Ontdek het beste van
Reykholt, Zuid-IJsland

Onze aanbevelingen voor Reykholt, Zuid-IJsland

Laugarvatn Fontana: Geothermal Bread-Baking Experience

1. Laugarvatn Fontana: Geothermal Bread-Baking Experience

Neem deel aan een unieke bakervaring in het hart van de Gouden Cirkel, de meest populaire route in IJsland. Maak een wandeling door het geothermische gebied en leer over de geschiedenis van deze baktechniek. Wees getuige van hoe het donkere roggedeeg wordt bereid en vervolgens wordt begraven in de warme grond met een levendige demonstratie van 30 minuten. Ontdek hoe de slowcooking van 24 uur het brood zijn onvergetelijke smaak geeft. Proef een verse partij lavabrood, die de dag ervoor in de grond is geplaatst. Geothermisch baden wordt ook aangeboden bij Laugarvatn Fontana, maar kaartjes voor het baden moeten apart worden geboekt.

Reykjavik: dagtrip Golden Circle, Friðheimar en Sky Lagoon

2. Reykjavik: dagtrip Golden Circle, Friðheimar en Sky Lagoon

Deze tour begint met onze gratis ophaalservice in het centrum van Reykjavík. We verlaten de stad en beginnen onze dag op het prachtige IJslandse platteland. Kerið is een vulkaankrater die werd gevormd na een enorme uitbarsting meer dan 1000 jaar geleden. Geniet van het uitzicht op de kratertop of daal de trappen af naar het meer beneden. Vanaf elk uitkijkpunt kun je prachtige foto's maken. De TFriðheimar boerderij is een geothermisch verwarmde kas en paardenboerderij. Hier ontmoet je de kleine ijslandse paarden en zie je een demonstratie van hun unieke gangen. Vervolgens krijg je een rondleiding door de kas waar op indrukwekkende schaal tomaten en komkommers worden geproduceerd. Verken Geysir geothermisch park, de thuisbasis van de gelijknamige Geysir, hoewel het jongere zusje Strokkur nu regelmatig uitbarst. Je hebt de tijd om verschillende uitbarstingen bij te wonen, want deze barst ongeveer elke 7-10 minuten uit. Wandel rustig rond en bekijk andere borrelende poelen met de kenmerkende zwavelgeur in de lucht. Op een klein eindje rijden van Geysir ligt de immens krachtige waterval Gullfoss. Deze waterval ligt aan de Hvitá rivier die zelf wordt gevoed door smeltwater van de Langjökull gletsjer in het noorden. Hier word je eerst begroet door de waternevel van de watervallen voordat je ze zelfs maar ziet. Neem het wandelpad naar beneden naar de watervallen of blijf op het hoger gelegen pad voor een uitzicht vanuit vogelperspectief. Er is hier geen verkeerde keuze. Het Thingvellir National Park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier kwamen IJslanders bijeen in een oude parlementaire vergadering, de langst aaneengesloten vergadering ter wereld, maar nu gevestigd in Reykjavík. Maar misschien nog belangrijker is dat je hier de continentale kloof tussen de Amerikaanse en de Europees-Aziatische tektonische plaat zichtbaar kunt zien, een kloof die elk jaar groter wordt. Loop tussen de continenten! We bezoeken een van IJslands meest geliefde geothermische lagunes, Sky Lagoon. Je Pure Pass tickets geven je toegang tot zowel de lagune zelf met zijn ontzagwekkende overloopzwembad met adembenemend uitzicht op zee als de complete 7-stappen rituele ervaring. Dit omvat een van 's werelds mooiste sauna's met uitzicht van vloer tot plafond op zee, een lichaamsscrub, een koud dompelbad en een stoombad. Houd er rekening mee dat de volgorde van de stops om logistieke redenen kan veranderen. Soms beginnen we de dag bij Sky Lagoon.

Laugarvatn: toegangsticket voor geothermische baden Laugarvatn Fontana

3. Laugarvatn: toegangsticket voor geothermische baden Laugarvatn Fontana

Toegang tot de geothermische baden van Laugarvatn Fontana maakt je ervaring van de Gouden Cirkel compleet en versterkt de traditie van de lokale bevolking, om te baden in de stoom en het hete water dat eindeloos uit de grond stroomt. Geniet van toegang tot de geothermische baden, natuurlijke stoombaden en het gebruik van douches en kleedkamers met kluisjes. Shampoo, conditioner, crèmes en wattenschijfjes zijn gratis verkrijgbaar in de kleedkamers.

