Kies data

Reykjavik Nationale parken

Reykjavik Nationale parken: Onze meest aanbevolen

Reykjavik: dagtour Golden Circle met Kerið-krater

1. Reykjavik: dagtour Golden Circle met Kerið-krater

Bekijk het beste van het zuidwesten van IJsland tijdens een 8 uur durende Golden Circle-tour per bus vanuit Reykjavik. Bezoek het spectaculaire Geysir-gebied en de waterval Gullfoss. Ontdek waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische platen samenkomen in Nationaal park Þingvellir. Je reist naar het geothermische gebied van Geysir. Verwonder je over de actieve geiser van Strokkur die iedere 8 minuten stomend water 30 meter hoog de lucht in spuit. Vervolgens ga je naar de Gullfoss-waterval, een van de meest iconische bezienswaardigheden van IJsland. Voel de nevel van de gletsjerrivier Hvítá terwijl het water naar beneden klettert in een 32 meter diepe kloof. Dan reis je door naar Nationaal park Þingvellir, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen ieder jaar een paar centimeter uit elkaar drijven. Þingvellir behoort sinds 2004 tot Werelderfgoed van UNESCO vanwege de culturele waarde, en je vindt er een prachtige vallei en de Rock of Law, het eerste parlement van de Vikingen. Bewonder de vulkaankrater bij het Kerið-meer en rijd langs de IJslandse boerderijen in het zuiden tijdens de rit rond de Golden Circle, voordat je weer terugkeert naar het oorspronkelijke vertrekpunt in Reykjavik.

Vanuit Reykjavik: Golden Circle, Kerið, & Secret Lagoon

2. Vanuit Reykjavik: Golden Circle, Kerið, & Secret Lagoon

Ga mee met een bustour door de legendarische Golden Circle van IJsland, en geniet van het thermale water van de Secret Lagoon. Verken het zuidwesten van IJsland, inclusief het spectaculaire Geysir-gebied, de waterval Gullfoss, de vulkaan Kerið en Þingvellir Nationaal Park. Nadat je bent opgehaald in het centrum van Reykjavik, is de eerste stop van de dag bij de vulkanische krater Kerið. Hier loop je langs een kronkelend pad rond de top van de krater en daal je vervolgens af in de krater om het meer in het midden te bereiken. Vervolgens ga je naar de Secret Lagoon, waar je 1,5 uur de tijd hebt om te ontspannen in het thermale water en de vredige omgeving te bewonderen. Dan gaat de tocht door naar de actieve warmwaterbron van Strokkur en zie je hoe deze elke 8 minuten 30 meter hoog stomend water spuit. Aangekomen bij de Gullfoss-waterval voel je de nevel van de gletsjerrivier de Hvítá terwijl deze in een 32 meter diepe spleet naar beneden stort. Daarna bezoek je het nationaal park Þingvellir, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tectonische platen elk jaar een paar centimeter verder uit elkaar bewegen. Þingvellir werd in 2004 uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed.

Van Reykjavik: Landmannalaugar & Háifoss Waterval Tour

3. Van Reykjavik: Landmannalaugar & Háifoss Waterval Tour

Bekijk een minder bezocht deel van IJsland met een dagtour van Reykjavik naar Landmannalaugar en Hjálparafoss. Bekijk een prachtige tweeledige waterval, wandel door het natuurreservaat Fjallabak en laat je vermoeide spieren weken in een hete bron. De dag begint met een vlotte en efficiënte ophaalservice in het centrum van Reykjavík. Vertrek in oostelijke richting de stad uit naar de Þjórsárdalur-vallei en stop bij de brullende Hjálparafoss-waterval. Bewonder de twee enorme watervallen die deel uitmaken van de Hjálparafoss-waterval, omlijst door prachtige basaltformaties. Maak een foto van het zwembad aan de voet van de watervallen, dat verlichting en water bood aan vermoeide reizigers uit het noorden. De volgende is de prachtige 122 meter hoge Háifoss-waterval, de op drie na grootste van IJsland. Zijn buurman, Granni, is ook prachtig. Ga vervolgens naar Hnausapollur, een oud kratermeer gevormd door vulkaanuitbarstingen. Bewonder de turkooisblauwe tint van het water voordat je doorgaat naar Landmannalaugar. Betreed het natuurreservaat Fjallabak en rijd door kleurrijke ryolietheuvels, lavavelden en geothermische activiteit. Sluit je aan bij je wandelgids voor een gematigde wandeling door dit prachtige landschap en langs adembenemende vergezichten. Aan het einde van de wandeling laat je je vermoeide voeten weken in een hete bron voordat je op tijd terugkeert naar Reykjavik voor het diner.

Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Keriðkrater en Blue Lagoon

4. Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Keriðkrater en Blue Lagoon

Beleef IJslands 2 meest bezochte natuurlijke bezienswaardigheden, de Gouden Cirkel en de Blue Lagoon, binnen een dag met een comfortabele en handige minibus. Je vertrekt vanuit Reykjavik, waarna je eerste stop Nationaal Park Þingvellir is, het punt waar de Euraziatische en Amerikaanse tektonische platen samenkomen. Wandel door dit prachtige gebied met vele meren, waarbij je telkens over de grens tussen twee continenten springt. Je ziet ook de plek waar het eerste IJslandse parlement samenkwam, van 930 tot 1798. Vervolgens ga je verder naar Geysir. Geysir herbergt een aantal geothermale baden, waarin temperaturen worden bereikt tot 200 graden. Het belangrijkste fenomeen in het gebied is het uitbarsten van de Strokkur-geiser, die elke paar minuten kokend water tot 30 meter de lucht in spuwt. In het gebied rond Geysir kun je wat eten, als je wilt, voordat je verder gaat naar Gullfoss, de krachtigste en meest indrukwekkende waterval in IJsland.  Het volgende punt op het programma is de vulkanische krater van de Kerið, die ontstond tijdens een uitbarsting 3000 jaar geleden. Stuur naar het donkerblauwe water in de diepte, dat is omringd door felrode rotsen. Je tour eindigt met een stop bij IJslands meest iconische bezienswaardigheid, de Blue Lagoon. Geniet van het warme, geothermale water en van een inbegrepen moddermasker. Nadat je van het prachtige landschap en het kleurrijke water hebt genoten keer je weer terug naar Reykjavik, met je herinneringen aan IJslands meest voorname natuurlijke pracht.

Vanuit Reykjavik: Golden Circle & sneeuwscootertour gletsjer

5. Vanuit Reykjavik: Golden Circle & sneeuwscootertour gletsjer

Verken de Gouden Cirkel tijdens deze dagtrip vanuit Reykjavik. Luister naar de fascinerende informatie van je audiogids en bezoek plekken zoals Nationaal park Þingvellir, de Strokkur-geiser en de Gullfoss-waterval. Rijd over de ijsvelden van de Langjökull-gletsjer tijdens een tocht op een sneeuwscooter. Vertrek vroeg vanuit Reykjavik om de ochtendzon mee te pikken en reis in een bus waarin elke zitplaats is uitgerust met een tablet.Gebruik de audiogids met GPS in de bus (beschikbaar in 10 talen) om meer te weten te komen over de bezienswaardigheden die je bezoekt en blijf verbonden dankzij USB-opladers en gratis wifi aan boord van de bus. Bezoek de UNESCO-Werelderfgoedlocatie Nationaal park Þingvellir, waar het langstzittende parlement ter wereld werd gevormd. Ontdek de plaats waar de grote continentale platen van Amerika en Eurasia zo ver uit elkaar gedreven zijn dat er een dramatische vallei ontstaan is, waarvan de randen duidelijk zichtbaar zijn aan de oevers van het grootste meer van IJsland. Ga door naar het gebied rondom de heetwaterbron Geysir, de bron waar het woord 'geiser' van afgeleid is. Voel hoe de grond trilt en zie hoe het hete water elke paar minuten de lucht in schiet vanuit de spuitende geiser Strokkur. Maak een ontspannen wandeling naar de Gullfoss-waterval. Hoor hoe het ijswater van de waterval bulderend 32 meter naar beneden raast, waarbij het trapsgewijs via twee niveaus in een smalle kloof terechtkomt. Bewonder de pure natuur van de centrale hooglanden aan boord van een speciaal ontworpen supertruck. Het voertuig kan dankzij enorme banden over het ruige, besneeuwde terrein rijden. Rijd naar het sneeuwmobielkamp aan de voet van de gletsjer Langjökull. Rijd daarna door over de eeuwige sneeuw en de ijsvelden van een van de grootste gletsjers ter wereld tijdens een tour met een sneeuwmobiel.

