen biedt deze plek je alleen maar spectaculaire uitzichten. Dan is het tijd om weer op pad te gaan en onze volgende stop is de Geyser. Nu is Geyser al een tijdje inactief, maar Strokkur (direct ernaast) barst elke 5-8 minuten uit. Hier is het belangrijk om niet te dicht bij het water te staan – en je camera bij de hand te hebben. We vervolgen onze reis en de volgende stop is de Gouden Waterval. Gelegen in de kloof van Hvítá, stort de waterval naar beneden in een 32 meter diepe spleet. Vanaf de parkeerplaats is het ook mogelijk om helemaal naar beneden te lopen naar de watervallen. Het is ongeveer 10 minuten lopen, maar houd er rekening mee dat de loopbrug bij bepaalde weersomstandigheden kan worden afgesloten. Nadat we getuige zijn geweest van alle natuurlijke fenomenen die de gouden cirkel te bieden heeft, vervolgen we onze reis en de volgende stop is de lunch. Friðheimar Tomato Farm is een unieke eetervaring. Het heeft voldoende voorraden geothermisch water dat warmte levert aan de kassen waar tomaten worden verbouwd. We lopen rond in de kas en proeven hun beroemde tomatensoep. Je krijgt de kans om te genieten van een heerlijk hoofdgerecht en dessert (of drankje als je dat liever hebt), alles inbegrepen in de tourprijs. We raden ten zeerste aan om hun beroemde cheesecake te proberen! Vol en voldaan hopelijk gaan we terug naar de bus en vervolgen we onze reis. De laatste stop - maar zeker niet de minste - is de Hvammsvik Hot Springs, de meest unieke baden in IJsland. Gelegen langs de kustlijn, biedt het acht natuurlijke warmwaterbronnen van verschillende temperaturen - het mengen van geothermisch water met zeewater uit de oceaan. Het is de beste locatie om te genieten van een drankje (eerste drankje is inbegrepen) en te ontspannen na een avontuurlijke dag. Omdat ze aan de Atlantische Oceaan liggen, verandert het waterpeil afhankelijk van het tijdstip van de dag. Daarom wordt het de steeds veranderende ervaring genoemd. Mis dat niet!

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Reykholt, Zuid-IJsland

Topactiviteiten

Reykholt, Zuid-IJsland: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

26 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 2

Voor ieder wat wils

In de buurt van Reykholt, Zuid-IJsland

Meer zien

Veelgestelde vragen over Reykholt, Zuid-IJsland

Wat zijn de topattracties van Reykholt, Zuid-IJsland?

De topattracties van Reykholt, Zuid-IJsland zijn:

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Reykholt, Zuid-IJsland?

Andere activiteiten in Reykholt, Zuid-IJsland

Wil je alle activiteiten in Reykholt, Zuid-IJsland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.