Reykjavik: Beleef de Gouden Cirkel van IJsland

4. Reykjavik: Beleef de Gouden Cirkel van IJsland

Ontdek de wilde natuurlijke schoonheid van IJsland tijdens een rondleiding door de Gouden Cirkel. Reis op de 300 km lange lus vanuit Reykjavík en verken hoogtepunten, waaronder de Kerið-vulkaankrater, het Thingvellir Nationaal Park en de Gullfoss-waterval. Stap aan boord van de minibus in het centrum van Reykjavik en begin je avontuur over de Gouden Cirkel van IJsland. Aankomst in Thingvellir National Park en bewonder de ruige natuurlijke schoonheid en het spectaculaire uitzicht op de uiteenlopende Noord-Atlantische bergkam. Stop bij de familiebedrijf Fríðheimar Farm, waar de familie sinds 1995 tomaten en komkommers verbouwt. Ga verder naar de stallen om IJslandse paarden te ontmoeten en ze zelfs te aaien. Neem een pauze voor de lunch (op eigen kosten) in de kas, waar u lokale producten op het menu kunt kopen. Wees getuige van de prachtige Gullfoss-watervallen, die worden beschouwd als de meest opvallende van de 30.000 watervallen van IJsland. Bewonder de krachtige watervallen terwijl ze in de Gullfossgjúfur-kloof neerstorten en maak adembenemende foto's van de natuur aan het werk. Ga vervolgens naar Kerið, een opvallend kratermeer gevuld met melkachtig blauwgroen water en omgeven door zwarte en rode hellingen. Traceer de vulkanische oorsprong van dit serene kratermeer en ontdek hoe vulkanische activiteit de regio heeft gevormd. Beleef een uniek avontuur in IJsland tijdens een rondleiding samengesteld door GetYourGuide. Geniet van diepgaand commentaar van je gids terwijl je de ruige landschappen en spectaculaire natuurlijke kenmerken van de iconische Gouden Cirkel ontdekt.

Krauma geothermische baden toegangsticket

5. Krauma geothermische baden toegangsticket

Trakteer uzelf op toegang tot de geothermische baden van Krauma, waar meerdere buitenzwembaden worden verwarmd door de warmwaterbron Deildartunguhver. Dompel onder in het warme water terwijl u geniet van een spectaculair uitzicht op de natuurlijke omgeving. Baan je een weg naar de baden om je ontspannende ervaring te beginnen. Je hebt toegang tot zes baden - vijf warme en één koude - en twee stoombaden. Er zijn buitendouches en een ontspanningsruimte, waar gasten achterover kunnen leunen en genieten van een warm vuur. Badjassen zijn te huur en de kleedkamers bieden shampoo, conditioner, zeep, bodylotion en haardrogers. Hongerig voelen? Het eigen restaurant serveert IJslandse gerechten (beschikbaar op eigen kosten), gemaakt met ingrediënten afkomstig van lokale boeren en producenten.

Reykjavik: Gouden Cirkel, Tomatenboerderij en Kerið Krater Tour

6. Reykjavik: Gouden Cirkel, Tomatenboerderij en Kerið Krater Tour

Ga terug naar de natuur en ontdek de iconen van de Golden Circle tijdens een dagvullende tour vanuit Reykjavik. Betreed het historische Thingcelli Nationaal Park, waar in 930 na Christus het nationale parlement werd gesticht. Ontdek waar de tektonische platen van twee continenten voortdurend in beweging zijn. Maak een korte stop bij de Efstidalur boerderij om een glimp op te vangen van het plaatselijke leven. Ga dan naar de Strokkur geiser, die elke vijf minuten uitbarst in het geothermische gebied Geysir. Voel de kracht van de Gullfoss watervallen, waar het water van de Langjökull gletsjer onophoudelijk in al zijn glorie stroomt. Stop voor de lunch bij de Friðheimar tomatenkwekerij. Bewonder na de lunch de verbazingwekkende Kerið krater, die meer dan drieduizend jaar oud is. Luister naar verbazingwekkende verhalen uit de loop der eeuwen en ontdek onderweg verschillende geothermische landschappen.

