Datums kiezen

Ontdek het beste van
Rijeka

Rijeka

Onze aanbevelingen voor Rijeka

Rijeka Zelfbegeleide Sherlock Holmes Murder Mystery Game

1. Rijeka Zelfbegeleide Sherlock Holmes Murder Mystery Game

De Sherlock Holmes City Game is een zelfgeleide tour die je een leuke en interactieve manier geeft om door de stad te lopen. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon met internetverbinding. Zodra je het spel boekt, sturen we je via e-mail alle benodigde informatie. Door door de stad te bewegen, ontgrendel je opdrachten. Hier vind je personages die bereid zijn te helpen. Maar de informatie heeft een prijs! Los hun puzzels op, ga hilarische foto-uitdagingen aan, achtervolg de daders en speel mee om dichter bij het oplossen van de moord op Balthasar te komen. BELANGRIJKE GEGEVENS: - Moeilijkheidsgraad: eenvoudig – ook geschikt voor gezinnen met kinderen - Duur: 2 uur - Tickets: Je hoeft slechts 1 ticket per groep (1-4 personen) te kopen - Elke groep speelt met 1 apparaat. Voor groepen vanaf 4 personen kunt u 2 of meer tickets kopen. - Om dit spel te boeken moet je een datum/tijd opgeven, MAAR je kunt beginnen wanneer je maar wilt. - *LET OP: deze City Game gebruikt de stad als interactief speelveld, maar geeft GEEN informatie over de stad! HOE TE SPELEN: Boek de City Game, bekijk de e-mail die we je sturen met de instructies, download de Loquiz App en begin aan je game-ervaring! Verken de stad in je eigen tempo terwijl je de Sherlock Holmes City Game speelt, een zelfgeleide tour die veel vrijheid en flexibiliteit biedt. Je kunt spelen wanneer, waar en met wie je wilt. Of je nu alleen wilt spelen voor persoonlijke opwinding of met een groep mensen, dit is het spel voor jou! Spelen met meer groepen zal een competitieve ervaring worden, perfect als teambuildingactiviteit. Dit spel is een leuke activiteit die je kunt doen tijdens een bezoek aan een stad met je familie en vrienden of als koppel. Onze City Game biedt de maximale onafhankelijkheid, je kunt pauzeren en doorgaan wanneer je maar wilt!

Severin na Kupi: kanoën en kajakken op de rivier de Kupa

2. Severin na Kupi: kanoën en kajakken op de rivier de Kupa

Een echte wilderniservaring in het Kroatische hoogland wacht op je aan de bovenloop van de Kupa-rivier. Je zult een geweldige tijd hebben in de natuur, zelfs als het water niet warm genoeg is om in te zwemmen. Deze tour is rustiger dan ons "Rafting/Kayaking Adventure on Kupa River" en je kunt gemakkelijk deelnemen zonder eerdere ervaring. Je wordt bij de start begeleid door onze professionele gids en hij/zij geeft je alle nodige instructies en training in basis peddelvaardigheden. Er zijn 7 oude waterdammen met elk een stroomversnelling, die u zelf kunt beheren en zorgen voor veel opwinding. Je kunt de stukken tussen de stroomversnellingen door peddelen in het tempo dat je wilt. Neem pauzes om te picknicken, zwemmen, jezelf te verfrissen bij zoetwaterbronnen of in watervallen. Deze tour is gemakkelijk te bereiken als u in de Kvarner-baai met zijn eilanden, Istrië of de omgeving van Zagreb verblijft. NIEUW: Optie "Light Family Rafting": Als je wilt, kun je de rivier afpeddelen in een vlot voor 4-8 personen. Als u kleine kinderen heeft, kunt u maximaal 10 personen plaatsen. Als je een groep grote jongens bent, is 6 personen het maximum. Drijf de rivier af, allemaal in één boot, geniet van de natuur en deel de taak van het peddelen. Dit is de chill-trip, niet de adrenaline-versie! U heeft geen gids nodig om het vlot te besturen, u kunt het zelf doen. Als het vlot vast komt te zitten op een aantal rotsen, laat je eenvoudig iedereen uitstappen en gaan zwemmen, terwijl iemand de boot terug in dieper water duwt. De Family Raft wordt geleverd met een koelbox voor uw drankjes en broodjes. U kunt desgewenst een waterdichte radio/bluetooth-box meenemen voor uw eigen muziek. Dit is nog een geweldige manier om van de prachtige Kupa-vallei te genieten! Als u een vlot wilt nemen, laat het ons dan weten wanneer u de tour boekt.