Silfra: snorkelen met onderwaterfoto's en ophaalservice

6. Silfra: snorkelen met onderwaterfoto's en ophaalservice

Snorkelen met een wetsuit in de kloof van Silfra, dat als onderdeel van nationaal park Þingvellir op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, is werkelijk een prachtig avontuur door een verborgen natuurschat, met onderwaterzicht tot 100 meter en een haast surrealistische kleurenervaring. Het zuivere water in Silfra behoort tot de puurste en doorzichtigste wateren op deze planeet. Je snorkelavontuur in Silfra vindt plaats tussen twee continenten en eindigt bij een lagune die vaak 'de echte blauwe lagune’ wordt genoemd vanwege de heldere, blauwe kleur van het water. Onder begeleiding snorkelen door het betoverende onderwaterlandschap bij de breuklijn van Silfra is de activiteit bij uitstek voor natuurliefhebbers en avonturiers, in een groep of alleen. Je hebt meer bewegingsvrijheid en kunt duiken door simpelweg je adem in te houden. Je blijft droog dankzij je droogpak, maar je kunt er ook voor kiezen om een wetsuit te dragen, om de natuurlijke koele wateren te kunnen voelen. De gebruikte wetsuits zijn 6 millimeter dik en isoleren het lichaam goed van het koude water.

Vanuit Reykjavik: daguitstap naar schiereiland Snæfellsnes

7. Vanuit Reykjavik: daguitstap naar schiereiland Snæfellsnes

Vertrek vanuit Reykjavik naar het schiereiland Snæfellsnes voor een dagtocht per bus om de natuurlijke schoonheid van IJsland te ervaren. Bewonder het imposante landschap vol vulkanische pieken, zeekliffen, gouden stranden en sprankelende fjorden. Bezoek charmante vissersdorpen zoals Grundarfjordur, Arnarstapi en Hellnar. Bewonder de grootse bergen en vulkanische kraters, waaronder Kirkjufell en Ljósufjöll. Laat je blik over het zwarte zandstrand glijden bij Djúpalónssandur en zie de indrukwekkende gletsjer Snæfellsjökull. Neem de tijd en beleef de imposante omgeving van het schiereiland op je gemak. Je bezoekt een verscheidenheid aan landschappen in een compact gebied dat Jules Verne vereeuwigde in zijn boek 'Naar het middelpunt der aarde'.

Vanuit Reykjavik: Golden Circle & Blue Lagoon, kleine groep

8. Vanuit Reykjavik: Golden Circle & Blue Lagoon, kleine groep

Ga mee met een tour in een minibus langs de Golden Circle met onderweg veel stops bij alle beste locaties. Bekijk natuurfenomenen zoals geisers, watervallen en meren, en kom tot rust in de warmwaterbronnen van de Blue Lagoon. Je bezoekt ook Thingvelir, de plaats waar IJsland werd opgericht. Bekijk de breuklijn op de grens met de Noord-Atlantische plaat, en zie uitbarstingen tot 20 meter hoog bij Strokkur, die elke 3 tot 4 minuten uitbarst. Loop ook even langs de slapende geiser. Vervolgens bezoek je Gullfoss, misschien wel de mooiste van de 30.000 watervallen die IJsland rijk is. Stop voor de lunch voordat je verdergaat naar Kerið, een opvallend kratermeer gevuld met blauwgroen water en omgeven door zwarte en rode hellingen. Sluit de dag af bij de Blue Lagoon en neem een duik in het geothermische water.

