Avontuur

IJsland: bustour met noorderlicht vanuit Reykjavik

Activiteitenaanbieder: Northern Lights Bus

IJsland: bustour met noorderlicht vanuit Reykjavik

Activiteitenaanbieder: Northern Lights Bus
Snel uitverkocht Gisteren 13 keer geboekt

Vanaf € 52 per persoon

Snel uitverkocht Gisteren 13 keer geboekt

Beleef een bijzonder natuurfenomeen tijdens een 4 uur durende bustour door IJsland. Laat het kunstmatige licht van Reykjavik achter je en ga op zoek naar het Noorderlicht (Aurora Borealis).

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Duur 4 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Engels
Ophaalservice optioneel
Je wordt tussen 20:30 en 21:00 uur opgehaald als je de tour om 20:30 uur hebt geboekt. Je wordt tussen 20:30 en 21:00 uur opgehaald als je de tour om 20:30 uur hebt geboekt. De ophaalservice vanaf bepaalde hotels en guesthouses en officiële bushaltes in het centrum van Reykjavik is inbegrepen.

Belevenis

Highlights
 • Bekijk de lichten van de Aurora Borealis
 • Ontsnap aan de felle lichten van Reykjavik voor een mooier uitzicht op het Noorderlicht
 • Leer meer over hoe en waarom de dansende lichten in de hemel te zien zijn
 • Gratis toegang tot het Aurora Museum
Volledige beschrijving

Ga mee op een avondtocht om de Aurora Borealis te zien. Hoor fascinerende feiten over het noorderlicht van je gidsen, bezoek het Aurora Museum en ga op zoek om het licht zelf te zien.

Vertrek vanuit Reykjavik om de dansende lichten van de Aurora Borealis te bekijken. Dit fenomeen staat ook bekend als het 'Noorderlicht' en is een van de spectaculairste gebeurtenissen tijdens de wintermaanden. Ga naar de plek waar de meteorologen voorspellen dat je het licht het beste kunt zien. Om het beste uitzicht op de hemel te hebben ga je naar een plek waar zo weinig mogelijk kunstlicht is.

Luister naar informatie over hoe de Aurora Borealis ontstaat als resultaat van de gasdeeltjes in onze atmosfeer die samenkomen met geladen deeltjes van de atmosfeer van de zon. De bestemming varieert van dag tot dag, maar je gaat in ieder geval naar de plek waar je de grootste kans hebt om het werk van moeder natuur te bewonderen.

Omdat de tour afhankelijk is van de weersomstandigheden en er geen garantie kan worden gegeven dat het licht te zien zal zijn, ben je van harte welkom om gratis aan een andere noorderlichttour deel te nemen als er de eerste keer niets te zien was.  Verken het noorderlicht bij het Aurora Museum. De noorderlichttour is inclusief een ticket voor het museum in Reykjavik, geldig op de dag dat je deelneemt aan de tour, vanaf het moment dat je bevestiging krijgt dat de tour doorgaat.

Inbegrepen
 • Avondtocht om de Aurora Borealis te zien
 • Vervoer
 • Professionele gids
 • Toegang tot het Aurora Museum (alleen op de dag van de rondleiding)
 • Gratis toegang tot een andere tour als het noorderlicht niet verschijnt
  Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19

  Je moet deze activiteit online boeken aangezien het loket gesloten is

  Geldende veiligheidsmaatregelen
  • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
  • Je moet afstand houden in de voertuigen
  • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
  Vereisten voor deelnemers
  • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen

  Selecteer deelnemers en datum

  Deelnemers

  Geselecteerde datum

  Trefpunt

  Sluit je aan bij de tour bij bushalte 12, Höfðatorg (bij Þórunnartún). De bus haalt je binnen 30 minuten van de vertrektijd bij deze locatie op.

  Openen in Google Maps ⟶
  Belangrijke informatie

  Wat mee te brengen

  • Comfortabele schoenen
  • Warme kleding

  Goed om te weten

  • Het kan niet gegarandeerd worden dat het Noorderlicht te zien is, ook al gaat de tour door. Het Noorderlicht is een natuurlijk verschijnsel waar de mens geen controle over heeft. De lokale partner heeft geen restitutie voor klanten die hebben deelgenomen aan de tour, maar biedt in plaats daarvan de kans om gratis deel te nemen aan de volgende geplande activiteit Als je IJsland verlaat vóór de volgende geplande tour, biedt de lokale partner je een open ticket voor de komende 3 jaar voor als je teruggaat naar IJsland
  • Deze activiteit is niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar.
  • Gratis toegang tot het Aurora Museum is alleen geldig op de dag van de tour, vanaf het moment waarop je te horen krijgt of de tour doorgaat. Kaartjes voor de tentoonstelling Aurora Reykjavik zijn gratis. Dat betekent dat wanneer je hier geen gebruik van maakt, je geen aanspraak hebt op gedeeltelijke terugbetaling
  • Vergeet niet om je warm te kleden met meerdere lagen. Je kunt lange periodes doorbrengen in koude winterse omstandigheden
  Klantenbeoordelingen

  Gemiddelde beoordeling

  4 /5

  gebaseerd op 2021 beoordelingen

  Beoordelingsoverzicht

  • Gids
   4,5/5
  • Vervoer
   4,4/5
  • prijs / kwaliteit
   4/5
  • veiligheid
   4,5/5

  Sorteer op:

  Soort reiziger:

  Beoordeling:

  Vertrek om 21.30 uur voor het Storm hotel, 3 bussen tegelijk (helaas hadden we de hele oude bus, geen verwarming...). Het team was geweldig. De gids was erg aardig en de bestuurder zeer bekwaam ondanks de sneeuwstorm. We zagen noorderlicht op de weg en daarna op de parkeerplaats waar we stopten. Ze hadden warme chocolademelk en snoep verstrekt, wat erg leuk was. Het was heel erg koud, je moet echt veel bedekken. We hadden de dag ervoor het Noorderlichtmuseum bezocht (toegangsticket inbegrepen in de prijs) om te leren hoe we de camera en telefoon moesten afstellen. Wij raden aan.

  Verder lezen

  7 april 2022

  Daniel de Noorderlicht-fluisteraar maakt er een mooie excursie van. Hij vertelt veel over het ontstaan van het Noorderlicht en houdt de voorspellingen goed in de gaten. We kregen een vuurtje om ons warm te houden en een kop warme chocolademelk. Waren allebei erg welkom, want het is koud en de kans bestaat dat je lang moet wachten. Kleed je extra warm aan! Uiteindelijk kregen wij (na 2 uur wachten) toch het geluk dat het Noorderlicht tevoorschijn kwam. Tips: boek de tour als de hemel helder is (let vooral op de bewolking) en als er geen volle maan is (het moet zo donker mogelijk zijn).

  Verder lezen

  26 januari 2022

  Daniel de "Aurora Wishperer" is een uitstekende gids met veel kennis. Op onze eerste poging gelijk een lucht vol Noorderlicht.. omstandigheden waren perfect op de perfecte locatie. En er werd een vuurtje gestookt om ons warm te houden met als kers op de taart, warme chocolademelk en een ijslands snoepje.

  6 januari 2022

  Product ID: 67019