Reykjavik
Vulkaanactiviteiten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Reykjavik Vulkaanactiviteiten: Onze meest aanbevolen

 • Reykjavik: dagtour Gouden Cirkel met krater van Kerid

  1. Reykjavik: dagtour Gouden Cirkel met krater van Kerid

  Bekijk het beste van Zuidwest-IJsland tijdens een 8 uur durende Gouden Cirkel-ervaring vanuit Reykjavik. Bezoek het spectaculaire gebied Geysir en de Gullfoss Waterval. Ontdek waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische platen samenkomen in Þingvellir National Park. Je reist naar het geothermische gebied van Geysir. Verwonder je over de actieve geiser van Strokkur die iedere 8 minuten stomend water 30 meter hoog de lucht in spuit. Vervolg je reis naar een van IJslands grootste bezienswaardigheden: de Gullfoss Waterval (Gouden Waterval). Voel de nevel van de gletsjerrivier Hvítá terwijl het water naar beneden klettert in een 32 meter diepe kloof. Reis daaropvolgend naar het Þingvellir Nationaal Park, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen ieder jaar een paar centimeter uit elkaar drijven. Þingvellir behoort sinds 2004 tot het werelderfgoed van de UNESCO vanwege de ...

  Fantastic day with a nice tour guide and a fantastic view of Iceland and during the trip we learned something about Iceland.

 • Reykjavík: begeleide wandeling van een halve dag naar de vulkaan Fagradalsfjall

  2. Reykjavík: begeleide wandeling van een halve dag naar de vulkaan Fagradalsfjall

  Geniet van een middag- of avondwandeling in de Geldingadalur-vallei, waar lava uit uitbarstende vulkanen stroomt, om getuige te zijn van de Fagradalsfjall-vulkaan. Leer de geschiedenis van de vulkanen van het gebied kennen vanuit je deskundige gids. Laat je ophalen in Reykjavík en ga op een mooie rit, omringd door adembenemende uitzichten op de Fagradalsfjall-vulkaan en de Geldingadallur-vallei. De vulkaan Fagradalsfjall barst voor het eerst in 7000 jaar uit. Eenmaal in de vallei trek je je wandeluitrusting aan en ga je richting de vulkaan om hopelijk wat levende lava te zien stromen. Neem snacks mee en geniet ervan terwijl je naar de spectaculaire natuurshow kijkt. Daarna, terwijl je langs het schiereiland rijdt, zal je gids je vertellen over de geschiedenis van vulkanen in het gebied - veel lang sluimerend, nu bedekt met zachtgroen lavamos.

  Een must-do tijdens je vakantie! Dit was een hele gave ervaring. Het vervoer met de bus is goed geregeld (er werd gestopt bij de supermarkt en toilet voorafgaand aan de hike). De gidsen zijn behulpzaam en enthousiast. De hike was best pittig en zonder goede (stevige) berg/wandelschoenen kom je waarschijnlijk niet tot het eindpunt. De zware wandeling/ klim was het zeker waard. Het is ongelofelijk om de vulkaan voor je te zien uitbarsten. Wij hadden veel geluk dat het op dat moment goed zichtbaar was.

 • Reykjavik: actieve vulkaanwandeling

  3. Reykjavik: actieve vulkaanwandeling

  Laat je ophalen in Reykjavík en ga op pad voor de ervaring van je leven, terwijl je wandelt naar een vulkaanuitbarsting bij Geldingadalur. Ga naar de vulkaanuitbarsting op het schiereiland Reykjanes - waar de eerste vulkanische activiteit in het gebied sinds ongeveer 800 jaar plaatsvindt. De lava die langzaam naar de oppervlakte komt, geeft je de kans om dit verbazingwekkende natuurwonder van dichtbij te ervaren. Onze gids wandelt met je mee naar de vulkaan en vertelt je alles wat je moet weten over de nieuwe Fagradalsfjall-vulkaan. De wandeling duurt ongeveer 1,5-2 uur en heeft een matige moeilijkheidsgraad. Zodra je aankomt, krijg je de kans om de hete stromende lava van de vulkaanuitbarsting te zien. We wandelen rond de vulkaan Fagradalsfjall totdat we de beste locatie hebben gevonden om te zitten en van het uitzicht te genieten, voordat we weer naar beneden gaan.

  It was absolutely amazing to see with the guide! The guide knew a lot about Iceland and had good knowledge about the volcano, so it was totally and very beautiful!