Vanuit Rijeka: rondreis over Krk, het Gouden Eiland

3. Vanuit Rijeka: rondreis over Krk, het Gouden Eiland

Van alle 1185 Kroatische eilanden staat het eiland Krk bekend als het Gouden Eiland. In het hart van de Kvarnergolf ligt deze onder toeristen zeer geliefde bestemming. Het milde Middellandse Zeeklimaat, de goede ligging en de mooie natuur én cultuur leverden het eiland zelfs in de oudheid al de bijnaam 'gouden eiland' op.  Ontdek, samen met een deskundige gids, de verborgen parels van dit charmante eiland. Doorkruis mooie, diverse landschappen en bezoek monumenten van duizend jaar oud. Adem de frisse zeewind in op de romantische wandelpaden langs de kust of op een van de rotsachtige herderspaadjes Ook kun je de magische smaken van de eilandkeuken proeven, vanzelfsprekend met een heerlijke huisgemaakte wijn. Tijdens deze rondreis zie je de belangrijke plekken in de oude stad en ontdek je het cultureel en historisch erfgoed van het eiland.

Vanuit Rijeka: Postojna-grot en Predjama-kasteel

4. Vanuit Rijeka: Postojna-grot en Predjama-kasteel

De excursie begint in de Postojna-grot, een van de bekendste grotten ter wereld. Het is ook de belangrijkste attractie van Slovenië en een van 's werelds grootste karstmonumenten. Het is enige plek in de wereld waar je met een elektrische trein door het ondergrondse landschap kunt rijden en waar je de beroemdste bewoner van dit ondergrondse koninkrijk, de proteus (olm), van dichtbij kunt ontmoeten. Een fantastisch web van tunnels, passages, galerijen en hallen, de verbazingwekkende diversiteit van de karst en de toegankelijkheid zijn de belangrijkste redenen waarom deze grot zo populair is en zoveel bezoekers trekt. Van hier gaat de excursie door naar het Predjama-kasteel die hoog boven de omgeving uittorent in het idyllische dorpje Predjama, niet ver van de Postojna-grot. Dit pittoreske, fantastische, provocatieve, mysterieuze en onneembare kasteel zit al meer dan 800 jaar midden in een 123 meter hoge klif. Zijn romantische aantrekkingskracht wordt nog versterkt door de idyllische Lokva-rivier, die verdwijnt tot diep in de ondergrondse wereld onder het kasteel. Als enige overgebleven grotkasteel van Europa biedt het Predjama-kasteel een uniek inkijkje in de bouwtechnieken en vindingrijkheid van de mensen uit de middeleeuwen, die precies bij de ingang van de grot een veilig onderkomen voor zichzelf zochten en vonden. Tijdens een belegering in de 15e eeuw was het kasteel de toevluchtshaven voor zijn bekendste en beruchtste eigenaar, Erazem van Predjama. De inspirerende en verleidelijke legende van de dappere roofridder Erazem, die onverslagen bleef tot een van zijn bedienden hem verried, leeft nog steeds bij de mensen. Zijn veilige thuishaven hielp de dappere ridder zonder al te veel problemen zijn belegeraars langer dan een jaar weerstand te bieden.

Rijeka: tour door Pula, Rovinj en panoramische kust van Istrië

5. Rijeka: tour door Pula, Rovinj en panoramische kust van Istrië

Pula, gelegen aan de voet van het schiereiland Istrië, is de grootste stad van Istrië. De beroemdste attractie, het goed bewaard gebleven Romeinse amfitheater, is een van de beroemdste bezienswaardigheden in heel Kroatië. Pula staat, net als de rest van de regio, bekend om zijn milde klimaat, gladde zee, prachtige stranden en ongerepte natuur. Tijdens je tour kom je tal van monumenten van Romeinse architectuur tegen: de triomfboog van de Sergi uit de 1e eeuw voor Christus, de Herculespoort en de tweelingpoorten, de tempel van Augustus en de arena en het kleine Romeinse theater in het stadscentrum. Afgezien van de historische bezienswaardigheden, is Pula een drukke handelsstad aan zee die de vriendelijke aantrekkingskracht van een kleine stad heeft weten te behouden. Hoewel ontsierd door woon- en vakantieprojecten, is de kust bezaaid met geurige dennenbossen, cafés aan zee en een aantal goede restaurants. Het hoofdplein van de stad biedt u de kans om te ontspannen in een unieke sfeer, waarbij het plein zijn rol als ontmoetingsplaats sinds het Augustus-tijdperk heeft weten te behouden. Rovinj, gelegen aan de westkust van Istrië, is een van de meest populaire en meest ontwikkelde toeristische resorts in Kroatië. De oude stad is gebouwd op het eiland, dat pas in de 18e eeuw met het vasteland was verbonden. Bekend als een van de meest pittoreske en romantische steden aan de Middellandse Zee, trekt Rovinj de afgelopen decennia een groot aantal toeristen aan, waarvan de meesten jaar na jaar trouw terugkeren. Rovinj weet zijn rijke traditie op een zeer interessante manier te combineren met de moderne tijd. Omdat het ook een actieve vissershaven is, proeft u de sfeer van een klein vissersdorpje. Aan de andere kant heeft de stad een voortreffelijke gastronomie ontwikkeld en biedt ze een hoog niveau van toeristische diensten in het algemeen. De stad aan de voet van de kerk van St. Euphemia is de favoriete ontmoetingsplaats van kunstenaars uit de hele wereld. Als je door de straten loopt, kom je veel kunstgalerijen en studio's tegen.

