Kies data

Reykjavik Voor groepen

Reykjavik Geschikt voor groepen: Onze meest aanbevolen

IJsland: bustour vanuit Reykjavik met Noorderlicht

1. IJsland: bustour vanuit Reykjavik met Noorderlicht

Ga mee op een avondtour op zoek naar de Aurora Borealis. Luister naar fascinerende feiten over het Noorderlicht van de gidsen, bezoek het Aurora Museum en ga op zoek om het licht met eigen ogen te zien. Vertrek vanuit Reykjavik om de dansende lichten van de Aurora Borealis te bekijken. Dit fenomeen staat ook bekend als het 'Noorderlicht' en is een van de spectaculairste gebeurtenissen tijdens de wintermaanden. Ga naar de plek waar de meteorologen voorspellen dat je het licht het beste kunt zien. Om het beste uitzicht op de hemel te hebben ga je naar een plek waar zo weinig mogelijk kunstlicht is. Luister naar informatie over hoe de Aurora Borealis ontstaat als resultaat van de gasdeeltjes in onze atmosfeer die samenkomen met geladen deeltjes van de atmosfeer van de zon. Profiteer van een route met stops om naar buiten te gaan en foto's te maken. De bestemmingen variëren van dag tot dag, maar je gaat in ieder geval naar de plek waar je de grootste kans hebt om het werk van moeder natuur te bewonderen. Omdat de tour afhankelijk is van de weersomstandigheden en er geen garantie kan worden gegeven dat het Noorderlicht te zien zal zijn, ben je van harte welkom om gratis aan een andere Noorderlicht-tour deel te nemen als er de eerste keer niets te zien was.  Verken het Noorderlicht bij het Aurora Museum. De Noorderlicht-tour is inclusief een ticket voor het museum in Reykjavik, geldig op de dag dat je deelneemt aan de tour, vanaf het moment dat je de bevestiging krijgt dat de tour doorgaat.

Reykjavik: FlyOver Iceland-ervaring

2. Reykjavik: FlyOver Iceland-ervaring

Hang met je voeten bengelend voor een 20 meter groot, rond scherm terwijl een film om je heen je meeneemt op een spannende reis over IJsland. Vlieg over land, zee en ijs. Beweeg met de arctische wind. Dit is een meeslepende vliegervaring. De rit maakt gebruik de modernste technologie om je het gevoel te geven dat je vliegt. Speciale effecten, inclusief van wind, nevel en geuren, worden gecombineerd met de beweging van de rit om een onvergetelijke ervaring te creëren.  Voordat jouw vlucht begint, neemt trol en verhalenverteller Sú Vitra je mee op twee unieke avonturen die je verbeelding zullen aanspreken met verhalen over IJsland, de bevolking en de natuurlijke krachten die er werkzaam zijn. Ritten beginnen gedurende de openingstijden ongeveer elke 15 tot 20 minuten. De gehele ervaring duurt ongeveer 35 minuten, inclusief de 8,5 minuten van de rit.

Blue Lagoon: entree met drankje, handdoek en moddermasker

3. Blue Lagoon: entree met drankje, handdoek en moddermasker

Geniet van de wereldberoemde Blue Lagoon en met dit ticket voor het 'Comfortpakket' heb je toegang tot de legendarische wateren, inclusief gebruik van een handdoek en een silica-moddermasker. Ervaar de diepe ontspanning van het nippen aan een gratis drankje terwijl je geniet aan de bar in het water. Loop langs een lavagang van 300 meter naar de ingang van het hoofdcomplex. Ervaar nieuwe dimensies van welzijn die de Blue Lagoon te bieden heeft. Het complex omvat 8.700 vierkante meter geothermisch zeewater en beschikt over een sauna, stoombad, massagewaterval, swim-up bar en maskers Geniet van de mineraalrijke warmte van de Blue Lagoon. Wandel rond, drijf in de geneeskrachtige wateren, socialize of mediteer – ontspan zoals jij dat wilt. Je entree is inclusief een gratis drankje van de swim-up bar. Kies uit sapjes, smoothies, frisdranken en alcoholische dranken. Gebruik het bijgeleverde silica-moddermasker aan de in-water maskerbar en voel hoe je huid weer straalt terwijl het silica – het iconische helende element van de lagune – je reinigt en verstevigt. Ga terug naar de maskerbar om extra maskers te kopen met de andere schatten van de lagune – algen, mineralen of lava.