Reykjavik: tour langs lavagrot, spa en watervallen

7. Reykjavik: tour langs lavagrot, spa en watervallen

Nadat je bij je accommodatie bent opgehaald, reis je in westelijke richting naar het historische gebied van Borgarfjörður, een regio die kan worden beschouwd als het decor van de meeste IJslandse sagen. Eerst bezoek je de charmante Glanni-waterval en het geothermisch gebied Deildartunguhver. Daarna zie je de grote Hraunfossar, een reeks watervallen verspreid over een afstand van ongeveer 900 meter. Het water stroomt uit de Hallmundarhraun, een lavaveld dat ongeveer 1000 jaar geleden werd gevormd tijdens een massale uitbarsting van een vulkaan die onder een Langjökull-gletsjer lag. Riviertjes die vanuit het lavaveld stromen, leveren één van de meest adembenemende uitzichten van IJsland op. En op slechts een paar meter afstand vind je nog een interessante waterval.  Het hoogtepunt van de dag is een bezoek aan een kleurrijke lavagrot van Vidgelmir. De grot is bijna 1.600 meter lang en heeft verbazingwekkende kleuren en lavaformaties die in de diepte schuilen. Het gebied rond de ingang van de grot doet je beseffen hoe krachtig uitbarstingen van vulkanen kunnen zijn. Tot slot bezoek je de historische plek Reykholt waar je meer te weten komt over de geschiedenis van IJsland en Snorralaug ziet, een kleine warmwaterbron die sinds de 12e eeuw door de lokale bewoners wordt gebruikt. Deze plaats werd voor het eerst genoemd in middeleeuwse geschriften van Snorri Sturluson, de beroemde IJslandse dichter en politicus die daar ging baden.

Reykjavik: Silver Circle, Canyon Baths en Waterfalls Tour

8. Reykjavik: Silver Circle, Canyon Baths en Waterfalls Tour

Begin in Reykjavik en ga naar Borgarnes, de toegangspoort tot West-IJsland. Maak je eerste stop bij Deildartunguhver, de krachtigste warmwaterbron van Europa, die zo sterk is dat hij de lokale bevolking in de wijde omtrek warm water en stroom levert. Breng wat tijd door met wandelen tussen de dampende dampwolken. Ga naar Hraunfossar, ook wel bekend als de 'Lava-watervallen'. Geniet van het zicht vanaf verschillende uitkijkplatforms en zie hoe het water zich bijna een kilometer uitstrekt over oude lavavelden, met smeltwater van de Langjokull-gletsjer die in de Hvita-rivier stroomt. Op slechts een paar meter afstand ligt Barnafoss, ook wel bekend als 'de waterval van de kinderen', genoemd naar het tragische verhaal van twee lokale kinderen. Je volgende stop is Husafell, een adembenemende bosoase en een historische plek met traditionele turfhuizen en zelfs enkele "elfhutten" om ook de kinderen te plezieren. Bekijk intrigerende werken van lokale kunstenaars, evenals de beroemde 'Lifting Stone of Husafell'. Vanuit Husafell wordt u in 4x4-auto's verder landinwaarts vervoerd naar de Deildargil Canyon, waar u Langifoss zult zien, een torenhoge waterval met twee niveaus buiten de gebaande paden en die maar weinig mensen kennen. Ga verder naar het hoogtepunt van de tour, de Canyon Baths, voor een traditionele IJslandse warmwaterbron-ervaring op een duurzame, afgelegen locatie diep in de prachtige Hringsgil-canyon. Baad in 3 geothermisch verwarmde stenen zwembaden met verschillende temperaturen (30-41°C of 86-105°F), samen met een koudwaterbad en een verkoelende waterval. Voel je ontspannen in de rustige sfeer, dankzij de beperkte capaciteit van 20 bezoekers tegelijk. Stel je voor hoe het was voor de vroege kolonisten om op dezelfde manier te baden. Maak je laatste stop bij Reykholt, dat vroeger het middeleeuwse huis was van Snorri Sturluson, een beroemde IJslandse historicus en stamhoofd. Bezoek Snorralaug (Snorri's Pool), een andere traditionele natuurlijke warmwaterbron, waar de lokale bevolking sinds de 12e eeuw bad. Van daaruit keert u terug naar de hoofdstad, na een dag vol verwondering en verkenning in de wildernis van West-IJsland.