E-sim Kroatië onbeperkt Data

6. E-sim Kroatië onbeperkt Data

Ontdek de magie van Kroatië terwijl je moeiteloos verbonden blijft met de onbeperkte data eSIM van ConnectPhone. Onze eSIM zorgt ervoor dat je verbonden blijft met de wereld terwijl je de schoonheid en levendigheid van Kroatië verkent. Onze eSIM biedt onbeperkt dataverkeer met hoge snelheid, waardoor het ideaal is voor reizigers die een betrouwbare internetverbinding nodig hebben om te navigeren, te streamen, hun ervaringen te delen op sociale media of om in contact te blijven met familie en werk. Ons eSIM-pakket is verkrijgbaar voor 3, 7, 15 en 30 dagen en biedt je de flexibiliteit om een plan te kiezen dat het beste bij je reistijd past. Hoe lang je ook besluit te reizen, wij hebben een plan dat je online connectiviteit garandeert.

Istrië Hoogtepunten Tour vanuit Rijeka of Pula

7. Istrië Hoogtepunten Tour vanuit Rijeka of Pula

Hum ligt in het centrum van Istrië met amper 20 inwoners. Verander uw reis naar Hum in een prachtig verhaal over Istrische kleine steden. Dit verborgen deel van Istrië is buitengewoon gastvrij voor bezoekers. Volgens de legende werd Hum gebouwd met de stenen die over waren toen reuzen steden bouwden in de rivier de Mirna-vallei, een gebied in centraal Istrië met de prachtige heuvelsteden Motovun, Roc en Bale. Ondanks het kleine aantal inwoners heeft Hum het ritueel van de verkiezing van de prefect een jaar lang behouden. Alle mannen van de parochie verzamelen zich in de gemeentelijke loggia (stadhuis) om de dorpsoverste te kiezen door hun stemmen in een houten stok te snijden. Behalve dat het bekend staat als de kleinste stad ter wereld, is Hum onlangs populair geworden voor Biska, een brandewijn gekruid met maretak en gemaakt volgens een oud recept uit Hum. Elk jaar, eind oktober, vindt hier het Grappa-festival plaats, met brandewijnproducenten uit heel Istrië. In het noorden van Istrië, hoog boven de rivier de Mirna, ligt waarschijnlijk de meest aantrekkelijke en beroemde middeleeuwse stad van Istrië, Motovun. Deze fascinerende plek op de top van een heuvel is een karakteristiek symbool van het binnenland van Istrië. De klokkentoren, die 13e-eeuws romaans-gotisch is, heeft een gekartelde kroon en domineert het centrum van de historische stad vanuit zijn positie naast de 17e-eeuwse parochiekerk van St. Stephen. Op het centrale plein staat het romaanse stadspaleis, dat toen het werd gebouwd het grootste seculiere gebouw van Istrië was. Veel andere historische gebouwen omringen het. Het bos van Motovun, dat zich uitstrekt tot aan de vallei van de Mirna-rivier, is bijzonder goed voor het vinden van truffels, de vermeende afrodisiacum, onwelriekende schimmel die ondergronds groeit. Deze witte truffels uit Istrië, die in het seizoen van september tot december verkrijgbaar zijn, zouden net zo goed zijn als de beste Franse en Italiaanse truffels. Wijngaarden omringen de stad van alle kanten en de beste wijnen van Istrië, waaronder de rode Teran en de witte Malvasia, worden geproduceerd uit de druiven van deze wijngaarden. De hele plaats is bezaaid met uitstekende restaurants die konobe serveren. De stad Labin is een oude middeleeuwse stad gelegen op een 320 meter hoge heuvel met beneden het nieuwe deel van de stad. The Old Labin is de best bewaarde acropolis in Istrië. Naast vele culturele en historische monumenten is Labin een kunstenaarsstad. Er wonen en werken zo'n 30 kunstenaars en er zijn verschillende galerieën. In het nabijgelegen Dubrova is de Sculpture Par, waar de afgelopen 40 jaar het International Sculptors Symposium heeft plaatsgevonden. In de zomer wordt het oude centrum overgenomen door de Art Republic, een combinatie van muziek, performance en beeldende kunst. De stadspoorten van St Flor, gebouwd in 1587, leiden naar de oude stad. Er is ook een 17e-eeuwse toren in de stad die een prachtig uitzicht biedt.

