Wateractiviteit

Vanuit Reykjavik: walvissen spotten per RIB-boot

Activiteitenaanbieder: Special Tours Iceland

Vanuit Reykjavik: walvissen spotten per RIB-boot

Activiteitenaanbieder: Special Tours Iceland

Vanaf € 140 per persoon

Zoek naar walvissen in hun natuurlijke omgeving tijdens een spannende walvistocht op een stevige rubberboot. Kom in de buurt van de prachtige dieren in de baai van Faxaflói en geniet van een prachtig uitzicht op de kustlijn van Reykjavik.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Boek nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie.
Duur 2 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Engels

Je belevenis

Volledige beschrijving

Klim aan boord van een stijve opblaasbare boot (RIB) die is uitgerust met speciale schokverende stoelen voor een soepelere rit. Ga op zoek naar walvissen en ander zeeleven in het wild. Reis aan boord van de 12 meter lange boot om extra dicht bij walvissen te komen op een manier die veilig is voor passagiers en de dieren. Profiteer van warme drijfpakken, reddingsvesten, handschoenen en veiligheidsbril om u gezellig en veilig te houden, en maak gebruik van de diensten van een ervaren gids die informatie over de dieren en de baai in het Engels zal geven. Stop bij het eiland Akurey om in de zomer schattige papegaaiduikers te zoeken. Zie hun nesten langs de kust tijdens hun broedseizoen. Ga naar de baai voor een snelle en spannende rit met de wind door je haren. Bereik een comfortabele kruissnelheid van 32 knopen en krijg voldoende tijd op de voerplaatsen. Neem vervolgens een schilderachtige route terug langs de kust van Reykjavik. Na je tour kun je een bezoek brengen aan het Whales of Iceland Museum, gelegen in het Grandi-havendistrict van Reykjavik. Hier kun je meer ontdekken over de verschillende walvissoorten van de Atlantische Oceaan, met tentoonstellingen over walvisbiologie, migratie en natuurbehoud.

Inbegrepen
 • Begeleide boottocht
 • Geveerde stoelen voor extra comfort
 • Warme overalls, reddingsvesten, handschoenen en veiligheidsbril
 • Een bezoek aan de broedplaatsen van het papegaaiduikereiland in de zomer
 • Schilderachtige route langs de kustlijn van Reykjavík
 • Ticket voor het Walvissen van IJsland Museum
 • App beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Chinees
 • Eten en drinken
 • Hotel ophaal- en terugbrengservice
Niet geschikt voor
 • Kinderen onder de 10 jaar
 • Zwangere vrouwen
 • Personen onder 130 cm

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Verzamelen bij het ticketkantoor van de activiteitenaanbieder op Aegisgardur 5E, 101 Reykjavik.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Goed om te weten

 • De activiteit is afhankelijk van de weersomstandigheden. De kapiteins nemen op basis van vele jaren ervaring de beslissing om wel of niet te gaan, waarbij ze altijd rekening houden met de veiligheid en het comfort van de passagiers
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,7 /5

gebaseerd op 155 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,8/5
 • Vervoer
  4,8/5
 • prijs / kwaliteit
  4,4/5
 • veiligheid
  4,7/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

De RIB-rit was zo leuk, we vlogen over de zee... letterlijk! En we waren echt comfortabel, geen rugpijn. We konden dwergvinvissen, dolfijnen en de vin en staart van een prachtige bultrugwalvis zien. Geen springen of iets spectaculairs... maar dit is geen dierentuin, het zijn de dieren in het wild, het is echt wat het magisch maakt! We zouden willen dat we langer hadden kunnen blijven ... het vloog voorbij!

Verder lezen

8 september 2022

Leuke ervaring, de teams zijn leuk. Zorg voor handschoenen op de boot. Een beetje teleurgesteld dat ik de walvissen niet wat dichterbij heb kunnen zien. (It's nature after tour) We hadden een beetje moeite om het exacte adres van de ontmoetingsplaats te vinden om onszelf uit te rusten. Verder niets te melden, leuke ontdekking!

15 augustus 2022

We waren er 40 minuten eerder en iedereen was al bezig met het aantrekken van hun pakken. We raden aan om twee lagen te dragen en zeker een muts en handschoenen mee te nemen. Handschoenen en brillen zijn ter plaatse verkrijgbaar. Gelukkig zaten we achterin, dus het was niet zo stormachtig voor ons. Eerst zagen we papegaaiduikers en later een bultrug, een dwergvinvis en veel witsnuitdolfijnen die zelfs baby's bij zich hadden. Rebekka (gids) vertelde ons altijd iets als we stopten om uit te kijken. We hadden het fijn gevonden als ze harder had gesproken. De kapitein, zij en het andere personeel waren erg vriendelijk. Helaas werden we tijdens het wachten op de walvissen steeds misselijk omdat de boot toen veel schommelde. We hadden reispillen geslikt, maar die hielpen ons niet en gaven ons alleen maar meer problemen door de vermoeidheid. We raden ook de ribboottocht aan vanwege het ticket voor het museum :)

Verder lezen

28 juli 2022

Product ID: 151214