Kies data

Riga Couleur locale & buurttours

Riga Couleur locale & buurttours: Onze meest aanbevolen

Riga: wandeltocht door de oude stad van 2 uur

1. Riga: wandeltocht door de oude stad van 2 uur

Ontdek de oude binnenstad van Riga tijdens een begeleide wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Luister naar de fascinerende verhalen van je lokale gids en leer over de rijke geschiedenis van de stad. Passeer bekende locaties, waaronder het House of the Blackheads, het gebouwencomplex Three Brothers en de Swedish Gate. Begin je tour bij het felrode House of the Blackheads en ga de oude stad binnen. Bewonder de eeuwenoude gebouwen die u hier omringen. Van het Stadhuisplein uit de 13e eeuw tot de torenhoge Sint-Pieterskerk. Vervolg uw wandeltocht en bekijk de magnifieke Grote en Kleine Gildehallen, het middeleeuwse en Art Nouveau Kattenhuis, de Three Brothers Buildings, St. Jacob's Cathedral, de Zweedse Poort en meer. Leer onderweg hoe de Art Nouveau-architectuur Riga binnendrong, lokale en historische verhalen en inzichten in welk eten je kunt proeven terwijl je in Letland bent.

Riga: stadswandeling van 2 uur door de klassieke binnenstad

2. Riga: stadswandeling van 2 uur door de klassieke binnenstad

Ontdek de prachtige binnenstad van Riga tijdens deze 2 uur durende stadswandeling door het historische en geografische stadscentrum. Je enthousiaste gids vertelt je de waargebeurde verhalen en de legendes over Riga en laat je alle hoogtepunten van de stad zien. Eerst breng je een bezoek aan het indrukwekkendste gebouw van Riga: het Zwarthoofdenhuis. Het werd volledig verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog en herbouwd in 1999. Dan zie je een complex van woongebouwen dat bekend staat als de "Drie broers". Het wordt beschouwd als het oudste bakstenen huis van Riga. Maar dat is nog niet alles. Tijdens je wandeling kom je ook langs het kasteel van Riga, de kathedraal van Riga, de oude stadsmuur, de Zweedse Poort, de Kruittoren en zelfs het Art Nouveau Kattenhuis. Na afloop heb je zeker weten meer begrip van en waardering voor de historische binnenstad van Riga en de fascinerende geschiedenis van de stad zelf.

Riga: culinaire en culturele wandeltocht met proeverijen

3. Riga: culinaire en culturele wandeltocht met proeverijen

Verken 3 van de belangrijkste wijken van Riga tijdens een wandeltocht van een halve dag, voor een combinatie van eten en cultuur. Je luistert naar verhalen over de geschiedenis van de stad en ziet 's werelds grootste verzameling jugendstil-architectuur. Begin je rondleiding in het charmante oude stadscentrum, waar de prachtige, eeuwenoude gebouwen uitgebreid spreken over de Letse cultuur, 1 van de oudste levende culturen in de wereld. Hoogtepunten van het oude stadscentrum (ook bekend als Vecrīga) zijn een reconstructie van de middeleeuwse stadsmuur, de Dom van Riga, en het Zwarthoofdenhuis. Vervolgens ga je naar de opmerkelijke jugendstil-wijk, waar een lokale gids meer vertelt over de betekenis van de symbolen verborgen achter de prachtige gevels. Je ziet meesterwerken van de jugendstil-architectuur bij banken, kantoren en appartementencomplexen op bijna elke hoek van de straat. De tocht eindigt met een proeverij met enkele typische lokale gerechten in de Centrale Markt van Riga. Proef overheerlijke, ecologisch geteelde streekproducten in de prachtige art-deco en neoklassieke markt, de grootste markt en bazaar van Europa.

Riga: privéwandeling met een lokale gids

4. Riga: privéwandeling met een lokale gids

Je ontmoet de lokale gids bij je accommodatie in Riga en gaat op pad voor een stadswandeling om de stad te verkennen. Je bent in goede handen bij een goed geïnformeerde local die graag tips en kennis met je deelt, zodat jij het uiterste uit je verblijf kunt halen. Eerst leer je de buurt waarin je verblijft beter kennen. Ontdek de beste plekken om te eten en te shoppen en kom erachter hoe je je het makkelijkst kan verplaatsen. Tijdens deze speciaal aan jouw wensen aangepaste rondleiding zie je enkele topattracties en krijg je informatie over nog meer plekken die je na de wandeling zelf kunt bezoeken. Nadien voel je je zelfverzekerder en meer op je gemak in de stad en heb je alle informatie die je nodig hebt.

