Rheinauhafen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Rheinauhafen: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

 • Keulen hop on, hop off-bustocht en rondvaart

  1. Keulen hop on, hop off-bustocht en rondvaart

  Leer Keulen kennen vanaf een andere invalshoek. Maak een panoramische rondvaart over de Rijn en bewonder de stad vanaf het water. Zie de moderne Rheinauhafen wijk met haar vee historische kraanhuizen, en ontdek interessante weetjes over de monumenten en gebouwen onderweg. Een rit op de dubbeldekker bus met open dak met een prachtig uitzicht op de stad, maakt deze tour een ware ervaring. De 1,5-uur durende rit neemt je mee door het centrum van deze drukke stad. Met je hop on, hop off-ticket kan je binnen 24 uur op- en afstappen wanneer je wilt en zo vaak je wilt; je kunt afstappen om de beste plekken in de stad verder te bekijken. Je kunt natuurlijk ook blijven zitten in de bus en alles te weten komen over Keulen dankzij het audiocommentaar of live gids. Bushaltes: Kölner Dom / Hauptbahnhof (Centraal Station) / Trankgasse Excelsior Hotel Ernst Rathaus / KVB Haltestell...

  De tocht met de boot was leuk en een uur vonden wij voldoende. Bij aanvang van de bus was het niet duidelijk hoe de route liep. In de bus konden we pas een folder van de tour pakken. Er werd verteld dat ze op waren maar digitaal meesturen met de info zou makkelijk zijn

 • Keulen: rondvaart door de haven van 3 uur

  2. Keulen: rondvaart door de haven van 3 uur

  Geniet van enkele van de havens van Keulen en hun faciliteiten met uitleg van een deskundige lokale gids in het Duits tijdens deze 3 uur durende havencruise. De tour op MS Rhein Cargo, MS Rheinland of MS Rheinperle onderzoekt de geschiedenis van de haven van Rheinau, biedt inzicht in de haven van Deutz en de haven van Mülheim en neemt je mee naar de containerhaven Niehl, een van de grootste binnenhavens van Duitsland. Tijdens de rondleiding biedt uw gids u nuttige informatie en spannende anekdotes over de havens van Keulen, hun geschiedenis, data en figuren en kunt u het werk in de haven Niehl observeren, een uniek inzicht in de stad.

 • Keulen: ticket Chocolademuseum

  3. Keulen: ticket Chocolademuseum

  Het Chocolademuseum ligt in de oude stad van Keulen, op het  schiereiland van de Rheinau-haven, aan beide zijden omringd door de rivier. Je herkent het gemakkelijk door de  Malakoffturm die direct voor het museum staat.   Het museum herbergt een collectie die je meeneemt door 5000 jaar chocoladegeschiedenis. De grote ruimte bevat exposities die licht werpen op de oorsprong en de cultuur van chocolade en hoe het zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.  De schatkamer bekijkt hoe de Maya's en Azteken chocolade gebruikten toen het nog een drankje was gewijd aan de goden. Cacao reisde vanuit Amerika naar Europa, waar het alleen voor de rijke klassen toegankelijk was. Het Chocolademuseum in Keulen laat zien hoe chocolade een traktatie werd voor iedereen en hoe media en reclamecampagnes begonnen met het aanprijzen van deze zoete lekkernij.

  zeer interessant om te zien hoe chocolade gemaakt wordt. Ondanks de beperkingen door corona was het de moeite waard. Jammer dat de brasserie niet erg gericht was op Engelstalige toeristen en zij niet begrepen wat glutenvrij eten was. Uiteindelijk toch goed gekomen en er werd voor dochterlief een goede glutenvrije salade geserveerd.

 • Keulen: begeleide fietstocht van 3 uur

  4. Keulen: begeleide fietstocht van 3 uur

  Fiets door de Keulse geschiedenis vanaf de Romeinse tijd door de middeleeuwen en tot de moderne tijd Hoor interessante anekdotes en fascinerende historische feiten over de oudste stad van Duitsland Onderweg hoor je spannende anekdotes en fascinerende historische feiten op je ontdekkingsreis door de oudste stad van Duitsland. Leer interessante feiten over Keulen en haar geschiedenis van jouw gids Begin bij de Eigelsteintor, het middeleeuwse symbool van de noordelijke oude stad en rij langs de Pruisische Fort X en over de Zoobrücke. Bekijk de Eigelsteintor, de noordelijke oude stad en het Rheinpark Rij naar het groene gedeelte van de stad, de rechteroever van het Rheinpark, dat in 2007 tot het mooiste park van Duitsland werd uitgeroepen. Vanaf het bruggenhoofd van de Hohenzollern-brug zie je de beroemde fotoscène met de kathedraal, de kraanhuizen en de vele kleine torens. Stop op de his...

