Dagtocht

Aurora Borealis: Noorderlichttour vanuit Reykjavik

Aurora Borealis: Noorderlichttour vanuit Reykjavik

Vanaf € 38 per persoon

Het noorderlicht, ook wel bekend als Aurora Borealis, is een bijzonder natuurverschijnsel, dat vaak in fantastische kleuren dansend te zien is tegen de IJslandse poolhemel. Kijk of je het zelf ziet tijdens deze 3-uur durende tour vanuit Reykjavik.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 3 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Directe boekingsbevestiging
Tourgids
Engels
Kleine groep
Beperkt tot 10 deelnemers

Belevenis

Highlights
 • Zie het noorderlicht dansen boven de Arctische skyline
 • Laat je 3 uur begeleiden door een Engelssprekende gids
 • Als je de lichten niet te zien krijgt, kun je gratis nog een keer aan de tour deelnemen
Volledige beschrijving
Het noorderlicht wordt veroorzaakt door de interactie van deeltjes van de zonne-energie van de zon met de bovenste atmosfeer van de aarde nabij het gebied van de Noordpool. Deze reactie creëert dit prachtige lichteffect, bekend als de Aurora Borealis. Kijk of je dit prachtige lichtspektakel met je eigen ogen kunt zien! Het zien van het noorderlicht staat bij veel mensen die naar Reykjavik afreizen bovenaan, daarom is deze ervaring zo georganiseerd dat je meer kans hebt het fenomeen met eigen ogen te zien. De locatie kan per tour verschillen, omdat je reist naar de plek waar het het meest waarschijnlijk is dat je het noorderlicht zult zien. Deze ervaring kan geen waarnemingen garanderen, omdat het Noorderlicht erg onvoorspelbaar is. Als je de lichten niet te zien krijgt kun je gratis nog een keer aan de tour deelnemen.
Inbegrepen
 • Busticket
 • Engelssprekende gids
 • 3 uur durende tour op zoek naar het Noorderlicht
 • Gratis Wi-Fi aan boord van de bus
 • Versnaperingen niet inbegrepen
 • Ophaalservice bij hotels en pensions in het centrum van Reykjavik, mits deze optie is geselecteerd
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Je moet afstand houden in de voertuigen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Het algemene vertrekpunt voor tochten van Reykjavïk Excursions is het busstation van BSÍ. Zorg dat je 15 minuten voor vertrek bij het busstation van BSÍ klaarstaat.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Warme kleding

Goed om te weten

 • Deze activiteit wordt niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 11 jaar.
 • Deze tour is afhankelijk van weersomstandigheden en bezichtigingen worden niet gegarandeerd. Controleer voorafgaand aan de activiteit regelmatig je e-mail voor eventuele updates en vraag de receptionist van jouw hotel of de activiteit zoals gebruikelijk plaatsvindt.
 • Kleed je warm, met meerdere laagjes. Om van het noorderlicht te kunnen genieten, is het mogelijk nodig om lange perioden buiten te staan in het koude, winterse weer.
 • Het is belangrijk om warm te blijven als je uitkijkt naar de lucht. Dat is de reden waarom versgebakken wafels en warme dranken op de locatie te koop zijn voor vertrek om 21:00 en 22:00 uur.
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

3,7 /5

gebaseerd op 507 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,2/5
 • Vervoer
  4,3/5
 • prijs / kwaliteit
  3,8/5
 • veiligheid
  4,5/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Ik zou zeggen dat er zonder ervaring geen manier is om het noorderlicht te zien. De gids kon na de teleurstelling dat de lichten niet te zien waren, ondanks het lange wachten en de goede omstandigheden, de lichten op de weg terug zien ... We konden ze ook zien, alleen Green in de camera zien, in werkelijkheid was het alsof Wolkensluier ... Maar nadat je weet hoe het noorderlicht eruit ziet, kun je met een beetje geluk alleen kijken.

Verder lezen

7 maart 2020

Verbazingwekkend! Ik boekte de activiteit voor 9 uur, er waren zoveel mensen in de bus die het noorderlicht wilden zien en we waren allemaal weg. Onze gids vertelde ons meer over het noorderlicht op weg naar het nationale park. Toen we daar aankwamen, liet de buschauffeur de hitte aan zodat we op elk gewenst moment naar de bus konden gaan om wat warmte op te halen (het was echt koud in Nationaal park met een temperatuur van -10). Deze reis was zoveel meer dan het noorderlicht, omdat in het nationale park de sterren aan de hemel er ongelooflijk uitzagen en we de volle maan achter de berg zagen opkomen. We zagen natuurlijk ook wat Aurora-activiteit. Toen we al in de bus zaten, overtuigde onze gids ons om nog een beetje te wachten en toen belde ze ons en zagen we een paar noorderlicht! Ze verdwenen heel snel, maar de ervaring was adembenemend! Alle andere tours waren al weg, zodat ze de duidelijkere lichten die we zagen niet konden zien. Ik ben erg dankbaar dat onze gids extra mijl heeft

Verder lezen

13 februari 2020

De rondleiding was over het algemeen prima, we wachtten bijna 3 uur in de koude kou, maar uiteindelijk wisten we een paar groene lichten in de lucht te waarderen die dimmen en terugkwamen. Ik denk dat het seizoen niet veel heeft geholpen voor een goede waarneming, maar ik kan deze droom al waarmaken.

17 januari 2020

Georganiseerd door

Product ID: 18094