Zagreb: Bustransfer van/naar Rijeka

8. Zagreb: Bustransfer van/naar Rijeka

Reis tussen Rijeka centraal en Zagreb centraal op een handige en professionele busdienst aangeboden door Panturist by Arriva - de toonaangevende busmaatschappij in Kroatië. Laat Arriva voor je zorgen, zodat je ontspannen op je bestemming aankomt. Arriva Croatia is de grootste aanbieder van personenvervoer in Kroatië en biedt haar passagiers dagelijks lokale, regionale, interstedelijke en internationale busdiensten. Met frequente en regelmatige busroutes verbindt het meer dan 1000 bestemmingen in heel Kroatië en biedt het ook uitstekende verbindingen naar Europese bestemmingen. Arriva biedt de eenvoudigste en voordeligste manier om te reizen tussen Rijeka en Zagreb, het is de meest milieuvriendelijke vorm van vervoer over de weg en de keuze voor de bus in plaats van de auto draagt aanzienlijk bij aan de vermindering van de uitstoot van kooldioxide. Je wordt begroet en geholpen door professioneel personeel dat je aan boord helpt. Onze professionele en betrouwbare chauffeurs met jarenlange ervaring zijn verantwoordelijk voor jouw veilige rit. De bussen van Arrivas zijn van hoge kwaliteit en goed uitgerust met airconditioning en gratis wifi aan boord. Je kunt je mobiele apparaat opladen om je voor te bereiden op je volgende reizen met een stopcontact bij elke zitplaats. Er is ook een toilet in de bus voor je gemak.

Rijeka: Geschiedenis van militaire forten Tour met gids

9. Rijeka: Geschiedenis van militaire forten Tour met gids

Reis naar het turbulente verleden van Rijeka tijdens deze geschiedenisrondleiding. Bezoek een reeks onder- en bovengrondse forten die in de jaren 30 werden gebouwd, zoals Katarina B. Ontdek historische plekken, natuurlijke juweeltjes en prachtige uitzichten over de stad. Begin in het stadscentrum en rijd langs de Louisiana en Petroleum wegen. Stop bij historisch belangrijke locaties zoals Banska vrata en Brug Pašac, en geniet van een uitzicht over de stad vanuit vogelperspectief. Wandel door het 1000 meter lange ondergrondse fort Katarina B en hoor het verhaal van de Slag om Rijeka, de strijd om de bevrijding van Rijeka in de Tweede Wereldoorlog. Leer hoe de constructie en locatie van de forten een meesterwerk zijn van militaire techniek uit hun tijd. Bezoek tijdens de wandeling over een gemakkelijk wandelpad de bovengrondse delen van verschillende andere forten en geniet van het uitzicht op de Rječina River Canyon en de oude molens van Rijeka.

Culturele privéwandeltour door Rijeka

10. Culturele privéwandeltour door Rijeka

Maak een wandeling door de voormalige culturele hoofdstad van Europa, de stad Rijeka. Dit is waarschijnlijk de enige stad ter wereld die in de vorige eeuw 6 verschillende landen veranderde. Leer hoe de stad zich heeft ontwikkeld, over het turbulente verleden en de specifieke lokale mentaliteit. Voel hoe de stad ademt, bezoek de plaatselijke voedselmarkt en bekijk het aanbod, loop langs oude Romeinse overblijfselen en beklim het middeleeuwse fort met een prachtig uitzicht over de baai. Wandel over de promenade door de stad, bezoek de kathedraal en verschillende andere interessante punten in de stad. Ontdek waarom de kanonskogel in de muur van de kathedraal zit, waarom het smalste straatje vleermuizennaam draagt, wat "Dead channel" is en wat de rode lijn in het midden van een stadsplein voorstelt. Tijdens de rondleiding praten we over verleden en heden, geschiedenis en cultuur, en beleven we samen deze unieke stad.

14 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Rijeka

Wil je alle activiteiten in Rijeka bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rijeka

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 323 beoordelingen

Het was een vriendelijke gids. Kregen veel uitleg en werden goed rondgeleid. Het enige jammere is dat we op de ene plaats maar een kwartiertje vrij kregen en in krk maar 2u.

De reis was leuk en omvatte pasjes voor de grot en het kasteel, maar duurder dan het had moeten zijn.