Kies data

Reykjavik Vulkaantours

Reykjavik Vulkaantours: Onze meest aanbevolen

Reykjavik: dagtour Golden Circle met Kerið-krater

1. Reykjavik: dagtour Golden Circle met Kerið-krater

Bekijk het beste van het zuidwesten van IJsland tijdens een 8 uur durende Golden Circle-tour per bus vanuit Reykjavik. Bezoek het spectaculaire Geysir-gebied en de waterval Gullfoss. Ontdek waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische platen samenkomen in Nationaal park Þingvellir. Je reist naar het geothermische gebied van Geysir. Verwonder je over de actieve geiser van Strokkur die iedere 8 minuten stomend water 30 meter hoog de lucht in spuit. Vervolgens ga je naar de Gullfoss-waterval, een van de meest iconische bezienswaardigheden van IJsland. Voel de nevel van de gletsjerrivier Hvítá terwijl het water naar beneden klettert in een 32 meter diepe kloof. Dan reis je door naar Nationaal park Þingvellir, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen ieder jaar een paar centimeter uit elkaar drijven. Þingvellir behoort sinds 2004 tot Werelderfgoed van UNESCO vanwege de culturele waarde, en je vindt er een prachtige vallei en de Rock of Law, het eerste parlement van de Vikingen. Bewonder de vulkaankrater bij het Kerið-meer en rijd langs de IJslandse boerderijen in het zuiden tijdens de rit rond de Golden Circle, voordat je weer terugkeert naar het oorspronkelijke vertrekpunt in Reykjavik.

Vanuit Reykjavik: Golden Circle, Kerið, & Secret Lagoon

2. Vanuit Reykjavik: Golden Circle, Kerið, & Secret Lagoon

Ga mee met een bustour door de legendarische Golden Circle van IJsland, en geniet van het thermale water van de Secret Lagoon. Verken het zuidwesten van IJsland, inclusief het spectaculaire Geysir-gebied, de waterval Gullfoss, de vulkaan Kerið en Þingvellir Nationaal Park. Nadat je bent opgehaald in het centrum van Reykjavik, is de eerste stop van de dag bij de vulkanische krater Kerið. Hier loop je langs een kronkelend pad rond de top van de krater en daal je vervolgens af in de krater om het meer in het midden te bereiken. Vervolgens ga je naar de Secret Lagoon, waar je 1,5 uur de tijd hebt om te ontspannen in het thermale water en de vredige omgeving te bewonderen. Dan gaat de tocht door naar de actieve warmwaterbron van Strokkur en zie je hoe deze elke 8 minuten 30 meter hoog stomend water spuit. Aangekomen bij de Gullfoss-waterval voel je de nevel van de gletsjerrivier de Hvítá terwijl deze in een 32 meter diepe spleet naar beneden stort. Daarna bezoek je het nationaal park Þingvellir, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tectonische platen elk jaar een paar centimeter verder uit elkaar bewegen. Þingvellir werd in 2004 uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed.

Reykjavik: IJsland zuidkust & gletsjer sneeuwscootertour

3. Reykjavik: IJsland zuidkust & gletsjer sneeuwscootertour

Tijdens deze dagtour vanuit Reykjavik reizen we langs de majestueuze zuidkust van IJsland naar de Adventure Ground, waar je je opmaakt, op een speciaal aangepaste gletsjertruck springt en geniet van een spannende maar veilige sneeuwscootertocht op de gletsjer. Als de wolken gunstig zijn, is het uitzicht vanaf de top adembenemend. Na de sneeuwscootertocht op de gletsjer komen we terug naar de Adventure Ground waar je kunt genieten van je lunch voordat je terugkeert. Op de terugweg naar Reykjavik stoppen we bij de Skógafoss-waterval, waarschijnlijk de meest gefotografeerde waterval van IJsland, en de Seljalandsfoss-waterval, waar u achter deze prachtige waterval kunt lopen.

Vanuit Reykjavik/Vik: ijsgrot Katla en tocht met Super Jeep

4. Vanuit Reykjavik/Vik: ijsgrot Katla en tocht met Super Jeep

Je gids haalt je op in Reykjavik of Vik in een Super Jeep en je zult snel een adembenemend uitzicht ervaren terwijl je langs de spectaculaire zuidkust van het land rijdt. Onderweg bezoek je het kleine stadje Vík en neem je vervolgens een afslag naar een landelijke weg die alleen toegankelijk is voor Super Jeep. Je bezoekt de Kötlujökull-gletsjer, waar je de prachtige ijsgrot verkent. Bewonder het interieur van de prachtige ijsgrot met een ervaren gids. Ga terug naar de Super Jeep voor de terugrit naar Reykjavik of Vik. Op de terugweg stop je om de populaire Skógafoss-waterval te bewonderen.

