Reykjavik
Wandelen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Reykjavik Wandelen: Onze meest aanbevolen

 • Reykjavík: begeleide wandeling van een halve dag naar de vulkaan Fagradalsfjall

  1. Reykjavík: begeleide wandeling van een halve dag naar de vulkaan Fagradalsfjall

  Geniet van een middag- of avondwandeling in de Geldingadalur-vallei, waar lava uit uitbarstende vulkanen stroomt, om getuige te zijn van de Fagradalsfjall-vulkaan. Leer de geschiedenis van de vulkanen van het gebied kennen vanuit je deskundige gids. Laat je ophalen in Reykjavík en ga op een mooie rit, omringd door adembenemende uitzichten op de Fagradalsfjall-vulkaan en de Geldingadallur-vallei. De vulkaan Fagradalsfjall barst voor het eerst in 7000 jaar uit. Eenmaal in de vallei trek je je wandeluitrusting aan en ga je richting de vulkaan om hopelijk wat levende lava te zien stromen. Neem snacks mee en geniet ervan terwijl je naar de spectaculaire natuurshow kijkt. Daarna, terwijl je langs het schiereiland rijdt, zal je gids je vertellen over de geschiedenis van vulkanen in het gebied - veel lang sluimerend, nu bedekt met zachtgroen lavamos.

  Een must-do tijdens je vakantie! Dit was een hele gave ervaring. Het vervoer met de bus is goed geregeld (er werd gestopt bij de supermarkt en toilet voorafgaand aan de hike). De gidsen zijn behulpzaam en enthousiast. De hike was best pittig en zonder goede (stevige) berg/wandelschoenen kom je waarschijnlijk niet tot het eindpunt. De zware wandeling/ klim was het zeker waard. Het is ongelofelijk om de vulkaan voor je te zien uitbarsten. Wij hadden veel geluk dat het op dat moment goed zichtbaar was.

 • Reykjavik: actieve vulkaanwandeling

  2. Reykjavik: actieve vulkaanwandeling

  Laat je ophalen in Reykjavík en ga op pad voor de ervaring van je leven, terwijl je wandelt naar een vulkaanuitbarsting bij Geldingadalur. Ga naar de vulkaanuitbarsting op het schiereiland Reykjanes - waar de eerste vulkanische activiteit in het gebied sinds ongeveer 800 jaar plaatsvindt. De lava die langzaam naar de oppervlakte komt, geeft je de kans om dit verbazingwekkende natuurwonder van dichtbij te ervaren. Onze gids wandelt met je mee naar de vulkaan en vertelt je alles wat je moet weten over de nieuwe Fagradalsfjall-vulkaan. De wandeling duurt ongeveer 1,5-2 uur en heeft een matige moeilijkheidsgraad. Zodra je aankomt, krijg je de kans om de hete stromende lava van de vulkaanuitbarsting te zien. We wandelen rond de vulkaan Fagradalsfjall totdat we de beste locatie hebben gevonden om te zitten en van het uitzicht te genieten, voordat we weer naar beneden gaan.

  It was absolutely amazing to see with the guide! The guide knew a lot about Iceland and had good knowledge about the volcano, so it was totally and very beautiful!

 • Skaftafell: 3-uur durende trektocht door gletsjer

  3. Skaftafell: 3-uur durende trektocht door gletsjer

  Je ontdekt hoe het voelt om over samengedrukt ijs te lopen tijdens een geweldige trektocht door de gletsjer van Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Krijg adembenemende vergezichten te zien van de met ijs bedekte pieken van het nationaal park Skaftafell in de fabelachtige wildernis van IJsland. Je ontmoet je gids in het bezoekerscentrum van Skaftafell, waar je je stijgijzers, ijsbijl, draaggordel en helm oppikt. Daarna rij je met de bus naar de start van je trektocht, je trekt je stijgijzers en metalen houders aan op je trekschoenen en je bent klaar voor een ongelooflijk avontuur. Je vertoeft 60 à 90 minuten op het ijs waar je spleten en diepe barsten in het oppervlak ziet. Je komt meer te weten over de verticale schachten, gletsjermolens genoemd, die gevormd worden als smeltwater tot in de kloven en barsten loopt. Je kijkt binnen in kleine ijstunnels en bewondert het prachtig...

