Reykjavik
Snorkelen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Reykjavik Snorkelen: Onze meest aanbevolen

 • De kloof van Silfra: snorkelavontuur in kleine groep

  1. De kloof van Silfra: snorkelavontuur in kleine groep

  Snorkelen in de kloof van Silfra is een unieke en exotische onderwaterervaring. Silfra, met meer dan 100 meter zicht onderwater, wordt vaak één van de 10 beste duiklocaties ter wereld genoemd. Het koude water hier is smeltwater van een gletsjer die 50 kilometer verderop ligt. Het water stroomt door de lavavelden naar het mooie meer Þingvallavatn. De kloof vormt de grens tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. En hoewel het water te koud is voor het meeste zeeleven, is het onderwaterlandschap prachtig om te zien. Bewonder het schitterende landschap van IJsland tijdens de rit van Reykjavik naar nationaal park Þingvellir, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Je snorkelt een uur lang met je gids op deze geweldige plek, keert daarna terug naar de warmte van het tourbusje en rijdt terug naar Reykjavik.

  Het was een mooie ervaring, prachtig onder water. Onze gids was Eliska en ze deed het met veel plezier. We kregen onder het duikpak nog een wetsuit, en het was goed te doen allemaal. Er werden nog foto's gemaakt.

 • Silfra: snorkelen met onderwaterfoto's en ophaalservice

  2. Silfra: snorkelen met onderwaterfoto's en ophaalservice

  Snorkelen met een wetsuit in de kloof van Silfra, dat als onderdeel van nationaal park Þingvellir op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, is werkelijk een prachtig avontuur door een verborgen natuurschat, met onderwaterzicht tot 100 meter en een haast surrealistische kleurenervaring. Het zuivere water in Silfra behoort tot de puurste en doorzichtigste wateren op deze planeet. Je snorkelavontuur in Silfra vindt plaats tussen twee continenten en eindigt bij een lagune die vaak 'de echte blauwe lagune’ wordt genoemd vanwege de heldere, blauwe kleur van het water. Onder begeleiding snorkelen door het betoverende onderwaterlandschap bij de breuklijn van Silfra is de activiteit bij uitstek voor natuurliefhebbers en avonturiers, in een groep of alleen. Je hebt meer bewegingsvrijheid en kunt duiken door simpelweg je adem in te houden. Je blijft droog dankzij je droogpak, maar je kunt er o...

 • Vanuit Reykjavík: Gouden Cirkel met snorkelen in Silfra

  3. Vanuit Reykjavík: Gouden Cirkel met snorkelen in Silfra

  Ervaar de verschillende geothermische landschappen van IJslands legendarische Gouden Cirkel tijdens een tour met een kleine groep vanuit Reykjavik. Luister naar IJslandse muziek terwijl je per minibus naar Nationaal Park Þingvellir reist, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen uit elkaar scheuren. Kijk vol ontzag wanneer je een duidelijk beeld van deze enorme geologische activiteit krijgt. Zie hoe het ijs van IJslands tweede grootste gletsjer smelt wanneer je naar de Gullfoss Waterval gaat. Sta versteld van het uitbarsten van de warmwaterbron in het geothermische gebied van Geysir. Vervolgens kun je snorkelen bij het bijzondere Silfra-kloof, dat als een van de beste duiklocaties ter wereld wordt beschouwd. Zwem tussen tektonische platen in puur, gefilterd gletsjerwater.

  It was simply amazing! Ronan was a good host with alot of knowledge instructions were loud and clear while snorkeling :)

 • Silfra: Leidarendi Lava Caving & Snorkeling Tour met foto's

  4. Silfra: Leidarendi Lava Caving & Snorkeling Tour met foto's

  De combinatie van snorkelen en speleologie geeft je de ultra-ervaring van de IJslandse natuur. Te voet en onder water verken je de verborgen wereld van de lavavelden. De grot die we gaan bezoeken heet Leiðarendi. De 900 meter lange lavabuis biedt unieke rotsformaties, zoals stalactieten en planken. Er kan wat licht kruipen nodig zijn, maar de Leiðarendi-grot heeft een vrij gemakkelijke toegang tot de onderwereldwonderen van de IJslandse lavavelden. Je snorkelt onder het UNESCO-werelderfgoed Þingvellir nationaal park bij de zoetwaterspleet Silfra, een van de beste duikplekken ter wereld. Silfra is op zijn diepst ongeveer 60-63 meter. Silfra is een zoetwaterspleet en je kunt bijna van begin tot eind zien omdat het water zo helder is. Duikervaring is niet nodig, want je snorkelt aan de oppervlakte van de kloof. We bieden alle uitrusting die je nodig hebt en bieden snorkelen in wetsuit en ...

