Kies data

Riga Activiteiten

Riga Activiteiten: Onze meest aanbevolen

Riga: grote hop on, hop off-tour met rode bus

1. Riga: grote hop on, hop off-tour met rode bus

Ontdek Riga tijdens een hop on, hop off-tour. Geniet van een 2-daagse pas, volg 2 verschillende routes en bekijk het operagebouw, de historische oude stad en de centrale markt. Met meer dan 80 bezienswaardigheden langs de routes kun je met deze pas het meeste uit de hop-on, hop-off-tour halen. De dubbeldekkerbussen vertrekken dagelijks tussen 10:15 - 15:15 uur vanaf het Stadhuisplein. De Rode tocht loopt door twee wijken. Eerst gaat de bus naar Pardaugava, een gebied dat uitkijkt op oude kathedralen op de linkeroever van de rivier de Daugava. Steek de stenen brug over en geniet van het panorama van de oude stad. Passeer de Boulevard Ring, bekijk het beroemde Vrijheidsmonument, het operagebouw, de Kruittoren en nog veel meer. Bekijk de Centrale Markt van Riga, de grootste overdekte markt van Europa, en de Speakers Quarter. Ontdek de geschiedenis van het Joodse getto en de beroemde Stalin-hoogbouw. Bekijk op de blauwe lijn een scala aan bouwstijlen, van romantische gevels tot decoratieve art nouveau. Bekijk de beroemde Alberta Street, met zijn gedetailleerde gevels en Michael Eisenstein-architectuur.

Riga: sightseeing in een rondvaartboot

2. Riga: sightseeing in een rondvaartboot

Stap aan boord van een milieuvriendelijke rondvaartboot en bekijk de monumenten van Riga vanaf de rivier de Dvina. Laat de drukte van het centrum even voor wat het is en ga naar de pier naast het Vrijheidsmonument bij de 18e-eeuwse vestingwerken die bekendstaan als het Traingula-bastion (Bastejkalns). Vanaf hier glij je gestaag onder oude bruggen door. Je ziet monumenten zoals de elegante thuisbasis van de Letse Nationale Opera, de grootste markt en bazaar van Europa bij Riga's Centrale Markt en de UNESCO-Werelderfgoedmonumenten van de wijk Spikeri.  Al varend naar de Riga Passenger Terminal en de  jachtclub Andrejosta heb je een prachtig uitzicht op de wijk Vecriga (Oud-Riga). Op je weg terug naar het vertrekpunt word je nog getrakteerd op een prachtig uitzicht op het Kronvalda Park en het Letse Nationale Theater.

Riga: bier- of cider-fietstocht

3. Riga: bier- of cider-fietstocht

Ga op een heel andere manier bezienswaardigheden bekijken tijdens een bier- of cider-fietstocht door het hart van Riga. Verken de prachtige straten van de oude binnenstad van de stad terwijl je fietst, drinkt en chat met vrienden. Je Engels sprekende gids en chauffeur zullen je bij het ontmoetingspunt begroeten en je meenemen naar de wachtende bierfiets. Als u eenmaal zit en klaar bent om te beginnen, krijgt u uw keuze van bier, cider of prosecco geserveerd - en dan begint het plezier. De fiets biedt plaats aan maximaal 15 passagiers en is eenvoudig genoeg voor zelfs 4 personen om te trappen. Terwijl je door de oude stad rijdt met drankjes in de hand, kun je naar je favoriete muziek luisteren en LED-lichten inschakelen voor een feest op wielen. Na een uur de bezienswaardigheden te hebben bekeken, ga je naar een van de restaurants bij het eindpunt voor een lekkere maaltijd.

Riga: toegangsticket - Zwarthoofdenhuis

4. Riga: toegangsticket - Zwarthoofdenhuis

Wandel door de eeuwen heen in het Zwarthoofdenhuis! Voel de magische sfeer van luxueuze feestzalen, versierd met schitterende kroonluchters en een galerij met koninklijke portretten. Verken de mysterieuze middeleeuwse kelders en bewerk historische kamers met een verrassende collectie zilverwerk. De afgelopen 700 honderd jaar heeft het Zwarthoofdenhuis de inwoners en gasten van Riga tevreden en verrukt. Dit is één van de mooiste gebouwen in Riga, met behoud van zowel het unieke historische erfgoed van de legendarische Broederschap van de Zwarthoofden als de geschiedenis van Riga. Eeuwenlang was het Zwarthoofdenhuis het culturele epicentrum van Riga, waar de meest respectabele inwoners van Riga en hun gasten bijeenkwamen, tijdens feesten georganiseerd door de Zwarthoofden en hun opvolgers. Dit gebouw, gelegen in het hart van het oude Riga, is het symbool van Riga en één van de centrale gebouwen van de vertegenwoordiging van Riga - niet voor niets heeft de president van Letland het Zwarthoofdenhuis gekozen als zijn tijdelijke verblijfplaats voor bijna vier jaar!

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevenissen
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
  • Avonturen
  • Hop on, hop off-tours
84 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 6

Veelgestelde vragen over Riga

Welke topattracties zijn een must-see in Riga?

Overzicht activiteiten in Riga

Wil je alle activiteiten in Riga ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Riga

Geweldig gebouw. Geweldige kamers. Zeker een bezoek waard. Uitstekende waarde. Een terugblik in de tijd in de geschiedenis van Letland. Letten zijn hier erg trots op. Personeel erg behulpzaam. De meeste dingen worden in het Engels uitgelegd met informatie over de muurposter. Geen taalkundige uitrusting, maar kan toch genieten van het vinden van wat je zou willen weten. Misschien kan er voor de toekomst apparatuur worden geleverd. Zou een bezoek aan iedereen aanraden. Je kunt alleen rondlopen, met z'n tweeën of met een groep. Nogmaals, een plezierige tijd in de geschiedenis, niet te missen.

We gingen net voor de lockdown en hadden bijna een privétour. Het was zeer de moeite waard. De kapitein was erg hard aan het werk en gastvrij! De boot was afgesloten met beschermfolies waardoor je goed kon kijken maar niet feilloos foto's kon maken. Deze was speciaal voor ons kort geopend en daarna weer dicht vanwege de wind! Echt geweldig!

Charmant, gastvrij, we waardeerden de opmerkingen van de gids volledig om de geschiedenis van de stad Riga . beter te begrijpen

Een interessante en belangrijke site in de geschiedenis van Riga. Het kind keek graag naar de prachtige zalen en objecten.

Geen wachttijd. Prachtig gebouw! Gewoon fantastisch!