Thorsmörk & Eyjafjallajökull dagtour vanuit Reykjavik

Thorsmörk & Eyjafjallajökull dagtour vanuit Reykjavik

Product ID: 27820

Vanaf € 295 per persoon

Tour boeken
Belangrijke Informatie
Duur
9 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Engels

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
 • Reis zuidoostelijk via de bergpas en Hellisheiði Plateau richting Hveragerdi
 • Zie Selfoss; gesticht door Thórir Ásason
 • Bezoek het charmante stadje Hella
 • Ga door het Saga centrum gewijd aan Njal's IJslandse saga
 • Leer over de rijke saga geschiedenis van het zuiden van IJsland
 • Vang een korte glimps van de indrukwekkende Seljalandfoss waterval en loop achter het donderende water
 • Stop aan de voet van Gigjökull gletsjer en wandel over paden in riviervalleien
 • Ontdek de prachtige canyon van Stakkaholtsgjá
Overzicht
Ontdek de vulkaan van Thorsmörk in de spectaculaire Thor vallei in IJsland en de vulkaan Eyjafjallajökull die internationaal aandacht trok toen de erupties in 2010 veel internationale vluchten onmogelijk maakte.
Wat te verwachten
Ontdek de vulkanen van Thorsmörk en Eyjafjallajökull in het zuiden van IJsland en zie de recente lava activiteit van 2010. Ja die vulkaan inderdaad!

Na vervoer vanaf je hotel in Reykjavik (ook verkrijgbaar bij Hveragerdi, Selfoss, Hella en Hvolsvöllur), reis je naar het zuidoosten via de bergpas en Hellisheiði Plateau naar de stad Hveragerdi. Als geothermisch epicentrum zijn de omliggende heuvels vol van actieve fumaroles (stoomopeningen) en is de stad bekend om haar kassen verwarmd met water uit vulkanische warmwaterbronnen.

Je begeeft je snel in het stadje Selfoss die werd gesticht door Thórir Ásason; eerste bekende kolonist van IJsland die beweerde de winter van 873-74 te hebben doorgebracht onder Mt. Ingólfsfell ten westen van de rivier de Ölfusá. Je volgende reisdoel is het charmante stadje Hella gelegen aan de oevers van een van de beste zalm rivieren in IJsland. Ga door de Saga Centre, gewijd aan Njal's saga, en leer dat Zuid-IJsland rijk is aan saga geschiedenis.

Vervolgens ga je van de ringweg richting Thorsmork. Vang een korte glimp van de indrukwekkende Seljalandsfoss waterval die je kunt verkennen op de terugweg. Het is mogelijk om achter de donderende waterval te lopen. Thorsmörk is vernoemd naar de Noorse god Thor en verdient daarmee haar reputatie als de "Vallei van de Goden."

Al snel gaan de wegen over in de ruwe paden van de hooglanden. Op weg met super jeeps is het niet nodig je zorgen te maken. Deze machtige monsters banen hun weg door fjorden en rivieren die onmogelijk zouden zijn in een normale auto. Stop aan de voet van Gigjökull gletsjer voordat je wandelt langs paden en in rivier beddingen. Ontdek de prachtige riviervallei van Stakkaholtsgjá en bewonder de ongelooflijke mix van gletsjers, rotsen en beboste gebieden; het laatste beetje unieke IJsland!
Inbegrepen
 • Gids
Niet inbegrepen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eten en drinken
Annuleringsbeleid
Annuleer tot 1 dag van tevoren voor een volledige terugbetaling
Trefpunt

Je kunt opgehaald worden vanaf Selfoss, Hella en Hvolsvöllur. Geef je hotelgegevens op tijdens het boeken (Openen in Google Maps)

Wat je moet weten
• Annuleringsvoorwaarden: Mountain Taxi vereist een schriftelijke kennisgeving van de opzegging van de reiziger. Als je annuleert vóór de definitieve betaling wordt er de prijs van de aanbetaling in rekening gebracht. Als je 90 tot 45 dagen van tevoren annuleert wordt er 50% van het factuurbedrag in rekening gebracht. Als je 45 dagen of minder van tevoren annuleert wordt er 100% van het factuurbedrag in rekening gebracht.

Vanaf € 295 per persoon

Tour boeken
Onze belofte aan jou
 • Direct boeken met gegarandeerde plekken
 • Altijd beste prijs garantie
Georganiseerd door

Mountain Taxi

Product ID: 27820