Kies data

Riga Audiogidsen

Riga Audiogidsen: Onze meest aanbevolen

Riga: grote hop on, hop off-tour met rode bus

1. Riga: grote hop on, hop off-tour met rode bus

Ontdek Riga tijdens een hop on, hop off-tour. Geniet van een 2-daagse pas, volg 2 verschillende routes en bekijk het operagebouw, de historische oude stad en de centrale markt. Met meer dan 80 bezienswaardigheden langs de routes kun je met deze pas het meeste uit de hop-on, hop-off-tour halen. De dubbeldekkerbussen vertrekken dagelijks tussen 10:15 - 15:15 uur vanaf het Stadhuisplein. De Rode tocht loopt door twee wijken. Eerst gaat de bus naar Pardaugava, een gebied dat uitkijkt op oude kathedralen op de linkeroever van de rivier de Daugava. Steek de stenen brug over en geniet van het panorama van de oude stad. Passeer de Boulevard Ring, bekijk het beroemde Vrijheidsmonument, het operagebouw, de Kruittoren en nog veel meer. Bekijk de Centrale Markt van Riga, de grootste overdekte markt van Europa, en de Speakers Quarter. Ontdek de geschiedenis van het Joodse getto en de beroemde Stalin-hoogbouw. Bekijk op de blauwe lijn een scala aan bouwstijlen, van romantische gevels tot decoratieve art nouveau. Bekijk de beroemde Alberta Street, met zijn gedetailleerde gevels en Michael Eisenstein-architectuur.

Riga: sightseeing in een rondvaartboot

2. Riga: sightseeing in een rondvaartboot

Stap aan boord van een milieuvriendelijke rondvaartboot en bekijk de monumenten van Riga vanaf de rivier de Dvina. Laat de drukte van het centrum even voor wat het is en ga naar de pier naast het Vrijheidsmonument bij de 18e-eeuwse vestingwerken die bekendstaan als het Traingula-bastion (Bastejkalns). Vanaf hier glij je gestaag onder oude bruggen door. Je ziet monumenten zoals de elegante thuisbasis van de Letse Nationale Opera, de grootste markt en bazaar van Europa bij Riga's Centrale Markt en de UNESCO-Werelderfgoedmonumenten van de wijk Spikeri.  Al varend naar de Riga Passenger Terminal en de  jachtclub Andrejosta heb je een prachtig uitzicht op de wijk Vecriga (Oud-Riga). Op je weg terug naar het vertrekpunt word je nog getrakteerd op een prachtig uitzicht op het Kronvalda Park en het Letse Nationale Theater.

Riga: zelfgeleide rondleiding door de oude stad

3. Riga: zelfgeleide rondleiding door de oude stad

Gebruik je smartphone als je persoonlijke gids en start het spel op een tijdstip dat jou uitkomt. Je hoeft niet te wachten op een fysieke gids, open gewoon de app en je ervaring begint. Deze self-guided Old Riga-wandeltocht is perfect als je weinig tijd hebt en wat geld probeert te besparen. Je bezoekt de meest interessante en opmerkelijke plekken en ziet ook een paar geheime juweeltjes verborgen in de oude stad. Beginnend en eindigend op het Stadhuisplein, zijn de taken van deze zoektocht vrij eenvoudig. Hierdoor kun je spelen met kinderen, en zonder al te veel kennis van de stad. Geniet van je tijd en speel zonder haast, je kunt het spel zelfs pauzeren voor een koffiepauze of selfie.

  • Hop on, hop off-tours
  • Andere belevenissen
  • Wateractiviteiten
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Riga

Welke topattracties zijn een must-see in Riga?

Overzicht activiteiten in Riga

Wil je alle activiteiten in Riga ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Riga

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 87 beoordelingen

We gingen net voor de lockdown en hadden bijna een privétour. Het was zeer de moeite waard. De kapitein was erg hard aan het werk en gastvrij! De boot was afgesloten met beschermfolies waardoor je goed kon kijken maar niet feilloos foto's kon maken. Deze was speciaal voor ons kort geopend en daarna weer dicht vanwege de wind! Echt geweldig!

Zeer leuk tijdverdrijf om rustig Riga in je op te nemen. 50 minuten is precies goed. Bootjes zijn prachtig gerestaureerd, Jugendstil. Kortom, aanrader.