Reykjavik (Mini)bustours

Reykjavik (Mini)bustours: Onze meest aanbevolen

Vanuit Reykjavik: toegang tot de Blue Lagoon met vervoer

1. Vanuit Reykjavik: toegang tot de Blue Lagoon met vervoer

Geniet van een veilige en betrouwbare transfer tussen het centrum van Reykjavík en de wereldberoemde Blue Lagoon, waarbij je kunt kiezen tussen het comfortpakket en het premium pakket. Beleef de rust van de unieke geothermische, melkachtige blauwe zeewateren, door velen beschouwd als een unieke ervaring en een niet te missen onderdeel van je vakantie in IJsland. Er zijn vele verschillende vertrektijden van en naar Reykjavik, zodat je op jouw eigen tempo kunt verkennen. De Blue Lagoon werd in 1976 gevormd tijdens een operatie in de nabijgelegen geothermische energiecentrale. In de daaropvolgende jaren begonnen mensen in het water te baden en de silicamodder op hun huid aan te brengen. Het staat bekend om zijn herstellende eigenschappen en gezondheidsvoordelen. De Blue Lagoon is omgeven door een bemost lavaveld en biedt een ongelooflijk landschap, met ultramoderne faciliteiten en een buitenaardse sfeer. Kies tussen twee verschillende beschikbare pakketten en neem de tijd om te ontspannen.Daarna keer je terug naar Reykjavik. Jouw retourticket is flexibel/open en kan worden gebruikt voor alle vertrekken vanaf de Blue Lagoon.

Reykjavik: toegang tot de Sky Lagoon met transfer

2. Reykjavik: toegang tot de Sky Lagoon met transfer

Ga gemakkelijk van en naar de Sky Lagoon met transfers naar het stadscentrum vanaf de BSI-terminal inbegrepen. Dompel jezelf onder in het nieuwe geothermische zwembad in Reykjavík. Sky Lagoon is een thermale spa geïnspireerd door zowel de natuur als de lokale cultuur. De dramatische Noord-Atlantische Oceaan strekt zich voor u uit in de infinity pool met uitzicht over het schiereiland Reykjanes en de presidentiële residentie in Bessastadir. Bezoek het turfhuis voor een 7-stappen spa-ritueel, inbegrepen in je toegangsticket. Geniet van een onmisbare unieke spa-ervaring. Sky Lagoon voelt echt als een natuurlijke oase, ver verwijderd van alles wat stedelijk of zelfs menselijk is. Klifmuren, grotten en baaien zijn allemaal ontworpen om de omgeving zowel mooi als natuurlijk te maken, en de donkere texturen benadrukken de rust van de lagune. Dit is absoluut een unieke luxe bestemming. Kies tussen de standaard Pure Pass met gedeelde kleedruimtes of upgrade naar de Sky Pass met privé kleedruimtes en de kenmerkende Sky bodylotion. Als alternatief kunt u het Sky Lagoon-ticket kiezen dat het 7-stappen-spa-ritueel, het gebruik van een handdoek, gedeelde kleedruimtes en ophalen van de cruisehaven van Skarfabakki omvat.

Vanuit Reykjavik: per bus naar lavatunnel Raufarhólshellir

3. Vanuit Reykjavik: per bus naar lavatunnel Raufarhólshellir

Reis per bus vanuit de hoofdstad Reykjavik in ongeveer 30 minuten naar de lavatunnel Raufarhólshellir. Verken na aankomst één van de langste IJslandse lavatunnels, waarvan het plafond in de buurt van de ingang is ingestort, waardoor nu prachtige zuilen van licht te zien zijn. Bewonder het fantastische kleurenspectrum in de tunnelwand, dat wordt veroorzaakt door de verschillende soorten mineralen in het gesteente. Beleef de krachten van de natuur zoals je die nog nooit eerder hebt meegemaakt als je de grot hoort 'praten'. Doe eens wat anders en bezoek een plaats die zo bijzonder is dat die werd geselecteerd als filmlocatie voor de Hollywood-film 'Noah' met Anthony Hopkins.

