Kies data

Reykjavik Musea & tentoonstellingen

Reykjavik Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

IJsland: bustour vanuit Reykjavik met Noorderlicht

1. IJsland: bustour vanuit Reykjavik met Noorderlicht

Ga mee op een avondtour op zoek naar de Aurora Borealis. Luister naar fascinerende feiten over het Noorderlicht van de gidsen, bezoek het Aurora Museum en ga op zoek om het licht met eigen ogen te zien. Vertrek vanuit Reykjavik om de dansende lichten van de Aurora Borealis te bekijken. Dit fenomeen staat ook bekend als het 'Noorderlicht' en is een van de spectaculairste gebeurtenissen tijdens de wintermaanden. Ga naar de plek waar de meteorologen voorspellen dat je het licht het beste kunt zien. Om het beste uitzicht op de hemel te hebben ga je naar een plek waar zo weinig mogelijk kunstlicht is. Luister naar informatie over hoe de Aurora Borealis ontstaat als resultaat van de gasdeeltjes in onze atmosfeer die samenkomen met geladen deeltjes van de atmosfeer van de zon. Profiteer van een route met stops om naar buiten te gaan en foto's te maken. De bestemmingen variëren van dag tot dag, maar je gaat in ieder geval naar de plek waar je de grootste kans hebt om het werk van moeder natuur te bewonderen. Omdat de tour afhankelijk is van de weersomstandigheden en er geen garantie kan worden gegeven dat het Noorderlicht te zien zal zijn, ben je van harte welkom om gratis aan een andere Noorderlicht-tour deel te nemen als er de eerste keer niets te zien was.  Verken het Noorderlicht bij het Aurora Museum. De Noorderlicht-tour is inclusief een ticket voor het museum in Reykjavik, geldig op de dag dat je deelneemt aan de tour, vanaf het moment dat je de bevestiging krijgt dat de tour doorgaat.

Vanuit Reykjavik: Noorderlicht premiumervaring kleine groep

2. Vanuit Reykjavik: Noorderlicht premiumervaring kleine groep

Je reist vanuit Reykjavik op een zoektocht naar één van de meest spectaculaire natuurverschijnselen van de natuur. Je verwondert je over dit adembenemende zicht, terwijl het noorderlicht door de nachtelijke hemel danst en de hemel verlicht. Je kijkt naar de Aurora Borealis in de duisternis van het IJslandse platteland, tijdens een 4-uur durende excursie die van september tot april plaatsvindt. Als de lichten tijdens de excursie niet zichtbaar zijn, kun je de excursie gratis opnieuw reserveren! De groepsgrootte is maximaal 15 personen, wat een meer intieme ervaring en flexibiliteit oplevert. Je profiteert van meer vrije tijd en spontane ontmoetingen dan mogelijk in een grotere groep. Bij het boeken van deze noorderlichttour krijg je ook toegang tot het Aurora Museum in Reykjavik. De gratis entree is alleen geldig op de dag dat je de tour gedaan hebt op de tijden die worden medegedeeld (via e-mail en op de website). 

Reykjavik: walvissen spotten Whales of Iceland-expositie

3. Reykjavik: walvissen spotten Whales of Iceland-expositie

Stap aan boord van je boot in de oude haven van  Reykjavik en vaar naar de baai van Faxaflói. Faxaflói heeft een rijke variëteit aan dieren in het wild, maar je spot meestal dwergvinvissen, witsnuitdolfijnen, bruinvissen en bultruggen. Stel je deskundige gids vragen en ze zullen je graag beantwoorden.  Je bezoekt ook de Whales of Iceland-tentoonstelling. De tentoonstelling toont 23 levensgrote modellen van alle walvissoorten in IJslandse wateren. Dompel jezelf onder in de tentoonstelling met virtual reality-headsets, informatiestands, audiogidsen en video's. Pak na de tentoonstelling een kopje koffie en gebak in het café en ontspan in de dromerige ambiance van de tentoonstelling. Whales of Iceland biedt elke dag twee live rondleidingen aan, beschikbaar om 10:30 uur en 13:30 uur. Dit is gratis voor alle tickethouders. Opmerking: je kunt de volgorde kiezen waarin je deze twee activiteiten uitvoert.