 • Reykjavík: actieve vulkaanwandeling en Blue Lagoon

  4. Reykjavík: actieve vulkaanwandeling en Blue Lagoon

  Geniet van het uitzicht op de bergen bij het Kleifarvatn-meer en maak een geweldige reis naar de vulkaan Fagradalsfjall. Begin je avontuur met ophalen in Reykjavík en ga richting het schiereiland Reykanes. Kijk uit het raam naar een landschap van met mos bedekte lavavelden, geothermische velden, vissersdorpjes, adembenemende kustkenmerken en bergmeren. Verken de warmwaterbronnen onder water en het zwarte basaltstrand van het Kleifarvatn-meer. Wandeling naar de uitbarstende Fagradalsfjall-vulkaan in de Geldingadalur-vallei. Wees getuige van nieuw gevormde groene lava die uit de vulkaan stroomt in oud lavamos en rotsen. Sluit uw dag af door te ontspannen in de Blue Lagoon. Laat het warme, helende geothermische water je spieren en ziel verzachten na je vulkanische ervaring.

 • Reykjavik: Rode lava - paardrijtour

  5. Reykjavik: Rode lava - paardrijtour

  Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Reykjavik, word je naar het startpunt van de tour gebracht waar je je paarden zult ontmoeten. Je reis bedraagt tussen de 5-7 kilometer, afhankelijk van de ervaring van de ruiters. Deze tour is geschikt voor beginners en gevorderden. Nadat je bent vertrokken, rijd je over een mooi en glad pad langs de Redhills. Voor groepen met meer ervaren ruiters rijd je door Rauðarvatn. Op beide routes geniet je van natuurlijke ruiterpaden en een prachtige omgeving om te paardrijden, waar je deze vriendelijke IJslandse paarden leert kennen. De totale duur van de tour is 2,5 uur, met een totaal van 1,5-2 uur aan paardrijden. Je krijgt tijdens je tour indien nodig regenkleding mee en er is gratis thee en koffie voor je gemak. Aan het einde van je begeleide tour word je weer teruggebracht naar je accommodatie in Reykjavik.

  There was some unclear information about the pickup time. If it's starts at two you should be in front of the hotel at one. We didn't got any information so I asked. The told us the wrong time. But in the end we had a awesome tour!

 • Vanuit Reykjavik: retourvervoer naar de Blue Lagoon

  6. Vanuit Reykjavik: retourvervoer naar de Blue Lagoon

  Je reis begint vanaf Reykjaviks centraal gelegen busstation BSI. De rit van Reykjavik naar de Blue Lagoon duurt ongeveer 50 minuten en is indrukwekkend: onderweg zie je de prachtige lavavelden van het schiereiland Reykjanes. Eenmaal bij de Blue Lagoon kun je ontspannen in het lichtblauwe water van ongeveer 38 graden. Als je genoten hebt van alles wat de Blue Lagoon te bieden heeft, ga je weer op de bus terug naar Reykjavik (50 minuten rijden) of naar de internationale luchthaven Keflavík (20 minuten rijden)* om je middagvlucht te halen. *Volgens de dienstregeling van de aanbieder, die bij het instappen wordt uitgedeeld.

 • Vanuit Reykjavik: daguitstap naar schiereiland Snæfellsnes

  7. Vanuit Reykjavik: daguitstap naar schiereiland Snæfellsnes

  Vertrek vanuit Reykjavik en ga naar het schiereiland Snæfellsnes om de veelzijdige IJslandse natuur in één enkel gebied te beleven. Bewonder het imposante landschap vol vulkanische pieken, zeekliffen, gouden stranden en sprankelende fjorden. Je bezoekt charmante vissersdorpen, zoals Grundarfjordur, Arnarstapi en  Hellnar. Bewonder de spectaculaire bergen en vulkanische kraters, waaronder Kirkjufell en Ljósufjöll. Laat je blik over het zwarte zandstrand glijden bij  Djúpalónssandur en bekijk de indrukwekkende gletsjer Snæfellsjökull. Neem de tijd en beleef de imposante omgeving van het schiereiland op je gemak. De excursie van 10 uur bevat een verscheidenheid aan landschappen in een overzichtelijk gebied dat vereeuwigd is in het boek 'Naar het middelpunt der aarde' van Jules Verne. 

  This tour sure brings you along some nice places. The tour guide is very informative and tells about the day planning very well. We loved it!