  Het is precies zoals ze het beschrijven. De gletsjer is indrukwekkend. Fijne organisatie; doen niet zo moeilijk

 • Reykjavík: actieve vulkaanwandeling en Blue Lagoon

  4. Reykjavík: actieve vulkaanwandeling en Blue Lagoon

  Geniet van het uitzicht op de bergen bij het Kleifarvatn-meer en maak een geweldige reis naar de vulkaan Fagradalsfjall. Begin je avontuur met ophalen in Reykjavík en ga richting het schiereiland Reykanes. Kijk uit het raam naar een landschap van met mos bedekte lavavelden, geothermische velden, vissersdorpjes, adembenemende kustkenmerken en bergmeren. Verken de warmwaterbronnen onder water en het zwarte basaltstrand van het Kleifarvatn-meer. Wandeling naar de uitbarstende Fagradalsfjall-vulkaan in de Geldingadalur-vallei. Wees getuige van nieuw gevormde groene lava die uit de vulkaan stroomt in oud lavamos en rotsen. Sluit uw dag af door te ontspannen in de Blue Lagoon. Laat het warme, helende geothermische water je spieren en ziel verzachten na je vulkanische ervaring.

 • Vanuit Reykjavik: dagtour de Thrihnukagigurvulkaan in

  5. Vanuit Reykjavik: dagtour de Thrihnukagigurvulkaan in

  Wandel naar de slapende Thrihnukagigur-vulkaan. Nadat je bij de Bláfjöll-berghut bent afgezet, loop je naar de Thrihnukagigur-vulkaan, een wandeling van zo'n 45-50 minuten, en geniet van het adembenemende lavalandschap onderweg. De wandeling is geclassificeerd als relatief moeilijk, met rechte wandelingen en beperkte verhogingen. Maar de oppervlakte is heuvelachtig en ongelijk. Bij aankomst bij de krater, ga je 120 meter omlaag binnenin de vulkaan en beleef je dit buitengewone natuurlijke fenomeen. Je wordt volledig op de hoogte gebracht van veiligheidsprocedures en hoe je je moet gedragen binnenin de vulkaan, waar je verplicht een helm en tuig moet dragen. De groep wordt in kleinere groepen van 4-5 personen gesplitst voor veiligheid en gezelligheid. Na de afdaling, die circa 10 minuten duurt, voor de veiligheid van de deelnemers en om de mogelijkheid te geven van het prachtige uitzic...

 • Reykjavík: actieve vulkaanwandeling en geothermische tour

  6. Reykjavík: actieve vulkaanwandeling en geothermische tour

  In de Geldingadalur-vallei in IJsland zijn nu voor het eerst in 7000 jaar meerdere kraters uitgebarsten, waarvan de Fagradalsfjall-vulkaankrater de meest actieve is. Begin met een pick-up in Reykjavík voordat je op een mooie rit gaat, omringd door adembenemende uitzichten. De eerste stop is het meer Kleifarvatn, waar u kunt genieten van scènes van het zwarte strand en de omliggende bergen. Trek vervolgens je wandeluitrusting aan en wandel naar de Geldingadalur-vallei om live vulkanische activiteit te zien komen van de Fagradalsfjall-vulkaan. Tijdens de wandeling kunt u genieten van uw lunchpakket terwijl u lava uit de vulkaan ziet stromen. Rijd daarna langs het schiereiland Reykjanes, waar de vulkanen uit het verleden landformaties hebben gecreëerd die nu bedekt zijn met zachtgroen lavamos. Je zult dan de Gunnuhver Hot Springs zien en voelen, waar kokend water en stoom je zintuigen opn...

  Very nice tour, lovely guide. Tommie and his driver mister T are well educated and made sure everyone was having a good time with putting safety first. When needed they acted seriously but for the most part they were joking and laughing around with all the people who joined. Saw more than just the volcano which was an extra plus. Definitely recommended for everyone who want to see the volcano, since it is not too pricey and you get more than just a volcano hike. Thanks for this simply lovely trip!

 • Reykjavik: begeleide actieve vulkaanwandeling op het schiereiland Reykjanes

  7. Reykjavik: begeleide actieve vulkaanwandeling op het schiereiland Reykjanes

  Begin aan een rondleiding naar de vulkaanuitbarsting in Geldingadalur. Geniet van de gelegenheid om getuige te zijn van zeldzame geologische activiteit en verbluffende lavastromen, een echt zeldzame gebeurtenis. Ontmoet elkaar in het centrum van Reykjavik en reis zuidwaarts naar het schiereiland Reykjanes. Kom aan bij het begin van de wandelroute en volg je gids richting de vulkaan in Geldingadalur. De wandeling duurt ongeveer 1,5-2 uur per enkele reis en het pad is handig gemarkeerd. Kijk vol ontzag naar de rauwe kracht van moeder natuur terwijl je lava uit de vulkaan ziet spuwen. Sta versteld van gloeiende rivieren van gesmolten gesteente die zullen afkoelen en verharden om geheel nieuwe landschappen te creëren.

