Belevingen in
Ribeira Da Janela

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Ribeira Da Janela: De beste dingen die je niet wil missen

Northwest Madeira 4x4 Tour

1. Northwest Madeira 4x4 Tour

De tour begint in je hotel, cruisehaven of pension en brengt je naar Serra d'Água, waar je de kans krijgt om meer te weten te komen over het eiland Madeira. Aan de noordkant ziet u het dorp Ginjas. Ga dan verder met de oude wegen en enkele boswegen, waar het alleen mogelijk is om met een 4X4 te gaan. Ga naar de top op 1500 meter bij Paúl da Serra. Verken de natuurlijke schoonheid van dit eiland, ontmoet de mensen en verken de culturen, tradities en lokale eten en drinken. Geniet van de expertise van een meertalige chauffeur, die je meeneemt op deze dagtrip naar Encumeada, Ginjas, Estanquinhos, Paúl da Serra, Fanal, Ribeira da Janela, Porto Moniz, Seixal en São Vicente, met extra mogelijkheden om te zien en te zwemmen in de vulkanische lavabaden.

...
Northwest Madeira: Open Top 4x4 Tour

2. Northwest Madeira: Open Top 4x4 Tour

Stap uit de gebaande paden in een 4x4-open voertuig, aangedreven door een ervaren gids. Verken de ruige noordwestelijke kant van Madeira en leer over lokale tradities, cultuur en geschiedenis terwijl je de natuurlijke wonderen van het gebied tegenkomt. Proef lokale gerechten en drankjes zoals poncha en zwem in de natuurlijke kust, vulkanische lavabaden in Porto Moniz of Seixal. Maak een wandeling van 15 minuten langs een levada en leer over het unieke aquaductsysteem dat het eiland vandaag nog steeds van water en energie voorziet. Verken een klein deel van een uitgebreid levada-netwerk van meer dan 2.000 km en bewonder het prachtige uitzicht op het landschap dat deze loopbruggen bieden. Bekijk de fauna en flora in Fanal Forest, inclusief de inheemse Ocotea foetens-bomen, waarvan sommige meer dan 500 jaar oud zijn. Deze tour gaat door Serra d'Água, Ginjas, Estanquinhos, Paúl da Serra, Fanal, Ribeira da Janela, Porto Moniz, Seixal en São Vicente.

...
West-Madeira: privé-eilandtour

3. West-Madeira: privé-eilandtour

Deze rondreis door het westen begint in het vissersdorpje Câmara de Lobos. Daarna reis je naar Cabo Girao, de hoogste kaap van Europa en de op één na hoogste ter wereld. Geniet van het adembenemende uitzicht, zowel op de zee als op het eiland. Nadat je op de top van de wereld bent geweest, ga je verder naar de charmante rots Encumeada om het overvloedige uitzicht op de Serrad'agua-vallei te zien. Ga naar São Vicente, waar je het beste perspectief op het Laurisilva-bos krijgt. Dit bos beslaat de grootste delen van het eiland en is beroemd om de grotten die lang geleden door vulkanische activiteit zijn uitgehouwen. Ga verder naar het noorden en ga naar Porto Moniz, wereldwijd bekend om zijn natuurlijke lavabaden. Er is voldoende tijd om in deze unieke formaties te zwemmen, als je er zin in hebt. Eindelijk, arriveer op een goed bewaard geheim punt genaamd, het venster naar Porto Moniz, Ribeira da Janela. Hier kunt u de dag in Lameiros afsluiten, terwijl u uitkijkt over de prachtige São Vicente-vallei.

...
Rabaçal: wandeltocht

4. Rabaçal: wandeltocht

Je tour begint met een handige ophaalservice van je hotel, verzorgd door de lokale partner. Je chauffeur brengt je naar het startpunt op de parkeerplaats van Rabaçal waar je je vriendelijke gids zult ontmoeten. Ga vanaf hier op avontuur door te wandelen langs de Levada do Alecrim. Als je het pad volgt, bezoek je het adembenemende Lagoa do Vento, voordat je het Casa do Rabaçal bereikt. In dit stadium is het mogelijk om een pauze te nemen en te genieten van een snack. Na dit bezoek wandel je over de Levada das 25 fontes, die je naar het hart van het Laurissilva-bos zal brengen. Tijdens je hele ervaring heb je de mogelijkheid om de endemische flora van Madeira te observeren, zoals de soorten van het Laurissilva-bos en de lokale fauna, die voornamelijk bestaat uit vogelsoorten. De tour eindigt bij de parkeerplaats, waar u uw reis terug naar uw accommodatie begint.

