Avontuur

IJsland: bustour vanuit Reykjavik met Noorderlicht

Activiteitenaanbieder: Northern Lights Bus
Avontuur

IJsland: bustour vanuit Reykjavik met Noorderlicht

Activiteitenaanbieder: Northern Lights Bus
Snel volgeboekt

Vanaf € 51 per persoon

Snel volgeboekt
Gecertificeerd

Beleef een bijzonder natuurfenomeen tijdens een 4 uur durende bustour door IJsland. Laat het kunstmatige licht van Reykjavik achter je en ga op zoek naar het Noorderlicht (Aurora Borealis).

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren en krijg al je geld terug
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel — boek nu en betaal pas later
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen: bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie
Duur 4 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de starttijden te zien
Tourgids
Engels
Ophaalservice optioneel
De ophaalservice vanaf bepaalde hotels en pensions en officiële bushaltes in het centrum van Reykjavik is inbegrepen.

Je belevenis

Highlights
 • Bekijk het lichtspel van de Aurora Borealis
 • Ontsnap aan de felle lichten van Reykjavik voor een mooier uitzicht op het Noorderlicht
 • Kom meer te weten over hoe en waarom de dansende lichten aan de hemel te zien zijn
 • Gratis toegang tot het Aurora Museum
Volledige beschrijving

Ga mee op een avondtour op zoek naar de Aurora Borealis. Luister naar fascinerende feiten over het Noorderlicht van de gidsen, bezoek het Aurora Museum en ga op zoek om het licht met eigen ogen te zien.

Vertrek vanuit Reykjavik om de dansende lichten van de Aurora Borealis te bekijken. Dit fenomeen staat ook bekend als het 'Noorderlicht' en is een van de spectaculairste gebeurtenissen tijdens de wintermaanden. Ga naar de plek waar de meteorologen voorspellen dat je het licht het beste kunt zien. Om het beste uitzicht op de hemel te hebben ga je naar een plek waar zo weinig mogelijk kunstlicht is.

Luister naar informatie over hoe de Aurora Borealis ontstaat als resultaat van de gasdeeltjes in onze atmosfeer die samenkomen met geladen deeltjes van de atmosfeer van de zon. Profiteer van een route met stops om naar buiten te gaan en foto's te maken. De bestemmingen variëren van dag tot dag, maar je gaat in ieder geval naar de plek waar je de grootste kans hebt om het werk van moeder natuur te bewonderen.

Omdat de tour afhankelijk is van de weersomstandigheden en er geen garantie kan worden gegeven dat het Noorderlicht te zien zal zijn, ben je van harte welkom om gratis aan een andere Noorderlicht-tour deel te nemen als er de eerste keer niets te zien was.  Verken het Noorderlicht bij het Aurora Museum. De Noorderlicht-tour is inclusief een ticket voor het museum in Reykjavik, geldig op de dag dat je deelneemt aan de tour, vanaf het moment dat je de bevestiging krijgt dat de tour doorgaat.

Inbegrepen
 • Avondtour om de Aurora Borealis te zien
 • Professionele gids
 • Stops om foto's te maken
 • Toegang tot het Aurora Museum (alleen op de dag van de rondleiding)
 • Gratis toegang tot een andere tour als het Noorderlicht niet verschijnt

  Selecteer deelnemers en datum

  Deelnemers

  Geselecteerde datum

  Trefpunt

  Ontmoet je gids bij bushalte 12.

  Openen in Google Maps ⟶
  Belangrijke informatie

  Niet vergeten mee te nemen

  • Comfortabele schoenen
  • Warme kleding

  Goed om te weten

  • Het kan niet gegarandeerd worden dat het Noorderlicht te zien is, ook al gaat de tour door. Het Noorderlicht is een natuurlijk verschijnsel waar de mens geen controle over heeft. De lokale partner biedt geen restitutie aan als je aan de tour hebt deelgenomen, maar biedt in plaats daarvan aan om gratis deel te nemen aan de volgende geplande tour. Als je IJsland verlaat voordat de volgende geplande tour plaatsvindt, biedt de aanbieder je een open ticket voor de komende 3 jaar aan, voor als je teruggaat naar IJsland
  • Deze tour is niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar
  • Gratis toegang is alleen geldig op de dag van de tour, vanaf het moment waarop je te horen krijgt of de tour doorgaat. De entreekaartjes voor de Aurora Reykjavik-tentoonstelling zijn gratis. Dat betekent dat wanneer je hier geen gebruik van maakt, je geen aanspraak hebt op gedeeltelijke terugbetaling
  • Vergeet niet om je warm te kleden met meerdere lagen. Je kunt lange periodes doorbrengen in koude winterse omstandigheden
  Klantbeoordelingen

  Gemiddelde beoordeling

  4,1 /5

  gebaseerd op 3193 beoordelingen

  Beoordelingsoverzicht

  • Gids
   4,6/5
  • Vervoer
   4,4/5
  • Dienstverlening
   4,3/5
  • Organisatie
   4,2/5

  Sorteer op:

  Soort reiziger:

  Beoordeling:

  Je gaat met een grote touring car, vol met mede passagiers naar een plek waar ook andere bussen komen. Het is druk maar wel een goede plek om het noorderlicht te zien. We hebben mooie foto’s kunnen maken! Als we nog een keer zouden gaan dan zouden we kiezen voor een kleinere groep. Als je serieus foto’s wilt maken dan moet je je tussen de mensen door wringen en moet je anderen vragen om bijvoorbeeld niet voor je neus te flitsen omdat anders je foto’s niet goed lukken. Ik denk dat je daar met een kleinere groep minder last van hebt!

  Verder lezen

  26 maart 2023

  Our guide Heidi and driver Halle were very kind people and the tour was an amazing experience! We drove around for quite some time without seeing anything, but suddenly in the last hour there were Northern Lights everywhere! It truly was spectacular. And the hot chocolate was delicious!

  26 maart 2023

  Daniel de Noorderlicht-fluisteraar maakt er een mooie excursie van. Hij vertelt veel over het ontstaan van het Noorderlicht en houdt de voorspellingen goed in de gaten. We kregen een vuurtje om ons warm te houden en een kop warme chocolademelk. Waren allebei erg welkom, want het is koud en de kans bestaat dat je lang moet wachten. Kleed je extra warm aan! Uiteindelijk kregen wij (na 2 uur wachten) toch het geluk dat het Noorderlicht tevoorschijn kwam. Tips: boek de tour als de hemel helder is (let vooral op de bewolking) en als er geen volle maan is (het moet zo donker mogelijk zijn).

  Verder lezen

  26 maart 2023

  Product ID: 67019