Riga Explorer-fietstocht

5. Riga Explorer-fietstocht

Tijdens onze Riga Explorer Bike Tour willen we je Riga laten zien voorbij de oude stad, de delen van de stad die je misschien nooit alleen zou vinden. Wij zijn lokale bewoners van de stad, gepassioneerd over waar we wonen, en we willen het met jullie delen, wratten en zo. We ontmoeten je op een handig punt, halen een paar comfortabele fietsen op en gaan op pad om de stad te verkennen. De buitenwijk van Moskou wacht op je, een deel van de stad vol geschiedenis en de locatie van het Joodse getto tijdens de nazi-bezetting. De vervallen houten huizen staan in schril contrast met de glans van de oude stad of de pracht van de art-nouveaugebouwen. We rijden door het hart van Riga, waar de meeste Ridzenieki (de mensen van Riga) graag rondhangen, en verder naar de Grote Begraafplaats, nu een vreemde mix van kerkhof en park, voordat we terugkeren naar ons startpunt. Dit is een geweldige manier om Riga te zien, wat beweging te krijgen, het milieu te helpen en meer te leren over hoe de stad er vandaag uitziet en hoe het zo is gekomen. Doe mee met onze Riga Explorer Bicycle Tour en zie het echte Riga.

Leuke wandeling rond de centrale markt van Riga (inclusief proeverij)

6. Leuke wandeling rond de centrale markt van Riga (inclusief proeverij)

Spannende excursie met een professionele gids rond de centrale markt van Riga. Achter de muren van dit gebouw gaan veel interessante verhalen schuil. Je leert hoe deze markt de grootste markt van Europa werd. Je vriendelijke gids vertelt je hoe de Centrale Markt in de 20e eeuw werd gebruikt. U zult de specialiteiten van de centrale markt van Riga ervaren, zoals salades, sandwiches, verse sappen en vele soorten voedsel. Niet alleen eten, je wandelt ook door historische bezienswaardigheden te bezoeken. U zult interessante en onverwachte productcombinaties vinden!

Riga: Achter het IJzeren Gordijn, communismetour van 3,5 uur

7. Riga: Achter het IJzeren Gordijn, communismetour van 3,5 uur

Je ziet Riga te voet en leert meer over het leven achter het IJzeren Gordijn tijdens een wandeltocht van 3,5 uur. Je leert meer over de Letgallenregio van Riga genaamd Ķengarags, een van de meest interessante en grootste buitenwijken waar locals wonen en je hun leefwijze kunt bekijken. Tijdens de tour voelt het alsof je terug de tijd in gaat, aangezien er in de buitenwijken van Ķengarags weinig is veranderd in hoe het eruitziet en hoe mensen leven. De enige uitzondering hierop is dat de militaire Sovjetvliegtuigen de ramen van de huizen niet meer met hun lawaai laten schudden als ze wegvliegen van het nabijgelegen militaire vliegveid Rumbula. De architectuur (woonhuizen, scholen, buitenwijken) in de Sovjettijd leek in verschillende delen van de Unie heel erg op elkaar, en verschillende steden hadden soms identieke buitenwijken. Door Ķengarags te bezoeken krijg je ook een idee van andere steden uit het Sovjettijdperk.

Riga: rondleiding door landhuizen en kastelen in de buurt

8. Riga: rondleiding door landhuizen en kastelen in de buurt

Tukums, gelegen op slechts 70 kilometer van Riga, staat vol met interessante toeristische attracties. Het werd pas in 1795 als stad aangekondigd, maar er woonden nog lang daarvoor mensen. Slenterend door de historische straten van de oude stad waant u zich in de 19e eeuw. Op elk huis staat informatie over wie er toen woonde, en het moderne beeldhouwwerk van Katrina van Tukums zal indruk maken op iedereen die het tegenkomt. Je bezoekt het jachtpaleis, gebouwd in het begin van de 20e eeuw voor de toenmalige burgemeester van Riga, voordat je het Jaunpils-kasteel bezoekt, gebouwd in het jaar 1301 en nog steeds een van de weinige middeleeuwse kastelen met zijn oorspronkelijke uiterlijk. Jaunpils Castle is een typische constructie van het fort van de Livonische Orde en werd gebouwd door meester Gottfried von Horn. Tot op de dag van vandaag zijn er veel legendes over de onverschrokken Matthias von der Recke, die in de 16e eeuw de eigenaar van het kasteel was. Jaunpils Castle en zijn omgeving hebben veel legendes en mysteries. Tegenwoordig kunt u de kerk bezoeken die aan het einde van de 16e eeuw is gebouwd naast een watermolen met een leeftijd van 200 jaar, hier kunt u echt de geur van het romantische tijdperk voelen. Op de terugweg maak je een pitstop bij de lokale wijnmakerij "Avavas vini", die het waard is om de producten te zien en te proeven.

