Kies data

Dingen om te doen Riga

De Letse hoofdstad biedt diverse architectuur, een historische oude stad en een bloeiende culinaire scene.

Riga: De beste dingen die je niet wil missen

Riga: bier- of cider-fietstocht

1. Riga: bier- of cider-fietstocht

Ga op een heel andere manier bezienswaardigheden bekijken tijdens een bier- of cider-fietstocht door het hart van Riga. Verken de prachtige straten van de oude binnenstad van de stad terwijl je fietst, drinkt en chat met vrienden. Je Engels sprekende gids en chauffeur zullen je bij het ontmoetingspunt begroeten en je meenemen naar de wachtende bierfiets. Als u eenmaal zit en klaar bent om te beginnen, krijgt u uw keuze van bier, cider of prosecco geserveerd - en dan begint het plezier. De fiets biedt plaats aan maximaal 15 passagiers en is eenvoudig genoeg voor zelfs 4 personen om te trappen. Terwijl je door de oude stad rijdt met drankjes in de hand, kun je naar je favoriete muziek luisteren en LED-lichten inschakelen voor een feest op wielen. Na een uur de bezienswaardigheden te hebben bekeken, ga je naar een van de restaurants bij het eindpunt voor een lekkere maaltijd.

Riga: sightseeing in een rondvaartboot

2. Riga: sightseeing in een rondvaartboot

Stap aan boord van een milieuvriendelijke rondvaartboot en bekijk de monumenten van Riga vanaf de rivier de Dvina. Laat de drukte van het centrum even voor wat het is en ga naar de pier naast het Vrijheidsmonument bij de 18e-eeuwse vestingwerken die bekendstaan als het Traingula-bastion (Bastejkalns). Vanaf hier glij je gestaag onder oude bruggen door. Je ziet monumenten zoals de elegante thuisbasis van de Letse Nationale Opera, de grootste markt en bazaar van Europa bij Riga's Centrale Markt en de UNESCO-Werelderfgoedmonumenten van de wijk Spikeri.  Al varend naar de Riga Passenger Terminal en de  jachtclub Andrejosta heb je een prachtig uitzicht op de wijk Vecriga (Oud-Riga). Op je weg terug naar het vertrekpunt word je nog getrakteerd op een prachtig uitzicht op het Kronvalda Park en het Letse Nationale Theater.

Riga: 1,5 uur oude stadswandeling

3. Riga: 1,5 uur oude stadswandeling

Ga onder de oppervlakte van Riga, vanaf de oprichting 8 eeuwen geleden aan de rivier de Daugava tot de transformatie in de prachtige en artistieke stad die je vandaag ziet. Loop langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en leer over de mensen die Riga hebben gemaakt tot wat het nu is. Kom meer te weten over de bisschop Albert van Livonia, die in 1201 de Letse hoofdstad stichtte, en over de vele buitenlanders die sindsdien hun stempel op deze stad hebben gedrukt. Ontdek de middeleeuwse Hanzestad van de stad en geniet van de pracht van de koepelkathedraal. Geniet van de grote en kleine gildehuizen en hun gotische en neogotische stijlen. Fotografeer het kasteel van Riga, de huidige residentie van de president van Letland, en bekijk beroemde plekken zoals de Sint-Pieterskerk, de Zweedse poort, de Kruittoren en vele andere.