Vanuit Reykjavik: daguitstap naar schiereiland Snæfellsnes

5. Vanuit Reykjavik: daguitstap naar schiereiland Snæfellsnes

Vertrek vanuit Reykjavik naar het schiereiland Snæfellsnes voor een dagtocht per bus om de natuurlijke schoonheid van IJsland te ervaren. Bewonder het imposante landschap vol vulkanische pieken, zeekliffen, gouden stranden en sprankelende fjorden. Bezoek charmante vissersdorpen zoals Grundarfjordur, Arnarstapi en Hellnar. Bewonder de grootse bergen en vulkanische kraters, waaronder Kirkjufell en Ljósufjöll. Laat je blik over het zwarte zandstrand glijden bij Djúpalónssandur en zie de indrukwekkende gletsjer Snæfellsjökull. Neem de tijd en beleef de imposante omgeving van het schiereiland op je gemak. Je bezoekt een verscheidenheid aan landschappen in een compact gebied dat Jules Verne vereeuwigde in zijn boek 'Naar het middelpunt der aarde'.

Vanuit Reykjavik: Golden Circle & Blue Lagoon, kleine groep

6. Vanuit Reykjavik: Golden Circle & Blue Lagoon, kleine groep

Ga mee met een tour in een minibus langs de Golden Circle met onderweg veel stops bij alle beste locaties. Bekijk natuurfenomenen zoals geisers, watervallen en meren, en kom tot rust in de warmwaterbronnen van de Blue Lagoon. Je bezoekt ook Thingvelir, de plaats waar IJsland werd opgericht. Bekijk de breuklijn op de grens met de Noord-Atlantische plaat, en zie uitbarstingen tot 20 meter hoog bij Strokkur, die elke 3 tot 4 minuten uitbarst. Loop ook even langs de slapende geiser. Vervolgens bezoek je Gullfoss, misschien wel de mooiste van de 30.000 watervallen die IJsland rijk is. Stop voor de lunch voordat je verdergaat naar Kerið, een opvallend kratermeer gevuld met blauwgroen water en omgeven door zwarte en rode hellingen. Sluit de dag af bij de Blue Lagoon en neem een duik in het geothermische water.

IJsland: paardrij-excursie over de lavavelden

7. IJsland: paardrij-excursie over de lavavelden

Verwen jezelf met deze 1,5 tot 2 uur durende paardrij-excursie op IJslandse paarden. Vanaf de Íshestarstallen in Hafnarfjörður ga je op een tocht over uitstekende paden met deze vriendelijke paarden. Rijd over lavavelden en door prachtige groene heuvellandschappen. Houd je ogen open en ontdek de verschillende lavaformaties terwijl je de typische gang van deze paarden ervaart, bekend als tölt. De Íshestarstallen zijn uniek in IJsland en hebben de beste voorzieningen. Het ligt in een prachtige omgeving net buiten de stad Hafnarfjörður, op ongeveer 10 minuten rijden van Reykjavik. De voorzieningen en de fascinerende omgeving maken dit tot een geweldige plek om paard te rijden, te wandelen en andere buitenactiviteiten te ondernemen. De garderobe bij de paardenstallen is goed uitgerust. Alle bezoekers krijgen warme overalls, regenkleding, paardrijlaarzen en helmen op maat. Het personeel van Íshestar kiest met zorg het paard uit dat het beste bij jou past, daarbij staat veiligheid voorop. Vertrek/ dagen van de week: Dagelijks om 10:00 uur, 14:00 uur en 16:00 uur (alleen in juli en augustus) Seizoen: het hele jaar door Duration: 4 hours (with transfer) Paardrijden: 1,5 tot 2 uur, met pauzes. Transfer vanaf: 09:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur Leeftijdslimiet: 8 jaar. Kinderen van 8 tot 15 jaar krijgen 50% korting. Let wel dat het niet mogelijk is om rugzakken of tassen mee te nemen tijdens het paardrijden, maar er zijn kluisjes in het paardrijcentrum waar je eigendommen kunt achterlaten.

Reykjavik: Rode lava - paardrijtour

8. Reykjavik: Rode lava - paardrijtour

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Reykjavik, word je naar het startpunt van de tour gebracht waar je je paarden zult ontmoeten. Je reis bedraagt tussen de 5-7 kilometer, afhankelijk van de ervaring van de ruiters. Deze tour is geschikt voor beginners en gevorderden. Nadat je bent vertrokken, rijd je over een mooi en glad pad langs de Redhills. Voor groepen met meer ervaren ruiters rijd je door Rauðarvatn. Op beide routes geniet je van natuurlijke ruiterpaden en een prachtige omgeving om te paardrijden, waar je deze vriendelijke IJslandse paarden leert kennen. De totale duur van de tour is 2,5 uur, met een totaal van 1,5-2 uur aan paardrijden. Je krijgt tijdens je tour indien nodig regenkleding mee en er is gratis thee en koffie voor je gemak. Aan het einde van je begeleide tour word je weer teruggebracht naar je accommodatie in Reykjavik.