Reykjavik: de Golden Circle-dagtour

9. Reykjavik: de Golden Circle-dagtour

Reis veilig en comfortabel van Reykjavik naar de Golden Circle tijdens een dagtour langs de mooiste bezienswaardigheden van IJsland. Begin de reis met een bezoek aan het idyllische Friðheimar kassenbouwcentrum, waar je meer te weten komt over de magie achter het kweken van heerlijke, pesticidevrije tomaten en komkommers met behulp van geothermische warmte, die IJsland in overvloed heeft. Ontmoet het unieke IJslandse paard in de stallen van Friðheimar Greenhouse. De volgende halte is het Geysir Hot Spring-gebied waar de Strokkur Geyser elke 4-8 minuten water tot 30 meter de lucht in schiet in een indrukwekkend schouwspel van natuurkrachten. De kleurrijke landschappen, borrelende modderpoelen en stomende geisers maken dit een onvergetelijke ervaring. Ga verder naar de Gullfoss waterval, die wordt gevormd door de rivier Hvítá, die tuimelt en stort in een spleet van zo'n 32 meter diep. Hier krijg je de kans om naast de majestueuze waterval te staan en misschien zelfs de waterstraal op je huid te voelen. De tour omvat ook het historische en geologische wonder Thingvellir National Park, een Unesco-werelderfgoedlocatie, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen met een snelheid van enkele centimeters per jaar uit elkaar trekken.

Vanuit Reykjavik: Dagtocht Gouden Cirkel, Friðheimar & Lagune

10. Vanuit Reykjavik: Dagtocht Gouden Cirkel, Friðheimar & Lagune

Bewonder de Strokkur-geiser, het Thingvellir National Park en de Gullfoss-waterval op een dagtrip vanuit Reykjavík. Bezoek een lokale boerderij en geniet van de warmwaterbron Secret Lagoon, inclusief toegangskaarten. Ervaar alle natuurverschijnselen van de gouden cirkel in één dag. De eerste stop is Thingvellir National Park, waar het parlement werd opgericht in 930 na Christus. Geniet van de geschiedenis en unieke uitzichten terwijl je tussen Noord-Amerikaanse en Europese tektonische platen loopt. Dan is het tijd om weer op pad te gaan naar de Langjökull Geyser. Deze geiser is al een tijdje inactief, maar Strokkur (direct ernaast) barst elke 5-8 minuten uit, dus zorg dat je camera gereed is. Vervolg de reis naar de Gouden Waterval. Gelegen in de kloof van Hvítá, stort de waterval naar beneden in een 32 meter diepe spleet. Vanaf de parkeerplaats is het ook mogelijk om helemaal naar beneden te lopen naar de watervallen (10 minuten lopen). Ga later naar Friðheimar Tomato Farm voor de lunch (kosten niet inbegrepen). Het heeft voldoende voorraden geothermisch water dat warmte levert aan de kassen waar tomaten worden verbouwd. Loop rond in de kas en proef hun beroemde tomatensoep. De laatste stop is de Secret Lagoon, het oudste natuurlijke zwembad van IJsland. Het zwembad wordt verwarmd met geothermische energie en is een natuurlijke bron van warm water uit de warmwaterbronnen. Het is een perfecte manier om deze tour af te sluiten, ontspannend in warm water terwijl je geniet van het eindeloze uitzicht op de natuur.

Alle activiteiten

49 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Onze aanbevelingen voor Reykholt, Zuid-IJsland

Laugarvatn Fontana: Geothermal Bread-Baking Experience

Laugarvatn Fontana: Geothermal Bread-Baking Experience

Neem deel aan een unieke bakervaring in het hart van de Gouden Cirkel, de meest populaire route in IJsland. Maak een wandeling door het geothermische gebied en leer over de geschiedenis van deze baktechniek. Wees getuige van hoe het donkere roggedeeg wordt bereid en vervolgens wordt begraven in de warme grond met een levendige demonstratie van 30 minuten. Ontdek hoe de slowcooking van 24 uur het brood zijn onvergetelijke smaak geeft. Proef een verse partij lavabrood, die de dag ervoor in de grond is geplaatst. Geothermisch baden wordt ook aangeboden bij Laugarvatn Fontana, maar kaartjes voor het baden moeten apart worden geboekt.