Riga: toegangsticket - Zwarthoofdenhuis

4. Riga: toegangsticket - Zwarthoofdenhuis

Wandel door de eeuwen heen in het Zwarthoofdenhuis! Voel de magische sfeer van luxueuze feestzalen, versierd met schitterende kroonluchters en een galerij met koninklijke portretten. Verken de mysterieuze middeleeuwse kelders en bewerk historische kamers met een verrassende collectie zilverwerk. De afgelopen 700 honderd jaar heeft het Zwarthoofdenhuis de inwoners en gasten van Riga tevreden en verrukt. Dit is één van de mooiste gebouwen in Riga, met behoud van zowel het unieke historische erfgoed van de legendarische Broederschap van de Zwarthoofden als de geschiedenis van Riga. Eeuwenlang was het Zwarthoofdenhuis het culturele epicentrum van Riga, waar de meest respectabele inwoners van Riga en hun gasten bijeenkwamen, tijdens feesten georganiseerd door de Zwarthoofden en hun opvolgers. Dit gebouw, gelegen in het hart van het oude Riga, is het symbool van Riga en één van de centrale gebouwen van de vertegenwoordiging van Riga - niet voor niets heeft de president van Letland het Zwarthoofdenhuis gekozen als zijn tijdelijke verblijfplaats voor bijna vier jaar!

Riga: 2-daagse hop on, hop off-bustour

5. Riga: 2-daagse hop on, hop off-bustour

De dubbeldekkerbussen vertrekken dagelijks tussen 10:15 en 15:15 uur vanaf het Stadhuisplein. Er zijn 11 hoofdhaltes en ongeveer 16 extra haltes langs de routes. In dit ticket zijn twee tours inbegrepen. Met deze pas kun je in 2 dagen het meeste uit de hop on, hop off-bustour halen. De Rode route loopt door twee wijken. Eerst gaat de bus naar Pardaugava, een gebied dat uitkijkt over de oude kathedralen op de linkeroever van de rivier de Daugava. Als je de Stenen Brug oversteekt, zie je het majestueuze panorama van de Oude Stad - de 'Stad van de Gouden Hanen'. Vervolgens rijdt de bus naar het centrum van de stad, waar veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zich bevinden. Je komt langs de Boulevard Ring, ziet het beroemde Monument van de Vrijheid, het Operagebouw, de Poedertoren en nog veel meer. Vervolgens zie je in het Moskou-district de centrale markt van Riga - de grootste overdekte markt van Europa, de Speakers Quarter met de geschiedenis van het Joodse Getto en de beroemde Stalin-hoogbouw. De Blauwe route gaat eerst naar de haven van Riga, en vervolgt de route dan kort door het architectonische deel van Riga. Je krijgt de kans om een reeks bouwstijlen te zien, van romantische gevels tot decoratieve art nouveau. De rijkdom aan fantasie in elke gevel - stenen maskers en mythische monsters. De beroemde Alberta Street met zijn gevels en het verrukkelijke talent van architect Michael Eisenstein zal je niet onverschillig laten. De architectuur van de gevels van Riga is opgenomen in de UNESCO-lijst van architectonisch erfgoed. Als je alle routes met de bus kunt afvinken, heb je meer dan 80 bezienswaardigheden van de stad gezien. De bussen hebben 11 hoofdhaltes en nog 16 extra haltes langs de hele route, zodat je alle bezienswaardigheden heel makkelijk kunt gaan bekijken. Alle tours beschikken over vooraf opgenomen commentaar via koptelefoons. Je kunt kiezen uit 10 verschillende talen: Russisch, Lets, Engels, Duits, Zweeds, Noors, Fins, Spaans, Frans en Italiaans.

