Kies data

Rialtobrug

Rialtobrug: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Venetië: privérit met de Rialtobrug-gondel

1. Venetië: privérit met de Rialtobrug-gondel

Begin de tour van 30 minuten vanaf het vertrekpunt in Bacino Orseolo, recht tegenover het beroemde Hard Rock Cafè en net achter het San Marcoplein. Volg kleinere maar ongelooflijk mooie secundaire kanalen zoals Rio dei Barcaioli, waar Mozart ooit woonde, en Rio dell'Ovo om het Canal Grande te bereiken. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de Rialtobrug vanaf het water en zie imposante palazzi zoals Ca' Farsetti, de zetel van de gemeentelijke overheid. Bewonder Palazzo Grimani, het grootste gebouw met uitzicht op het Canal Grande en waar nu het Hof van Beroep is gevestigd. Vervolg over de Rio San Luca waar het Palazzo Manin passeert, de residentie van de laatste doge van Venetië, Ludovico Manin, en tegenwoordig het regionale hoofdkwartier van de Bank of Italy, alvorens terug te keren om weer te eindigen bij Bacino Orseolo. Begin de tour van 60 minuten met vertrek uit Bacino Orseolo, recht tegenover het beroemde Hard Rock Cafè en net achter het San Marcoplein. Vaar over kleinere maar mooie grachten, op een route die het huis van Mozart en het Canal Grande met de prachtige Rialtobrug omvat. Ga onder de beroemde Rialtobrug door en bekijk de Rialtomarkt, waar de lokale bevolking en bezoekers graag rondlopen en fruit, groenten en verse zeevruchten kopen. Bewonder de vele imposante paleizen, zoals Ca' Farsetti waar de burgemeester van Venetië zetelt, en Palazzo Grimani, het grootste gebouw met uitzicht op het Canal Grande. Vaar naar Rio San Luca met Palazzo Manin, voormalige residentie van de laatste doge van Venetië Ludovico Manin, momenteel de thuisbasis van de Bank of Italy. Vaar door betoverende kleine grachten van het stadscentrum en eindig op hetzelfde vertrekpunt.

Venetië: privégondelvaart Canal Grande

2. Venetië: privégondelvaart Canal Grande

Stap aan boord van een authentieke gondel en maak een romantische tocht door het Canal Grande in Venetië. Bekijk de historische bezienswaardigheden op de wal terwijl je door de grachten glijdt. Vaar weg vanaf het vertrekpunt en bewonder prachtige paleizen, zoals de Peggy Guggenheim Collection en de Basilica Santa Maria della Salute. Verken de geheime waterwegen van Venetië en geniet met je vrienden of je geliefde van de sfeer van de stad. Reis per gondel naar het San Marcoplein, de Fenice Opera, Punta della Dogana en vele andere charmante paleizen. Ga onder een kleine brug door en ontdek de verborgen plekjes die alleen per gondel bereikbaar zijn. Geniet van de toelichting in de mobiele app en ontdek de verhalen en geheimen van de stad.

Venetië: gedeelde gondelvaart over het Canal Grande

3. Venetië: gedeelde gondelvaart over het Canal Grande

Deel een gondelvaart met maximaal 5 andere personen en een meester-gondelier door de grachten van Venetië. Glijd sierlijk door de mysterieuze kanalen van Venetië tijdens een rustige rit van 30 minuten. Ervaar tijdens deze tour de charme en aantrekkingskracht van de schilderachtige grachten van Venetië. Je drijft over het iconische Canal Grande, over kleine waterwegen en passeert het beroemde theater La Fenice.

Venetië: Sightseeing Tour met een lokale gids

4. Venetië: Sightseeing Tour met een lokale gids

Bekijk de prachtige bezienswaardigheden van Venetië tijdens een sightseeingtour met een lokale gids. Steek het netwerk van kanalen over met behulp van de kleine bruggen en smalle straatjes van de historische wijken Rialto, San Marco en Cannaregio. Ontdek de site van het oude handelscentrum uit de tijd van het Venetiaanse rijk. Passeer het voormalige huis van de ontdekkingsreiziger Marco Polo en leer hoe hij handelsovereenkomsten met China heeft gesloten die een belangrijke link vormen tussen het oosten en het westen. Zie de indrukwekkende kerk van San Pantalon in de wijk Dorsoduro. Ga verder naar de grote Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari, waar de schilder Titiaan begraven ligt. Betreed het smalle plein van Campo San Bartolomeo en ga verder naar de Basilica di San Giovanni e Paolo, waar 25 van de doges begraven liggen. Eindig op het San Marcoplein en bewonder de basiliek van St. Mark en het Dogenpaleis.