Vanuit Reykjavik: walvissen spotten per RIB-boot

4. Vanuit Reykjavik: walvissen spotten per RIB-boot

Klim aan boord van een stevige opblaasbare boot (RIB) uitgerust met speciale schokdempende stoelen voor een soepele rit. Je zoekt walvissen en ander zeeleven in het wild. Reis aan boord van de 12-meter lange boot om extra dicht bij de walvissen te komen op een manier die veilig is voor passagiers en de dieren. Je profiteert van warme drijfpakken, reddingsvesten, handschoenen en zwembrillen om je knus en veilig te houden, en maakt gebruik van de diensten van een ervaren gids die informatie over de dieren en de baai in het Engels verstrekt.  Je passeert het eiland Akurey om tijdens de zomer op zoek te gaan naar schattige papegaaiduikers. Zie hun nesten langs de kust tijdens hun broedseizoen. Daarna ga je naar de baai op een snelle en spannende rit met de wind in je haar. Bereik een comfortabele kruissnelheid van 32 knopen met voldoende tijd in de voedselgebieden. Neem vervolgens een schilderachtige route terug langs de kust van Reykjavik en maak prachtige foto's voordat je aan land aankomt.

Reykjavik: noorderlicht-fototour & Aurora Center-ticket

5. Reykjavik: noorderlicht-fototour & Aurora Center-ticket

Zoek naar het noorderlicht op de meest pittoreske locaties in Reykjavik. Verken het Aurora Center voor een diepgaande inleiding tot dit unieke fenomeen en leer hoe u de lichten het beste kunt vastleggen met uw camera van vakkundig opgeleide gidsen. Begin de tour met een exclusief bezoek aan het Aurora Center Reykjavik om een voorproefje te krijgen van wat er later op de avond gaat komen. Laat u met behulp van interactieve en informatieve displays door uw gidsen kennismaken met de wetenschap, mythologie en geschiedenis achter de lichten. Stel je camera's vooraf in voor de reis die voor je ligt en ga verder naar de meest exclusieve locaties voor perfecte noorderlichtfoto's. Het team zal overdag hard werken om de perfecte sites te vinden op basis van de weergegevens voor die avond. Ontvang tijdens de tour hulp en begeleiding bij het fotograferen van het noorderlicht om ervoor te zorgen dat je geen enkel moment mist om de aurora-lichten zo goed mogelijk vast te leggen. Bovendien maakt uw gids ook foto's om met de groep te delen. Blijf warm met warme chocolademelk en geniet van de prachtige winterse achtergrond van de opmerkelijke plekken tijdens de reis tijdens deze onvergetelijke fotografie-ervaring. Profiteer van een kleine groepsreis met maximaal 18 passagiers, zodat u een intieme ervaring krijgt en dat uw gids voldoende tijd heeft om iedereen te helpen.

Reykjavik: tour langs lavagrot, spa en watervallen

6. Reykjavik: tour langs lavagrot, spa en watervallen

Nadat je bij je accommodatie bent opgehaald, reis je in westelijke richting naar het historische gebied van Borgarfjörður, een regio die kan worden beschouwd als het decor van de meeste IJslandse sagen. Eerst bezoek je de charmante Glanni-waterval en het geothermisch gebied Deildartunguhver. Daarna zie je de grote Hraunfossar, een reeks watervallen verspreid over een afstand van ongeveer 900 meter. Het water stroomt uit de Hallmundarhraun, een lavaveld dat ongeveer 1000 jaar geleden werd gevormd tijdens een massale uitbarsting van een vulkaan die onder een Langjökull-gletsjer lag. Riviertjes die vanuit het lavaveld stromen, leveren één van de meest adembenemende uitzichten van IJsland op. En op slechts een paar meter afstand vind je nog een interessante waterval.  Het hoogtepunt van de dag is een bezoek aan een kleurrijke lavagrot van Vidgelmir. De grot is bijna 1.600 meter lang en heeft verbazingwekkende kleuren en lavaformaties die in de diepte schuilen. Het gebied rond de ingang van de grot doet je beseffen hoe krachtig uitbarstingen van vulkanen kunnen zijn. Tot slot bezoek je de historische plek Reykholt waar je meer te weten komt over de geschiedenis van IJsland en Snorralaug ziet, een kleine warmwaterbron die sinds de 12e eeuw door de lokale bewoners wordt gebruikt. Deze plaats werd voor het eerst genoemd in middeleeuwse geschriften van Snorri Sturluson, de beroemde IJslandse dichter en politicus die daar ging baden.