Riga hoogtepunten zelfgeleide speurtocht en wandeltocht

6. Riga hoogtepunten zelfgeleide speurtocht en wandeltocht

Leer Riga in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling die op je telefoon wordt gespeeld. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste attracties van de stad en ontgrendel interessante feiten. Nadat je de speurtocht op je mobiele apparaat hebt gedownload (via een link en inloggegevens die je hebt gekregen bij het boeken), gebruik je de mobiele app en geïntegreerde kaarten om 10 van de belangrijkste attracties van Riga te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Terwijl je door de stad loopt, geniet je van de flexibiliteit om je game op elk gewenst moment te pauzeren om een pauze te nemen, de perfecte foto's te maken, te stoppen voor de lunch of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of de rest voor een andere dag te bewaren. Start de activiteit op elk moment, het schema is indicatief. Begin je tour in het imposante Letse Nationale Kunstmuseum! Bezoek het Vrijheidsmonument, een symbool van Riga. Kom meer te weten over Laimas Pulkstenis dit prachtige horloge met zeldzame architectuur en bewonder de Kruittoren, een van de oudste in Europa. De Zweedse Poort zal je verrassen, met zijn verschrikkelijke legende. Bezoek het oudste wooncomplex de unieke esthetiek. Dan wacht het kasteel van Riga op je, vergeet niet om foto's te maken! De kathedraal van Riga zal je sprakeloos achterlaten met zijn prachtige interieur en exterieur. Bewonder het Huis van de Mee-eters met zijn unieke kleuren en architectuur. De kers op de taart van deze unieke tour is de Sint-Pieterskerk, die je voor de rest van je leven zal markeren met het unieke uitzicht vanaf de toren.

Riga: 2 uur oude stadswandeling

7. Riga: 2 uur oude stadswandeling

Ontdek de oude binnenstad van Riga tijdens een begeleide wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Luister naar de fascinerende verhalen van je lokale gids en leer meer over de rijke geschiedenis van de stad. Passeer bekende locaties, waaronder het House of the Blackheads, het Three Brothers-gebouwencomplex en de Swedish Gate. Begin je tour bij het felrode huis van de mee-eters en ga de oude binnenstad in. Bewonder hier de eeuwenoude gebouwen om je heen. Van het Stadhuisplein uit de 13e eeuw tot de torenhoge Sint-Pieterskerk. Vervolg uw wandeltocht en bekijk de prachtige Grote en Kleine Gildezalen, het middeleeuwse en Art Nouveau Kattenhuis, de Drie Broers-gebouwen, de Sint-Jacobskathedraal, de Zweedse Poort en meer. Leer tijdens je route hoe de art nouveau-architectuur Riga binnendrong, lokale en historische verhalen en inzichten in welk eten je moet proeven terwijl je in Letland bent.

Riga: rode bus hop-on-hop-off Grand Tour

8. Riga: rode bus hop-on-hop-off Grand Tour

Ontdek Riga tijdens een hop-on hop-off tour. Geniet van een tweedaagse pas, volg 2 verschillende routes en bekijk het operagebouw, de historische oude stad en de centrale markt. Met meer dan 80 bezienswaardigheden langs de routes, kun je met deze pas het meeste uit de hop-on-hop-off tourstijl halen. De dubbeldekkerbussen vertrekken dagelijks tussen 10:15 en 15:15 uur vanaf het Stadhuisplein. De Rode Tour loopt door twee stadsdelen. Eerst gaat de bus naar Pardaugava, een gebied dat uitkijkt op oude kathedralen op de linkeroever van de rivier de Daugava. Steek de stenen brug over en geniet van het panorama van de oude stad. Passeer de Boulevard Ring, bekijk het beroemde Vrijheidsmonument, het Opera House, de Kruittoren en nog veel meer. Bekijk de centrale markt van Riga, de grootste overdekte markt van Europa, evenals de Speakers Quarter. Ontdek de geschiedenis van het Joodse getto en de beroemde Stalin-hoogbouw. Bekijk op de blauwe lijn een scala aan architecturale stijlen, van romantische gevels tot decoratieve art nouveau. Bekijk de beroemde Alberta Street, met zijn gedetailleerde gevels en Michael Eisenstein-architectuur.