  Een leuke manier om Keulen te verkennen en op plekken te komen waar je te voet misschien niet snel komt tijdens een kort verblijf. Bovendien hoor je ook eens wat andere verhalen dan je in de reisgidsjes tegen komt. We waren met een gezellig klein groepje van zeven personen (incl. de gids).

 • Keulen: rondleiding met e-scooter

  5. Keulen: rondleiding met e-scooter

  Zie de mooiste bezienswaardigheden van Keulen op een e-scooter met 3 wielen. Begin je rondleiding bij het Alter Messeturm bij de rand van de Rheinhallen in Deutz met uitzicht over de Rijn op de beroemde Dom van de stad. Je rijdt naar de Hohenzollern-brug - een van de herkenningspunten van de stad en de drukste treinbrug van Duitsland. Steek de brug over op weg naar het hoofdstation en zie prachtige uitzichten op het oude centrum en de Rijn-promenade. Dan kom je langs Heinrich-Böll-Platz met het mooie Ludwig-museum en de Filharmonie, en maak je een rondje om de indrukwekkende Dom van Keulen. Rijd door de smalle steegjes van het historische Gürzenich waar een hooimarkt is, en dan door naar het belangrijkste punt van het oude centrum, de Alter Markt, met het oudste gemeentehuis van Duitsland. Na een korte pauze bezoek je "Tünnes and Schäl", twee poppen-standbeelden, die zijn verweven met d...

  Reisleider deed erg zijn best om alles in het engels uit te leggen terwijl hij eigenlijk alleen duits aanbied. Hij wilt liever niet in het engels maar zijn engels is daar goed genoeg voor? Hele geduldige man en is heel erg duidelijk. Foto’s en video’s maakte hij ook graag!

 • Keulen: 90 minuten durende Rheinauhafen-wandeltocht

  6. Keulen: 90 minuten durende Rheinauhafen-wandeltocht

  Al in de oudheid was de rivier de Rijn de levensader van de stad Keulen en tijdens de middeleeuwen de bron van de enorme rijkdom van de stad. Nadat een overstroming in combinatie met een ijsverstuiving de havenfaciliteiten voor het stadscentrum van Keulen en veel schepen in 1784 had verwoest, besloot het stadsbestuur dat de bouw van een veilige haven onvermijdelijk was. Het voormalige recreatie-eiland Werthchen werd omgevormd tot een haven en voldeed aan alle eisen van de industrialisatie en de snelle groei van de stad. In de jaren zeventig nam het belang van de Rheinauhafen als industriehaven voortdurend af, daarom moest er een nieuw concept voor het havengebied komen. Pas uw wandeltocht door de nieuwe Rheinauhafen, passeert het Sport- und Olympiamuseum, de Kranhäuser, het zogenaamde Siebengebirge en het Krafthaus. Leer meer over oude en nieuwe gebouwen, het voormalige en huidige gebr...

Sitemap Rheinauhafen

Wil je alle activiteiten in Rheinauhafen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rheinauhafen

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 834 beoordelingen

De aangeboden info in de combivoucher boottocht Rijn en hoponhopoff-bus bleek heel correct. We boden ons aan KD aan hun kiosk an de Rijn bij de Dom van Keulen en werden vriendelijk onthaald. Covid 19-vaccinatie paspoorten oké en om 12 u. konden we inschepen en genieten van een prachtige tocht langs de Rijn met heerlijk grote Kolnischer weiBbiet. Vriendelijk personeel. Heel nette toiletten. Daarna genoten we van een prachtige busrit van zeker anderhalf uur door het oude en nieuwe Keulen. Ongelooflijk hoe de chauffeur dooit kleine steegjes kon maneuvreren. Deze combi boot en bus is aan te raden en is zijn geld meer dan waard!

Reisleider deed erg zijn best om alles in het engels uit te leggen terwijl hij eigenlijk alleen duits aanbied. Hij wilt liever niet in het engels maar zijn engels is daar goed genoeg voor? Hele geduldige man en is heel erg duidelijk. Foto’s en video’s maakte hij ook graag!

Geweldige tour door de oude stad en langs de oevers van de Rijn. Informatieve en leuke rondleiding. Op een scooter is het hartstikke leuk om de stad te verkennen.

Goede fietsen en hele goede gids die de tijd nam om alles te vertellen en vragen te beantwoorden over de mooie stad Keulen.

Heerlijk gevoel bij elektrisch rijden op drie wielen. Uitstekende uitleg