Reykjavik: hop on, hop off-bustour: 24- of 48-uurs ticket

4. Reykjavik: hop on, hop off-bustour: 24- of 48-uurs ticket

Reykjavik is een moderne, hippe en progressieve stad die tegelijkertijd dicht bij de natuur staat. Daardoor combineert deze het beste van beide werelden. Het is een magische plek om te bezoeken. Je ticket voor 24 of 48 uur geeft je toegang tot de stad door middel van een hop on, hop off-tour met meertalig commentaar aan boord. De berg Esja kijkt uit over de noordelijkste hoofdstad. Op zonnige dagen verschijnt de mystieke gletsjer Snaefellsjokull kristalhelder en lichtblauw aan de westelijke horizon. Bekijk plekken zoals de haven van Reykjavik, het stadhuis, de National Gallery of Iceland, de Hallgrímskirkja en de thermale baden en spa van Laugardalur. De tour komt langs de volgende haltes:  1- Concert- en Congrescentrum Harpa  2 - De oude haven 3 - Viking Maritiem museum 4 - Walvissen van IJsland 5 - Nationaal Museum 6 - Lækjargata 7 - Laugavegur winkelstraat 8 - Reykjavik Kunstmuseum 9 - Hallgrímskirkja 10 - Busstation BSÍ 11 - Perlan 12 - Winkelcentrum Kringlan 13 - Hilton Reykjavik Nordica 14 - Vallei van Laugardalur 15 - Skarfabakki-haven (alleen in de zomer) 16 - Hofdi-huis

Reykjavik: lavagrot, spa en watervallen

5. Reykjavik: lavagrot, spa en watervallen

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, ga je naar het westen naar het historische gebied van Borgarfjörður, een regio die kan worden beschouwd als het decor voor de meeste IJslandse saga's. Eerst bezoek je de vulkanische kraters Grabrok. Slechts een paar meter van de beroemde Ring Road zijn er 3 kraters: Stora (groot) Grabrok, Grabrokarfell en Litla (klein) Grabrok. Deze vormden ongeveer 3400 jaar geleden tijdens massieve uitbarsting het landschap eromheen. Massieve houten trappen leiden naar de top van Stora Grabrok van waaruit je andere kleurrijke kraters, lavavelden en het meer Hreðavatn bewondert. Daarna zie je de grote Hraunfossar, een reeks watervallen verspreid over een afstand van ongeveer 900 meter. Het water stroomt uit de Hallmundarhraun, een lavaveld dat ongeveer 1000 jaar geleden werd gevormd tijdens een massale uitbarsting van een vulkaan die onder een Langjökull-gletsjer lag. Riviertjes die vanuit het lavaveld stromen, creëren één van de meest adembenemende uitzichten in IJsland, en op slechts een paar meter afstand vindt je nog een interessante waterval. Het hoogtepunt van de dag is een bezoek aan een kleurrijke lavagrot van Vidgelmir. De grot is 1600 meter lang en heeft verbazingwekkende kleuren en lavavormingen die op de loer liggen in de diepten van de aarde. Tijdens deze 1,5 uur durende expeditie krijg je de kans om één van de grootste lavagrotten in IJsland te zien, compleet met zijn prachtige lavastalactieten en stalagmieten. In het gebied rond de ingang van de grot kun je je realiseren hoe krachtig vulkaanuitbarstingen kunnen zijn. Tot slot bezoek je de historische site van Reykholt waar je meer te weten komt over de geschiedenis van IJsland en Snorralaug ziet, een kleine hete bron die sinds de 12e eeuw door de lokale bewoners wordt gebruikt. Deze plaats werd voor het eerst genoemd in middeleeuwse geschriften van Snorri Sturluson, de beroemde IJslandse dichter en politicus die daar in bad ging. Nu is Snorralaug slechts een archeologische vindplaats, maar je kunt nog steeds profiteren van de mineralen in de geothermische wateren die koken onder de grond van het Borgarfjordur-gebied.