Vanuit Reykjavik: dagtrip Jökulsárlón-gletsjerlagune

9. Vanuit Reykjavik: dagtrip Jökulsárlón-gletsjerlagune

Verken de spectaculaire landschappen van het zuiden van IJsland tijdens een sightseeingtour van een hele dag per bus. Je reist af naar de tong van de Jökulsárlón-gletsjerlagune, waar je lokale gids je alles vertelt over de geschiedenis en vorming.van deze grootste gletsjer van Europa. Na het ophalen bij je hotel in Reykjavik rij je langs de zuidkust naar de indrukwekkende gletsjerlagune. Je krijgt meer dan genoeg tijd om de drijvende ijsbergen te aanschouwen en van het schitterende landschap te genieten. Vergeet niet om in het seizoen je ticket voor de boottocht op de Jökulsárlón te reserveren, om de gletsjerlagune van heel dichtbij te kunnen ervaren. Als je van tevoren boekt is je plek gegarandeerd. De Jökulsárlón-gletsjerlagune is de grootste en diepste gletsjerlagune van IJsland. Het ligt aan Breiðamerkurjökull, een gletsjertong van Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Je wordt teruggebracht naar Reykjavik en pauzeert onderweg bij de beeldschone waterval Seljalandsfoss. Ook bezoek je het zwarte strand Diamond Beach, en bij het zuidelijkste dorp van IJsland, Vík í Mýrdal, pauzeer je voor het avondeten.

Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel en noorderlicht

10. Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel en noorderlicht

Zie de wonderen van de Gouden Cirkel en bekijk het noorderlicht op een combitour vanuit Reykjavik. Bekijk de Gullfoss-waterval, de borrelende poelen bij Geysir en de tektonische kloof in Thingvellir National Park. Ga bij het vallen van de avond met een speciale noorderlichtgids op jacht naar het noorderlicht op het platteland. Ervaar het dramatische landschap en de natuurlijke fenomenen van IJsland tijdens een 2-delige combitour, te beginnen met een ochtendtour door de legendarische "Gouden Cirkel." Vertrek vanuit Reykjavik om de 3 iconische natuurlijke schatten van IJsland te bezoeken, waaronder het Þingvellir National Park en de Gullfoss-waterval. Ontdek bij Þingvellir waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische platen van de aarde uit elkaar zijn getrokken en zie bij Geysir hoe het geothermische water en de stoom uit de geiser omhoog spuiten. Bewonder de watervallen van de Gullfoss-waterval, waar een gletsjerrivier 32 meter diep in een kloof dondert. Neem vervolgens een pauze van 3 tot 6 uur en dineer voordat je in de avond op jacht gaat naar het noorderlicht. Zoek bij het vallen van de avond naar het ongrijpbare noorderlicht (Aurora Borealis) in de IJslandse wildernis, afhankelijk van de weersvoorspelling en de zichtomstandigheden. Dit spectaculaire fenomeen is alleen zichtbaar in de wintermaanden en is een van de grootste en meest magische trekpleisters van IJsland.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
  • Privétours
104 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 7

Veelgestelde vragen over Reykjavik

Welke topattracties zijn een must-see in Reykjavik?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Reykjavik?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Sky Lagoon

Overzicht activiteiten in Reykjavik

Wil je alle activiteiten in Reykjavik ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Reykjavik

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 5.906 beoordelingen

Fantastische dag! De Kerid-krater was niet de moeite waard, maar al het andere was geweldig! Enige nadeel was het eigenlijke transport, het was duidelijk dat er een extra rij stoelen was toegevoegd om de capaciteit te vergroten, maar de beenruimte grensde aan belachelijk. Ik ben 1,85 meter lang en het was erg oncomfortabel om je knieën te verpletteren. Mijn zoon is 1,80 meter en moest op zijn zij zitten met de benen naar het eiland gericht. Uiterst moeilijk om zelfs maar de veiligheidsgordels vast te maken als dat mogelijk is met zulke dikke kleding als het - 15 graden. Alleen al om deze reden zou ik de volgende keer van tevoren moeten controleren, want er wordt veel gereden. De Golden Circle is een must

Gids was geweldig in het uitleggen van details, ze was een zeebioloog en was gepassioneerd door het terrein en deze specifieke lange dagtour. We zagen ijsbergen in de lagune en hadden een geduldige chauffeur die ons ook het beste uitzicht op het zwarte zandstrand probeerde te geven. Zou dit bedrijf ten zeerste aanbevelen.

Elias was our guide. What great guide. So much information during the tour, he is a natural storyteller! We learned a lot about Iceland this way. Great driver also, drove us through sudden tiny 'blizzard' as it was nothing

In unieke ervaring!!!! Je kunt niet naar IJsland komen en de gletsjerlagune niet zien.

Alles goed geregeld, prachtige natuur in een dag gezien