Kies data

Rheinturm

Rheinturm: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Düsseldorf: ticket voor de Rijntoren

1. Düsseldorf: ticket voor de Rijntoren

De Rijntoren, Düsseldorfs bekendste blikvanger, werd ontworpen door architect H. Deilmann en in 1982 gebouwd aan de zuidkant van de stad, bij de ingang van de Mediahaven. Vanaf de toren wacht een adembenemend uitzicht over de Rijnstad op je: de Mediahaven, het historische centrum, de Hofgarten, Königsallee en de Rijn. Ze liggen allemaal aan je voeten. Als je de toren bezoekt bij helder weer, kun je zelfs de Dom van Keulen in de verte zien liggen.  Boek je de aanvullende optie, dan kun je ook met een warme drank of een glas wijn of bier in de bar op de hoogste verdieping, op 168 meter hoogte, van het uitzicht genieten. Openingstijden:  Zondag tot en met donderdag: 11.00 - 24:00 uur Vrijdag, zaterdag en feestdagen: 11:00 - 01:00 uur

Düsseldorf: 24-uurs hop on, hop off-busticket

2. Düsseldorf: 24-uurs hop on, hop off-busticket

Bewonder de hoogtepunten van Düsseldorf aan boord van een hop on, hop off-bus. De tour duurt ongeveer 90 minuten en voert je rond en door het stadscentrum van de bruisende metropool aan de Rijn. Met een hop on, hop off-busticket kun je bij elke halte uitstappen en de stad in je eigen tempo verkennen. Onderweg kom je meer te weten over de verschillende attracties en de geschiedenis van de stad via een koptelefoon met commentaar (beschikbaar in 10 talen). Geniet van de vrijheid en verken de stad 24 uur lang, vanaf het moment dat je je ticket voor het eerst activeert. Haltes: • Königsallee (Kö-Brücke Königsallee/Steinstraße) • Burgplatz/Altstadt • Rheinturm/Medienhafen (openbare halte: Rheinturm - 1) • Rheinterrasse/Ehrenhof (openbare halte: Rheinterrasse) • Nordpark/Aquazoo (Kaiserswerther Str.) • Kunstakademie/Altstadt (openbare halte: Tonhalle/Ehrenhof - 5) • Toeristische informatie Hauptbahnhof

Düsseldorf: biertour Altstadt & Altbier

3. Düsseldorf: biertour Altstadt & Altbier

Samen met een gids neem je een kijkje achter de schermen van de in mythe en traditie gehulde hoofdstad van Noordrijn-Westfalen. Bekijk de hotspots van de oude stad, ervaar de unieke sfeer en proef een van de culinaire specialiteiten: het beroemde Düsseldorf Altbier. De gids kan je veel vertellen over de geschiedenis van de stad en geeft je bovendien een stoomcursus Düsseldorfs Platt – het lokale dialect. Kom meer te weten over de historische gebouwen, de Franse invloeden in de stad en de geheime recepten. Je wordt natuurlijk ook ingewijd in de achtergrond van de traditionele rivaliteit tussen buursteden Düsseldorf en Keulen. Deze perfecte mix van informatie en entertainment brengt je van de ene highlight naar de andere. Verken plekken en verhalen die voor locals veel betekenen. Zo ontdek je dat de loopbaan van veel dichters, schilders en zelfs pop- en punkmuzikanten in deze stad aan de Rijn is begonnen.

Düsseldorf: zelfgeleide wandeltocht met speurtochtbox

4. Düsseldorf: zelfgeleide wandeltocht met speurtochtbox

De doos met het stadsspel bevat 11 verzegelde en genummerde enveloppen, elk met raadsels die moeten worden opgelost. Aan de hand van duidelijke en precieze aanwijzingen wordt je meegenomen op een wandeling door Düsseldorfs moderne maar historische stadscentrum, terwijl je de raadsels oplost om je weg te vinden naar de verschillende bezienswaardigheden. Het is aan jou wanneer je met je speurtocht door Düsseldorf begint, en ook hoe lang je op elke locatie wilt blijven. Je kunt op elk moment een pauze nemen van je stadsspel of zelfs je speurtocht op een andere dag voortzetten, net zoals je wilt. De speurtocht door Düsseldorf begint bij het centraal station en leidt vervolgens door de Japanse wijk naar de Kö-Bogen en de Königsallee. Het gaat verder in de oude stad met zijn stadhuis en zijn vele restaurants en brouwerijen. Je kunt ook de Rijnpromenade en de Medienhafen ontdekken. Voor je speurtochtspel hoef je geen afspraak te maken. Boek gewoon de gamebox en laat hem naar je opsturen (de verzendkosten zijn al bij de prijs inbegrepen), of laat je gidsen weten dat ze hem tijdens openingstijden kunnen ophalen.

Düsseldorf: Segwaytour van 2 uur langs de Rijn

5. Düsseldorf: Segwaytour van 2 uur langs de Rijn

Verken het groene hart van Düsseldorf tijdens een Segway-tour langs de prachtige oevers van de Rijn. Rijd over de Rijnpromenade naar de oude stad, passeer de Burgplatz en de Rijntoren en bezoek een pittoreske brouwerij voor een Altbier (traditioneel bier).  Ontmoet je gids en maak je klaar met je Segway en helm. Bezoek de huisbrouwerij van Düsseldorf Uerige en proef een traditioneel Altbier. Baan je een weg door de groene oase van het Rijnpark, waar enkele verborgen juweeltjes te vinden zijn.  Zoef over de Theodor Heussbrug en vang een glimp op van de haven en zie de plek waar industrie, handel en logistiek samenkomen. Rijd langs de Rijntoren, de jachthaven en het parlement van Noordrijn-Westfalen voordat je weer terugkeert naar het startpunt.