 • Reykjavik: Golden Circle-tour & snorkelen met gratis foto's

  5. Reykjavik: Golden Circle-tour & snorkelen met gratis foto's

  Hoe zit het met het beginnen van de dag met snorkelen in Silfra, een zoetwater-kloof bekend als een van de beste duiklocaties ter wereld en rijd dan rond prachtig IJsland? Probeer dan The Snorkeling and Golden Circle tour. Je kunt kiezen of je snorkelt in een natpak of droogpak. Het verschil zit in een duikpak dat je onder de oppervlakte kunt duiken en meer kunt ontdekken van de wonderen van Silfra, een zoetwaterspleten ongeveer 60 meter diep. Je hebt geen ervaring nodig met duiken of snorkelen. Na het snorkelen wordt u meegenomen op de Golden Circle-tour, de populairste toeristische route in IJsland. Begin bij de Unesco-werelderfgoedlocatie Þingvellir, waar Althing rond 930 werd opgericht. Þingvellir is waar Europa en Amerika elkaar ontmoeten. Je bezoekt ook de geothermische actieve vallei Haukadalur, waar de geiser Geysir en Strokkur zich bevinden, evenals de waterval Gullfoss en de ...

 • Reykjavik: snorkelen bij de Silfrakloof & lavagrot

  6. Reykjavik: snorkelen bij de Silfrakloof & lavagrot

  Deze dagtrip combineert snorkelen met een bezoek aan een lavagrot. Je wordt opgehaald in Reykjavik. Aangezien de weersomstandigheden in IJsland erg variëren tussen de seizoenen, bezoek je 1 van 2 verschillende lavagrotten. Terwijl je de verborgen wereld ontdekt onder een van de lavavelden van IJsland, krijg je de kans om de wonderen te zien die door vulkanische activiteit werden gecreëerd. Je wordt vergezeld van een ervaren gids terwijl je de pracht van de lavatunnel ervaart en alles te horen krijgt over de formatie van de grot. Je tweede avontuur tijdens deze daguitstap is snorkelen in Silfra, maar het programma kan wijzigen. De Silfrakloof is een van de best bewaarde geheimen van IJsland. Het is een buitenaards landschap dat bekend staat om zijn hemelse blauwtinten. Het kristalheldere water in het hart van het historische nationaal park Thingvellir geeft je het gevoel gewichtloos te ...

  Het snorkelen was een fantastische ervaring. Niet koud wat ik wel had verwacht. Onze gids was zeer professioneel, legde het begrijpelijk uit. De lava-grot zag er door de ijspegels bijna sprookjesachtig uit. Ook hier een leuke gids.

 • Golden Circle & Silfra Snorkelen Kleine groepsreis

  7. Golden Circle & Silfra Snorkelen Kleine groepsreis

  Bezoek de beroemde gouden cirkel van IJsland tijdens een 9-uur durende rondrit en snorkel in het kristalheldere water van de Silfra-kloof in het hart van het nationale park Þingvellir. Het verbazingwekkende avontuur begint met een pittoreske rit naar het geothermische gebied van Geysir, de thuisbasis van de enige echte Geysir, waarvoor alle andere zogenaamde geysirs worden genoemd! Kijk hoe de grond gorgelt en borrelt, en superheet water barst met enorme kracht uit de grond. Wandel vervolgens naar de Gullfoss-waterval, de onbetwiste koningin van alle watervallen van IJsland. Zie het water dat twee trappen van lavagelagen afvoert met adembenemende kracht en grootsheid voordat je naar de fascinerende locatie Thingvellir National park rijdt. Þingvellir is het enige UNESCO-Werelderfgoed van IJsland en de oorspronkelijke geboorteplaats van 's werelds oudste parlement, waar de Vikingen zoud...

Sitemap Reykjavik

Wil je alle activiteiten in Reykjavik ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Reykjavik

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 301 beoordelingen

We werden allemaal keurig op tijd opgehaald in een comfortabele bus. Peter of gids zorgde geweldig voor ons en maakte veel foto's tijdens onze excursie. De uitrusting die naast mijn slimme wollen basislaag werd geleverd, hield me warmer dan ik had verwacht, waardoor ik al mijn aandacht kon richten op het prachtige en unieke landschap. De kop warme chocolademelk en koekjes nadat we terug waren op de basis was een smakelijke traktatie. Fantastische baan. Team Arctic Adventures. Ik kan niet wachten om weer met je te snorkelen! Erg bedankt!

We waren met een klein groepje op pad, en het was echt een hele leuke ervaring. Er was voldoende gelegenheid om te highlights te bekijken of om wat te eten/drinken. De gids heeft ons nog gevraagd of we nog een ijsje(!) wilde eten en heeft daarvoor een klein stukje van de route afgeweken. Grappige ervaring om in Ijsland een ijsje te eten. Het snorkelen was zeer goed geregeld en de begeleiding was TOP! Ze hebben leuke foto's van ons gemaakt tijdens het snorkelen. En het ijswater was heerlijk om te drinken :-)

Beveel deze tour ten zeerste aan. Het was verbazingwekkend, zelfs in de ijskoude winter. Het personeel was geweldig en de warme chocolademelk en koekjes na het snorkelen hielpen ook. Ondanks de kou maakten het uitzicht in het water en de helderheid het echt de moeite waard. Als je dit in de winter doet, pak dan veel lagen in !!

Het snorkelen was een fantastische ervaring. Niet koud wat ik wel had verwacht. Onze gids was zeer professioneel, legde het begrijpelijk uit. De lava-grot zag er door de ijspegels bijna sprookjesachtig uit. Ook hier een leuke gids.

Het was een mooie ervaring, prachtig onder water. Onze gids was Eliska en ze deed het met veel plezier. We kregen onder het duikpak nog een wetsuit, en het was goed te doen allemaal. Er werden nog foto's gemaakt.