Riga: wandeltocht door de oude binnenstad en de centrale markt

9. Riga: wandeltocht door de oude binnenstad en de centrale markt

Krijg een insider's blik op de oude binnenstad van Riga tijdens een kleine groepswandeling door de schilderachtige geplaveide straten van de stad. Bewonder de beroemde bezienswaardigheden van Riga, waaronder de Sint-Pieterskerk, waar je de toren kunt beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad. Baan je een weg naar de Domkathedraal en leer over de hanen van Riga, de Kruittoren, de Zweedse Poort, de Drie Broers en meer. Luister naar het verleden van de stad als machtige zeehaven tijdens de middeleeuwen en geniet van het uitzicht op prachtige middeleeuwse monumenten, zoals het oude gildehuis en het huis van de mee-eters. Ga verder naar de centrale markt van Riga, een van de grootste markten van Europa, en dompel jezelf onder in het lokale leven. Leer meer over de Letse keuken en de verscheidenheid aan lokale specialiteiten, zoals gerookt vlees, kaas, haring en hennepboter. Zorg ervoor dat u de favoriete gerechten van de lokale bevolking proeft.

Riga: 2-uur durende wandeltocht door de Oude Stad

10. Riga: 2-uur durende wandeltocht door de Oude Stad

Tijdens deze 2-uur durende wandeltocht verken je de Oude Stad van Riga, het historische en geografische centrum van Riga aan de rechteroever van de Westelijke Dvina. De Oude Stad beslaat een relatief klein gebied binnen de oude vestingwerken en bevat vele unieke monumenten met middeleeuwse architectuur. Je professionele gids laat je de Oude Stad zien en vertelt over de geschiedenis en cultuur van de stad. Natuurlijk beantwoordt deze ook al je vragen. De rondwandeling begint op het Marktplein. Dit was het centrale plein van de stad vanaf de 13e tot de 19e eeuw. Het beroemdste gebouw op dit plein is het schitterende, gotische Zwarthoofdenhuis. Tijdens de tocht kom je ook langs andere beroemde plaatsen in Riga, zoals de Peterskerk, de Zweedse poort en de Kruittoren. Ervaar de aura van een eeuwenoude stad tijdens je wandeling door de smalle straten, waar je unieke combinaties van woonhuizen met heilige gebouwen vindt. Hier zie je de Dom van Riga uit de 13e eeuw, de gotische Peterskerk, de mooie Peitavsynagoge, het Konventhof, het wooncomplex van de Drie broers, het Slot van Riga, de Sint-Joriskerk en de Sint-Jakobskerk. Je ontdekt het verleden van Riga als Hanzestad bij de gebouwen van het Grote Gilde en het Kleine Gilde, en bij het gereconstrueerde Zwarthoofdenhuis. Reis terug naar de middeleeuwen, toen Riga een machtige havenstad was en lid van het Hanzeverbond, dat handelaars uit de Baltische gebieden verbond met het noorden van Duitsland.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevenissen
18 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Riga

Welke topattracties zijn een must-see in Riga?

Overzicht activiteiten in Riga

Wil je alle activiteiten in Riga ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Riga

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 219 beoordelingen

The fact that Liga took the trouble to show us around the streets of Riga on one of the most important days for the Latvian people, (18-11 Independence Day) made the walk extra special. Besides the fact that she has a lot of knowledge about the history of the country and everything that goes with it, she also has the qualities to convey this as a fascinating whole. Of course there is also room for humor, personal insights and an appropriate answer to just about every question that the average visitor to beautiful Latvia can think of. The walk itself could be flawlessly adapted to what we wanted to see and explore further. In the meantime and afterwards, we also received useful tips about the nicest and best places to eat and/or drink. We therefore definitely recommend exploring beautiful Riga in the company of Liga. Liga, thanks again for the great experience!

Supergoede ervaring. Onze wandelmaatje was lokaal en had veel kennis over de stad. Architectuur, geschiedenis, etc. We leerden de stad op een heel andere manier kennen dan we alleen zouden hebben gedaan. Ik moet de "achterkant" van de stad zien, de kanten die toeristen niet altijd zelf kunnen ontdekken. Sterk aanbevolen!

Julia gaf een heel goed en uitgebreid beeld van Riga en de Letse bevolking. De historie, denkwijze en de bijzondere diversiteit in architectuur in de stad. Zo kom je echt te weten hoe Riga is hoe en de mensen zijn!

hele leuke gids. informatieve wandeling. Erg leuk om ook buiten het oude centrum te komen en daar de verhalen te horen!

Top gids met heel veel kennis van de stad, het land en de geschiedenis.