Kies data

Reykjavik Sporten in de buitenlucht

Reykjavik Sporten in de buitenlucht: Onze meest aanbevolen

IJsland: bustour vanuit Reykjavik met Noorderlicht

1. IJsland: bustour vanuit Reykjavik met Noorderlicht

Ga mee op een avondtour op zoek naar de Aurora Borealis. Luister naar fascinerende feiten over het Noorderlicht van de gidsen, bezoek het Aurora Museum en ga op zoek om het licht met eigen ogen te zien. Vertrek vanuit Reykjavik om de dansende lichten van de Aurora Borealis te bekijken. Dit fenomeen staat ook bekend als het 'Noorderlicht' en is een van de spectaculairste gebeurtenissen tijdens de wintermaanden. Ga naar de plek waar de meteorologen voorspellen dat je het licht het beste kunt zien. Om het beste uitzicht op de hemel te hebben ga je naar een plek waar zo weinig mogelijk kunstlicht is. Luister naar informatie over hoe de Aurora Borealis ontstaat als resultaat van de gasdeeltjes in onze atmosfeer die samenkomen met geladen deeltjes van de atmosfeer van de zon. Profiteer van een route met stops om naar buiten te gaan en foto's te maken. De bestemmingen variëren van dag tot dag, maar je gaat in ieder geval naar de plek waar je de grootste kans hebt om het werk van moeder natuur te bewonderen. Omdat de tour afhankelijk is van de weersomstandigheden en er geen garantie kan worden gegeven dat het Noorderlicht te zien zal zijn, ben je van harte welkom om gratis aan een andere Noorderlicht-tour deel te nemen als er de eerste keer niets te zien was.  Verken het Noorderlicht bij het Aurora Museum. De Noorderlicht-tour is inclusief een ticket voor het museum in Reykjavik, geldig op de dag dat je deelneemt aan de tour, vanaf het moment dat je de bevestiging krijgt dat de tour doorgaat.

Vanuit Reykjavik: Noorderlicht premiumervaring kleine groep

2. Vanuit Reykjavik: Noorderlicht premiumervaring kleine groep

Je reist vanuit Reykjavik op een zoektocht naar één van de meest spectaculaire natuurverschijnselen van de natuur. Je verwondert je over dit adembenemende zicht, terwijl het noorderlicht door de nachtelijke hemel danst en de hemel verlicht. Je kijkt naar de Aurora Borealis in de duisternis van het IJslandse platteland, tijdens een 4-uur durende excursie die van september tot april plaatsvindt. Als de lichten tijdens de excursie niet zichtbaar zijn, kun je de excursie gratis opnieuw reserveren! De groepsgrootte is maximaal 15 personen, wat een meer intieme ervaring en flexibiliteit oplevert. Je profiteert van meer vrije tijd en spontane ontmoetingen dan mogelijk in een grotere groep. Bij het boeken van deze noorderlichttour krijg je ook toegang tot het Aurora Museum in Reykjavik. De gratis entree is alleen geldig op de dag dat je de tour gedaan hebt op de tijden die worden medegedeeld (via e-mail en op de website). 

Reykjavik: IJsland zuidkust & gletsjer sneeuwscootertour

3. Reykjavik: IJsland zuidkust & gletsjer sneeuwscootertour

Tijdens deze dagtour vanuit Reykjavik reizen we langs de majestueuze zuidkust van IJsland naar de Adventure Ground, waar je je opmaakt, op een speciaal aangepaste gletsjertruck springt en geniet van een spannende maar veilige sneeuwscootertocht op de gletsjer. Als de wolken gunstig zijn, is het uitzicht vanaf de top adembenemend. Na de sneeuwscootertocht op de gletsjer komen we terug naar de Adventure Ground waar je kunt genieten van je lunch voordat je terugkeert. Op de terugweg naar Reykjavik stoppen we bij de Skógafoss-waterval, waarschijnlijk de meest gefotografeerde waterval van IJsland, en de Seljalandsfoss-waterval, waar u achter deze prachtige waterval kunt lopen.

