Richmond Park

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Richmond Park: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Entreeticket voor Hampton Court Palace en de tuinen

1. Entreeticket voor Hampton Court Palace en de tuinen

Stap op de trein vanaf Londen's station Waterloo en reis naar Hampton Court Palace. Na een korte, 32-minuten durende rit naar station Hampton Court, kun je dit ticket gebruiken voor toegang tot een plek die in feite uit 2 paleizen bestaat. Het is een schitterend Tudor-paleis ontwikkeld door kardinaal Wolsey en later Henry VIII, dat zich naast een barok paleis bevindt dat werd gebouwd door Willem III en Mary II.  Op het moment van sterven in 1547 had Henry VIII meer dan 60 huizen maar in het laatste deel van zijn regeerperiode was geen enkele belangrijker voor hem dan Hampton Court Palace. Je bezoekt de appartementen van de koning als één van zijn hovelingen, gekleed in een Tudor-mantel, sluipend naar de uitgestrekte keukens waar banketten werden voorbereid voor maar liefst 1000 gasten. De prachtige appartementen van William en Mary in het barokke paleis dateren uit de late 17e eeuw, toen zij gezamenlijk regeerden. Vanuit de appartementen heb je een spectaculair uitzicht op de tuinen. Je kunt de 60 hectare aan prachtige paleistuinen ontdekken die zich uitstrekken tot aan de rivier de Theems. Je ziet sprankelende fonteinen en een glorieus, seizoensgebonden uitzicht op honderdduizenden bloemen.

...
Londen: fietstocht Royal Deer Park

2. Londen: fietstocht Royal Deer Park

Beleef een typisch Engels avontuur en fiets door Richmond Park, waar herten nog steeds rondlopen. Geniet van een publunch of houd het bij drankjes.  Richmond Park ligt op 16 kilometer afstand van het centrum van Londen en was ooit een jachtgebied voor Engelse vorsten in de 17e eeuw. Vandaag de dag is het nog steeds een koninklijk park. Royal Parks heeft speciaal toestemming gegeven om deze begeleide tours in het park te mogen geven. Vanaf bepaalde punten in het park zul je beloond worden met uitzichten over Londen zo ver als St Paul's Cathedral en Windsor Castle. Geniet van een optionele wandeling door de beschermde Isabella Plantage voordat je stopt in een pub om te lunchen. Als je de dagvullende optie kiest, dan reis je na de lunch verder door de omgeving, waar de oevers van de Theems vol staan met historische huizen. Neem een veerboot over de rivier naar Twickenham, thuisbasis van de Engelse Rugby. Sluit af met een picknick met een pot thee en zelfgemaakte taarten in een prachtige geheime tuin met pub aan het water, of ga naar Twickenham Station voor directe treinen terug naar centraal Londen. Als je liever een halfdaagse tocht doet, kun je na de lunch vertrekken en genieten van de fietstocht langs de rivier terug naar het treinstation van Richmond.

...
Hampton Court Palace: fietstocht, Koninklijk Park & picknick

3. Hampton Court Palace: fietstocht, Koninklijk Park & picknick

Ga mee op deze ontspannende fietstocht langs de rivier de Theems naar Hampton Court Palace, de residentie van Koning Hendrik VIII en zijn vele vrouwen. Je ziet de overblijfselen van Richmond Palace, Ham House en Teddington Lock, en maakt een wandeling over een 800 jaar oud marktplein. Het is mogelijk om te lunchen in de pub (privétour of groepsbeslissing) of iets lekkers op de markt te kopen en dat bij de fontein op te eten. Terwijl je lekker aan het eten bent, kijk je uit op de minder bekende kant van Hampton Court Palace. Tijdens een fietstocht van een halve dag bezoek je na de lunch het paleis. Als je op een dagtour gaat, kun je genieten van een traditionele Britse picknick en de herten bekijken in het op een na grootste Koninklijke Park van Londen. Spot de edel- en damherten, wandel door de rustige Woodland Gardens met zijn prachtige gebladerte en verken de fonteintuinen van Upper Lodge. Onderweg stop je ook voor een traditionele picknick op dekens en kussens met thee en huisgemaakte taart. Daarna fiets je 5 minuten (over rustige wegen) naar treinstation Teddington. Hier gaan directe treinen terug naar Richmond, waar je de metro (District Line) kunt nemen, en naar Londen Waterloo. De lokale aanbieder kan ook regelen dat je bagage vervoerd wordt en hulp bieden bij het vinden van accommodatie. Doe bijvoorbeeld de dagtour met fietstocht en picknick en bezoek de dag erna zelf op je gemak Hampton Court Palace. Je gids heeft toestemming van de Koninklijke Parken om rondleidingen te geven in Bushy Park, de oude jachtgronden van Hendrik VIII.

...

Sitemap Richmond Park

Wil je alle activiteiten in Richmond Park ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Richmond Park

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 387 beoordelingen

Leuke treinreis om in Hampstead te komen. Kasteel Hampstead dichtbij.

Prachtig kasteel Hampstead, werkelijk de moeite waard. Beter zou zijn geweest om een hele dag voor het kasteel en tuinen uit te trekken. Nu de tuinen niet gezien. Het kasteel met alle verblijven adembenemend heel, heel mooi!

Goed. Wel voucher bij ingang omruilen voor kaarten waardoor je nog in rij staat Mooi paleis. Prachtige tuinen. Goed bereikbaar met openbaar vervoer

Mooi kasteel in een rustige mooie omgeving

Prachtig kasteel, zeker een bezoek waard. Eigenlijk voor een hele dag. Prettige medewerkers die goede informatie geven. Ook prachtige tuinen!

Gewoon geweldig goed

Het ganse kasteel en de begeleiding en uitleg waren zeer goed; Bedankt geld waard.

Wonderlijk paleis en tuinen.

Echt de moeite waard om een treinritje te maken buiten Londen.