Vanuit Reykjavik: snorkeluitstap naar de kloof van Silfra

4. Vanuit Reykjavik: snorkeluitstap naar de kloof van Silfra

Beleef een unieke onderwaterervaring en ga snorkelen in de Silfra-kloof tijdens een tour van een halve dag vanuit Reykjavik. Silfra, met meer dan 100 meter zicht onderwater, wordt vaak genoemd als één van de 10 beste duiklocaties ter wereld. Bewonder het schitterende landschap van IJsland tijdens de rit van Reykjavik naar Nationaal park Þingvellir, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Op deze plek snorkel je 45 minuten lang, samen met een gids, en dan keer je terug naar de warmte van het tourbusje en rijd je weer terug naar Reykjavik. Het koude water is smeltwater van een gletsjer die 50 kilometer verderop ligt. Het water stroomt door de lavavelden naar het mooie meer Þingvallavatn. De kloof vormt de grens tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. En hoewel het water te koud is voor het meeste zeeleven, is het onderwaterlandschap prachtig om te zien.

Vanuit Reykjavik: Noorderlicht premiumervaring kleine groep

5. Vanuit Reykjavik: Noorderlicht premiumervaring kleine groep

Je reist vanuit Reykjavik op een zoektocht naar één van de meest spectaculaire natuurverschijnselen van de natuur. Je verwondert je over dit adembenemende zicht, terwijl het noorderlicht door de nachtelijke hemel danst en de hemel verlicht. Je kijkt naar de Aurora Borealis in de duisternis van het IJslandse platteland, tijdens een 4-uur durende excursie die van september tot april plaatsvindt. Als de lichten tijdens de excursie niet zichtbaar zijn, kun je de excursie gratis opnieuw reserveren! De groepsgrootte is maximaal 15 personen, wat een meer intieme ervaring en flexibiliteit oplevert. Je profiteert van meer vrije tijd en spontane ontmoetingen dan mogelijk in een grotere groep. Bij het boeken van deze noorderlichttour krijg je ook toegang tot het Aurora Museum in Reykjavik. De gratis entree is alleen geldig op de dag dat je de tour gedaan hebt op de tijden die worden medegedeeld (via e-mail en op de website). 

IJsland: kleine groepstour naar Lava Cave

6. IJsland: kleine groepstour naar Lava Cave

Verken de fascinerende wereld onder de lavavelden tijdens deze 3 uur durende speleologie-tour. In de buurt van Reykjavik daal je af in een typische IJslandse lavagrot, die je een werkelijk unieke ervaring biedt tijdens je ontdekkingstocht door de donkere en mysterieuze onderwereld. Tijdens je avontuur zul je getuige zijn van curieuze rotsformaties, de overblijfselen van de recente vulkaanuitbarstingen. In de winter is de grot vaak gevuld met sprankelende ijspegels in alle soorten en maten en biedt een aanzicht dat je niet snel zult vergeten. Uitgerust met alle benodigde speleologie-uitrusting, kruip je onder het aardoppervlak en verken je sprookjesachtige gangen en spleten in de grot. Het vertrek uit Reykjavik vindt gegarandeerd dagelijks plaats. Trek geschikte schoenen en handschoenen aan en breng een goed gevoel voor avontuur mee voor deze ongewone reis. Het helpt als je niet bang bent in het donker!

Helikoptertour van 1 uur in IJsland: de geothermische tour

7. Helikoptertour van 1 uur in IJsland: de geothermische tour

Begin uw reis vanaf de binnenlandse luchthaven van Reykjavik, op slechts 5 minuten rijden van het centrum van de stad. Wees klaar om je helikoptervlucht te beginnen met een fantastisch uitzicht over het gebied van Reykjavik en zie hoe het in de verte verdwijnt terwijl je je een weg baant naar kleurrijke bergketens met warmwaterbronnen. Vervolg je reis naar een gebied dat bekend staat om zijn lavavelden en kraters. Grijp de kans om vanuit de helikopter in een krater te kijken en geniet van het uitzicht van bovenaf terwijl je in warmte en comfort zit. Later kun je de energiecentrales van IJsland zien waar IJslanders zo trots op zijn en meer horen over hoe het werkt van je deskundige piloot. Nadat je op een prachtige plek in de buurt van warmwaterbronnen bent geland, kun je adembenemende foto's maken om een herinnering aan je leven vast te leggen! De vlucht eindigt door over Reykjavik te vliegen om een luchtfoto van de stad te geven voordat je terugkeert naar het startpunt, de binnenlandse luchthaven van Reykjavik.