Reyjkavik: toegang tentoonstelling Whales of Iceland

7. Reyjkavik: toegang tentoonstelling Whales of Iceland

Bezoek de grootste tentoonstelling van zijn soort in Europa bij de Whales of Iceland Exhibition. Zie 23 modellen van walvissen uit de wateren rond IJsland op ware grootte. Breng een paar uur door bij de tentoonstelling in krijg een nieuw perspectief op en een grotere waardering voor deze majestueuze dieren. Maak een ontspannen wandeling van 20 minuten - of een korte rit - vanuit het hart van Reykjavík naar de haven. Bij aankomst bij Whales of Iceland kun je spelen met interactieve displays en vind je gedetailleerde informatie over 23 soorten zeezoogdieren. Bewonder de Leviathan van de zee bij een model van een blauwe vinvis dat bijna zo lang is als een basketbalveld. Leer meer over de narwal, de “Eenhoorn van de Zee,” en zie de “hoorn” of “slagtand”, die eigenlijk een langgerekte tand is. Wandel tussen de modellen van beloega's, bultruggen, dwergvinvissen en orka's.  Doe uitgebreide kennis op over de zeezoogdieren rond IJsland met een audiogids. Bezoek de Fin Whale Room om meer te leren over de bedreigingen die walvissen teisteren en wat we kunnen doen om ze op te lossen. Mis ook de film Sonic Sea niet, die dagelijks word vertoond om 11:00 en 15:00 uur. Iedereen met een ticket is welkom om mee te gaan met een rondleiding in het Engels om 10:30 en 13:30 uur. Op weg naar buiten stop je bij het Whale Cafe voor een drankje en een hapje onder de walvissen.

Reykjavik: walvissen spotten bij middernachtzon

8. Reykjavik: walvissen spotten bij middernachtzon

Een van de beste plaatsen om walvissen te spotten bevindt zich voor de kust van Reykjavik, waar de oceaanstromingen uitstekende omstandigheden creëren om met deze mysterieuze wezens kennis te maken. Je klimt aan boord van een walvisspotboot die wordt geëxploiteerd door het enige milieu-gecertificeerde bedrijf voor het observeren van walvissen in IJsland en maakt een tocht door het zuidelijke deel van de Faxafloi-baai bij middernachtzon gedurende de zomermaanden. Tijdens de 3,5 uur durende ervaring zie je walvissen zoals de speelse dwergvin en een veelvoud van zeevogels, dolfijnen en bruinvissen. De walvissen zijn te zien op meer dan 95% van de zomerexcursies, vaak zelfs op een paar meter van de boot. Om ervoor te zorgen dat de walvissen niet gestoord worden, vaar je met een constante snelheid richting hun leefgebied. Dit is onderdeel van een duurzaamheidsbeleid, waarbij geprobeerd wordt om oliegebruik en vervuiling zoveel mogelijk te minimaliseren. De gidsen hebben een uitgebreid trainingsprogramma doorlopen en verschaffen op een leuke manier waardevolle informatie over de natuur en het landschap. Aangezien het succesvol spotten van walvissen een teamprestatie is, werkt de bemanning nauw samen met de passagiers, zodat je zelf actief onderdeel wordt van de ervaring.

Reykjavik: Aurora Reykjavik toegangsticket

9. Reykjavik: Aurora Reykjavik toegangsticket

Ontdek het noorderlichtcentrum van Aurora Reykjavík en het educatieve en inspirerende centrum waar het magische noorderlicht altijd te zien is. Verken eerst de tentoonstellingen waar je over de aurora kunt lezen door verhalen en legendes van over de hele wereld, leer over de wetenschap achter dit verbazingwekkende fenomeen en bekijk spectaculaire Noorderlichtfotografie van topfotografen uit IJsland. Ga vervolgens naar de bioscoop waar je een fantastische 4K time-lapse-film van de Aurora Borealis kunt bekijken. Geprojecteerd op een 7-meter breed scherm, kunt u achterover leunen in zitzakken of zelfs op een groot wollen tapijt gaan liggen terwijl u geniet van deze 30 minuten durende film. Bewonder de oogverblindende vertoningen van aurorale activiteit die overal in IJsland is vastgelegd, begeleid door ontspannende muziek. Zet vervolgens je virtual reality-bril op om 's werelds eerste 360 ° -film te bekijken van filmpjes vastgelegd op de meest opwindende plaatsen van IJsland, zoals op de Langjökull-gletsjer of aan de rand van Goðafoss, de waterval van de goden. Aurora Reykjavík is een geweldig alternatief als het noorderlicht niet zichtbaar is tijdens uw verblijf in IJsland. Het wordt ook ten zeerste aanbevolen om het centrum te bezoeken om je eigen noorderlichtavontuur te beginnen. Een heel team van enthousiasten van Northern Lights verwelkomt u elke dag van 9.00 tot 21.00 uur en deelt deskundige tips over de beste plaatsen om te bezoeken en de voorspelling. Er is zelfs een speciaal uitgeruste fotocabine waar u kunt leren hoe u de instellingen van uw camera kunt aanpassen als u zelf een poging wilt doen om een beeld van het scherm vast te leggen. Zorg ervoor dat je voor je vertrekt een gratis kopje koffie neemt in de cadeauwinkel van Northern Lights Centre.