Venetië: spooktour naar Rialto en het San Marcoplein

5. Venetië: spooktour naar Rialto en het San Marcoplein

Ontdek de geheimen van Venetië, vol onopgeloste raadsels, boeiende legendes en spannende verhalen die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Zie Venetië in het donker en ervaar de duistere geschiedenis Geniet van een sfeervolle route naar het San Marcoplein en Rialto, die je onderdompelt in een wereld van mythen en realiteit. Leer de stad kennen vanaf de vreemdste en meest fascinerende kant. Een deskundige gids leid je door ongelooflijk rustige gangpaden en verlaten pleinen, vertelt aangrijpende verhalen en toont je de plaatsen waar vreemde en onverklaarbare gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Verwacht de interessantste details van de Venetiaanse geschiedenis die op een unieke en beklijvende manier worden gepresenteerd. Deze excursie is vooral geschikt voor gezinnen met kinderen.

Venetië: streetfoodtour met een lokale gids en proeverijen

6. Venetië: streetfoodtour met een lokale gids en proeverijen

Al etend baan je je een weg door Venetië tijdens een 2,5 uur durende proeverij langs een aantal eetgelegenheden in de stad. Onderweg bewonder je de historische monumenten en attracties. Je begint in de wijk San Marco en loopt naar de Rialtobrug over het Canal Grande. Bezoek de Rialtomarkt en bewonder de kleurrijke groente- en fruitkraampjes. Je ervaart het dagelijks leven in de stad en ziet hoe de lokale bevolking verse vis en andere ingrediënten koopt. Je gaat vervolgens naar Campo San Polo en betreedt de Basilica dei Frari. Je passeert het plein van Campo San Bartolomeo, waar de lokale bevolking graag samenkomt. Je proeft onderweg vele specialiteiten: van regionale kazen tot buranellikoekjes en traditionele taartjes. Je proeft zoete tiramisu in de stad waar ze werd uitgevonden en je ervaart de unieke cultuur van cicchetti, de door Veneziani zo geliefde tapas-achtige lekkernij, geserveerd in typische gezellige bàcari (barretjes). Je eindigt op de Campo Santa Margherita in het historische sestiere (district) van Dorsoduro bij de universiteit.  

Venetië: wandeltocht door het San Marcoplein en gondelrit

7. Venetië: wandeltocht door het San Marcoplein en gondelrit

Begin de tour in het historische hart van Venetië met een ochtendpromenade van het San Marcoplein naar enkele van de belangrijkste monumenten in Venetië. Zie Santa Maria Formosa, het Teatro Malibran, de Basilica di San Giovanni e Paolo, bekend als het Venetiaanse Pantheon, en nog veel meer. Leer meer over de verbazingwekkende geschiedenis van deze monumenten van je professionele gids. Ga door de belangrijkste winkelstraat tot u de Rialtobrug bereikt. Slenter door de typische markten die ooit het commerciële centrum van Europa waren. Vervolg je ervaring met een gondeltocht op het Canal Grande, richting de Salute-kerk en de Peggy Guggenheim-collectie. Bekijk enkele van de prachtige Venetiaanse paleizen die langs het kanaal lopen, zoals het huis van Mozart, het Gritti Hotel en vele andere. Passeer Punta de la Dogana voordat je terugkeert naar het startpunt voor Campo San Moisè. Geniet van commentaar op uw gondeltocht door de mobiele app op uw telefoon te downloaden. De app geeft audiocommentaar om alles uit te leggen over de prachtige paleizen en attracties om je heen. Geniet later van de audiogids met digitale kaart om de vijf districten van Venetië en hun beste attracties en pleinen, dag en nacht, te ontdekken tijdens een zelfgeleide tour. Luister naar de automatische audiovertelling van de hoogtepunten van de stad, met meer dan 200 bezienswaardigheden, waaronder het glorieuze theater La Fenice, de Rialtobrug, het Joodse getto, de Arsenale, de majestueuze Accademia-brug en nog veel meer. Dankzij deze app kun je ook genieten van de meest geheime en pittoreske plekjes van Venetië die alleen bekend zijn bij echte Venetianen.

Venetië: proeverij van eten met cicchetti-gerechten en wijn

8. Venetië: proeverij van eten met cicchetti-gerechten en wijn

Deze tour is de perfecte kennismaking met Venetië. Je krijgt een overzicht van de ongeëvenaarde geschiedenis van de stad en een voorproefje van de wereldberoemde keuken. Je avontuur begint in de wijk Cannaregio, een van de weinige overgebleven woonwijken van Venetië en een geliefde ontmoetingsplek voor locals die na het werk een drankje willen doen. Kuier wat rond terwijl je met je lokale gids de duizendjarige geschiedenis van de stad bespreekt. De gids zal je ook graag tips geven en je vertellen wat je allemaal nog meer kunt doen en zien tijdens je verblijf.   Volgende punt op je programma: steek het Canal Grande over in een traghetto-gondola, net zoals de locals het doen. Als je bent aangekomen in Rialto kan de proeverij beginnen. De eerste stop is bij een klein eethuisje vlak bij de markt, eigendom van een groep jonge inwoners met een passie voor het experimenteren met traditionele recepten met een moderne draai. Verwacht gerechten als calamari met zwarte inkt en polenta met zeevruchten of seizoensgroenten (geserveerd als uitgebreide gerechten).  Je tweede foodie-halte is een historische plek die je meer inzicht kan geven in de Venetiaanse 'bacari'-cultuur en hoe ervan te genieten als je in je eentje de stad verkent.  Daarna is het tijd voor enkele verborgen, geheime plekken in de buurt van het Rialto. Je zou ze normaal gesproken missen, maar als je net de goede zijstraat neemt, weg van de hordes toeristen, word je beloond met een stukje van het echte Venetië. Je tour eindigt bij de markante Rialtobrug, die wordt omringd door fantastische restaurants en winkels. De gids vertelt je graag hoe je je dag leuk kunt voorzetten of hoe je weer terug naar je accommodatie komt.