Vanuit Riga: privérondleiding The Hill of Crosses

9. Vanuit Riga: privérondleiding The Hill of Crosses

Na ontmoeting en begroeting in het hotel, rijden naar Litouwen ongeveer 130 km om Hill of Crosses te bezoeken. Na het oversteken van de grens tussen Letland en Litouwen, mogelijkheid voor een koffiepauze. Nog 30 km en bestemming bereikt. De Heuvel der Kruisen is een krachtig symbool van geloof, hoop en vrijheid van Litouwen. Ontheiligd maar nooit vernietigd, in brand gestoken maar nooit afgebrand. Gelegen nabij de stad Siauliai is het een heuvel (kasteelheuvel) bedekt met duizenden kruisen gemaakt van verschillende materialen en in verschillende afmetingen. Tijdens het Sovjettijdperk werden deze kruisen door de autoriteiten verwijderd, maar de lokale bevolking verving ze voortdurend. In 1993 hield paus Johannes Paulus II hier een dienst. Later stuurde hij een kruisbeeld naar Litouwen dat op de heuvel werd geplaatst, en tegenwoordig beginnen en eindigen pelgrims hun reizen op deze locatie. Voor zowel de lokale bevolking als bezoekers is dit een plek van hoop en verlichting, een weerspiegeling van de historische en culturele tradities van Litouwen. Op de Kruisheuvel kan iedereen zijn eigen kruis plaatsen voor elke gelegenheid in het leven. Het belangrijkste is om te geloven! Ongeveer 30-40 minuten voor foto's en rondlopen. Bijzonder mooi en emotioneel in de tijd van zonsopgang en zonsondergang.

Van Riga: dagtocht naar Sigulda en Cesis met hotelovername

10. Van Riga: dagtocht naar Sigulda en Cesis met hotelovername

Je gids en chauffeur zullen je ontmoeten in Riga en je naar Sigulda brengen, wat ongeveer 35 minuten rijden is. Sigulda is een stad, gelegen in de pittoreske Gauja-vallei en wordt "het Zwitserland van Letland" genoemd. Eerst maak je een wandeling door Sigulda, later bezoek je de Gutman's grot en het Turaida-reservoir (ingang). Ga verder naar Cesis - de middeleeuwse stad, waarvan de geplaveide straten hetzelfde zijn gebleven als tijdens de middeleeuwen, met behoud van de middeleeuwse gebouwen met rode pannendaken, omheinde achtertuinen en gevels. Terug naar Riga in de late namiddag. Tegen een meerprijs en beschikbaarheid kunt u de bobsleetocht in Sigulda proberen, aangezien ze een van de grootste bobsleebanen van Oost-Europa hebben.

Beschikbare activiteiten

  • Op verkenning in Riga
  • Letse geschiedenis & cultuur
  • Lokale markten, eten & drinken
  • Nationale parken, hikes & meer
  • Letse kastelen & paleizen
93 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 6

Veelgestelde vragen over Riga

Welke topattracties zijn een must-see in Riga?

Overzicht activiteiten in Riga

Wil je alle activiteiten in Riga ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Riga

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.452 beoordelingen

The fact that Liga took the trouble to show us around the streets of Riga on one of the most important days for the Latvian people, (18-11 Independence Day) made the walk extra special. Besides the fact that she has a lot of knowledge about the history of the country and everything that goes with it, she also has the qualities to convey this as a fascinating whole. Of course there is also room for humor, personal insights and an appropriate answer to just about every question that the average visitor to beautiful Latvia can think of. The walk itself could be flawlessly adapted to what we wanted to see and explore further. In the meantime and afterwards, we also received useful tips about the nicest and best places to eat and/or drink. We therefore definitely recommend exploring beautiful Riga in the company of Liga. Liga, thanks again for the great experience!

Julia gaf een heel goed en uitgebreid beeld van Riga en de Letse bevolking. De historie, denkwijze en de bijzondere diversiteit in architectuur in de stad. Zo kom je echt te weten hoe Riga is hoe en de mensen zijn!

hele leuke gids. informatieve wandeling. Erg leuk om ook buiten het oude centrum te komen en daar de verhalen te horen!

Top gids met heel veel kennis van de stad, het land en de geschiedenis.

Geen wachttijd. Prachtig gebouw! Gewoon fantastisch!