Reykjavik: boottocht noorderlicht met plan B

10. Reykjavik: boottocht noorderlicht met plan B

Vaar weg vanuit de oude haven van Reykjavik voor een fantastische en unieke ervaring, op jacht naar het beroemde noorderlicht. Je deskundige gids verheldert de wetenschappelijke feiten over dit verbazingwekkende natuurlijke fenomeen, deelt verhalen en mythen over de lichten en beantwoordt al je vragen. Houd er rekening mee dat je nooit  garantie hebt om de lichten te zien tijdens de tour.  Hier is de bonus: in het geval dat de tour moet worden uitgesteld door de bewolking, is er een plan B. Een andere activiteit wacht op je! Je gaat naar de tentoonstelling Whales of Iceland in Grandi, slechts enkele minuten van de haven, waar een gids je meeneemt op een rondleiding door de tentoonstelling. Je ziet walvismodellen op ware grootte en speelt met leuke en interactieve technologie. Na de tentoonstelling, waar een fascinerende video van 25 minuten bij zit, sluit je de avond af met een drankje van het huis én een gratis ticket om de noorderlicht-boottocht opnieuw te proberen op de eerstvolgende beschikbare datum. Houd er rekening mee dat voor deze tour geen restitutie mogelijk is, omdat een avontuur hoe dan ook is gegarandeerd.

  • Toegangstickets
  • Privétours
  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
15 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Reykjavik

Welke topattracties zijn een must-see in Reykjavik?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Reykjavik?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Sky Lagoon

Overzicht activiteiten in Reykjavik

Wil je alle activiteiten in Reykjavik ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Reykjavik

WE ZAG DE DAGERAAD EN HET WAS GEWELDIG! We verlieten Reykjavík en gingen naar het Pvingellir National Park-gebied om het noorderlicht te zien (de gids zei dat dit op basis van het weer de meest waarschijnlijke plaats was waar ze zouden kunnen verschijnen). We hebben 3 verschillende stops gemaakt en vanaf de eerste kon je het licht al zien maar vrij zwak.Net toen we op het punt stonden de laatste halte te verlaten, rond 1 uur 's nachts ging het licht uit, we stapten allemaal uit de bus en renden om haar te fotograferen. De aurora bewoog en veranderde constant van positie. De gids Daniel was erg behulpzaam, legde uit hoe we de aurora het beste konden fotograferen, bood ons warme chocolademelk aan en stak een vuur aan om ons op te warmen. De excursie duurde langer dan verwacht, we keerden om 3 uur terug naar het hotel, maar het was het echt waard. Een van de beste ervaringen ooit!!!

Het was geweldig!!! Gids gaf veel informatie over noorderlicht en gemoedelijk. Het weer was fantastisch, we konden ongeveer 2 uur naar het noorderlicht kijken. Al met al was het goed!! Ophalen was op tijd, ophaallocatie was correct !! Ik raad aan om 9.30 uur slot ha noorderlichtactiviteit te boeken tussen 20.00 - 14.00 uur.

Ondanks een chaotische start bij de bushalte (een beetje ongeorganiseerd maar toch hilarisch!) en het niet zien van de lichten, was onze gids zeer deskundig en het was geweldig om van hem te leren. De nachtelijke hemel was absoluut prachtig en het was hoe dan ook een geweldige ervaring. Bedankt!

Our guide Heidi and driver Halle were very kind people and the tour was an amazing experience! We drove around for quite some time without seeing anything, but suddenly in the last hour there were Northern Lights everywhere! It truly was spectacular. And the hot chocolate was delicious!

Last minute de reis geboekt en we na een uurtje hebben we het noorderlicht gezien. We bleven lang genoeg om veel foto’s te maken en achteraf konden we lekker opwarmen met een kop chocolademelk