Reykjavik: dagtrip Golden Circle, Friðheimar en Sky Lagoon

Reykjavik: dagtrip Golden Circle, Friðheimar en Sky Lagoon

Deze tour begint met onze gratis ophaalservice in het centrum van Reykjavík. We verlaten de stad en beginnen onze dag op het prachtige IJslandse platteland. Kerið is een vulkaankrater die werd gevormd na een enorme uitbarsting meer dan 1000 jaar geleden. Geniet van het uitzicht op de kratertop of daal de trappen af naar het meer beneden. Vanaf elk uitkijkpunt kun je prachtige foto's maken. De TFriðheimar boerderij is een geothermisch verwarmde kas en paardenboerderij. Hier ontmoet je de kleine ijslandse paarden en zie je een demonstratie van hun unieke gangen. Vervolgens krijg je een rondleiding door de kas waar op indrukwekkende schaal tomaten en komkommers worden geproduceerd. Verken Geysir geothermisch park, de thuisbasis van de gelijknamige Geysir, hoewel het jongere zusje Strokkur nu regelmatig uitbarst. Je hebt de tijd om verschillende uitbarstingen bij te wonen, want deze barst ongeveer elke 7-10 minuten uit. Wandel rustig rond en bekijk andere borrelende poelen met de kenmerkende zwavelgeur in de lucht. Op een klein eindje rijden van Geysir ligt de immens krachtige waterval Gullfoss. Deze waterval ligt aan de Hvitá rivier die zelf wordt gevoed door smeltwater van de Langjökull gletsjer in het noorden. Hier word je eerst begroet door de waternevel van de watervallen voordat je ze zelfs maar ziet. Neem het wandelpad naar beneden naar de watervallen of blijf op het hoger gelegen pad voor een uitzicht vanuit vogelperspectief. Er is hier geen verkeerde keuze. Het Thingvellir National Park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier kwamen IJslanders bijeen in een oude parlementaire vergadering, de langst aaneengesloten vergadering ter wereld, maar nu gevestigd in Reykjavík. Maar misschien nog belangrijker is dat je hier de continentale kloof tussen de Amerikaanse en de Europees-Aziatische tektonische plaat zichtbaar kunt zien, een kloof die elk jaar groter wordt. Loop tussen de continenten! We bezoeken een van IJslands meest geliefde geothermische lagunes, Sky Lagoon. Je Pure Pass tickets geven je toegang tot zowel de lagune zelf met zijn ontzagwekkende overloopzwembad met adembenemend uitzicht op zee als de complete 7-stappen rituele ervaring. Dit omvat een van 's werelds mooiste sauna's met uitzicht van vloer tot plafond op zee, een lichaamsscrub, een koud dompelbad en een stoombad. Houd er rekening mee dat de volgorde van de stops om logistieke redenen kan veranderen. Soms beginnen we de dag bij Sky Lagoon.

Laugarvatn: toegangsticket voor geothermische baden Laugarvatn Fontana

Laugarvatn: toegangsticket voor geothermische baden Laugarvatn Fontana

Toegang tot de geothermische baden van Laugarvatn Fontana maakt je ervaring van de Gouden Cirkel compleet en versterkt de traditie van de lokale bevolking, om te baden in de stoom en het hete water dat eindeloos uit de grond stroomt. Geniet van toegang tot de geothermische baden, natuurlijke stoombaden en het gebruik van douches en kleedkamers met kluisjes. Shampoo, conditioner, crèmes en wattenschijfjes zijn gratis verkrijgbaar in de kleedkamers.

Reykjavik: Beleef de Gouden Cirkel van IJsland

Reykjavik: Beleef de Gouden Cirkel van IJsland

Ontdek de wilde natuurlijke schoonheid van IJsland tijdens een rondleiding door de Gouden Cirkel. Reis op de 300 km lange lus vanuit Reykjavík en verken hoogtepunten, waaronder de Kerið-vulkaankrater, het Thingvellir Nationaal Park en de Gullfoss-waterval. Stap aan boord van de minibus in het centrum van Reykjavik en begin je avontuur over de Gouden Cirkel van IJsland. Aankomst in Thingvellir National Park en bewonder de ruige natuurlijke schoonheid en het spectaculaire uitzicht op de uiteenlopende Noord-Atlantische bergkam. Stop bij de familiebedrijf Fríðheimar Farm, waar de familie sinds 1995 tomaten en komkommers verbouwt. Ga verder naar de stallen om IJslandse paarden te ontmoeten en ze zelfs te aaien. Neem een pauze voor de lunch (op eigen kosten) in de kas, waar u lokale producten op het menu kunt kopen. Wees getuige van de prachtige Gullfoss-watervallen, die worden beschouwd als de meest opvallende van de 30.000 watervallen van IJsland. Bewonder de krachtige watervallen terwijl ze in de Gullfossgjúfur-kloof neerstorten en maak adembenemende foto's van de natuur aan het werk. Ga vervolgens naar Kerið, een opvallend kratermeer gevuld met melkachtig blauwgroen water en omgeven door zwarte en rode hellingen. Traceer de vulkanische oorsprong van dit serene kratermeer en ontdek hoe vulkanische activiteit de regio heeft gevormd. Beleef een uniek avontuur in IJsland tijdens een rondleiding samengesteld door GetYourGuide. Geniet van diepgaand commentaar van je gids terwijl je de ruige landschappen en spectaculaire natuurlijke kenmerken van de iconische Gouden Cirkel ontdekt.