Van Reykjavik: Landmannalaugar & Háifoss Waterval Tour

4. Van Reykjavik: Landmannalaugar & Háifoss Waterval Tour

Bekijk een minder bezocht deel van IJsland met een dagtour van Reykjavik naar Landmannalaugar en Hjálparafoss. Bekijk een prachtige tweeledige waterval, wandel door het natuurreservaat Fjallabak en laat je vermoeide spieren weken in een hete bron. De dag begint met een vlotte en efficiënte ophaalservice in het centrum van Reykjavík. Vertrek in oostelijke richting de stad uit naar de Þjórsárdalur-vallei en stop bij de brullende Hjálparafoss-waterval. Bewonder de twee enorme watervallen die deel uitmaken van de Hjálparafoss-waterval, omlijst door prachtige basaltformaties. Maak een foto van het zwembad aan de voet van de watervallen, dat verlichting en water bood aan vermoeide reizigers uit het noorden. De volgende is de prachtige 122 meter hoge Háifoss-waterval, de op drie na grootste van IJsland. Zijn buurman, Granni, is ook prachtig. Ga vervolgens naar Hnausapollur, een oud kratermeer gevormd door vulkaanuitbarstingen. Bewonder de turkooisblauwe tint van het water voordat je doorgaat naar Landmannalaugar. Betreed het natuurreservaat Fjallabak en rijd door kleurrijke ryolietheuvels, lavavelden en geothermische activiteit. Sluit je aan bij je wandelgids voor een gematigde wandeling door dit prachtige landschap en langs adembenemende vergezichten. Aan het einde van de wandeling laat je je vermoeide voeten weken in een hete bron voordat je op tijd terugkeert naar Reykjavik voor het diner.

Vanuit Reykjavik: Golden Circle & sneeuwscootertour gletsjer

5. Vanuit Reykjavik: Golden Circle & sneeuwscootertour gletsjer

Verken de Gouden Cirkel tijdens deze dagtrip vanuit Reykjavik. Luister naar de fascinerende informatie van je audiogids en bezoek plekken zoals Nationaal park Þingvellir, de Strokkur-geiser en de Gullfoss-waterval. Rijd over de ijsvelden van de Langjökull-gletsjer tijdens een tocht op een sneeuwscooter. Vertrek vroeg vanuit Reykjavik om de ochtendzon mee te pikken en reis in een bus waarin elke zitplaats is uitgerust met een tablet.Gebruik de audiogids met GPS in de bus (beschikbaar in 10 talen) om meer te weten te komen over de bezienswaardigheden die je bezoekt en blijf verbonden dankzij USB-opladers en gratis wifi aan boord van de bus. Bezoek de UNESCO-Werelderfgoedlocatie Nationaal park Þingvellir, waar het langstzittende parlement ter wereld werd gevormd. Ontdek de plaats waar de grote continentale platen van Amerika en Eurasia zo ver uit elkaar gedreven zijn dat er een dramatische vallei ontstaan is, waarvan de randen duidelijk zichtbaar zijn aan de oevers van het grootste meer van IJsland. Ga door naar het gebied rondom de heetwaterbron Geysir, de bron waar het woord 'geiser' van afgeleid is. Voel hoe de grond trilt en zie hoe het hete water elke paar minuten de lucht in schiet vanuit de spuitende geiser Strokkur. Maak een ontspannen wandeling naar de Gullfoss-waterval. Hoor hoe het ijswater van de waterval bulderend 32 meter naar beneden raast, waarbij het trapsgewijs via twee niveaus in een smalle kloof terechtkomt. Bewonder de pure natuur van de centrale hooglanden aan boord van een speciaal ontworpen supertruck. Het voertuig kan dankzij enorme banden over het ruige, besneeuwde terrein rijden. Rijd naar het sneeuwmobielkamp aan de voet van de gletsjer Langjökull. Rijd daarna door over de eeuwige sneeuw en de ijsvelden van een van de grootste gletsjers ter wereld tijdens een tour met een sneeuwmobiel.