Reykjavik: Perlan - Wonders of Iceland en noorderlichtshow

8. Reykjavik: Perlan - Wonders of Iceland en noorderlichtshow

Bij Perlan leer je het echte IJsland kennen, een eiland geboren uit vuur en ijs. Je voelt de krachten van de natuur en leert hoe IJsland werd gevormd. Onderzoek zeevogels op een levensechte klif en ga op een filmische onderwaterreis rond IJsland. Je verkent 's werelds eerste echte indoor ijsgrot en leert alles over gletsjers bij een interactieve tentoonstelling. Het IJslandse Museum van Natuurgeschiedenis heeft ook een interactieve en boeiende tentoonstelling in Perlan. Daar ontdek je de geheimen van het water in de IJslandse natuur; zijn unieke eigenschappen en het leven erin. Tot slot leun je achterover in een planetarium om op een virtuele reis door de lucht te gaan en het verbazingwekkende noorderlicht het hele jaar door te zien.

Vanuit Reykjavik: toegang tot de Blue Lagoon met vervoer

9. Vanuit Reykjavik: toegang tot de Blue Lagoon met vervoer

Je reis naar een wereldwonder begint in Reykjavík, waar je door een Smartbus wordt opgehaald bij je hotel of pension en naar het busstation Destination Blue Lagoon wordt gebracht. Vanaf daar reis je in 45 minuten met een luxe touringcar naar de Blue Lagoon, en kom je onderweg langs historische lavavelden en de buitenaardse vergezichten van het Reykjanes UNESCO Global Geopark. Bij aankomst loop je door een lavagang van 300 meter naar de ingang van het hoofdcomplex. Na het inchecken ontvang je een handdoek en een elektronisch polsbandje dat fungeert als sleutel voor je kluisje en waarmee je tijdens je verblijf contantloze aankopen kunt doen. Als je eenmaal hebt gedoucht en je zwemkleding hebt aangetrokken, stap je in het legendarische blauwe water. De lagune, die 8.700 m2 aan geothermaal zeewater bevat, laat je kennismaken met nieuwe dimensies van welzijn, en brengt je in harmonie met de transformerende krachten van de natuur. Voel je thuis in de mineraalrijke warmte van de Blue Lagoon en ontdek de geweldige sauna, het stoombad en de massagewaterval en faciliteiten voor versnaperingen en maskers in het water. Wandelen, ronddrijven, genieten, praten, fotograferen, mediteren - de lagune maakt het allemaal mogelijk. Je Blue Lagoon Comfort-ticket omvat ook een gratis drankje naar keuze in de zwembar. Je kunt kiezen uit vruchtensappen, smoothies, frisdranken en sterkere dranken. Ook inbegrepen is een silica-moddermasker bij de maskerbar in het water. Voel hoe de frisheid en glans weer terugkeert op je huid wanneer de silica - het iconische helende element van de lagune - je huid reinigt en versterkt. De maskerbar biedt ook maskers die zijn samengesteld uit andere natuurlijke schatten van de Blue Lagoon: algen, mineralen en lava. Nadat je de verjongende krachten van het water hebt ervaren, kun je het café bezoeken waar je van een verkwikkende, lichte maaltijd, inclusief salade, sandwiches en sushi, kunt genieten. Of maak een wandeling over de wandelpaden om de eeuwenoude lavavelden beter te bekijken. Aan het eind van je ervaring keer je met de bus terug naar Reykjavik, en stap je bij de terminal weer op een Smartbus om bij je accommodatie te worden afgezet.

Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Keriðkrater en Blue Lagoon

10. Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Keriðkrater en Blue Lagoon

Beleef IJslands 2 meest bezochte natuurlijke bezienswaardigheden, de Gouden Cirkel en de Blue Lagoon, binnen een dag met een comfortabele en handige minibus. Je vertrekt vanuit Reykjavik, waarna je eerste stop Nationaal Park Þingvellir is, het punt waar de Euraziatische en Amerikaanse tektonische platen samenkomen. Wandel door dit prachtige gebied met vele meren, waarbij je telkens over de grens tussen twee continenten springt. Je ziet ook de plek waar het eerste IJslandse parlement samenkwam, van 930 tot 1798. Vervolgens ga je verder naar Geysir. Geysir herbergt een aantal geothermale baden, waarin temperaturen worden bereikt tot 200 graden. Het belangrijkste fenomeen in het gebied is het uitbarsten van de Strokkur-geiser, die elke paar minuten kokend water tot 30 meter de lucht in spuwt. In het gebied rond Geysir kun je wat eten, als je wilt, voordat je verder gaat naar Gullfoss, de krachtigste en meest indrukwekkende waterval in IJsland.  Het volgende punt op het programma is de vulkanische krater van de Kerið, die ontstond tijdens een uitbarsting 3000 jaar geleden. Stuur naar het donkerblauwe water in de diepte, dat is omringd door felrode rotsen. Je tour eindigt met een stop bij IJslands meest iconische bezienswaardigheid, de Blue Lagoon. Geniet van het warme, geothermale water en van een inbegrepen moddermasker. Nadat je van het prachtige landschap en het kleurrijke water hebt genoten keer je weer terug naar Reykjavik, met je herinneringen aan IJslands meest voorname natuurlijke pracht.

106 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 7

Veelgestelde vragen over Reykjavik

Welke topattracties zijn een must-see in Reykjavik?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Reykjavik?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Sky Lagoon

Overzicht activiteiten in Reykjavik

Wil je alle activiteiten in Reykjavik ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Reykjavik

Na het lezen van andere beoordelingen besloten we om een kleinere tour te boeken en dat was het zeker waard. We gingen op Valentijnsdag op tournee, het weer was de hele dag gemengd en we betwijfelden of we het geluk zouden hebben om de lichten te zien. Onze gids, Roman (Mundi), was fantastisch. Hij was vol kennis over de Aurora Borealis en wist precies waar de beste plekjes waren. Hij bleef positief over een goede waarneming. We zagen ze heel vaag op het eerste punt, maar pas bij de allerlaatste stop, toen we door een sneeuwstorm waren gereisd en het liep tegen middernacht, vond hij een plek waar de lucht helder was en we zagen allemaal de lichten met het blote oog! Godzijdank voor de volharding van Roman, want ik was klaar om op te geven en naar huis te gaan. Een gezicht dat we nooit zullen vergeten!! Bedankt.

Wat een geweldige avond hebben we gehad gisteravond! Onze chauffeur Roman had van het begin tot het einde de meest aanstekelijke, opwindende energie. Zijn enthousiasme en opwinding voor het achtervolgen van de lichten was geweldig! Vanwege de weersomstandigheden de hele dag hadden we niet veel hoop om de lichten te zien, maar al snel werden we begroet met de meest geweldige show! De helderheid van de aurora voor het blote oog was fascinerend! Een ervaring die we nooit meer zullen vergeten. Het boeken van de premium noorderlichttour was het waard om net dat beetje extra te betalen voor het comfort van een kleinere groep en een luxe busje! We kregen ook wat warme chocolademelk en snacks terwijl we wachtten op de lichten. Bedankt Roman voor de meest onvergetelijke ervaring!

Vanwege het weer werd onze tour twee keer geannuleerd, maar het was gemakkelijk om te boeken. Roman, onze gids was geweldig, hij zorgde ervoor dat we de lichten konden zien. Hij bracht ons naar 3 haltes en we zagen ze bij elke halte. Hij is vermakelijk en zorgt ervoor dat je niets mist. Heel erg bedankt voor een mooie ervaring.

Prachtige excursie, werkelijk heel bijzonder, vooral de fascinerende kleurenpracht

Leuke tour met goede info Erg interessant en heel mooi