Krauma geothermische baden toegangsticket

Krauma geothermische baden toegangsticket

Trakteer uzelf op toegang tot de geothermische baden van Krauma, waar meerdere buitenzwembaden worden verwarmd door de warmwaterbron Deildartunguhver. Dompel onder in het warme water terwijl u geniet van een spectaculair uitzicht op de natuurlijke omgeving. Baan je een weg naar de baden om je ontspannende ervaring te beginnen. Je hebt toegang tot zes baden - vijf warme en één koude - en twee stoombaden. Er zijn buitendouches en een ontspanningsruimte, waar gasten achterover kunnen leunen en genieten van een warm vuur. Badjassen zijn te huur en de kleedkamers bieden shampoo, conditioner, zeep, bodylotion en haardrogers. Hongerig voelen? Het eigen restaurant serveert IJslandse gerechten (beschikbaar op eigen kosten), gemaakt met ingrediënten afkomstig van lokale boeren en producenten.

Reykjavik: Gouden Cirkel, Tomatenboerderij en Kerið Krater Tour

Reykjavik: Gouden Cirkel, Tomatenboerderij en Kerið Krater Tour

Ga terug naar de natuur en ontdek de iconen van de Golden Circle tijdens een dagvullende tour vanuit Reykjavik. Betreed het historische Thingcelli Nationaal Park, waar in 930 na Christus het nationale parlement werd gesticht. Ontdek waar de tektonische platen van twee continenten voortdurend in beweging zijn. Maak een korte stop bij de Efstidalur boerderij om een glimp op te vangen van het plaatselijke leven. Ga dan naar de Strokkur geiser, die elke vijf minuten uitbarst in het geothermische gebied Geysir. Voel de kracht van de Gullfoss watervallen, waar het water van de Langjökull gletsjer onophoudelijk in al zijn glorie stroomt. Stop voor de lunch bij de Friðheimar tomatenkwekerij. Bewonder na de lunch de verbazingwekkende Kerið krater, die meer dan drieduizend jaar oud is. Luister naar verbazingwekkende verhalen uit de loop der eeuwen en ontdek onderweg verschillende geothermische landschappen.

Reykjavik: tour langs lavagrot, spa en watervallen

Reykjavik: tour langs lavagrot, spa en watervallen

Nadat je bij je accommodatie bent opgehaald, reis je in westelijke richting naar het historische gebied van Borgarfjörður, een regio die kan worden beschouwd als het decor van de meeste IJslandse sagen. Eerst bezoek je de charmante Glanni-waterval en het geothermisch gebied Deildartunguhver. Daarna zie je de grote Hraunfossar, een reeks watervallen verspreid over een afstand van ongeveer 900 meter. Het water stroomt uit de Hallmundarhraun, een lavaveld dat ongeveer 1000 jaar geleden werd gevormd tijdens een massale uitbarsting van een vulkaan die onder een Langjökull-gletsjer lag. Riviertjes die vanuit het lavaveld stromen, leveren één van de meest adembenemende uitzichten van IJsland op. En op slechts een paar meter afstand vind je nog een interessante waterval.  Het hoogtepunt van de dag is een bezoek aan een kleurrijke lavagrot van Vidgelmir. De grot is bijna 1.600 meter lang en heeft verbazingwekkende kleuren en lavaformaties die in de diepte schuilen. Het gebied rond de ingang van de grot doet je beseffen hoe krachtig uitbarstingen van vulkanen kunnen zijn. Tot slot bezoek je de historische plek Reykholt waar je meer te weten komt over de geschiedenis van IJsland en Snorralaug ziet, een kleine warmwaterbron die sinds de 12e eeuw door de lokale bewoners wordt gebruikt. Deze plaats werd voor het eerst genoemd in middeleeuwse geschriften van Snorri Sturluson, de beroemde IJslandse dichter en politicus die daar ging baden.