 • Vanuit Reykjavik: optie Reykjanes vulkanische wandeling & Blue Lagoon

  8. Vanuit Reykjavik: optie Reykjanes vulkanische wandeling & Blue Lagoon

  Na een gratis ophaalservice in Reykjavik, maak je een mooie rit langs de lava-vormige kust naar de eerste halte. Eenmaal daar volg je het pad naar de Geldingadalir-vallei onder de hoede van je ervaren gids. Na ongeveer 45 minuten wandelen zal de Fagradalsfjall-berg aan de horizon verrijzen en u een geweldig uitzicht bieden over een vulkanische krater die lava opwerpt tot een hoogte van 100 meter (330 voet). Kom zo dicht mogelijk bij dit natuurspektakel. Geniet van een actieve, steeds veranderende uitbarstingssite die elke dag nieuwe en verbluffende evenementen biedt. Naast een live lavashow, kun je lavarivieren en kleine watervallen en zelfs lavapoelen bewonderen. De totale tijd die je hier doorbrengt is tussen de 4-5 uur, inclusief de 3,5 kilometer lange wandeling (enkele reis). Bezoek vervolgens de Gunnuhver Hot Springs, een groep actieve modderpoelen en stoomopeningen vernoemd naar ...

  Fantastische wandeling naar de vulkaan, prachtige omgeving. Onderweg naar de vulkaan vele tussenstops en uitleg over wat we zagen. Prachtig!

 • Reykjavik: wilde watervallen, Zwarte Strand & gletsjerhike

  9. Reykjavik: wilde watervallen, Zwarte Strand & gletsjerhike

  Als je een natuurliefhebber bent is deze tour perfect voor jou. Je bezoekt alle grote bezienswaardigheden aan de zuidkust, zoals gletsjers, het Zwarte Strand van Reynisfjara, de gletsjervulkaan Eyjafjallajökull en natuurlijk een aantal van de prachtige watervallen. Het hoogtepunt van de tour is een hike van 1,5 uur over de blauwe ijsgletsjer Solheimajokull. Je begint met een bezoek aan twee grote watervallen aan de zuidkust, Seljalandsfoss en Skógafoss, evenals de minder bekende, geheime watervallen Glufrabui, Kvernufoss en Irafoss. Vervolgens rijd je naar de indrukwekkende gletsjervulkaan Eyjafjallajökull en gletsjerkap Mýrdalsjökullgletsjer, waar je een gletsjerhike maakt van ongeveer 1,5 uur en de gletsjer Solheimajokull van dichterbij bekijkt. Nog iets verder verwijderd ligt het Zwarte Strand van Reynisfjara, waar de zee op het zwarte zand en de hexagonale basaltzuilen slaat en opge...

 • Van Reykjavik: zuidkust en gletsjerwandeltocht

  10. Van Reykjavik: zuidkust en gletsjerwandeltocht

  Maak een reis naar de Seljalandsfoss-waterval, waar je achter het watergordijn van 60 meter kunt lopen. Er zal zeker motregen achter de adembenemende waterval zijn, dus trek je regenkleding aan en maak je camera's klaar! Het avontuur gaat verder bij de Skógarfoss-waterval, een krachtige 60-meter lange val van wat vroeger een deel van de kustlijn was. Beklim de 527 treden naar de top, je wordt beloond met een prachtig uitzicht van bovenaf op de waterval. Skógarfoss was een filmlocatie voor de Secret Life of Walter Mitty en Thor: The Dark World evenals diverse muziekvideo's. Ontdek op het beroemde zwarte zandstrand de prachtige basaltkolommen, evenals de rotspilaren, de zogenaamde Reynisdrangar. Geniet van het betoverende uitzicht op het strand en de Dyrhólaey-kliffen in de verte, maar pas op dat je niet wordt verrast door sterke, plotselinge golven. Geniet van de aa...

  Julian was a great guide! When u want to, he tells a lot of cool and fun stories. Glad I got to experience all of this with him.

Sightseeing in Reykjavik

Möchten Sie alle Aktivitäten in Reykjavik entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Wat anderen zeggen over Reykjavik

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 251 beoordelingen

Onze gids Vjeran was geweldig. Hij zet zich 300% in om er een top dag van de maken. De hike was pittig maar eenmaal boven was het uitzicht adembenemend. Daarna konden we heerlijk bijkomen in een warm natuurbad. Geweldige ervaring