 • Vanuit Reykjavik: dagtour de Thrihnukagigurvulkaan in

  8. Vanuit Reykjavik: dagtour de Thrihnukagigurvulkaan in

  Wandel naar de slapende Thrihnukagigur-vulkaan. Nadat je bij de Bláfjöll-berghut bent afgezet, loop je naar de Thrihnukagigur-vulkaan, een wandeling van zo'n 45-50 minuten, en geniet van het adembenemende lavalandschap onderweg. De wandeling is geclassificeerd als relatief moeilijk, met rechte wandelingen en beperkte verhogingen. Maar de oppervlakte is heuvelachtig en ongelijk. Bij aankomst bij de krater, ga je 120 meter omlaag binnenin de vulkaan en beleef je dit buitengewone natuurlijke fenomeen. Je wordt volledig op de hoogte gebracht van veiligheidsprocedures en hoe je je moet gedragen binnenin de vulkaan, waar je verplicht een helm en tuig moet dragen. De groep wordt in kleinere groepen van 4-5 personen gesplitst voor veiligheid en gezelligheid. Na de afdaling, die circa 10 minuten duurt, voor de veiligheid van de deelnemers en om de mogelijkheid te geven van het prachtige uitzic...

 • Reykjavík: actieve vulkaanwandeling en geothermische tour

  9. Reykjavík: actieve vulkaanwandeling en geothermische tour

  In de Geldingadalur-vallei in IJsland zijn nu voor het eerst in 7000 jaar meerdere kraters uitgebarsten, waarvan de Fagradalsfjall-vulkaankrater de meest actieve is. Begin met een pick-up in Reykjavík voordat je op een mooie rit gaat, omringd door adembenemende uitzichten. De eerste stop is het meer Kleifarvatn, waar u kunt genieten van scènes van het zwarte strand en de omliggende bergen. Trek vervolgens je wandeluitrusting aan en wandel naar de Geldingadalur-vallei om live vulkanische activiteit te zien komen van de Fagradalsfjall-vulkaan. Tijdens de wandeling kunt u genieten van uw lunchpakket terwijl u lava uit de vulkaan ziet stromen. Rijd daarna langs het schiereiland Reykjanes, waar de vulkanen uit het verleden landformaties hebben gecreëerd die nu bedekt zijn met zachtgroen lavamos. Je zult dan de Gunnuhver Hot Springs zien en voelen, waar kokend water en stoom je zintuigen opn...

  Very nice tour, lovely guide. Tommie and his driver mister T are well educated and made sure everyone was having a good time with putting safety first. When needed they acted seriously but for the most part they were joking and laughing around with all the people who joined. Saw more than just the volcano which was an extra plus. Definitely recommended for everyone who want to see the volcano, since it is not too pricey and you get more than just a volcano hike. Thanks for this simply lovely trip!

 • Reykjavik: begeleide actieve vulkaanwandeling op het schiereiland Reykjanes

  10. Reykjavik: begeleide actieve vulkaanwandeling op het schiereiland Reykjanes

  Begin aan een rondleiding naar de vulkaanuitbarsting in Geldingadalur. Geniet van de gelegenheid om getuige te zijn van zeldzame geologische activiteit en verbluffende lavastromen, een echt zeldzame gebeurtenis. Ontmoet elkaar in het centrum van Reykjavik en reis zuidwaarts naar het schiereiland Reykjanes. Kom aan bij het begin van de wandelroute en volg je gids richting de vulkaan in Geldingadalur. De wandeling duurt ongeveer 1,5-2 uur per enkele reis en het pad is handig gemarkeerd. Kijk vol ontzag naar de rauwe kracht van moeder natuur terwijl je lava uit de vulkaan ziet spuwen. Sta versteld van gloeiende rivieren van gesmolten gesteente die zullen afkoelen en verharden om geheel nieuwe landschappen te creëren.

Flere reisetips for Reykjavik

Vil du vite mer om aktiviteter i Reykjavik? Trykk her for full oversikt

Wat anderen zeggen over Reykjavik

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 6.120 beoordelingen

Zeer gevarieerde tour, ook zeer geschikt voor niet Engels sprekende gasten dankzij de audiogids in de bus, we hadden het geluk dat onze gids zelfs Duits sprak. De verblijven op de afzonderlijke stations waren niet te kort gekozen, zodat het niet hectisch was.

Je rijdt tussen heuvels en rotsen door en mag ook een stukje door het water.