Wateractiviteit

Reykjavik: walvissen spotten

Activiteitenaanbieder: Special Tours Iceland

Reykjavik: walvissen spotten

Activiteitenaanbieder: Special Tours Iceland

Vanaf € 82 per persoon

Stap aan boord van een walvissenboot om de meest wonderlijke zoogdieren van de Atlantische Oceaan te spotten. Je kijkt uit naar onder meer dwergvinvissen, dolfijnen en bruinvissen. Als je geen walvis ziet, krijg je een tweede gratis tocht!

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie. Meer informatie
Duur 2 - 3 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Engels
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Belevenis

Highlights
 • Vaar vanuit Reykjavik op IJslands grootste walvisspotschip
 • Als je geen walvissen ziet, krijg je gratis een nieuw ticket
 • Blijf warm met overalls van de crew
 • Relax in het café of bezoek de souvenirwinkel
Volledige beschrijving

Vaar in stijl uit de oude haven van Reykjavik op de Andrea, het grootste walvisobservatieschip van IJsland. Spot dwergvinvissen, witsnuitdolfijnen, bruinvissen, bultruggen en af en toe orka's met de hulp van een ervaren gids.

Geniet van een ervaring om walvissen te spotten met een speciale educatieve focus en stel je gids al je vragen. Leer meer over de walvissen en ander zeeleven dankzij de kennis van je gids, een app die beschikbaar is in 5 talen en de microscoop, baleinen en walvistanden aan boord.

Beweeg door de ruime openbare kijkruimtes van Andrea en bewonder het fantastische 360-graden uitzicht op de omgeving vanaf het dek. Blijf warm met de meegeleverde overalls en verwarmde zitplaatsen binnen. In de zomer kunt u ook deelnemen aan een exprestocht op een snellere expresboot om walvissen te spotten.

Als je het koud krijgt of honger hebt, is er ook een café aan boord waar een scala aan versnaperingen wordt geserveerd, evenals een souvenirwinkel. En mocht je geen van de spectaculaire wezens uit de diepte zien, dan ontvang je een gratis kaartje om weer te zeilen.

Inbegrepen
 • Tourgids
 • Vervoer tijdens de activiteit: Rondvaart
 • App
  Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
  Geldende veiligheidsmaatregelen
  • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt

  Selecteer deelnemers en datum

  Deelnemers

  Geselecteerde datum

  Trefpunt

  Deze tour begint bij de het kantoor van Special Tours in de oude haven van Reykjavik op slechts 5 minuten lopen van het centrum van de stad. Er staan blauwe "Whale Watching"-vlaggen buiten.

  Openen in Google Maps ⟶
  Belangrijke informatie

  Goed om te weten

  • De beste tijd om walvissen te spotten in IJsland is in de zomer (van april tot en met september)
  • In andere seizoenen is de kans om walvissen te zien kleiner.
  • Neem warme, gemakkelijke kleding mee, zodat je een aangename tour beleeft.
  • Ruime en comfortabele afgesloten ruimtes met grote ramen voor goed zicht bevinden zich ook aan boord.
  • Let erop dat het spotten van dieren in het wild niet gegarandeerd kan worden. Mocht je niks hebben kunnen zien tijdens je tour, dan krijg je een gratis ticket om het nog een keer te proberen
  • Houd er rekening mee dat de tour afhankelijk is van de juiste weersomstandigheden. De kapiteins nemen op basis van vele jaren ervaring de beslissing om wel of niet te gaan, waarbij ze altijd rekening houden met de veiligheid en het comfort van de passagiers.
  • De omstandigheden op zee kunnen ruwer zijn dan je verwacht. Neem de nodige voorzorgsmaatregelen als je gevoelig bent voor zeeziekte.
  Klantenbeoordelingen

  Gemiddelde beoordeling

  4,1 /5

  gebaseerd op 1393 beoordelingen

  Beoordelingsoverzicht

  • Gids
   4,5/5
  • Vervoer
   4,2/5
  • prijs / kwaliteit
   3,7/5
  • veiligheid
   4,5/5

  Sorteer op:

  Soort reiziger:

  Beoordeling:

  Rebooked after cancellation. The sea would be very rough and they offered seasick tablets for this. Note that this makes some people sleepy. They also offer the possibility to put on warm suits which they have on board. We ended up seeing some white beaked dolphins and a humpback whale.

  13 maart 2022

  Helaas hebben we geen grote walvissen gezien, maar een grote groep grote dolfijnen die in de golven rond het schip speelden. De gids aan boord was buitengewoon goed in het uitleggen en vertelde ons constant waar we heen moesten. Het personeel was vriendelijk en gastvrij en ze hebben gratis foto's gemaakt, zodat je niet hoeft te staan en de reis zelf door een camera hoeft te ervaren. Kan sterk worden aanbevolen.

  Verder lezen

  20 februari 2022

  Hallo, geen walvissen, ps dolfijnen of iets anders. Ze waren dieper de diepte ingegaan. MAAR een prachtige ervaring van de tumultueuze zee van IJsland in de winter (bergen, het vertraagt, het versnelt, het werpt, het snel). Een tip neem de pil tegen zeeziekte anders... geen dieren onze tickets blijven geldig voor de volgende keer...

  18 december 2021

  Product ID: 41926