Vanuit Reykjavik: South Coast Classic dagtocht

9. Vanuit Reykjavik: South Coast Classic dagtocht

Tijdens deze 11-uur durende tour volg je de kustlijn van Reykjavík naar het vulkanische en gletsjer wonderland: de zuidkust van IJsland. Je loopt achter de bulderende waterval Seljalandsfoss en geniet van de ongelooflijke uitzichten vanaf de top van de Skógafoss-waterval. Je tour begint met een rit door lavavelden, langs de actieve vulkaan Hengill en vervolgens langs het rijke kustland. Op heldere dagen kun je de vulkaan Hekla zien, en in de verte de met gletsjers bedekte Eyjafjallajökull-vulkaan, die majestueus bovenuit het kustgebergte steekt. Slechts een paar kilometer uit de kust zie je de vulkanische Westman Islands, een archipel van ongeveer 15 kleine eilanden, waarvan er slechts één bewoond is. Je bezoekt eerst de gletsjer Sólheimajökull, de droom van elke fotograaf. Daarna bezoek je het zwarte zandstrand van Reynisfjara. Je bezichtigt de krachtige Atlantische golven die breken op het zwarte zand, de grillige basaltzeestapels en de enorme grot met basaltkolommen. Vervolgens ga je naar het kustplaatsje Vik, het meest zuidelijke dorp van IJsland, gelegen aan de belangrijkste ringweg van het eiland. Ondanks zijn kleine omvang (291 inwoners) is het de grootste nederzetting in een straal van 70 kilometer. Op de weg terug naar Reykjavík bezoek je de krachtige Skógafoss-waterval om via een korte wandeling een trap op een van de mooiste uitzichten van IJsland te bewonderen. Het uitzicht omvat gletsjers, vulkanen en zwarte zandstranden. De laatste halte is bij de 60 meter hoge waterval Seljalandsfoss, vooral bekend om het verborgen pad erachter en er omheen.

Vanuit Reykjavik: lavatunnel Raufarhólshellir met de bus

10. Vanuit Reykjavik: lavatunnel Raufarhólshellir met de bus

Voel de sensatie van het ontdekken van de unieke rotsformaties in de lavabuis Raufarhólshellir tijdens een rondleiding. Ga de grot in met een hoogwaardige zaklamp en een helm op. Blijf verbonden tijdens je reis met gratis wifi in de bus met klimaatregeling van Reykjavik naar de grot. Reis met de bus van Reykjavik naar de lavatunnel Raufarhólshellir op ongeveer 30 minuten van de hoofdstad. Verken na aankomst één van de langste IJslandse lavatunnels, waarvan het plafond in de buurt van de ingang is ingestort, waardoor nu prachtige zuilen van licht te zien zijn.  Bewonder het fantastische kleurenspectrum in de tunnelwand, dat wordt veroorzaakt door de verschillende soorten mineralen in het gesteente. Beleef de krachten van de natuur zoals je die nog nooit eerder hebt meegemaakt als je de grot hoort 'praten'. Doe eens wat anders en bezoek een plaats die zo bijzonder is dat die werd geselecteerd als filmlocatie voor de Hollywood-film 'Noah' met Anthony Hopkins.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
  • Transfers
99 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 7

Veelgestelde vragen over Reykjavik

Welke topattracties zijn een must-see in Reykjavik?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Reykjavik?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Sky Lagoon

Overzicht activiteiten in Reykjavik

Wil je alle activiteiten in Reykjavik ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Reykjavik

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 6.120 beoordelingen

Southern Coast met GreyLine is absoluut de moeite waard! Ten eerste koos ik het omdat ik dol was op hun schema van de bezienswaardigheden omdat we probeerden de meeste dingen met licht te doen (het is winter en er zijn maar een paar uur zon), inclusief het Black Sand-strand, wat resulteerde in geweldige foto's en mooie foto's verlichting. En ik had gelijk. De gids was fantastisch en slaagde erin om alles te doen. Ze deelde veel feiten over de geschiedenis van de lokale bevolking, het vertellen van sagen, de geologie van het eiland en meer. Ze was aardig en behandelde veel gasten heel goed. Kon geen betere ervaring vragen! Dankzij haar heb ik veel geleerd tijdens het zien van ongelooflijk mooie plekken in deze must-do reisroute (samen met Golden Circle). Ik vind een goede gids erg belangrijk voor een goede rondreis. Rijden was ook veilig, veel ijs op de weg en geen probleem.

heel behulpzaam team. rit duurde minder dan 2 u alhoewel er 2,5 u was aangegeven. jammer. paarden waren heel lief en volgzaam. chauffeur was zo lief om ons aan de haven af te zetten zodat we ruim op tijd waren voor de volgende excursie. top team!

Onze wandeling door de lavagrot was een geweldige ervaring. We hebben veel geleerd van onze gids, die een geoloog was en onze eindeloze vragen beantwoordde.

Een unieke tour gehad door een fantastisch landschap en ontzettend mooie ijsgrot! Zeker een aanrader

Alles goed geregeld, prachtige natuur in een dag gezien