Silfra: snorkelen met onderwaterfoto's en ophaalservice

6. Silfra: snorkelen met onderwaterfoto's en ophaalservice

Snorkelen met een wetsuit in de kloof van Silfra, dat als onderdeel van nationaal park Þingvellir op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, is werkelijk een prachtig avontuur door een verborgen natuurschat, met onderwaterzicht tot 100 meter en een haast surrealistische kleurenervaring. Het zuivere water in Silfra behoort tot de puurste en doorzichtigste wateren op deze planeet. Je snorkelavontuur in Silfra vindt plaats tussen twee continenten en eindigt bij een lagune die vaak 'de echte blauwe lagune’ wordt genoemd vanwege de heldere, blauwe kleur van het water. Onder begeleiding snorkelen door het betoverende onderwaterlandschap bij de breuklijn van Silfra is de activiteit bij uitstek voor natuurliefhebbers en avonturiers, in een groep of alleen. Je hebt meer bewegingsvrijheid en kunt duiken door simpelweg je adem in te houden. Je blijft droog dankzij je droogpak, maar je kunt er ook voor kiezen om een wetsuit te dragen, om de natuurlijke koele wateren te kunnen voelen. De gebruikte wetsuits zijn 6 millimeter dik en isoleren het lichaam goed van het koude water.

Vanuit Reykjavik/Vik: ijsgrot Katla en tocht met Super Jeep

7. Vanuit Reykjavik/Vik: ijsgrot Katla en tocht met Super Jeep

Je gids haalt je op in Reykjavik of Vik in een Super Jeep en je zult snel een adembenemend uitzicht ervaren terwijl je langs de spectaculaire zuidkust van het land rijdt. Onderweg bezoek je het kleine stadje Vík en neem je vervolgens een afslag naar een landelijke weg die alleen toegankelijk is voor Super Jeep. Je bezoekt de Kötlujökull-gletsjer, waar je de prachtige ijsgrot verkent. Bewonder het interieur van de prachtige ijsgrot met een ervaren gids. Ga terug naar de Super Jeep voor de terugrit naar Reykjavik of Vik. Op de terugweg stop je om de populaire Skógafoss-waterval te bewonderen.

Langjökull: gletsjer-sneeuwscootertocht met gids

8. Langjökull: gletsjer-sneeuwscootertocht met gids

Doe mee aan een opwindend sneeuwscooteravontuur van 1 uur op de Langjökull-gletsjer! De rit brengt je naar de Langjökull-gletsjer in een gespecialiseerde Super-Jeep. Het is op zich al een spannende ervaring. Na aankomst in ons gletsjerbasiskamp, krijgt u een sneeuwscooterpak, handschoenen, bivakmuts en helm voor uw sneeuwscooterrit. Uw professionele gletsjer-sneeuwscootergids laat u vervolgens zien hoe u veilig een sneeuwscooter bedient voordat uw excursie van een uur officieel begint. Langjökull-gletsjer is de thuisbasis van verschillende enorme met ijs gevulde vulkanische kraters, omrand door imposante vulkanen en in het adembenemende IJslandse binnenland. Het uitzicht vanaf de flanken van Langjökull is ongelooflijk. In de verte ligt de Eiríksjökull-gletsjer, de hoogste berg in het westen van IJsland, de koepelvormige Hofsjökull-gletsjer en het Kerlingafjöll-gebergte.