Düsseldorf: stadstour met e-scooter

6. Düsseldorf: stadstour met e-scooter

Begin bij het hoogste gebouw in de stad, de Rheinturm. Met uitzicht op het staatsparlement en de spectaculaire Rheinkniebrücke leer je hoe je de veilige elektrische step Scuddy bestuurt. Begin je scootertocht langs de Rijn naar de Mediahaven, waar je langs verschillende bijzondere gebouwen van de Canadees-Amerikaanse architect Gehry rijdt. Laat de jachten in de haven achter je en vervolg je rit over de Rijnpromenade richting de oude stad. Op de ruime Burgplatz bekijk je de Schlossturm , deze kasteeltoren is een van de oudste bouwwerken van Düsseldorf. Blijf dicht bij de Rijn om de Oberkasseler-brug en de aloude St. Lambertuskerk met zijn scheve basiliektoren te bereiken. Vaar vervolgens langs de imposante koepel van de Tonhalle voordat je de legendarische Fortuna Büdchen bereikt, een grote drinkzaal die is verbonden met de voetbalclub van Düsseldorf. Ga door langs belangrijke musea en het Dreischeibenhaus, een indrukwekkend staaltje  hedendaagse architectuur uit de jaren zestig. Ervaar de drukte van Königsallee, met de beste winkels van de stad. Kies de rondleiding van 2 uur voor een meer uitgebreide verkenning van de stad, incluseif de linkeroever van de Rijn. Ontdek het elegante Oberkassel, een district met gebouwen uit de "Gründerzeit" en Art Nouveauperiode. Zie meer bezienswaardigheden, zoals de K20, Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, een kunstcollectie die zich achter een bijzondere gevel van zwart graniet bevindt. Passeer langs de Kom(m)ödchen, het cabaretpodium, en ga vervolgens naar Carlplatz, waar je van maandag tot zaterdag een levendige markt vindt. Op het einde van de rondleiding ga je op een ontspannen tempo terug naar het startpunt.

Düsseldorf: privéwandeling met een professionele gids

7. Düsseldorf: privéwandeling met een professionele gids

Ervaar de schoonheid van Düsseldorf tijdens een privéwandeling met een gids. Leer meer over het gebied tijdens een bezoek aan beroemde plaatsen zoals de oude binnenstad, de Rijnpromenade, de St. Lambertuskerk en nog veel meer. Je begint je tour in de buurt van de oude stad om de St. Lambertuskerk, oude gebouwen, cafés, enz. Te zien. Dompel jezelf onder in de sfeer terwijl je luistert naar de geschiedenis van de stad. Bezoek de iconische Rijnpromenade en pak een gezellige plek om van het landschap te genieten. Tijdens de rondleiding vertelt je gids over de massale bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog, de religieuze en politieke achtergrond en andere feiten over de stad. Een andere bezienswaardigheid is de beroemde wijk Königsallee, een populair winkelgebied in de stad. Na het verkennen van enkele winkels, ziet u het beroemde Wilhelm Marx-huis, de eerste Europese wolkenkrabber uit de jaren 1920. Loop ten slotte langs de grote rivier de Rijn en bekijk de tv-toren, het belangrijkste kenmerk van de skyline van de stad. Ontdek alle hoogtepunten van de charmante stad Düsseldorf tijdens een spannende wandeltocht.

Düsseldorf: Keulen rivaliteitstour met broodtijd en bier

8. Düsseldorf: Keulen rivaliteitstour met broodtijd en bier

Deze tour leidt je naar de mooiste plekjes in de oude binnenstad van Düsseldorf. De eerste stop is in een authentiek Brauhaus (brouwerij) voor een lekker donker biertje. Ga verder om de Schlossturm (oude paleistoren), het stadhuis en het carnavalsmuseum te zien. Je gids vertelt je meer over de rivaliteit tussen Keulen en Düsseldorf en hun verschillende bieren, tradities en mentaliteiten. Passeer de Rijntoren, het hoogste gebouw van Düsseldorf, en het deelstaatparlement van NRW. De laatste stop is de Media Harbour, een oude industriële haven die tegenwoordig een stijlvolle wijk is met bars, restaurants, oude havengebouwen en gekke nieuwe architectuur. Daar, in het centrum van Düsseldorf, wordt u een heerlijke Kölsch aangeboden in de enige Kölsch-brouwerij in de stad.

Overzicht activiteiten in Rheinturm

Wil je alle activiteiten in Rheinturm ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rheinturm

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 571 beoordelingen

get your tickets online to avoid extra waiting at the entrance; make sure you have no fear in elevators that 'lift you up' upto 170 meters high in just one minute; but the 360° view in the Rheinturm is worth it all ... !!!

De cocktails waren een beetje duur. Wel een prachtig uitzicht en de moeite waard!

was geweldig uitzicht heb genoten heerlijk koffie stuk gebak te lekker

Leuke attractie om te doen als je in Dusseldorf bent. Een aanrader

Mooi! Het is super de moeite waard om te bezoeken.