Geysir warme bron

Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel en Lavagrotten Dagtour

Product ID: 26042

Vanaf € 162 per persoon

Tour boeken
Belangrijke Informatie
Duur
8 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Live gids
Engels

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
  • Ontdek de fantastische natuurlijke attracties op de Gouden Cirkel-route
  • Bezoek het Nationaal Park Þingvellir, ontdek de Geysir warme bron en zie de indrukwekkende Guffoss waterval
  • Loop door de lavagrotten in de Blue Mountains
Overzicht
Ontdek wat de Gouden Cirkel te bieden heeft en ga op onderzoek uit in de lavagrotten van de Blue Mountains op een dagtour vanuit Reykjavik. De spannende tour neemt je mee naar de Gullfoss waterval, de bron van Geysir en het Nationale Park Þingvellir.
Wat te verwachten
Tijdens deze tour ontdek je de schitterende natuurlijke schoonheid, interessante geschiedenis, ongelofelijke geologische wonderen en fantastische grotten. De tour neemt je mee langs de meest prachtige plekken van Ijsland, naar de grotten in de Blue Mountains, de Gullfoss waterval, de Geysir warme bron en het Nationaal Park Þingvellir.

De tour begint met een ondergronds bezoek aan een enorm lavaveld in de Blue Mountains, waar je kan zien hoe Ijsland ontstaan is. Dit is een ongelofelijke wandeling door een oude ondergrondse lavabuis. Aansluitend op deze adembenemende ervaring, neemt de tour je mee naar Gullfoss, de onomstreden koningin der watervallen in Ijsland. Gullfoss is werkelijk prachtig met water dat met enorme kracht over drie lavalagen stroomt.

Naderhand kun je een lunch kopen bij het Gullfoss Café voordat je doorrijdt naar het geothermale gebied van Geysir, waar de enige echte Geysir warme bron is. Daar bubbelt en gorgelt de aarde met enorme kracht en spuit het water uit de grond met enorme kracht, iets wat je niet snel zal vergeten.

De laatste stop is bij het beroemde Nationaal Park Þingvellir (Parliament Fields), onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst en de originele geboorteplek van de voorloper van het parlement zoals wij dat kennen. Daarnaast is het de plek waar de tectonische platen van Amerika en Europa elkaar ontmoeten en de verzakking is duidelijk te zien. Vanaf het nationale park is het een kleine afstand in de auto terug naar Reykjavík.
Inbegrepen
  • Pick-up in Reykjavik
  • Bezoek aan het Nationaal Park Þingvellir, Geysir, en Gullfoss
  • Grotonderzoek – incl. speleologie uitrusting
Trefpunt

Arctic Adventures kantoor, Laugavegur 11, 101 Reykjavík, Ijsland (Openen in Google Maps)

Wat je moet weten
Mee te nemen: Warme buitenkleding, regenjas en -broek, muts en handschoenen. Goede bergschoenen worden aangeraden (let wel: bergschoenen, regenjas en -broek kunnen gehuurd worden als je dat van tevoren aangeeft).

Het bedraagt 1.000 ISK per artikel om schoenen, jas of broek te huren.

Beschikbaar: 16 september tot 14 mei (afhankelijk van weersomstandigheden en sneeuw).

Vanaf € 162 per persoon

Tour boeken
Onze belofte aan jou
  • Direct boeken met gegarandeerde plekken
  • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (1 beoordeling)

Georganiseerd door

Arctic Adventures

Product ID: 26042