Van Reykjavik: Northern Lights Experience Private Trip

6. Van Reykjavik: Northern Lights Experience Private Trip

Privé reizen biedt u de mogelijkheid om het noorderlicht te ervaren in een meer exclusieve omgeving, weg van de drukte, voor een meer verhoogde ervaring. Nadat je privégids je heeft opgehaald, nemen ze je mee de stad uit, weg van alle lichtvervuiling, om de perfecte plek voor je te vinden om het noorderlicht op zijn best te ervaren. Locatie is afhankelijk van bewolking en activiteit elke avond. De aurora borealis, algemeen bekend als noorderlicht, is een uitbarsting van gekleurde lichten, die een patroon vormt in de nachtelijke hemel, veroorzaakt door deeltjes van de zon die in wisselwerking staan met het magnetische veld van de aarde. Het zijn natuurlijke fenomenen die het hele jaar door plaatsvinden, maar alleen zichtbaar zijn voor het menselijk oog tijdens de wintermaanden als het donker is. Het noorderlicht is alleen zichtbaar onder de juiste omstandigheden, met gedeeltelijk heldere luchten en duisternis, en omdat het een natuurlijk fenomeen is, kunnen ze onvoorspelbaar en zeer ongrijpbaar zijn. Tijdens de winter houden we de voorspelling voor dezelfde dag nauwlettend in de gaten om de zichtbaarheid voor elke avond te voorspellen. Onze ervaring is gebaseerd op jarenlange beoordeling van gedetailleerde voorspellingsvoorspellingen van bewolking, het weer en zonneactiviteit. Aangezien voorspellingen slechts een voorspelling zijn en het noorderlicht een natuurlijk fenomeen, kunnen waarnemingen ondanks onze inspanningen niet worden gegarandeerd. We proberen altijd alleen naar het noorderlicht te gaan als er gunstige omstandigheden worden voorspeld, om de beperkte tijd van onze gasten tijdens hun bezoek aan IJsland niet te verspillen. Als de zichtbaarheid voor de avond niet gunstig wordt voorspeld, wordt u hiervan op de hoogte gesteld en wordt u aangeboden om een andere avond in te plannen. Als u echter niet in staat bent om opnieuw te plannen, krijgt u het volledige bedrag terug. Ons team van ervaren gidsen doet er alles aan om de ervaring van onze gasten uniek, gastvrij en onvergetelijk te maken voor het leven!

Reykjavik 3-uur durende oudejaarsavondvuurtour

7. Reykjavik 3-uur durende oudejaarsavondvuurtour

Oudejaarsavond in Reykjavík wordt gevierd met vuurwerk en vreugdevuren, en lokale bewoners verzamelen zich rond verschillende vreugdevuren die overal in de stad te vinden zijn. Deze festiviteiten vinden hun oorsprong in de Middeleeuwen toen mensen vreugdevuren maakten om de oude dingen te verbranden die ze niet langer nodig hadden. De traditie is bewaard gebleven, maar tegenwoordig verzamelen IJslanders zich gewoon rond de vreugdevuren om te zingen en symbolisch het oude jaar te verbranden. Deze unieke 3-uur durende tour maakt het voor jou mogelijk om dit feest met de IJslanders te beleven. Het is een spectaculair gezicht dat je niet mag missen als je in IJsland bent in deze feestelijke tijd van het jaar! Houd er rekening mee dat deze tour elk jaar alleen beschikbaar is op oudejaarsavond.

