Reykjavik

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Reykjavik: de beste attracties

De beste activiteiten in Reykjavík

Reykjavík is een piepkeine stad, ver weg van alles, dus waarom zou je gaan? Nou, genoeg redenen: het spectaculaire vulkanische landschap, de verkwikkende warmwaterbronnen, bezienswaardigheden zonder toeristenmassa's... En dat is pas het begin!

 • Nationaal Volksmuseum

  1. Nationaal Volksmuseum

  Vanaf de vijver Tjörnin is dit museum over de IJslandse geschiedenis makkelijk te vinden. Mocht je toch naar de weg willen vragen, de IJslandse naam is Þjóðminjasafn. Succes!

 • Perlan

  2. Perlan

  Perlan is een prachtige glazen koepel die onderdak biedt aan de Wonders of Iceland-tentoonstelling, een indrukwekkende kunstmatige geiser en één van de beste restaurants van de stad. Het uitzicht is, net als het eten, zeker niet verkeerd!

 • Hallgrímskirkja

  3. Hallgrímskirkja

  Hallgrímskirkja is geïnspireerd door vulkanische rotsformaties en de hoogste kerk van Reykjavík. Je kunt 'm bijna overal in de stad zien, en als je de lift omhoog neemt word je beloond met misschien wel het beste uitzicht van de stad!

 • Concert- en congrescentrum Harpa

  4. Concert- en congrescentrum Harpa

  Hier klopt het culturele hart van Reykjavík. Naast het verzorgen van de beste voorstellingen in IJsland is Harpa zelf een toonbeeld van Nordic architectuur geworden.

 • de Blue Lagoon

  5. de Blue Lagoon

  De Blue Lagoon is een geothermale spa en health center die bekend staat om haar verkwikkende behandelingen en faciliteiten. Klinkt te ingewikkeld? Bezoek dan het Nauthólsvík Geothermal Beach!

 • de Kolaportid-vlooienmarkt

  6. de Kolaportid-vlooienmarkt

  Hier langs de oude haven vind je typisch IJslandse delicatessen, zoals gefermenteerde haai, maar ook tweedehands kleding, elpees en andere dingen die je doorgaans op vlooienmarkten tegenkomt. Neem contact geld mee - de rijen voor de pinautomaat zijn legendarisch!

 • de Elliðaárdalur-vallei

  7. de Elliðaárdalur-vallei

  Dit gebied voor recreatie aan de rand van de stad is een van de beste uitstapjes vanuit Reykjavík. De rivier de Elliðaár stroomt door weelderige begroeiing en zit tjokvol zalm en forel!

Plan je bezoek

 • Wanneer te gaan?

  De lange zomerdagen maken deze stad een leuke plek om te bezoeken in juni en augustus, maar als je het noorderlicht wilt zien kun je beter in de winter gaan. Houd er wel rekening mee dat dit ontzagwekkende fenomeen, ookwel bekend als de aurora borealis, zich niet laat voorspellen. Wil je dit per se meemaken, verhoog dan je kansen door een langere vakantie te boeken en het weerbericht nauwlettend te volgen.

 • Hoe lang te gaan?

  Reykjavík is een bruisende stad voor maar zo'n kleine plaats. Hoe lang je gaat hangt volledig af van wat je uit je vakantie wilt halen. Een weekend is genoeg om het beste van de stad te zien, maar als je ook excursies door het schitterende IJslandse landschap wilt maken of het excentrieke nachtleven mee wilt maken, is een week een realistischer idee!

 • Hoe duur is het?

  Reykjavík heeft, net als de andere steden in de Nordic, de reputatie duur te zijn. En voor zo'n kleine stad klopt dat misschien ook wel. Maar uiteindelijk is Reykjavík niet duurder dan Londen of Parijs. Verborgen kosten zijn bovendien zeldzaam en je krijgt doorgaans veel waar voor je geld!

Goed om te weten

 • Taal
  IJslands
 • Valuta
  IJslandse kroon (ISK)
 • Tijdzone
  UTC (00:00)
 • Landnummer
  +354
 • De beste periode voor een bezoek
  Het weer in Reykjavík is het meest aangenaam in de zomer.

Reykjavik: as melhores coisas para fazer

Deseja descobrir tudo o que há para fazer em Reykjavik? Clique aqui para uma lista completa.

Wat anderen zeggen over Reykjavik

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 36.134 beoordelingen

We waren met een klein groepje op pad, en het was echt een hele leuke ervaring. Er was voldoende gelegenheid om te highlights te bekijken of om wat te eten/drinken. De gids heeft ons nog gevraagd of we nog een ijsje(!) wilde eten en heeft daarvoor een klein stukje van de route afgeweken. Grappige ervaring om in Ijsland een ijsje te eten. Het snorkelen was zeer goed geregeld en de begeleiding was TOP! Ze hebben leuke foto's van ons gemaakt tijdens het snorkelen. En het ijswater was heerlijk om te drinken :-)

Een 10+ voor deze historisch stadswandeling. Niet alleen het verleden maar ook het heden kwam ruim aan bod; zo bv de mooie kunst graffiti op de huizen. De gids was een goed verteller met veel humor. Je kon hem ook alle ander dingen over Ijsland vragen.

Een hartelijke ontvangst voor een rit door een fantastisch mooi landschap. Vriendelijke begeleiding door de gids, wat het extra leuk maakt. De paarden zijn makkelijk in omgang. We zijn met eigen vervoer gegaan en de routebeschrijving was goed.

Het was een mooie ervaring, prachtig onder water. Onze gids was Eliska en ze deed het met veel plezier. We kregen onder het duikpak nog een wetsuit, en het was goed te doen allemaal. Er werden nog foto's gemaakt.

Een fantastisch mooie reis door alle hoogtepunten van de golden cirkel. De gist Tina is geweldig. Een waar compliment. En trots op haar land waar ze alles over weet te vertellen.