...
Madeira: privérondleiding door het bos van Fanal

5. Madeira: privérondleiding door het bos van Fanal

Begin met het ophalen van je hotel en reis langs een schilderachtige route door het Fanal-bos van Madeira. Stop bij verschillende bezienswaardigheden en prachtige uitzichtpunten met je deskundige chauffeur/gids. Stop dan voor een wandeling door de oude bomen, zoals de opmerkelijke honderdjarige Tis Trees (Ocotea foetens). Leer meer over de fascinerende natuurlijke geschiedenis van het gebied. Ontdek het Laurissilva-bos, dat sinds december 1999 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

...
Madeira: privérondleiding van een halve dag door Noordwest-Madeira

6. Madeira: privérondleiding van een halve dag door Noordwest-Madeira

Begin de dag met een handige ophaalservice vanaf uw accommodatie of de cruisehaven van Funchal en vertrek met uw privégids naar de eerste stop van de tour in São Vicente, waar u een prachtig uitzicht over de vallei zult zien. Ga verder langs de noordkust terwijl je naar Chão da Ribeira gaat, een andere prachtige plek waar je meer van de vallei in de Laurisilva van Madeira kunt bewonderen, het grootste overgebleven gebied van laurierbos op het eiland. Als je verder gaat naar het noordelijke uiteinde van de regio, bereik je het uitkijkpunt Ribeira da Janela, waar je het contrast tussen de bergen en de zee kunt waarderen. Bezoek ten slotte Achadas da Cruz, een plaats die de overgang markeert tussen de noordkust en het zuiden van het eiland. Als je wilt, kun je met de kabelbaan een bezoek brengen aan een van de mooiste en rustigste plekken op het eiland, opgebouwd uit aardverschuivingen en lavastromen.

...
Madeira: Private Vereda do Fanal Walk

7. Madeira: Private Vereda do Fanal Walk

Ontdek het Paul da Serra-plateau, het grootste van Europa, tijdens een stevige wandeling langs een prachtig pad. Deze tour wordt speciaal aanbevolen voor degenen die met enige regelmaat wandelen. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, vertrek je naar het startpunt van de wandeling. Navigeer je een weg langs een prachtig natuurpad met enkele beklimmingen en afdalingen. Bewonder adembenemende landschappen en weelderige vegetatie omringd door een prachtig uitzicht op de Atlantische kust. Terwijl je de wandeling voortzet, zijn sommige delen van het pad open, waardoor je de grootsheid en pracht van het landschap kunt waarderen. Andere delen van het pad zijn afgesloten en bedekt met dichte vegetatie en bossen, die bezoekers verrukken met zijn frisheid en overvloed. Onderweg zijn er verschillende uitkijkpunten die een reeks prachtige landschappen onthullen, die het uitzicht over de vallei van Ribeira da Janela en Chão da Ribeira benadrukken. Aan het einde van het pad word je teruggebracht naar je hotel waar de tour eindigt.

...
Madeira: privé Levada da Rocha Vermelha-wandeling

8. Madeira: privé Levada da Rocha Vermelha-wandeling

Het pad van Levada da Rocha Vermelha begint in Calheta en passeert net onder de Levada das 25 Fontes. Het pad biedt zijn bezoekers een aangename wandeling, ideaal om een dag door te brengen in contact met de fantastische natuur van het eiland Madeira. Geniet tijdens de reis van verschillende soorten typische flora en fauna van het eiland. Tijdens uw reis wijst uw gids op lokale hoogtepunten, waaronder de Vink, de Heathers en Uveira. Iets verderop kom je een gebied tegen met enkele vijvers en kleine watervallen. Breng wat tijd door met genieten van de omgeving en maak foto's in deze prachtige en pure omgeving. Volg de levada naar links en geniet nog een paar kilometer vol natuurlijke schoonheid en landschappen. Als je aan het einde van het pad aankomt, neem dan een pauze en ontspan om je energie terug te krijgen voor de terugreis.

...
Madeira: privéwandeling Levada dos Cedros Fanal

9. Madeira: privéwandeling Levada dos Cedros Fanal

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie op Madeira, begin je aan je unieke reis naast een levada. Geniet tijdens uw wandeling van de weelderige vegetatie, waarbij vooral de cederbomen in veel gebieden opvallen. Er is een uitkijkpunt van waaruit u de grootsheid van de bergen die het gebied omringen kunt bewonderen. Vanaf deze plek kun je ook Ribeira da Janela zien liggen. Als je daar bent, ontdek dan hoe verbazingwekkend het is dat de mist net zo snel kan verschijnen als hij verdwijnt, waardoor prachtige landschappen worden blootgelegd voor unieke foto's. Het begin van de levada is het hoogtepunt van de schoonheid van deze route. Daar vormen de watervallen een vijver van zuiver en kristalhelder water in een gebied dat doordrenkt is met zonlicht. Je kunt ervoor kiezen om te stoppen en te ontspannen om van de zon te genieten, of je geest van avontuur loslaten en je eigen weg banen om meer verborgen schatten te ontdekken.

...

Sitemap Ribeira Da Janela

Wil je alle activiteiten in Ribeira Da Janela ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.