Reykjavik: sightseeing in de stad per minibus

8. Reykjavik: sightseeing in de stad per minibus

Bezoek de belangrijkste plekken in de stad en de omliggende plaatsen. Bezoek de presidentiële residentie in Bessastadir en de plaats Hafnarfjörður, waar je leert hoe het "verborgen volk" en de mensen in harmonie samenleven. Vervolgens bezoek je Reykjavik, waar je geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf het restaurant Perlan, dat op watertanks is gebouwd op de warmwatervoorziening van de stad. Daarna ga je naar het Höfði-huis, waar in 1986 de belangrijke ontmoeting tussen de voormalige Amerikaanse president Ronald Reagan en de voormalige Secretaris-Generaal van de Sovjet-Unie, Michail Gorbatsjov plaatsvond. Vervolgens bezoek je de oude kerk Hallgrímskirkja en het oude stadscentrum. Je zult merken dat het IJslandse parlement, Alþingi, en het stadhuis hier gevestigd zijn. De laatste stop van de dag brengt je naar de sport- en recreatiegebied in Laugardalur. Hier kun je het indrukwekkende, geothermisch verwarmde buitenzwembad verkennen en de sculpturen van Asmundur Sveinsson ontdekken.

De Golden Circle & Hop on - Hop off combi-deal

9. De Golden Circle & Hop on - Hop off combi-deal

Maak kennis met de IJslandse natuur en de stad Reykavík. Deze combo-deal begint met een 8-uur durende Golden Circle, waar je drie van de beroemdste bezienswaardigheden van IJsland bezoekt en leert over het kweken van pesticidenvrije tomaten met geothermisch water, en daarna kun je Reykjavík op je eigen gemak gaan verkennen op de Reykjavík Sightseeing Hop Op Hop Off-bus. In het geothermische gebied van Geysir kun je de geiser Strokkur elke 4-8 minuten een kolom water tot 30 meter de lucht in zien schieten. De Gullfoss-waterval is een trapsgewijze waterval, gecreëerd door de gletsjerrivier Hvítá, en tuimelt en stort in een spleet van ongeveer 32 m diep. Bezoek het historische en geologische wonder Þingvellir National Park, waar de Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen met een snelheid van enkele centimeters per jaar uit elkaar trekken. Bezoek daarnaast het Friðheimar glastuinbouwcentrum, waar je leert over de magie achter het kweken van heerlijke, pesticidevrije tomaten met behulp van aardwarmte die IJsland in overvloed heeft. Kom 's middags terug in Reykjavík. U kiest de datum en tijd waarop u Reykjavík wilt gaan verkennen in onze Reykjavík Sightseeing Hop On - Hop Off bus.

  • Rondleidingen
  • Combi-aanbiedingen
  • Hop on, hop off-tours
  • Privétours
9 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Reykjavik

Welke topattracties zijn een must-see in Reykjavik?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Reykjavik?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Black Sand Beach, IJsland

Sitemap Reykjavik

Wil je alle activiteiten in Reykjavik ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Reykjavik

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 20.245 beoordelingen

De blauwe lagune blijft een van mijn favoriete plekken in IJsland, georganiseerd door deze gemakkelijke gids. Bus bij de BSI (Reykjavik busstation) met dienstregeling aan de balie, u kunt de bus vroeg nemen en de hele dag blijven en met de laatste bus vertrekken.

Zo fijn. Echt genieten. En enorm goed geregeld. Super. Mooie omkleedruimte, fijne douches, onwijs schoon. Bar in het water. Water is heerlijk. Genieten. Terwijl het boven water brrrr koud is. Zalig.

prachtige tunnel, gids die zichzelf goed uitlegde en erg aardig was (gids van 25/09 om ongeveer 14:00 uur). Uitstekende transportservice ex zeer aardige chauffeur

Excursie en combi para pocas personas excelente. Lugares excepcionales y guia (Jonas) excepcional también. De alt profesionalismo

Echt een fantastische dag gehad, onvergetelijk. Onbeschrijvelijk. Wel duur