Reykjavik: Silver Circle, Canyon Baths en Waterfalls Tour

Reykjavik: Silver Circle, Canyon Baths en Waterfalls Tour

Begin in Reykjavik en ga naar Borgarnes, de toegangspoort tot West-IJsland. Maak je eerste stop bij Deildartunguhver, de krachtigste warmwaterbron van Europa, die zo sterk is dat hij de lokale bevolking in de wijde omtrek warm water en stroom levert. Breng wat tijd door met wandelen tussen de dampende dampwolken. Ga naar Hraunfossar, ook wel bekend als de 'Lava-watervallen'. Geniet van het zicht vanaf verschillende uitkijkplatforms en zie hoe het water zich bijna een kilometer uitstrekt over oude lavavelden, met smeltwater van de Langjokull-gletsjer die in de Hvita-rivier stroomt. Op slechts een paar meter afstand ligt Barnafoss, ook wel bekend als 'de waterval van de kinderen', genoemd naar het tragische verhaal van twee lokale kinderen. Je volgende stop is Husafell, een adembenemende bosoase en een historische plek met traditionele turfhuizen en zelfs enkele "elfhutten" om ook de kinderen te plezieren. Bekijk intrigerende werken van lokale kunstenaars, evenals de beroemde 'Lifting Stone of Husafell'. Vanuit Husafell wordt u in 4x4-auto's verder landinwaarts vervoerd naar de Deildargil Canyon, waar u Langifoss zult zien, een torenhoge waterval met twee niveaus buiten de gebaande paden en die maar weinig mensen kennen. Ga verder naar het hoogtepunt van de tour, de Canyon Baths, voor een traditionele IJslandse warmwaterbron-ervaring op een duurzame, afgelegen locatie diep in de prachtige Hringsgil-canyon. Baad in 3 geothermisch verwarmde stenen zwembaden met verschillende temperaturen (30-41°C of 86-105°F), samen met een koudwaterbad en een verkoelende waterval. Voel je ontspannen in de rustige sfeer, dankzij de beperkte capaciteit van 20 bezoekers tegelijk. Stel je voor hoe het was voor de vroege kolonisten om op dezelfde manier te baden. Maak je laatste stop bij Reykholt, dat vroeger het middeleeuwse huis was van Snorri Sturluson, een beroemde IJslandse historicus en stamhoofd. Bezoek Snorralaug (Snorri's Pool), een andere traditionele natuurlijke warmwaterbron, waar de lokale bevolking sinds de 12e eeuw bad. Van daaruit keert u terug naar de hoofdstad, na een dag vol verwondering en verkenning in de wildernis van West-IJsland.

Reykjavik: de Golden Circle-dagtour

Reykjavik: de Golden Circle-dagtour

Reis veilig en comfortabel van Reykjavik naar de Golden Circle tijdens een dagtour langs de mooiste bezienswaardigheden van IJsland. Begin de reis met een bezoek aan het idyllische Friðheimar kassenbouwcentrum, waar je meer te weten komt over de magie achter het kweken van heerlijke, pesticidevrije tomaten en komkommers met behulp van geothermische warmte, die IJsland in overvloed heeft. Ontmoet het unieke IJslandse paard in de stallen van Friðheimar Greenhouse. De volgende halte is het Geysir Hot Spring-gebied waar de Strokkur Geyser elke 4-8 minuten water tot 30 meter de lucht in schiet in een indrukwekkend schouwspel van natuurkrachten. De kleurrijke landschappen, borrelende modderpoelen en stomende geisers maken dit een onvergetelijke ervaring. Ga verder naar de Gullfoss waterval, die wordt gevormd door de rivier Hvítá, die tuimelt en stort in een spleet van zo'n 32 meter diep. Hier krijg je de kans om naast de majestueuze waterval te staan en misschien zelfs de waterstraal op je huid te voelen. De tour omvat ook het historische en geologische wonder Thingvellir National Park, een Unesco-werelderfgoedlocatie, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen met een snelheid van enkele centimeters per jaar uit elkaar trekken.

