Wateractiviteit

Reykjavik: walvissen spotten bij middernachtzon

Activiteitenaanbieder: Elding Adventure at Sea

Reykjavik: walvissen spotten bij middernachtzon

Activiteitenaanbieder: Elding Adventure at Sea

Vanaf € 83 per persoon

Je ontmoet walvissen en dolfijnen op een vaart bij middernachtzon van 3,5 uur vanuit Reykjavik en ziet bruinvissen en zeevogels in hun natuurlijke omgeving voor de kust van de hoofdstad. Er is een kans van 95% dat je walvissen zult zien.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Boek nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie.
Duur 3 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Engels
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Je belevenis

Highlights
 • Ontmoet walvissen, dolfijnen en bruinvissen voor de kust van Reykjavik
 • Vaar bij middernachtzon met het enige milieu-gecertificeerde walvisspotbedrijf van IJsland
 • Begin je zoektocht naar dwergvinvissen in de baai Faxaflói
 • Blijf op de hoogte met het online Whale Diary en houd zicht op waarnemingen en weersomstandigheden in het gebied
 • Help mee om de prachtige natuur van IJsland te beschermen en te behouden
Volledige beschrijving
Een van de beste plaatsen om walvissen te spotten bevindt zich voor de kust van Reykjavik, waar de oceaanstromingen uitstekende omstandigheden creëren om met deze mysterieuze wezens kennis te maken. Je klimt aan boord van een walvisspotboot die wordt geëxploiteerd door het enige milieu-gecertificeerde bedrijf voor het observeren van walvissen in IJsland en maakt een tocht door het zuidelijke deel van de Faxafloi-baai bij middernachtzon gedurende de zomermaanden. Tijdens de 3,5 uur durende ervaring zie je walvissen zoals de speelse dwergvin en een veelvoud van zeevogels, dolfijnen en bruinvissen. De walvissen zijn te zien op meer dan 95% van de zomerexcursies, vaak zelfs op een paar meter van de boot. Om ervoor te zorgen dat de walvissen niet gestoord worden, vaar je met een constante snelheid richting hun leefgebied. Dit is onderdeel van een duurzaamheidsbeleid, waarbij geprobeerd wordt om oliegebruik en vervuiling zoveel mogelijk te minimaliseren. De gidsen hebben een uitgebreid trainingsprogramma doorlopen en verschaffen op een leuke manier waardevolle informatie over de natuur en het landschap. Aangezien het succesvol spotten van walvissen een teamprestatie is, werkt de bemanning nauw samen met de passagiers, zodat je zelf actief onderdeel wordt van de ervaring.
Inbegrepen
 • Toegang tot het Whale Watching Centre
 • Warme overalls
 • Gids om de ervaring te verbeteren
 • Wifi aan boord
 • Live optreden van een troubadour
 • Versnaperingen (te koop aan boord)

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Het trefpunt is bij het ticketkantoor van Elding, midden in het centrum van Reykjavik, op slechts 5 minuten loopafstand van het toeristeninformatiecentrum van de stad. Wissel je kaartje in voordat je naar de boten gaat. Ægisgarður 5, 101 Reykjavík, IJsland

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Niet vergeten mee te nemen

 • Warme kleding
 • Wandelschoenen

Goed om te weten

 • In de haven kun je rondkijken in het Whale Watching Centre. Je kunt daar video's bekijken, verschillende skeletten bezichtigen, meer informatie lezen, of souvenirs kopen
 • Met de aanschaf van een ticket voor deze ervaring, draag je bij aan onderzoeksprojecten en milieuvriendelijk en verantwoord toerisme en steun je zelfstandige organisaties voor de bescherming van dieren in het wild
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,2 /5

gebaseerd op 66 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,8/5
 • Vervoer
  4,9/5
 • prijs / kwaliteit
  4,2/5
 • veiligheid
  4,7/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

goed gerunde operatie

We hadden een heerlijke tijd aan boord van de middernachtzon om walvissen te spotten. Van de leuke overall die we allemaal hadden uitgedeeld om te dragen tot de vrouw die op zoek was naar zeeleven en tot slot de muziek toen we de haven weer in gingen, deze reis was geweldig. We zagen meerdere dwergvinvissen, bruinvissen, papegaaiduikers, jan-van-gent en meer. De boot wiegde vanwege hoge golven en sommige mensen voelden zich een beetje ziek, maar het personeel hield het allemaal vrolijk. Ik raad aan.

Verder lezen

3 juli 2018

Geweldige ervaring, zag ook dwergvinvissen, bruinvissen, papegaaiduikers en livemuziek!

Echt genoten van onze reis. Body past geweldig voor de avond, zodat we aan dek konden blijven. Zeer informatieve gids, zag veel zeeleven en leerde over hun leven in IJsland. Bijkomende bonus was een heerlijk kalme zee en de middernachtzon. De live zanger op de terugweg was erg vermakelijk en een leuke verrassing. Ik voelde dat we kregen waar we voor hadden betaald, deze reis ten zeerste aanbevelen.

Verder lezen

27 juni 2017

Fun, interesting and beautiful first night in Reykjavic.

We had perfect Icelandic August weather (55F, clear skies and windy) and a relatively small group of people on the large three story boat. The optional wind proof suits did a good job of cutting the wind and keeping us comfortable. Our guide kept us all in the game of hunting for the glimpse of humpbacks and minke whales. Very knowledgable about the whales and Iceland. Bar drinks and musician on board plus absolutely beautiful views of the late setting sun and Reykjavík harbor made it a great first night on Reykjavík.

Verder lezen

13 augustus 2018

Vertalen

Product ID: 34791