Vanaf het Gardameer: dagtour naar Venetië met een groep

9. Vanaf het Gardameer: dagtour naar Venetië met een groep

Breng de dag door in één van de meest romantische steden ter wereld tijdens een begeleide dagexcursie van het Gardameer naar Venetië. Reis door Veneto in een bus met airconditioning, en spring op een privéboot naar het hart van de stad. Maak ten slotte een wandeltocht van het San Marcoplein naar de Rialtobrug. Nadat u bent opgehaald bij verschillende punten in de regio van het Gardameer, waaronder Limone, Riva del Garda en Bardolino, ga je naar Venetië met een korte koffiepauze (op eigen kosten) in de buurt van Soave. Om 11:00 uur kom je aan in Venetië, waar je op een privéboot stapt om door de lagune naar San Marco te varen. Maak een wandeling van 40 minuten over het San Marcoplein, compleet met gids en koptelefoon, en bekijk enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, zoals de Basiliek van San Marco, de Brug der Zuchten en de Campanile. Je wandelt over de hoofdstraten naar de Rialtobrug en andere monumenten van La Serenissima. Leer meer over de Republiek Venetië en hoe zij als de "Koningin van de Adriatische Zee" het oosten en het westen domineerde. De centrale wijk wemelt van de prachtige pleinen, grachten, afbrokkelende herenhuizen, oude kerken, kunstenaarsateliers en bruggen - die je allemaal kunt bewonderen tijdens deze tour. In de middag heb je wat vrije tijd om te ontspannen en Venetië op eigen gelegenheid te verkennen. Ga buiten de gebaande paden voor een meer authentieke kijk op het dagelijkse leven in de stad of leun achterover en kijk naar mensen in één van de vele cafés aan het Piazza San Marco. Aan het einde van de dagtocht spring je terug op de boot om rond 17:45 uur van het San Marcoplein naar de shuttlebus te gaan.

Vanaf het Gardameer: dagexcursie Venetië

10. Vanaf het Gardameer: dagexcursie Venetië

Breng de dag door in één van de meest romantische steden ter wereld tijdens een dagexcursie van het Gardameer naar Venetië. Tijdens de reis van het Gardameer naar Venetië pauzeer je kort voor een koffie bij Soave en gaat dan aan boord van een privéboot om naar het hart van de drijvende stad te varen. De verwachte aankomsttijd in Venetië is 11:00 uur. Je kunt eventueel ook een gondeltocht van 25 minuten boeken bij de gids in de bus naar Venetië. Terwijl je in Venetië bent, maak je een wandeling door San Marco met een gids en een koptelefoon, en zie je veel van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, zoals de Basiliek van San Marco, de Brug der Zuchten en de Campanile. Je wandelt door de hoofdstraten naar de Rialtobrug en andere monumenten van La Serenissima. In de middag heb je vrije tijd om te ontspannen en de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Verlaat de gebaande paden voor een authentieke kijk op het dagelijkse leven in de stad. Op een afgesproken tijdstip staat de motorboot klaar om je van het San Marcoplein naar de transferbus te brengen die je terug naar het Gardameer brengt.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Privétours
103 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 7

Overzicht activiteiten in Rialtobrug

Wil je alle activiteiten in Rialtobrug ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rialtobrug

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 11.011 beoordelingen

We hebben echt genoten van de rondleiding! Maria was erg knap, bekwaam en herkenbaar met veel inzet en plezier met ons op pad. De restaurants en winkels waren goed geselecteerd en de monsters waren erg lekker. Hoewel we vaak in Venetië zijn geweest, hebben we een aantal nieuwe dingen geleerd! En we kregen meer dan vol. Bedankt voor een erg leuke rondleiding!

Het was echt heel leuk, maar je moet er rekening mee houden dat je niet alleen op de bot zult zitten, maar dat is niet zo erg, je moet de positieve kant ervan zien (er is iemand om een foto van je te maken , wie iets romantisch wil, moet meer betalen zodat er geen anderen op dezelfde bot zitten

het was een zeer ontspannende ervaring en de prijs waard om te betalen voor een privégondel. de tijd ging zo snel voorbij, maar de uitzichten waren erg mooi. de rit was ongeveer 20-25 minuten

De rit was echt goed ... punctueel, leuk, de gondelier zong heel goed. AANBEVOLEN!!

Zeker waard om het te doen, leuke en unieke ervaring