Vanuit Reykjavik: Dagtocht Gouden Cirkel, Friðheimar & Lagune

Vanuit Reykjavik: Dagtocht Gouden Cirkel, Friðheimar & Lagune

Bewonder de Strokkur-geiser, het Thingvellir National Park en de Gullfoss-waterval op een dagtrip vanuit Reykjavík. Bezoek een lokale boerderij en geniet van de warmwaterbron Secret Lagoon, inclusief toegangskaarten. Ervaar alle natuurverschijnselen van de gouden cirkel in één dag. De eerste stop is Thingvellir National Park, waar het parlement werd opgericht in 930 na Christus. Geniet van de geschiedenis en unieke uitzichten terwijl je tussen Noord-Amerikaanse en Europese tektonische platen loopt. Dan is het tijd om weer op pad te gaan naar de Langjökull Geyser. Deze geiser is al een tijdje inactief, maar Strokkur (direct ernaast) barst elke 5-8 minuten uit, dus zorg dat je camera gereed is. Vervolg de reis naar de Gouden Waterval. Gelegen in de kloof van Hvítá, stort de waterval naar beneden in een 32 meter diepe spleet. Vanaf de parkeerplaats is het ook mogelijk om helemaal naar beneden te lopen naar de watervallen (10 minuten lopen). Ga later naar Friðheimar Tomato Farm voor de lunch (kosten niet inbegrepen). Het heeft voldoende voorraden geothermisch water dat warmte levert aan de kassen waar tomaten worden verbouwd. Loop rond in de kas en proef hun beroemde tomatensoep. De laatste stop is de Secret Lagoon, het oudste natuurlijke zwembad van IJsland. Het zwembad wordt verwarmd met geothermische energie en is een natuurlijke bron van warm water uit de warmwaterbronnen. Het is een perfecte manier om deze tour af te sluiten, ontspannend in warm water terwijl je geniet van het eindeloze uitzicht op de natuur.

Veelgestelde vragen over Reykholt, Zuid-IJsland

Wat zijn de topattracties van Reykholt, Zuid-IJsland?

De topattracties van Reykholt, Zuid-IJsland zijn:

Bekijk alle topattracties van Reykholt, Zuid-IJsland

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Reykholt, Zuid-IJsland?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Reykholt, Zuid-IJsland op GetYourGuide

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Reykholt, Zuid-IJsland?

De leukste activiteiten voor het hele gezin zijn:

Bekijk de leukste kindvriendelijke activiteiten van Reykholt, Zuid-IJsland op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Reykholt, Zuid-IJsland

Activiteiten in Reykholt, Zuid-IJsland

Steden in IJsland

Andere activiteiten in Reykholt, Zuid-IJsland

Wil je alle activiteiten in Reykholt, Zuid-IJsland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Reykholt, Zuid-IJsland

Gemiddelde beoordeling

4.8
(589 beoordelingen)

De rondleiding was geweldig. Weg van de toeristische trekpleisters, op plaatsen waar we alleen waren en op zulke prachtige plekken. We waren in totaal met slechts 12 personen, wat het ongelooflijk comfortabel maakte om te reizen en de hoogtepunten te verkennen. De gids liet ons heel persoonlijk zijn IJsland zien. Elk moment. Ik raad de tour 100% aan, je mist iets, neem hem niet.

We kregen de tour waarvoor we betaalden en meer. Onze chauffeur/gids was geweldig. Hij vroeg of iemand in de bus haast had om terug te komen, en toen er niemand was, nam hij ons mee op een aantal interessante omwegen, waaronder een kloof en een ijssalon. Bij elke stop was er voldoende tijd om van de natuurlijke wonderen te genieten. Het was een fantastische dag.

De gids Odysseia (?) was een geweldige kerel. Hij vertelde veel over IJslanders, plaatsen in IJsland en het leven in IJsland. Een hele snelle Griekse chauffeur en een aardige metgezel die hier en daar had gereisd. De tour was succesvol en interessant. Humor was een leuke toevoeging aan de reis.

Het was echt een geweldige ervaring, vooral de tocht door de lavagrot met Raven was adembenemend! Ook de kennis van onze gids Omar droeg bij aan de ervaring! Ik zou de tour opnieuw en opnieuw boeken!

Ongelooflijk. Kon niet om een betere ervaring gevraagd hebben. Zou 100% aanbevelen