Belevingen in
Rhineland-Palatinate

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Rhineland-Palatinate: De beste dingen die je niet wil missen

Cochem: panoramische stadsrondvaart over de rivier de Moezel

1. Cochem: panoramische stadsrondvaart over de rivier de Moezel

Bekijk de bezienswaardigheden van het schilderachtige Cochem en de Moezelvallei tijdens een ontspannende rondvaart over de rivier. Kies uit een panoramische rondvaart van 1 uur of 2 uur in de avond.  Geniet, tijdens je rondvaart over de rivier de Moezel, van een geweldig uitzicht op goed onderhouden, houten huizen en weelderige wijngaarden. Bewonder de grootse Reichsburg van Cochem, een kasteel met een legendarisch duizendjarig verleden, dat hoog boven de rivier op een machtige rots staat.     Kom meer te weten over de geschiedenis van dit kleine stadje aan de oevers van de Moezel in de deelstaat Rijnland-Palts, in het zuidwesten van Duitsland. Tijdens je rondvaart geeft de audiogids, in zowel Duits als Engels, uitleg over alle bezienswaardigheden en belangrijke historische gebeurtenissen in de stad.    Probeer wat van de hapjes en drankjes die à la carte worden aangeboden.

...
Vanuit Frankfurt: dagexcursie Rijnvallei

2. Vanuit Frankfurt: dagexcursie Rijnvallei

Verken de Rijnvallei, opgenomen in de lijst van UNESCO werelderfgoed, en de wijngaarden, pittoreske dorpjes en stadjes van deze streek. Je bekijkt de machtige kastelen uit de middeleeuwen. In dit landschap vind je, wereldwijd gezien, de meeste kastelen bij elkaar. Verwonder je over de verbluffend mooie Lorelei-rots en bewonder de schitterende uitzichten over de vallei vanaf het Niederwald Monument. In de zomer brengt de kabelbaan van Assmannshausen je naar de vallei (optioneel) waar je kunt lunchen in één van de fantastische restaurants aan de oevers van de Rijn (inbegrepen). Daarna maak je een wonderschone panoramaboottocht naar St. Goarshausen, langs de beroemde Lorelei. Proef daar heerlijke wijnen in een kleine herberg of raak bevangen door al het moois in het schilderachtige stadje Rüdesheim. Let wel dat de activiteit alleen de tijd neemt bij Rüdesheim als er genoeg tijd over is. In de winter is het mogelijk dat stoomboten niet werken bij slecht weer of watercondities. In dit geval bezoek je een kasteel. Je reist per bus terug naar Frankfurt, waar je de activiteit afsluit en je weer wordt afgezet bij het trefpunt.

...
Ticket naar de SEA LIFE Speyer

3. Ticket naar de SEA LIFE Speyer

Bezoek Sea Life Speyer en ontdek een fascinerende onderwaterwereld. Veel van de dieren staan op de Rode Lijst van Bedreigde Soorten en werden gered of geboren en vervolgens grootgebracht in de aquaria. Maak kennis met schildpadden, octopoden, haaien, roggen, kwallen en een verscheidenheid aan andere soorten vissen. Zie de zeebewoners wanneer ze vlak voor je zwemmen. Geniet in de World of the Corals van het prachtige panoramische uitzicht op een prachtig rif dat voortdurend groeit en verandert. Naast honderden tropische vissen, zie je ook een nachttank met gloeiende koralen en een kweektank. Met zes audiostations kun je meer informatie krijgen over het leven op en in het rif. Loop door de acht meter lange onderwaterglastunnel en duik samen met indrukwekkende haaien en roggen.

...
Frankfurt: dagtocht naar kasteel Eltz

4. Frankfurt: dagtocht naar kasteel Eltz

Bezoek het perfect bewaard gebleven en prachtig gelegen kasteel, dat sinds de bouw door dezelfde familie wordt bewoond. Bewonder de ongeëvenaarde architectuur en de originele inrichting die meer dan 8 eeuwen oud is. Bezoek zalen en zalen die honderden jaren aan cultuurhistorie bevatten. Bewonder de feestelijke ridderzaal, de middeleeuwse keuken, prachtige meubels, wandkleden en schilderijen, evenals fascinerende wapens en wapenrustingen. De schatkamer in de keldergewelven herbergt een kostbare kunstcollectie met meer dan 500 uitzonderlijke stukken. Stop op de terugweg in een restaurant direct aan de oevers van de rivier in het betoverende Rijndal en geniet van een heerlijk diner voordat je terugkeert naar Frankfurt.