Reykjavik: Rode lava - paardrijtour

9. Reykjavik: Rode lava - paardrijtour

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Reykjavik, word je naar het startpunt van de tour gebracht waar je je paarden zult ontmoeten. Je reis bedraagt tussen de 5-7 kilometer, afhankelijk van de ervaring van de ruiters. Deze tour is geschikt voor beginners en gevorderden. Nadat je bent vertrokken, rijd je over een mooi en glad pad langs de Redhills. Voor groepen met meer ervaren ruiters rijd je door Rauðarvatn. Op beide routes geniet je van natuurlijke ruiterpaden en een prachtige omgeving om te paardrijden, waar je deze vriendelijke IJslandse paarden leert kennen. De totale duur van de tour is 2,5 uur, met een totaal van 1,5-2 uur aan paardrijden. Je krijgt tijdens je tour indien nodig regenkleding mee en er is gratis thee en koffie voor je gemak. Aan het einde van je begeleide tour word je weer teruggebracht naar je accommodatie in Reykjavik.

Vanuit Reykjavik: snorkeluitstap naar de kloof van Silfra

10. Vanuit Reykjavik: snorkeluitstap naar de kloof van Silfra

Beleef een unieke onderwaterervaring en ga snorkelen in de Silfra-kloof tijdens een tour van een halve dag vanuit Reykjavik. Silfra, met meer dan 100 meter zicht onderwater, wordt vaak genoemd als één van de 10 beste duiklocaties ter wereld. Bewonder het schitterende landschap van IJsland tijdens de rit van Reykjavik naar Nationaal park Þingvellir, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Op deze plek snorkel je 45 minuten lang, samen met een gids, en dan keer je terug naar de warmte van het tourbusje en rijd je weer terug naar Reykjavik. Het koude water is smeltwater van een gletsjer die 50 kilometer verderop ligt. Het water stroomt door de lavavelden naar het mooie meer Þingvallavatn. De kloof vormt de grens tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. En hoewel het water te koud is voor het meeste zeeleven, is het onderwaterlandschap prachtig om te zien.

  • Rondleidingen
  • Avonturen
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Wateractiviteiten
  • Privétours
142 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 9

Veelgestelde vragen over Reykjavik

Welke topattracties zijn een must-see in Reykjavik?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Reykjavik?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Sky Lagoon

Overzicht activiteiten in Reykjavik

Wil je alle activiteiten in Reykjavik ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Reykjavik

WE ZAG DE DAGERAAD EN HET WAS GEWELDIG! We verlieten Reykjavík en gingen naar het Pvingellir National Park-gebied om het noorderlicht te zien (de gids zei dat dit op basis van het weer de meest waarschijnlijke plaats was waar ze zouden kunnen verschijnen). We hebben 3 verschillende stops gemaakt en vanaf de eerste kon je het licht al zien maar vrij zwak.Net toen we op het punt stonden de laatste halte te verlaten, rond 1 uur 's nachts ging het licht uit, we stapten allemaal uit de bus en renden om haar te fotograferen. De aurora bewoog en veranderde constant van positie. De gids Daniel was erg behulpzaam, legde uit hoe we de aurora het beste konden fotograferen, bood ons warme chocolademelk aan en stak een vuur aan om ons op te warmen. De excursie duurde langer dan verwacht, we keerden om 3 uur terug naar het hotel, maar het was het echt waard. Een van de beste ervaringen ooit!!!

heel behulpzaam team. rit duurde minder dan 2 u alhoewel er 2,5 u was aangegeven. jammer. paarden waren heel lief en volgzaam. chauffeur was zo lief om ons aan de haven af te zetten zodat we ruim op tijd waren voor de volgende excursie. top team!

Last minute de reis geboekt en we na een uurtje hebben we het noorderlicht gezien. We bleven lang genoeg om veel foto’s te maken en achteraf konden we lekker opwarmen met een kop chocolademelk

Een unieke tour gehad door een fantastisch landschap en ontzettend mooie ijsgrot! Zeker een aanrader

Heeft ons rond veel punten gebracht om het noorderlicht te zien. Warme chocolademelk was heerlijk. ,