...
Keulen: groepswandeling met brouwerij en bierproeverij

5. Keulen: groepswandeling met brouwerij en bierproeverij

Bekijk Keulen vanuit veel verschillende perspectieven terwijl je enkele fascinerende anekdotes hoort over zijn geschiedenis en cultuur tijdens deze groepswandeling. Steek de beroemde Rijn over en bekijk de Dom van Keulen. Probeer een verfrissend lokaal biertje in een brouwerij. Begin bij het paardenstandbeeld op de Heumarkt en geniet van een prachtig panoramisch uitzicht over Keulen terwijl je de Rijn over de Deutzerbrug oversteekt. Bezoek de Hohenzollern-brug en passeer miljoenen liefdessloten. Passeer de Dom van Keulen en stop bij een van de typische brouwerijen van Keulen en proef een vers getapte Kölsch. Omcirkel de kathedraal terwijl je naar de oude stad slentert, de levendig gekleurde appartementen op de Alter Markt (oude markt). Eindig terug op de Heumarkt.

...
Speyer: groepsreis met de nachtwaker

6. Speyer: groepsreis met de nachtwaker

De nachtwaker van Speyerer Stadtwache neemt je mee naar plaatsen en evenementen waar je anders nooit van had gehoord. Schandelijke moordenaars, losbandige monniken en vreselijke oplichters hebben ooit hun onheil in deze middeleeuwse stad losgelaten en vele pittoreske steegjes hebben eeuwenlang een vreselijk geheim bewaard. Tijdens je zwerftocht door Speyer zul je je zenuwen moeten versterken voor deze nachtelijke ervaring. Laat je echter niet misleiden door de bewaker, en houd er altijd rekening mee dat de nachtwaker een losse schaamte heeft en een of twee van de verhalen absoluut leugens zijn. Geniet van een avondje uit in het middeleeuwse oude centrum. Bezoek het kathedralenpark, bekijk de overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuur en kloosters en de joodse synagoge. Wandel langs de beroemde historische stadspoort, Altpörtel en de historische wijk Speyer. Meer informatie over geschiedenis, legendes en mythen Speyer werd gesticht door de Romeinen en is een van de oudste steden van Duitsland. De eerste bekende namen waren Noviomagus en Civitas Nemetum. Rond het jaar 500 verscheen de naam Spira voor het eerst in geschreven documenten. Speyer wordt gedomineerd door de Speyer-kathedraal, een aantal kerken en het Altpörtel, de oude poort. In de kathedraal, onder het hoofdaltaar, liggen de graven van acht Heilige Romeinse keizers en Duitse koningen. De keizerlijke kathedraal van Speyer is een van de grootste en belangrijkste romaanse bouwwerken in Duitsland.

...

Sitemap Rhineland-Palatinate

Wil je alle activiteiten in Rhineland-Palatinate ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rhineland-Palatinate

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 836 beoordelingen

Lees de beschrijving aandachtig. Ik heb deze reis in het laagseizoen gemaakt toen de rondvaartboten in de Midden-Rijn niet varen, dus met een reisorganisatie verzekerd dat ik een plekje had op een van de weinige boten die liepen. Door het busvervoer kon ik alles bekijken, wat vanuit een trein niet mogelijk is vanwege tunnels en snelheid. Ja, je kunt het goedkoper doen, ja er is wat herhaling op en neer op de weg, maar het landschap maakte het de moeite waard. Onze gids Michael was super vriendelijk en vertelde veel slechte grappen over zijn vrouw (die er niet was om zichzelf te verdedigen) maar je kent het type, rol er gewoon mee en je zult plezier hebben. Ik drink geen alcohol, dus de wijnproeverij was voor mij verloren, maar anderen leken ervan te genieten.

Een geweldige dag, zoals beschreven. Lunch was goed, wijnproeverij kort en geen druk om te kopen. De boottocht was heerlijk en onze gids was informatief en onderhoudend.

Ik had een geweldige tour en de gidsen waren echt geweldig en erg grappig! Ik raad een kleine / privétour aan, dan krijg je de volledige aandacht en geniet je meer!

Het was een mooie en schilderachtige boottocht met lunch en wijnproeverij inbegrepen. De gids was vriendelijk en informatief. Ik heb genoten van de dagtocht.

ze waren persoonlijke en gedetailleerde informatie